ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenBallonsafari in Afrika

Ballonsafari in Afrika

2-11-2017  |  aangepast: 19-3-2024
Alle posts bekijken

Ballonsafari Kenia

Maak een ballonsafari en beleef de fascinerende Afrikaanse vlakten, savannen en het wilde dierenleven vanuit een ander perspectief.

Voel het in je buik kriebelen wanneer de ballon van de grond komt. Je zweeft geruisloos boven een groep olifanten of giraffen en ziet aan de horizon de zon langzaam opgaan.

Een ballonsafari is een belevenis voor het leven, die slechts weinigen meemaken.

Wat is een ballonsafari?

Luchtballon van bovenaf gezien op de Serengeti

Een ballonsafari is een safari waarbij je de wilde dieren vanuit een luchtballon, dus van boven, bekijkt.

Het is een unieke mogelijkheid Afrika vanuit vogelperspectief te bekijken. Je zweeft over de prachtige landschappen en de wilde dieren.

Afhankelijk van de locatie verloopt een ballonsafari in de regel als volgt.

  • Je moet vroeg op staan! De ballonvaart begint heel vroeg in de ochtend, zodat je vanuit de ballon de zon aan de horizon kunt zien opgaan.
  • Wanneer je in de mand bent geklommen, wordt de ballon met warme lucht gevuld. Het kriebelt in je buik als de ballon van de grond komt. Afhankelijk van het weer duurt een ballonvaart meestal ongeveer een uur.
  • De ballonsafari wordt op passende wijze met een ‘Out of Africa’-ontbijt met champagne afgesloten. Je ontbijt dus midden in de Afrikaanse natuur, terwijl je nageniet van de belevenis in de lucht. Dit is wel weer afhankelijk van de locatie.

Waar kun je een ballonsafari maken?

Ballonsafari Tanzania

Bij TourCompass kun je zowel in Tanzania als Kenia een ballonsafari maken.

  • In Tanzania zweef je boven de vlakten van nationaal park Serengeti. De ballon geeft je een fantastisch uitzicht op het dierenleven en de idyllische natuur.

Let op: Een ballonsafari is bij bepaalde reizen bij te boeken. We raden je aan ruimschoots op tijd te boeken. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en deze unieke belevenis is bovendien zeer gewild.

Vergeet niet:

  • Een trui of jas mee te nemen, die je later uit kunt doen. Afhankelijk van het jaargetijde kan het in de ochtend koud, maar later op de dag warm zijn.
  • Het is een goed idee een hoed of pet mee te nemen, omdat de branders die voor het opstijgen zorgen, hitte veroorzaken.
  • Neem ook je camera mee!

We wensen je alvast een goede tocht toe!

TourCompass – Van toerist naar reiziger