ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWinterreis naar Afrika

Winterreis naar Afrika

10-7-2019  |  aangepast: 2-1-2023
Alle posts bekijken

leeuw

Wilt u in januari of februari op wintervakantie?

Dan is het Afrikaanse continent een voor de hand liggende keuze, als u grootse belevenissen wilt.

Savannes, safaridieren, grote steden en zandstranden zorgen voor fantastische ervaringen en een fijne onderbreking van de koude wintermaanden thuis.

Laat u hier inspireren voor uw winterreis.

Tanzania in januari en februari

zebra serengeti

Een reis naar Tanzania in januari of februari biedt een aantal fantastische belevenissen. Wilt u boeiende dieren en een fantastische natuur meemaken of luieren aan de waterkant, dan is Tanzania een van de beste bestemmingen voor een winterzonvakantie.

Tijdens een reis naar Tanzania is een bezoek aan Nationaal park Serengeti een must. In januari en februari is het weer in het nationaal park het warmst, met overdag een gemiddelde temperatuur van tot 28 graden. Omdat januari volgt op de korte regentijd van november is de natuur in deze periode fris en minder kaal.

Een van de hoogtepunten van deze maanden op de eindeloze vlaktes van Serengeti is als de gnoes en zebra’s jongen krijgen. Vooral februari is een goede maand om deze boeiende belevenis mee te maken. De pasgeboren diertjes moeten snel leren lopen, omdat ze anders ten prooi vallen aan de grote roofdieren die vaak in de buurt aanwezig zijn.

Als uw winterzon vakantie ook zon en strand moet bevatten, dan is het logisch om uw reis met een strandvakantie te beëindigen. Het paradijselijke eiland Zanzibar maakt in deze maanden het droge seizoen door, waarbij het kwik overdag gemiddeld naar de heerlijke strandtemperatuur van 28 graden stijgt. Maak een wandeling langs de waterkant op de krijtwitte zandstranden en hoor het zachte ruisen van de golven. Of spring in de azuurblauwe zee en maak een kleurrijke wereld onder het wateroppervlak mee.

En bent u moe van ontspanning, water en zonnebaden – wat natuurlijk bijna onmogelijk is – dan kunt u altijd een uitstapje naar Stone Town maken. Hier kunt u rondslenteren in de kronkelige, doolhofachtige straatjes van de stad. De stad bevat een unieke geschiedenis over culturen en lang vervlogen tijden.

Ga op wintervakantie naar Tanzania

Kilimanjaro in januari en februari

Kilimanjaro

Wilt u de Kilimanjaro beklimmen? Dan zijn januari en februari daarvoor de ideale maanden.

Tijdens deze maanden vindt het droge seizoen op de Kilimanjaro plaats en het weer wordt in deze periode gekenmerkt door milde temperaturen, helder weer en minder regen dan tijdens het regenseizoen. En daarom zijn de wintermaanden prima om deze vrijstaande berg te beklimmen.

De Kilimanjaro is een berg die zware passages biedt, maar soms ook euforische gevoelens oproept.

We bieden 5 verschillende routes naar de top van de Kilimanjaro met een verschillende moeilijkheidsgraad en accommodatie. U kunt bijvoorbeeld naar Uhuru Peak trekken via de Marangu-route, waarbij u in een hut overnacht. Wilt u dichter bij de natuur, dan kunt u een van de andere vier routes kiezen, waarbij u in een tent overnacht.

Op weg naar de top komt u op alle routes door een fabelachtige natuur. U komt door regenwoud, heidevelden en bergachtig woestijnlandschap, waardoor u echt het gevoel hebt dat de natuur op een berg zeer gevarieerd is.

Het hoogtepunt is als u op de top van de berg aankomt, dit is beslist een ongelooflijke en grootse belevenis. De combinatie van overwinning, vermoeidheid en een fantastisch uitzicht geven u een gevoel waar geen woorden voor zijn.

Ga op wintervakantie naar de Kilimanjaro

Zuid-Afrika in januari en februari

Kaapstad

Droomt u er altijd al van om Zuid-Afrika te bezoeken, dan zijn januari en februari goede maanden om dit te doen, omdat het in Zuid-Afrika zomer is en bij ons winter. Ongeacht of u een safari, natuurbelevenis of een stedentrip wilt, Zuid-Afrika heeft het allemaal.

Het weer in Nationaal park Kruger, een van de unieke nationale parken in Zuid-Afrika, is zonnig met een beetje regen, waardoor het landschap weelderiger is dan elders. Ondanks de regen is dit een fantastische periode om het nationaal park te bezoeken. Hier staan u grote safaribelevenissen te wachten. Olifanten, luipaarden, buffels, antilopen en zebra’s zijn maar een handjevol van de unieke dieren die u hier kunt spotten.

Combineer uw reis met een stedentrip naar Kaapstad, waar de zomer in deze maanden fantastisch weer te bieden heeft: veel zon, warm weer en weinig regen.

U kunt ook een rondreis met gids maken over de bekende Tuinroute van Zuid-Afrika: een van de mooiste kustlijnen ter wereld. De indrukwekkende kustroute is 300 km lang en strekt zich uit tussen Mossel Bay (West-Kaap) en Storms River (Oost-Kaap). Langs de Tuinroute liggen interessante steden, prachtige landschappen en kunt u fantastische uitstapjes maken. U komt onder andere door Oudtshoorn, bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld, en het charmante stadje Knysna, bekend om zijn prachtige lagune. Op de Tuinroute wachten u adembenemende belevenissen.

Ga op wintervakantie naar Zuid-Afrika

Kenia in januari en februari

Kenia

Wilt u veel safari-belevenissen tijdens uw reis, kies dan voor een reis naar Kenia. Januari en februari zijn fantastische maanden om dit land te bezoeken en u kunt uw vakantie beëindigen met een ontspannen strandvakantie.

Het weer in Masai Mara, het bekendste reservaat van Kenia, heeft op dat moment de warmste temperatuur van het jaar en weinig regen. De natuur is weelderig, omdat deze maanden net na de kleine regentijd van november en december vallen.

Masai Mara is een van de grootste belevenissen in Oost-Afrika. In dit wildreservaat leven alle vijf de dieren van de Big Five en u vindt er een mooie natuur en roodgeklede Masai. U weet nooit wat u tijdens een gamedrive zult zien, maar het wordt wel de belevenis van uw leven. Als u dat leuk vindt, kunt u een masaidorp bezoeken en zien hoe deze stam leeft.

In Nationaal park Amboseli vindt u in deze periode ook grootse belevenissen, en daarnaast warm weer en weinig regen. Er is grote kans dat u vogels ziet die hier overwinteren. Zij zijn erg dol op de moerasgebieden van het park. Het nationaal park is ook de plek waar grote kuddes olifanten te vinden zijn waardoor u een prachtige foto kunt maken met de Kilimanjaro op de achtergrond.

Bent u toe aan ontspanning in een strandparadijs, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zowel in Mombasa als in Zanzibar vindt u mooie stranden, wuivende palmbomen, helder water en kleurrijke koraalriffen. U hebt er dus alles voor een relaxte afsluiting van uw safari-avontuur.

Ga op wintervakantie naar Kenia

Oeganda in januari en februari

Oeganda

Hebt u een ontmoeting met wilde gorilla’s op uw bucketlist staan, dan is een winterzonvakantie naar Oeganda in januari of februari een fantastisch idee.

Het droge seizoen in Oeganda valt namelijk in januari en februari, waardoor u tijdens uw gorilla-tracking profiteert van meer zonnige dagen en minder natte paden. Omdat Oeganda in een tropisch gebied ligt, kunt u nog steeds elke dag een beetje regen verwachten.

Het is een geweldige belevenis en ongetwijfeld het hoogtepunt van uw reis als u de paden van Bwindi Impenetrable Forest Nationaal park betreedt om de grote mensapen te vinden. Zoals de naam van het park al aangeeft, wonen de gorilla’s in dicht regenwoud en een “gorillafamilie” bestaat vaak uit tot 10 apen.  Gorilla’s zijn nieuwsgierige dieren, dus al mag u niet dicht bij de apen komen, het kan best zijn dat ze dicht bij u in de buurt komen om u nader te bestuderen.

Wilt u nog meer boeiende dieren meemaken, dan kunt u ook chimpansees ontmoeten in Oeganda. Deze schuwe, op de mens lijkende dieren zijn te vinden in Kyambura Gorge. Geniet vooral ook van de tocht op weg naar de chimpansees, want die is ongelooflijk mooi.

Oeganda heeft veel andere wilde belevenissen te bieden. Bekijk bijvoorbeeld eens de boomklimmende leeuwen in Ishasha die een fenomeen zijn. Het gedrag van de leeuwen is namelijk bijzonder en deze leeuwen leven alleen in een paar nationale parken in Tanzania en Oeganda.

Ga op wintervakantie naar Oeganda

Het Afrikaanse continent is een bijzondere reisbestemming.

De landen hebben veel grootse belevenissen te bieden. Savannes, bergen, natuurgebieden, unieke dieren, grote steden, cultuur en strandparadijzen zijn allemaal dingen die u op een reis hiernaartoe kunt meemaken.

Twijfelt u nog, welke bestemming u zou moeten kiezen, neem dan contact op met onze reisadviseurs, die u kunnen helpen om voor u de juiste reis te vinden.

Kom weg uit de winterkou in Nederland en geniet van een reis naar een warm land in Afrika.

TourCompass – Van toerist naar reiziger