Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaTanzaniaSafari in Tanzania & Zanzibar
15 dagen:

Safari in Tanzania & strandvakantie op Zanzibar

Hoogtepunten van deze reis:

Nationaal Park Tarangire, Nationaal Park Serengeti, Masai-dorp, Ngorongoro-krater, Nationaal Park Lake Manyara, Zanzibar

In de prijs is inbegrepen:

 • Vluchten met KLM/Kenya Airways van Amsterdam naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 6 overnachtingen in Tanzania incl. volpension
 • Nationaal Park Tarangire – enorme groepen olifanten
 • Nationaal park Serengeti – op zoek naar ”The Big Five”
 • Bezoek aan Masai-dorp
 • Ngorongoro-krater – een paradijs voor 30.000 dieren
 • Nationaal Park Lake Manyara – groepen olifanten en boomklimmende leeuwen
 • Stoel bij het raam in een 4-wheel drive en een fles water tijdens de safari’s
 • Entreegelden
 • Vlucht van Tanzania naar Zanzibar incl. transfer
 • 6 overnachtingen op Zanzibar, in Sultan Sands ****/Bluebay Beach Resort ***** incl. halfpension.
 • Mogelijkheid de strandvakantie op Zanzibar te verlengen
 • Vluchten met KLM/Kenya Airways van Zanzibar naar Amsterdam incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

Let op: U kunt € 200 per persoon besparen door Mahali Zanzibar *** incl. ontbijt te kiezen.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 750
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat:

Tanzania is een van de beste safarilanden ter wereld met een spectaculaire natuur en zowel een fascinerend als divers dierenleven.

U beleeft alles van heel dichtbij tijdens uw bezoek aan vier van de iconische nationale parken van Tanzania, die elk hun eigen bijzonderheden hebben. Speur naar de ‘The Big 5’, cheeta’s, hyena’s, nijlpaarden, giraffen, bavianen, verschillende vogelsoorten en prooidieren zoals zebra’s, impala’s, antilopen en buffels als u de majestueuze baobab- en acaciabomen in de Tarangire, de inactieve vulkaankrater van de Ngorongoro, de eindeloze vlakten van de Serengeti en de weelderige natuur van Lake Manyaras bewondert.

Tijdens de safari’s verblijft u in hotels en in tentenkampen met echte bedden en eigen bad en toilet.

Na het beleven van onvergetelijke safari’s reist u door naar het prachtige Zanzibar. Hier kunt u ontspannen op de krijtwitte stranden, de historische stad Stone Town verkennen, de specerijen en het exotische fruit van het eiland proeven, een boottocht maken in een traditionele Dhow of op verkenning gaan in nationaal park Jozani Chwaka Bay.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht naar Tanzania
Dag 1: Vlucht naar Tanzania

Vandaag vertrekt u vanaf de door u geselecteerde luchthaven en u reist per vliegtuig naar Tanzania, onderweg eventueel met een of meerdere tussenlandingen.

Dag 2: Highview Hotel
Dag 2: Highview Hotel

Het vliegtuig landt dicht bij de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, die met zijn 5.895 meter majestueus boven de savanne uitsteekt. U bevindt zich nu in Afrika, alhoewel de sneeuw op de top van deze berg een andere indruk wekt.

Op het vliegveld wacht uw chauffeur/gids u op. U gaat een spannende sightseeing van 200 km maken voordat u bij het Highview Hotel aankomt. U rijdt onder andere door de dorpen Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu en Karatu.

Als de tijd het toelaat, kunt u ’s middags uitrusten in het hotel of een bezoekje brengen aan het dorp Karatu en de lokale markt.

Let op: U overnacht aan het einde van deze dag in Highview Hotel in Karatu. Hierdoor bent u de volgende dag sneller in Nationaal Park Tarangire en kunt u daar meer tijd doorbrengen.

Overnachting Highview Hotel

Dag 3: Nationaal Park Tarangire
Dag 3: Nationaal Park Tarangire

Vandaag reist u naar Nationaal Park Tarangire, het op vijf na grootste nationale park van Tanzania.

Het park heeft zijn naam te danken aan de rivier de Tarangire die door het park stroomt. In de droge seizoenen is de rivier de enige watervoorziening voor de dieren.

Het landschap en de vegetatie zijn enorm gevarieerd. Het heuvelachtige landschap heeft negen verschillende biomen en u ziet een savanne met statige baobab- en acaciabomen, waardoor u de vele interessante dieren bijna vergeet.

Door de gevarieerde vegetatie is er hier een groot aantal wilde dieren. Het park staat vooral bekend om zijn enorme hoeveelheid olifanten. U vindt er een van de grootste concentraties olifanten ter wereld en het is niet ongebruikelijk dat u kuddes van een paar honderd dieren ziet. Gnoes en zebra’s ziet u hier ook veel, net als koedoes, impala’s en gazellen die hier helemaal in hun element zijn. Deze prooidieren trekken zowel leeuwen, luipaarden als hyena’s aan en hebt u geluk, dan ziet u misschien een wilde hond.

’s Middags rijdt u terug naar het Highview Hotel om te ontspannen.

Overnachting Highview Hotel

Dag 4: Via Ngorongoro Conservation Area naar Nationaal Park Serengeti
Dag 4: Via Ngorongoro Conservation Area naar Nationaal Park Serengeti

Na het ontbijt en uitchecken in het hotel rijdt u door de heuvelachtige hoogvlakte van de Ngorongoro. Hier wonen de in het rood geklede Masai in hun ronde hutten. Hun vee graast in de savanne tussen de zebra’s, gnoes en giraffen. Onderweg is er tijd om van de meegebrachte lunch te genieten.

Via Nabi Hill Gate buigt de route nu af naar het noordwesten en voert over de eindeloze vlaktes van de Serengeti waar een overvloed aan dieren te zien is: miljoenen gnoes en zebra’s, duizenden antilopen en buffels, honderden leeuwen, olifanten, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen en duizenden vogels. De Serengeti heeft een aantal van de meest fantastische en meest unieke dieren en natuurgebieden van de wereld te bieden.

Let op: Ikoma Wild Camp ligt aan de rand van het noordwestelijke gedeelte van nationaal park Serengeti. U heeft hier een fenomenaal uitzicht over de Serengeti-vlakte en kans op een aantal zeer unieke belevenissen die u binnen in het nationaal park niet zult vinden. Als u echt in nationaal park Serengeti zelf wilt overnachten, kunt u kiezen voor het Serengeti Wild Camp (tegen een meerprijs).

Let op: Ikoma Wild Camp is in april en mei 2019 gesloten wegens renovatie. In deze periode wordt u in een van de andere wildcamps ondergebracht.

Als u voor een verblijft in Ikoma Wild Camp kiest, kunt u de volgende tochten tegen meerprijs boeken:

Overnachting Ikoma Wild Camp / Serengeti Wild Camp

Upgrademogelijkheid:

Dag 5: Safari in Nationaal Park Serengeti
Dag 5: Safari in Nationaal Park Serengeti

Een hele dag op safari in de Serengeti, op zoek naar ‘The Big Five’: leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels. U heeft de hele dag om van de dieren en de natuur in de fantastische Serengeti te genieten.

Het ecosysteem in het park is een van de oudste ter wereld. Terwijl u rijdend in de landcruiser alle indrukken in u opneemt, voelt u zich zowel nederig als verlegen. Buiten de droge periode zijn hier naast de eerder genoemde dieren ook enorm veel Thomsongazellen, buffels, topi’s, Grantgazellen, elandantilopen, knobbelzwijnen, adelaars, struisvogels enzovoorts. Vandaag zult u vast ook nijlpaarden zien en ruiken die ravotten in de zogenaamde hippopools.

De lunch is een zogenaamde ‘hot lunch’ en wordt in Serengeti Wild Camp of Serengeti Wildebeest Camp geserveerd.

Een fantastische dag, die u moet meemaken en waar u beslist van zult genieten!

Wat dacht u ervan om Serengeti tijdens de zonsopgang vanuit een luchtballon te zien?

Om mee te gaan op een ballonsafari moet u in het Serengeti Wild Camp overnachten en niet in het Ikoma Wild Camp. Als u een ballonsafari tegen meerprijs bijboekt, betaalt u voor uw verblijf in Serengti Wild Camp natuurlijk niets extra.

Overnachting Ikoma Wild Camp / Serengeti Wild Camp

Upgrademogelijkheid:

Dag 6: Via Serengeti naar Masai-dorp in Ngorongoro
Dag 6: Via Serengeti naar Masai-dorp in Ngorongoro

Nieuwe belevenissen staan u te wachten, als de safari u vandaag naar het zuidoosten van Serengeti brengt. De meegebrachte lunch wordt tussen de middag in de open lucht opgegeten.

Daarna gaat u naar Ngorongoro Conservation Area, waar u de in het rood geklede Masai in het lokale dorp bezoekt. Hier ervaart u hoe het leven in een Masaidorp verloopt en u ziet de ambachten van de Masai die voornamelijk uit kralenkunst bestaat. Ze willen u graag iets verkopen, maar vergeet niet om af te dingen.

Let op: vandaag overnacht u het Highview Hotel. Op die manier kunt u morgen zoveel mogelijk tijd doorbrengen in de Ngorongoro krater. Als u uzelf een unieke belevenis wilt geven, kunt u upgraden naar Ngorongoro Wild Camp (tegen een meerprijs).

Overnachting Highview Hotel / Ngorongoro Wild Camp

Dag 7: De Ngorongoro Krater
Dag 7: De Ngorongoro Krater

De Ngorongoro krater is de grootste gedoofde vulkaankrater ter wereld. De vulkaan barstte 2-3 miljoen jaar geleden uit en stortte toen in en liet een gigantisch gat achter. Vandaag de dag leven er 30.000 dieren en 350 verschillende soorten vogels die er allemaal het hele jaar door water hebben.

Nadat we de ingang naar Ngorongoro hebben gepasseerd, komen we eerst door een weelderig regenwoudgebied, voordat we aan de afdaling aan de binnenkant van de krater beginnen. Na een interessante rit naar beneden komt u aan op de 260 km2 grote kraterbodem. De rand van de krater torent 600 meter boven u uit. Al bevindt u zich op de bodem van de krater, toch is het hier best hoog, omdat de rand van de krater zich 2.200 meter boven NAP bevindt.

U brengt de dag door in de krater, waar genoeg te zien is! Leeuwen, gazellen, olifanten, gnoes en zebra’s in groten getale. Hebt u geluk, dan ziet u ook de bedreigde zwarte neushoorn die door stroperij bijna in heel Afrika is uitgestorven. In Ngorongoro worden de neushoorns door bewapende rangers beschermd.

U nuttigt uw lunch in de fantastische omgeving op de bodem van de krater en aan het eind van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Overnachting Highview Hotel / Ngorongoro Wild Camp

Dag 8: Nationaal Park Lake Manyara
Dag 8: Nationaal Park Lake Manyara

Na het ontbijt checkt u uit en vertrekt u naar Lake Manyara. Dit is een van de kleinste nationale parken van Tanzania met een oppervlakte van 330 km2 en alleen het meer al beslaat 200 km2.

Het gebied tussen het meer en de 600 meter hoge hellingen van de Riftvallei in het westen bestaat uit open grasvlaktes, jungleachtig bos en moerasgebied.

Lake Manyara is een eldorado voor grote kuddes olifanten, buffels en bavianen en er zijn hier meer dan 400 soorten vogels. Hier kunt u ook het geluk hebben dat u de beroemde boomklimmende leeuwen ziet.

Na deze laatste safari van de reis wordt u naar de luchthaven gereden. Voordat u verder vliegt naar het exotische eiland Zanzibar, wordt hier de safari op excellente wijze afgesloten met opnieuw een ‘hot lunch’ in een echte safaritent.

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Dag 9-13: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar
Dag 9-13: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba en talloze kleinere eilandjes. Het eiland Zanzibar heeft zowel natuur als cultuur te bieden. U vindt er krijtwitte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het klimaat is er het hele jaar door warm en zonnig en daardoor uiterst geschikt voor een ontspannen strandvakantie.

In de dramatische geschiedenis van het eiland treft u Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers die allemaal hun stempel op het eiland hebben gedrukt. En u vindt hier ook een van de interesantste steden van Afrika met een prachtige Arabische architectuur. En vergeet vooral niet de heerlijke swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Let op: U kunt € 200 per persoon besparen door Mahali Zanzibar *** incl. ontbijt te kiezen.

Hieronder ziet u een kleine selectie van excursies die u tegen een meerprijs tijdens uw verblijf bij kunt boeken:

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Upgrademogelijkheden op Zanzibar:

Dag 14: U begint aan de terugreis
Dag 14: U begint aan de terugreis

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht, waarvandaan u aan de terugreis begint.

Dag 15: Weer thuis
Dag 15: Weer thuis

U komt aan in Nederland na een fantastische reis.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.