ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenDe Masai Mara in Kenia

De Masai Mara in Kenia

24-4-2019
Alle posts bekijken

Masai Mara

Open vlakten, zo ver het oog reikt.

Giraffen, zebra’s, leeuwen en olifanten wandelen door de savanne.

Met een bezoek aan dit natuurreservaat ben je verzekerd van een aantal fantastische belevenissen die je nooit zult vergeten.

Welkom in de Masai Mara!

Een natuurreservaat anders dan anders

De Masai Mara ligt in Kenia en werd in 1961 opgericht om de dieren tegen stropers te beschermen. Het reservaat ligt in het zuidwesten van Kenia, naast nationaal park de Serengeti in Tanzania, en maakt deel uit van het oeroude en unieke ecosysteem van de Serengeti.

Door het ecosysteem heeft dit natuurreservaat fantastische natuur en een divers dierenleven. De safari biedt belevenissen voor het leven.

De Masai Mara is niet een bijzonder groot reservaat, maar de belevenissen zullen daarentegen grote indruk op je maken.

Het dierenleven van de Masai Mara

Masai Maran leijona

Het dierenleven van de Masai Mara is buitengewoon uniek.

Het natuurreservaat herbergt o.a. antilopen, leeuwen, cheeta’s, luipaarden, gnoes, olifanten, giraffen, buffels en zebra’s. Kortom, de Masai Mara is fenomenaal als je tijdens je safari indrukwekkend dierenleven in het echt wilt beleven.

Zo is de Masai Mara één van de beste plekken om leeuwen te spotten en biedt het park goede kans om een glimp van alle dieren van ‘the big five’ op te vangen.

De grote trek van de gnoes in de Masai Mara

de Mara oversteken

De Masai Mara is onlosmakelijk verbonden met de grote trek van de gnoes.

Het hele jaar door bieden de vlakten van de Masai Mara unieke belevenissen, maar het aantal dieren neemt toe als de grote trek van de gnoes plaatsvindt.

In de periode van omstreeks juli tot en met augustus steken ongeveer 2 miljoen gnoes, zebra’s en gazellen de rivier de Mara over en trekken door de Masai Mara. In die periode is de Masai Mara één van de plekken in de wereld met de grootste concentratie aan dieren.

De grote kudde is op zoek naar vers gras en water op de vlakten van de Masai Mara. De migratie strekt zich over langere tijd uit. De beste maanden om de dieren de rivier de Mara te zien oversteken zijn juli en augustus. Je kunt echter tot oktober getuige zijn van dit spektakel. De dieren steken de rivier dan opnieuw over om naar nationaal park de Serengeti in Tanzania terug te keren.

Maar onthoud dit: wanneer je de Masai Mara ook bezoekt, het dierenleven biedt je gegarandeerd grote belevenissen.

De natuur van de Masai Mara

masai mara ongezien

Niet alleen het dierenleven in de Masai Mara biedt fascinerende belevenissen. De natuur in het reservaat is ook een bezienswaardigheid op zich.

Het landschap van de Masai Mara laat schitterende natuur zien, die elk jaargetijde weer anders is. De rivier de Mara loopt van het noorden naar het zuiden door een wonderschoon landschap met o.a. enorme vlakten zo ver het oog reikt, glooiende gebieden met gras en zo nu en dan een acaciaboom.

De regen zorgt voor een weelderige natuur en gevulde waterpoelen, terwijl de twee droge seizoenen een gele savanne laten zien.

Als extraatje is het mogelijk de Masai Mara vanuit de mand onder een luchtballon te beleven. Dat maakt je bezoek aan dit natuurreservaat helemaal perfect!

De bevolking van de Masai Mara

Masai Mara-stammen

In de Masai Mara wonen de in het rood geklede Masai.

Deze kleurrijke stam heeft altijd een traditioneel leven als krijgers en herders geleid en leven niet van de wilde dieren maar van vee.

De Masai dragen naast hun rode kleding – ‘shuka’ genaamd – kleurrijke versieringen en hebben gepiercete oorlellen. Dus als je een Masai-dorp nadert, twijfel je niet.

De traditionele taal van deze stam is Maa, en is één van de meer dan 2.000 talen die door ongeveer 3.000 Afrikaanse stammen gezamenlijk worden gesproken. Een bezoek aan een Masai-dorp is een prachtige belevenis. De Masai is een vriendelijke en gastvrije volksstam, waarvan de stamleden graag over hun tradities vertellen.

Beleef de Masai Mara tijdens:

Fantastisch dierenleven, schitterende natuur en een fascinerende bevolking zijn een aantal voorbeelden van wat je tijdens een reis naar de prachtige vlakten van de Masai Mara kunt beleven.

Als je iets specifieks tijdens je safari in de Masai Mara wilt meemaken, is het belangrijk dat je je reis in de juiste periode plant. Want de belevenissen zijn o.a. afhankelijk van het klimaat in het reservaat en het land.

Weet je niet zeker welke reis naar de Masai Mara je moet kiezen of wanneer je het beste kunt vertrekken, kun je altijd contact met onze reisspecialisten opnemen. Ze zitten klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Masai Mara zal je niet teleurstellen.

TourCompass – Van toerist naar reiziger