ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenVakantie met de kinderen

Vakantie met de kinderen

1-3-2023
Alle posts bekijken

Lijkt het u leuk een reis met uw kinderen ver weg van het veilige en geborgen Nederland te maken, maar kunt u het niet helemaal overzien?

Welke bestemming is perfect voor het hele gezin?

Hoe vinden jullie iets wat alle gezinsleden leuk vinden?

We geven u 5 tips voor een vakantie met kinderen en ideeën voor een bestemming.

Waarom met kinderen reizen?

Het reizen met kinderen geeft positieve energie. Kinderen zijn direct, waardoor jullie gemakkelijker met de lokale bewoners in contact kunnen komen.

De kinderen leren andere culturen kennen en krijgen een indruk van de omstandigheden waaronder mensen in andere werelddelen leven. Dit leert de kinderen anderen te begrijpen, zich in anderen te verplaatsen en hun eigen leven te waarderen.

En hoewel het af en toe zwaar kan zijn om met kinderen op vakantie te gaan, is het meer dan de moeite waard!

Waar kunt u naartoe?

Wij hebben veel kindvriendelijke bestemmingen en reizen, waaronder onze gezinsreizen die zijn samengesteld vanuit de behoeften van een gezin. Ze zijn daarom heel geschikt voor als u met kleine of grotere kinderen reist.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor gezinnen. Of ze ook voor uw gezin geschikt zijn, hangt af van jullie interesses, de leeftijd van de kinderen en jullie reislust en moed.

Dit zijn enkele van onze populairste bestemmingen voor gezinnen:

5 tips voor een vakantie met kinderen

De volgende 5 tips spreken misschien voor zich, maar zijn toch goed om nog eens te benoemen.

1. Neem de tijd

Reizen met kinderen, en met name kleine kinderen, kost tijd. Vertrek daarom ruim op tijd naar bijvoorbeeld de luchthaven of een bezienswaardigheid.

2. Boek van tevoren

Een verre reis met kinderen laat niet altijd dezelfde spontane acties toe als wanneer u met zijn tweeën reist. Boek daarom een pakketreis, zodat transport en excursies van tevoren geregeld zijn. Hierdoor kunt u zich op het allerbelangrijkste richten, namelijk samen met uw gezin van een fantastische vakantie genieten.

3. Zorg ervoor altijd eten in de tas te hebben

Eten is altijd belangrijk, ook tijdens de vakantie. Met iets lekkers verdwijnen beteuterde gezichtjes als sneeuw voor de zon. Neem daarom snacks zoals bananen, nootjes en biscuitjes in de rugzak mee. En natuurlijk iets te drinken. Als de kinderen even wat energie nodig hebben, zult u blij zijn snacks binnen handbereik te hebben.

4. Neem spelletjes mee voor onderweg

Bij vertragingen of saaie momenten zijn reisspelletjes bijna onmisbaar om de tijd te verdrijven. Met een spelletje kan iedereen in het gezin even tot rust komen. Kleine cadeautjes voor de lange vlucht kunnen ook iets zijn om naar uit te kijken.

5. Reis zolang het nog mogelijk is

Reis samen met uw kinderen zolang het nog kan. Ze worden in sneltreinvaart groot. Door te reizen met de kinderen beleeft u als gezin veel samen en wordt uw gezin hechter.

TourCompass – Van toerist naar reiziger