Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaVictoriawatervallen, Botswana & Kaapstad
13 dagen:

Victoriawatervallen, Botswana & Kaapstad

Hoogtepunten van deze reis:

Victoriawatervallen, Nationaal park Chobe – bekend om zijn grote groepen olifanten en rijk vogelleven, Kaapstad – waar spannende excursies kunnen worden gemaakt. Water, safari en wereldstad – één en dezelfde reis.

Inclusief in de prijs:

 • Vlucht van Nederland naar Livingstone, Zambia, incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 3 overnachtingen in Livingstone bij de Victoriawatervallen incl. ontbijt
 • Transport van Livingstone in Zambia naar nationaal park Chobe in Botswana
 • 3 overnachtingen bij nationaal park Chobe in Botswana incl. ontbijt en avondeten
 • Boottocht op rivier de Chobe
 • Game drive in nationaal park Chobe
 • Vlucht van Kasane, Botswana, naar Kaapstad incl. transfer
 • 4 overnachtingen in Kaapstad incl. ontbijt
 • Vlucht van Kaapstad naar Nederland incl. transfer
 • De reis kan worden verlengd met een strandvakantie op Mauritius
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
Toeslag voor eenpersoonskamer € 994
Korting bij grote groepen
Kies deze reis omdat... 

Deze reis combineert drie van de allergrootste hoogtepunten in het zuidelijke Afrika: de machtige Victoriawatervallen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, safari in het fantastische nationaal park Chobe en het levendige, schitterende Kaapstad in Zuid-Afrika. Water, safari en wereldstad – één en dezelfde reis.

Vanuit de lucht kunt u het geluk hebben een glimp van een van de grootste watervallen ter wereld op te vangen. Het lijkt wel een wolk die vanaf de grond opstijgt. En die vergelijking gaat aardig op. Het water van watervallen wordt vaak wel honderden meters de lucht in gespoten. Voordat de reis verder gaat naar Botswana is er volop mogelijkheid het gebied rondom de Victoriawatervallen te verkennen.

U heeft drie overnachtingen in Botswana, net buiten het fantastische nationaal park Chobe. In dit park leeft het grootste aantal olifanten ter wereld. Chobe is een fantastische safaribestemming, deels doordat hier traditionele safari’s in het nationaal park te land kunnen worden gemaakt en deels doordat safari’s te water, te weten op rivier de Chobe, tot de mogelijkheden behoren. U vindt hier zowel een rijk als divers dierenleven.

De reis wordt in het schitterende Kaapstad afgesloten. Hier kunt u tegen meerprijs verschillende soorten excursies bijboeken. De reis kan worden verlengd met een strandvakantie op Mauritius.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u naar Zambia met tussenlanding(en) onderweg. 

Dag 2: Aankomst Victoriawatervallen
Dag 2: Aankomst Victoriawatervallen

Na aankomst in Livingstone in Zambia wordt u in de luchthaven door onze lokale samenwerkingspartner ontvangen en naar uw hotel gereden. U heeft drie overnachtingen aan de oever van rivier de Zambezi.  

Overnachting AVANI Victoria Falls Resort 

Upgrademogelijkheid:

Dag 3-4: Belevenissen bij de Victoriawatervallen
Dag 3-4: Belevenissen bij de Victoriawatervallen

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding. We raden u echter aan om thuis al een aantal excursies te boeken. Er is namelijk grote vraag naar en bij sommige excursies is het aantal deelnemers aan een maximum gebonden. 

U mag de kans om een wandeling rond de watervallen te maken natuurlijk niet aan uw neus laten voorbijgaan. Vooral een wandeling over de Knife Edge Bridge kan absoluut worden aanbevolen. Vanaf hier heeft u uniek uitzicht op de watervallen. In het regenseizoen (ca. november-april) kunt u er eigenlijk wel van uitgaan dat u tijdens het wandelen door en door nat wordt. Maar de luchttemperatuur is aangenaam, dus het is helemaal niet erg om de natuurkrachten van zo dichtbij te beleven!  

De omgeving biedt een overvloed aan belevenissen. Het is een waar mekka wat activiteiten betreft.  

We hebben een spannend aanbod aan extra excursies tegen meerprijs: Een helikoptervlucht over de watervallen is naar onze mening een van de beste wijzen om de watervallen te beleven. Alleen vanuit de lucht is het mogelijk de watervallen in hun gehele lengte te zien. We kunnen ook een bezoek aan Elephant Café warm aanbevelen. Het is een belevenis voor het leven en het eten dat u krijgt geserveerd is buitengewoon hemels! Een boottocht op rivier de Zambezi bij zonsondergang zal u nog lang op aangename wijze bijblijven en een treintocht met The Royal Livingstone Express voert u terug naar de koloniale tijd. De keuze is aan u. 

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten: 

Overnachting AVANI Victoria Falls Resort 

Upgrademogelijkheid:

Dag 5: Transport van Victoriawatervallen naar nationaal park Chobe in Botswana
Dag 5: Transport van Victoriawatervallen naar nationaal park Chobe in Botswana

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar Botswana gereden. De rit duurt ca. 2 tot 4 uur, een en ander is afhankelijk van de wachttijd bij de grens in Kazungula. Kazungula is een klein dorp aan de oever van rivier de Zambezi. Hier komen maar liefst vier landen samen, te weten Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië. U reist van Zambia naar Botswana. De tocht over de rivier vindt met een lokale veerboot plaats. U loopt zelf Botswana in. Op een bepaald moment dient u (met uw schoenen aan) op een mat te gaan staan. In deze mat zitten chemicaliën die uw schoenen van eventuele besmettelijke ziekten (van planten en dieren) ontdoen. Het gaat er langzaam aan toe, maar het is een zeer Afrikaanse belevenis.  

In Kasane – de hoofdstad van Chobe – heeft u drie overnachtingen. 

Overnachting Chobe Marina Lodge 

Upgrademogelijkheid:

Dag 6: Nationaal park Chobe
Dag 6: Nationaal park Chobe

Vandaag bezoekt u het nationaal park. De dag bestaat uit een ontspannen boottocht op de rivier, waarbij u heel dicht bij de nijlpaarden kunt komen, en een zeer traditionele gamedrive te land.  

De regering van Botswana streeft naar duurzaam toerisme. Daarom vindt u hier een ongerepte en fascinerende natuur met een fantastisch, rijk dierenleven. In nationaal park Chobe kunt u o.a. buffels, olifanten, leeuwen, cheeta’s en luipaarden spotten. Er leven ook prachtige vogels, bijvoorbeeld de wonderschone scharrelaar, nationaal symbool van het land. 

‘s Avonds bent u weer terug in de lodge en krijgt u het diner geserveerd.

Overnachting Chobe Marina Lodge 

Upgrademogelijkheid:

Dag 7: Nationaal park Chobe
Dag 7: Nationaal park Chobe

Vandaag is ter vrije besteding. Misschien heeft u zin om bij het zwembad te luieren en van het uitzicht op de rivier te genieten. U kunt thuis en in de lodge tegen meerprijs extra excursies naar het nationaal park bijboeken.

U kunt van tevoren tegen meerprijs de volgende excursie bijboeken: 

Overnachting Chobe Marina Lodge 

Upgrademogelijkheid:

Dag 8: Kasane – Kaapstad
Dag 8: Kasane – Kaapstad

U vertrekt vanuit het hotel naar de luchthaven. Deze rit duurt ca. 7 minuten, tenzij er een olifant op de weg staat (wat niet zo ongewoon is in Kasane). 

Vanaf hier vliegt u naar Kaapstad, in Zuid-Afrika. U wordt in de luchthaven door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd. U wordt naar het hotel gereden. U brengt hier de laatste vier nachten van uw Afrikaanse avontuur door. 

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheid:

Dag 9-11: Kaapstad
Dag 9-11: Kaapstad

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding. Er is genoeg te beleven, u zult zich absoluut niet vervelen. 

Kaapstad ligt aan de voet van de prachtige en beroemde Tafelberg, die uitzicht biedt op Kaap de Goede Hoop, het wijngebied, de donkerblauwe Atlantische Oceaan en Robbeneiland waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten. Een bezoek aan Robbeneiland is echt een must als u in Kaapstad bent.  

Het gebied rondom Waterfront heeft een grote aantrekkingskracht op bezoekers aan Kaapstad. Hier kunt u gemakkelijk een hele dag doorbrengen met het bekijken van winkels en leuke optredens, koffiedrinken, lachen om de logge zeehonden en het eten van ijs. 

Kaapstad heeft ook vele historische bezienswaardigheden spannende gebouwen, interessante musea en een overvloed aan goede restaurants.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten: 

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheid:

Dag 12: Weer naar huis
Dag 12: Weer naar huis

Uw vakantie in Zuid-Afrika zit erop. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg. 

Dag 13: Weer thuis
Dag 13: Weer thuis

U landt in Nederland na een fascinerende en avontuurlijke vakantie. 

Combinatiemogelijkheden na de safari
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 740
Singletoeslag: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan en een waar paradijs als u met kinderen reist. Het hele jaar door is hier een heerlijk klimaat en een ongelofelijk vriendelijke lokale bevolking. Het eiland wordt omgeven door kristalhelder water. Er zijn kindvriendelijke stranden die worden afgeschermd door een kleurrijk koraalrif, waardoor Mauritius eveneens een perfecte plaats voor snorkelen is. Mauritius heeft een ongelofelijk mooie natuur met weelderige bossen, kleine lagunes en watervallen waarbij het water bruisend van de berg valt.

Het eiland Mauritius is de ideale plek voor het hele gezin. Er is een zee aan activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op het water. 8 km van het strand Flic-en-Flac ligt Casela Nature Park. Hier vindt u reuzenschildpadden, zebra’s, tijgers, leeuwen, giraffen, apen en 1500 vogels. Het is ook mogelijk om op een segway te rijden, over hangbruggen te lopen en nog veel meer.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Toeslag eenpersoonskamer: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.