ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenWat is de beste reistijd voor Zanzibar?

Wat is de beste reistijd voor Zanzibar?

5-3-2019  |  aangepast: 16-3-2023
Alle posts bekijken

Sansibar - 3

Geniet van de blauwe hemel, het azuurblauwe water, de witte stranden terwijl je aan een drankje nipt, of verken de geschiedenis van Stone Town in de kronkelige straatjes terwijl je de geuren van verschillende kruiden opsnuift. Dit zijn enkele voorbeelden van wat je op het tropische eiland Zanzibar kunt beleven.

Maar wat is de beste reistijd voor het eiland?

Lees hier meer over het weer op dit paradijselijke eiland.

NB: De informatie hieronder is richtinggevend.

Het klimaat op Zanzibar

Sansibar - 2

Zanzibar ligt in de tropische klimaatzone. Het is dus het hele jaar door warm op het eiland.

  • Het is zomer op Zanzibar als het winter in Nederland is. Het hele jaar door is het overdag gemiddeld 25 tot 28 graden en ‘s nachts gemiddeld 20 tot 25 graden. Het eiland heeft elke dag 7 à 8 zonuren.
  • Maar of het nu zomer of winter is, het is altijd vakantieweer op Zanzibar.

Het droge seizoen

Zanzibar heeft twee droge seizoenen: het lange, ‘koude’, droge seizoen en het korte droge seizoen.

  • Het lange droge seizoen loopt van juni tot oktober, dus in de Nederlandse zomermaanden. Hoewel het hoofdzakelijk zonnig weer is, kunnen er korte, lichte regenbuien vallen.
  • Het korte droge seizoen loopt van januari tot en met februari. In deze periode wordt het eiland net als in het droge seizoen in de zomermaanden goed bezocht.

De twee droge seizoenen zijn perfecte maanden voor een strandvakantie op Zanzibar. Geniet van een welverdiende rust aan het water, zwem in de aangename zee of verken de avontuurlijke wereld onder water. De zee is in januari en februari bijzonder helder, waardoor deze maanden bij uitstek geschikt zijn voor snorkelen en duiken.

Wilt u nog meer activiteiten doen, dan is een kruidentocht op het eiland een fantastische belevenis. U kunt ook een inkijkje krijgen in de geschiedenis van Zanzibar in Stone Town, de oude binnenstad van Zanzibar, waar een bezoek aan de Darajani-markt erg leuk is.

Het regenseizoen

Net zoals het droge seizoen kent ook het regenseizoen op Zanzibar twee varianten: een lange en een korte.

Het lange regenseizoen loopt van maart tot mei. In deze maanden valt de meeste regen van het jaar en is de luchtvochtigheid hoog.

  • Het korte regenseizoen ligt in november en december. In deze periode zijn de regenbuien in de regel van korte duur en kun je snel weer van de zon genieten.
  • De naam regenseizoen is misleidend. Het regent namelijk niet elke dag of de hele dag. Er zijn altijd dagen waarop je van de heerlijke stranden van Zanzibar kunt genieten. Het voordeel van deze periode is overigens dat er minder bezoekers zijn waardoor er meer rust en ruimte is. In december begint het hoogseizoen en neemt het aantal bezoekers toe.

Als het geen strandweer is, heeft het eiland volop andere activiteiten te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de Perzische baden, het Nationaal Museum, Beit al-Ajaib, of bewonder één van de andere spannende bezienswaardigheden in Stone Town.

Bekijk hier al onze reizen naar Zanzibar:

Als je een reis naar het strandparadijs van Zanzibar kiest, kun je je verheugen op prachtige belevenissen.

Als je niet zeker weet wanneer je het beste kunt vertrekken of welke reis je moet kiezen, kun je contact opnemen met onze reisspecialisten. Ze zitten voor je klaar om je te helpen de perfecte reis voor jou te kiezen.

We wensen je een fijne reis naar Zanzibar.

TourCompass – Van toerist naar reiziger