ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenDe mooiste stranden van Zanzibar

De mooiste stranden van Zanzibar

4-3-2020  |  aangepast: 2-2-2024
Alle posts bekijken

Stranden op Zanzibar

Exotisch Zanzibar is een paradijselijk eiland met wit poederachtig zand, rieten parasols, wuivende palmbomen en kristalheldere zee.

Maar waar op het eiland wilt u verblijven? En hoe zit het met de getijden?

De stranden van Zanzibar zijn werkelijk plaatjes en zorgen ervoor dat u de heerlijkste strandvakantie heeft in een paradijselijke omgeving, ongeacht welk strand u kiest.

Hieronder kunt u meer lezen over de getijden en stranden die bij de resorts van onze combinaties met Zanzibar en safari horen.

Getijden op Zanzibar

Wij krijgen heel veel vragen over de getijden op Zanzibar, en dus ook over de keuze van het strand. Daarom is het belangrijk om te benadrukken dat het gehele eiland beïnvloed wordt door de getijden, dus de wisseling tussen eb en vloed.

In hoeverre een strand wordt beïnvloed door de getijden hangt samen met de zeebodem, die bepaalt hoe ver u de zee in kunt gaan voordat het diep wordt.

Op stranden waar de getijden de minste invloed hebben:

  • Wordt het relatief snel diep.
    Dat wil zeggen bij eb, dus aflopend tij, is het nog steeds mogelijk om te zwemmen.

Dit geldt met name voor de noordelijke stranden, zoals Kendwa en Nungwi.

Op stranden waar de getijden de meeste invloed hebben:

  • Is de zeebodem platter.
    Dat wil zeggen dat u bij eb vrij ver de zee in moet voordat het water diep wordt, en dit is zeer kindvriendelijk.
  • Het is een speciale ervaring om een heel eind over de zeebodem te lopen en zeesterren, kleine visjes en koraal te vinden.

Dit geldt met name voor de stranden aan de oostkant, maar gedeeltelijk ook voor de stranden aan de zuid- en westkant

Bedenk dat de getijden deel uit maken van een continu proces, dus het is bijvoorbeeld nooit een hele dag eb.

Kendwa Beach

Kendwa Beach Zanzibar

Maar drie kilometer van het noordelijkste puntje van het eiland, in het noordwestelijke deel van Zanzibar, ligt Kendwa Beach. Dit heerlijke strand is idyllisch gelegen en biedt een breed scala aan activiteiten en een feestelijke avondsfeer.

  • Het strand van Kendwa wordt niet zo sterk beïnvloed door de getijden als sommige andere stranden op Zanzibar, omdat het water hier relatief snel diep wordt. Dit betekent dat als u ervan droomt om de hele dag in de prachtige zee te liggen, u hier het hele etmaal de beste omstandigheden heeft.
  • Houdt u van uitdagingen en van snelheid, dan kunt u kitesurf-lessen nemen. Op de stranden van Kendwa heeft u volop mogelijkheden voor een leuke, actieve dag vol belevenissen.
  • Vanwege de ligging op het noordwesten is Kendwa bekend om de legendarische zonsondergangen. Dus droomt u van romantische momenten op het strand, dan is Kendwa de beste keuze.

Resorts die op onze reizen bij Kendwa horen:

Nungwi Beach

Nungwi Beach Zanzibar

Op het meest noordelijke puntje van Zanzibar ligt Nungwi Beach. Nungwi Beach is niet alleen een van de beste stranden van Zanzibar, het is een van de mooiste van heel Afrika.

  • Het is mogelijk om het hele etmaal te zwemmen bij Nungwi Beach, omdat het strand niet zo sterk beïnvloed wordt door de getijden vanwege de zeebodem. Dus hier zijn goede omstandigheden voor strandgasten die graag de zee in gaan.
  • Droomt u van snorkelen op Zanzibar, dan is Nungwi de beste plek op het eiland om direct vanaf het strand te snorkelen. Hier is niet zo veel te zien als bij een dagexcursie naar een van de eilanden rond Zanzibar, maar u heeft hier de mogelijkheid om de kleurrijke vissen van heel dichtbij te zien.
  • Nungwi Beach is populair en een van de meest levendige gebieden van het eiland, en dit betekent dat er veel activiteitsmogelijkheden zijn met restaurants en bars en in bepaalde periodes ook veel mensen.

Resorts die op onze reizen bij Nungwi horen:

Kiwengwa Beach

Kiwengwa Beach Zanzibar

Kiwengwa Beach is een lang, mooi strand in het noordoostelijke deel van Zanzibar. Kiwengwa Beach wordt ook wel “Little Italy” genoemd vanwege de gezellige Italiaanse sfeer die dit strandgebied kenmerkt.

  • Bij het strand vindt verschillende watersportactiviteiten, bijvoorbeeld windsurfen en kajakken. Hier heeft u goede mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn op zee en plezier te hebben.
  • Heeft u zin om te duiken en het fascinerende leven van onder water te beleven, dan kunt u duiken bij verschillende duikcentra. Of u nu beginner bent, gevorderd of ervaren duiker, u heeft hier de mogelijkheid om een avontuurlijke duik te maken.
  • Naast activiteiten op zee biedt Kiwengwa Beach ook pure ontspanning en plezier. Geniet van de warme zonnestralen terwijl u een goed boek leest of uitkijkt over het prachtige, lange strand.

Resorts van onze reizen die bij Kiwengwa Beach horen:

Pingwe Beach

The Rock restaurant Pingwe Beach Zanzibar

Pingwe Beach, een pareltje van een strand, ligt aan de oostkust van Zanzibar, op het Michanwi-schiereiland. In tegenstelling tot veel stranden van Zanzibar is Pingwe Beach een meer afgelegen strand, waar u geen scala aan faciliteiten vindt.

  • Pingwe Beach is een oase van rust, een plek waar u kunt genieten van uw heerlijke strandvakantie en echt kunt ontspannen. Als het zeewater zich terugtrekt, kunt u een prachtige lange wandeling maken over het zachte zand.
  • Bent u op Pingwe Beach, probeer dan eens het beroemde restaurant “The Rock”, dat op een rots in het water bij het strand ligt. Bij eb kunt u door het ondiepe water naar het restaurant lopen, terwijl u bij vloed misschien moet zwemmen of een watertaxi moet nemen.
  • Net zoals de andere stranden aan de oostkust van Zanzibar biedt Pingwe Beach goede mogelijkheden voor watersportactiviteiten, zoals bijvoorbeeld kitesurfen. Op Pingwe Beach kunt u een heerlijke en actieve dag beleven in de blauwe golven.

Resorts die op onze reizen bij Pingwe Beach horen:

Paje

Paje Zanzibar

Het prachtige strand van Paje ligt in het zuidoostelijke deel van Zanzibar. Het strand heeft uitstekende windomstandigheden en is daardoor uitermate geschikt voor leuke uitdagende activiteiten op het water.

  • Hier vormen het strand en de zee een waar paradijs voor kitesurfers. Houdt u ervan actief bezig te zijn en heeft u zin om te leren kitesurfen dan vindt u hier de beste omstandigheden. De vele kitesurfscholen van het strand staan klaar om u te helpen bij het leren van deze leuke sport en u zo een onvergetelijke ervaring mee te geven.
  • Het strand van Paje biedt ook andere leuke watersportactiviteiten zoals stand up paddle (SUP), snorkelen en kajakken. Hier heeft u volop mogelijkheid voor uitdagende activiteiten op en in de azuurblauwe zee.
  • Houdt u meer van ontspanning en zonnebaden, dan is dat in Paje natuurlijk ook mogelijk. Geniet van het prachtige strand, het fantastische uitzicht en het geluid van de golven. U kunt ook ‘s ochtends vroeg naar het strand gaan om de fantastische zonsopgangen te zien.

Resorts die op onze reizen bij Paje Beach horen:

Jambiani Beach

Jambiani Beach Zanzibar

Ten zuiden van Paje ligt het 7 kilometer lange zandstrand Jambiani Beach. Net zoals het strand van Paje is Jambiani Beach ideaal als u graag actief bezig wilt zijn op het water. Dit komt door de goede omstandigheden wat betreft getijden en wind.

  • Bij eb kunt u heerlijk wandelen langs het strand en uw voeten, al slenterend, laten afkoelen in het ondiepe water.
  • Wilt u graag lichamelijk bezig zijn, dan heeft u hier bij vloed en de karakteristieke zijwinden de optimale omstandigheden voor wind- of kitesurfen, of u kunt een tocht maken op de prachtige zee met een rubberboot.
  • Als u zich naar het noordelijke uiteinde van het strand begeeft, kunt u een stop maken bij Kuza Cave – een leuk uitstapje. Het is een prachtige grot met het helderste water, waarin u een verfrissende duik kunt nemen. Vergeet uw waterschoenen niet. Het is hier nogal rotsachtig.

Resorts die op onze reizen bij Jambiania Beach horen:

Kizimkazi Beach

Kizimkazi Beach
Aan de zuidwestkant van het eiland vindt u Kizimkazi Beach – een ongerept paradijs waar u uw safari op een luxueuze manier kunt afsluiten. Droomt u van de rustigste gebieden van Zanzibar, dan is Kizimkazi Beach hét strand voor u.

  • Net als andere stranden in het zuiden wordt Kizimkazi beïnvloed door de getijden, maar dit betekent dat het veel rustiger is op het strand, omdat er minder hotels zijn en de hotels verder uit elkaar liggen. Dit draagt bij aan het gevoel van rust en stilte dat zo kenmerkend is voor precies dit strand.
  • Het Kizimkazi-gebied staat bekend om zijn populatie dolfijnen, en met een beetje geluk kunt u ze direct vanaf de kust zien.
  • Wilt u het eiland verkennen, dan kunt u een bezoek brengen aan het charmante vissersdorp met dezelfde naam, de thuisbasis van o.a. een van de oudste, nog dienstdoende Shirazi-moskeeën in Oost-Afrika.

Resorts die op onze reizen bij Kizimkazi Beach horen:

Bekijk hier al onze reizen naar Zanzibar:

TourCompass – Van toerist naar reiziger