• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeNieuws en reisartikelenNationaal park Amboseli in Kenia

Nationaal park Amboseli in Kenia

20 November, 2019
Alle posts bekijken

amboseli-kilimanjaro

In Kenia, dicht bij de grens met Tanzania, vindt u Nationaal park Ambroseli.

Met een fantastisch uitzicht op de Kilimanjaro gaat u op safari op de savanne van Ambroseli. U ziet giraffen die met veel moeite de bladeren van de weinige bomen op de savanne trekken. En daarnaast ziet u grazende zebra’s en grote kuddes buffels of de beroemde olifanten van het park die in het moeras en de bronnen baden.

Er is volop natuur om van te genieten in Ambroseli.

Lees hieronder meer over wat u kunt beleven in nationaal park Ambroseli.

De natuur in Ambroseli

Amboseli

Nationaal park Ambroseli heeft maar een oppervlakte van 392 km2. Daardoor is Ambroseli een van de kleinste nationale parken van Kenia, maar er staan u hier grote belevenissen te wachten.

Het landschap in Nationaal park Ambroseli is fantastisch!

Het beroemdst is het uitzicht op de majestueuze Kilimanjaro die dicht bij de grens met Tanzania ligt. En staat u vroeg genoeg op, dan kunt u op een heldere dag een prachtige zonsopgang boven de Kilimanjaro meemaken.

De natuur in Ambroseli bevat veel contrasten. U vindt hier droge vlaktes en moerasgebieden waar veel vogels en andere dieren zijn. De begroeiing in het park is relatief laag, waardoor de dieren eenvoudig te spotten zijn.

De natuur in het park verandert veel in de loop van de seizoenen. De meren drogen tijdens het droge seizoen uit en lopen weer vol als het regent.

De dieren in Ambroseli

Olifant familie

In Ambroseli vindt u ook een fantastische fauna.

In het park leven meer dan 80 verschillende zoogdieren, waaronder gnoes, giraffen, leeuwen, jachtluipaarden, apen, hyena’s, zebra’s en nog veel meer.

Het nationaal park is beroemd om zijn vele olifanten en Ambroseli is in feite een van de beste plekken in Afrika om olifanten te spotten. U ziet gegarandeerd olifanten tijdens uw safari in Ambroseli.

De olifanten hebben het in het park naar hun zin, omdat het smeltwater van de ijskap van de Kilimanjaro op diverse plekken in Ambroseli aan de oppervlakte komt. Daardoor hebben de olifanten vers drinkwater en bronnen om in te baden.

Olifanten zijn kuddedieren en ze leven in grote familie-kuddes die soms wel 100 dieren bevatten. In Ambroseli kunt u ook de mannetjes-olifanten met de grootste ivoren slagtanden van Afrika zien.

Vogels

Flamingo's

In het park leven meer dan 400 verschillende vogelsoorten. U kunt bijvoorbeeld roze flamingo’s, pelikanen of struisvogels zien die rondlopen over de savanne in Ambroseli.

In het park leven ook de mooie grijze kroonkraanvogels die u kunt herkennen aan hun grijze veren, witte vleugels en prachtige kroon van gele veren op hun hoofd.

De vele vogels hebben het in Ambroseli goed naar hun zin, onder meer door de grote moerasgebieden van het park die zoals gezegd door het smeltwater van de Kilimanjaro worden gevormd.

De bewoners van Ambroseli: De Masai

Masai

De Masai wonen op diverse plekken in Oost-Afrika.

In Ambroseli wonen de Masai aan de rand van het park. Ze leven er van het hoeden van geiten en schapen.

Op diverse plekken verwelkomen ze bezoekers in hun dorpen, zodat u een kijkje krijgt in hun cultuur en leven.

De Masai herkent u aan hun traditionele rode kleding. Ze hebben kettingen van kleurrijke kralen en andere kralensieraden die normaal door de vrouwen worden gemaakt. De Masai, zowel de mannen als vrouwen, hebben piercings in hun oren en door deze piercings worden hun oorlelletjes steeds langer. Grote gaten in de oren worden in de Masai-cultuur mooi gevonden.

Wilt u nationaal park Ambroseli bezoeken?

Hebt u zin om de grote olifanten in Kenia van dichtbij mee te maken tijdens een safari in Ambroseli?

Nationaal park Ambroseli op deze reizen:

In Ambroseli staat u een heleboel fantastische natuur te wachten.

Hebt u nog vragen over Nationaal park Ambroseli of de andere nationale parken in Kenia, neem dan contact op met onze reisadviseurs.

Afrikareizen.nl – Beleef het van heel dichtbij!

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.