020 - 369 07 90 | Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00. Di. en do.: 09.00 – 14.00
HomeSafari in AfrikaZuid-Afrika"The Big 5" malariavrije safari
9 dagen:

'The Big 5' malariavrije safari in Kariega Game Reserve

Hoogtepunten van deze reis:

Kariega Game Reserve, safari op de rivier de Kariega, boottocht op de rivier de Bushman.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Port Elizabeth v.v.
 • Transport volgens de beschrijving in het programma. Met lokale, Engelssprekende gids/chauffeur
 • 4 overnachtingen in Main Lodge, in een chalet
 • 2 overnachtingen in River Lodge, in een suite
 • Volpension met lokale drankjes (ook wijn en bier)
 • 6 safaritochten in Kariega’s eigen open safariwagens met vierwielaandrijving
 • 1 tocht naar het strand bij Sunshine Coast met picknicklunch
 • 1 begeleide wandelsafari
 • 1 begeleide kanotocht (‘s middags)
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

NB: De beschreven volgorde van de programma-onderdelen kan worden gewijzigd als lokale omstandigheden hiertoe nopen.

De reis kan worden gecombineerd met een vakantie in Kaapstad, een bezoek aan de Victoriawatervallen of een strandvakantie op Mauritius.

Toeslag voor eenpersoonskamer: € 1200
Korting bij grote groepen.

Video van safari

Video van Main Lodge

Video van River Lodge

Video van safari

Video van Main Lodge

Video van River Lodge

Kies deze reis omdat...

De malariavrije Kariega Game Reserve ligt in het hart van de unieke, weelderige Kariega River-vallei. De natuur is mooi en zeer gevarieerd met twee rivieren, te weten de rivier de Kariega en de Bushman, beboste heuvels en open grasvlakten. Het wildreservaat omvat vijf verschillende biotopen, dus perfecte leefomstandigheden voor vele verschillende dieren. Naast de dieren van ‘The Big Five’ – olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden – leven er nijlpaarden, hyena’s, elandantilopen, giraffen, gnoes, impala’s, jakhalzen, zebra’s en vele, vele andere dieren die hier hun natuurlijke leefgebied hebben. Het vogelleven is rijk. U kunt hier secretarisvogels, ijsvogels, reigers, ooievaars, verschillende adelaars, waaronder goochelarenden, en vele andere vogels zien.  In het wildreservaat bevinden zich verschillende lodges, waarbij zowel de kamers als de service van absoluut 4-sterren niveau zijn. Het verblijf is bovendien ‘all-inclusive’. En mocht u tijdens uw verblijf zin in een wellnessdag hebben, dan kunt u zich in Kariega Wellness Centre laten verwennen.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vlucht vanuit Nederland naar Port Elizabeth. Er wordt in Europa en in Johannesburg of Kaapstad een tussenlanding gemaakt.

Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve
Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve

Na aankomst wordt u door een Engelssprekende chauffeur opgewacht en naar Kariega Game Reserve gereden. De rit is ca. 120 km en duurt ca. 1,5 uur.

Kariega Game Reserve is een particulier wildreservaat in eigendom van een familie en ca. 10.000 ha groot. Dit is wat oppervlakte betreft ongeveer twee derde van Texel.  Het wildreservaat werd 20 jaar geleden in dit natuurschone gebied met heuvels, valleien en twee rivieren, opgericht. In het reservaat zijn zowel gebieden met struikgewas, open grasvlakten, drassige weilanden als droge heuvels te vinden. Dit geheel biedt de dieren uitstekende leefomstandigheden. Er leven hier veel dieren. Ten eerste ‘The Big 5’: leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels. Maar ook veel andere fascinerende en exotische dieren zoals de sierlijke impala; de elandantilope, die bijna 1 ton zwaar kan worden en overigens de grootste soort antilopen is; de waterbok, met de witte kring rond de staart; de koedoe, met de indrukwekkende schroefvormig gedraaide hoorns; de schuwe jakhals; en de wat meer bekende dieren: zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gnoes, knobbelzwijnen en bavianen. Er zijn uiteraard ook veel boeiende vogels te vinden.

Uw accommodatie is een luxueus chalet bij de 4-sterren ‘Main Lodge’.  Naast de 15 chalets, met elk 3 slaapkamers, is er een prachtig gemeenschappelijk terrein met een restaurant, zwembad en spa. Als u met twee personen bent en niet een chalet met anderen wilt delen, kunt naar een chalet met slechts één slaapkamer upgraden. De toeslag is in totaal € 268.

Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting Main Lodge 

Dag 3: Safari in Kariega Game Reserve
Dag 3: Safari in Kariega Game Reserve

U wordt gewekt als de zon opgaat. Voordat u op safari gaat, krijgt u in het restaurant een kop koffie of thee. In de vroege ochtend gaan de dieren op zoek naar eten en zijn dus actief. Daarom is dit een geschikt tijdstip voor een safari. In het reservaat Kariega wordt met open wagens met vierwielaandrijving gereden. In elke wagen is plaats voor maximaal 10 personen. (Als er meer dan 10 personen tegelijk op safari gaan, zijn er meerdere safariwagens beschikbaar.) U gaat op zoek naar de dieren. Deskundige gidsen vertellen over de dieren en de natuur. Halverwege de ochtend keert u terug naar het gemeenschappelijke terrein bij de ‘Main Lodge’, waar een heerlijk ontbijt met alles erop en eraan in het restaurant op u wacht.  Hierna kunt u een rustpauze in uw luxueuze chalet nemen.

Vroeg in de middag wordt de lunch geserveerd en om ongeveer 16.00 uur gaat u opnieuw op safari. Aan het einde van de middag verzamelen zich veel grote dieren bij de waterpoelen om hun dorst te lessen. Als de zonsondergang nadert, last de gids een stop in en serveert ‘sundowner’-drankjes – wijn en vruchtensap – en snacks als afsluiting van een heerlijke dag safari.
Wanneer u weer bij de ‘Main Lodge’ bent, wordt het diner geserveerd en kunt u nagenieten van de belevenissen.

Overnachting Main Lodge 

Dag 4: Wandelsafari
Dag 4: Wandelsafari

In de middag gaat u op wandelsafari en zult u de dieren en de natuur op een heel andere manier beleven. In een gedeelte van het reservaat komen geen roofdieren voor, daarom is een veilige wandelsafari mogelijk. Misschien ziet u een kameleon of de onvermoeibare dung beetles – mestkevers, die vaak balletjes van olifantenmest maken om hun eitjes in te stoppen. De gids vertelt u ook hoe u de verschillende dierensporen kunt herkennen.
Ook vandaag worden alle maaltijden in het restaurant bij de ‘Main Lodge’ geserveerd.

Overnachting Main Lodge 

Dag 5: Safari in Kariega Game Reserve
Dag 5: Safari in Kariega Game Reserve

De safari ‘s ochtends wordt vandaag gecombineerd met een boottocht op de rivier de Kariega. Vanaf de rivier beleeft u het dieren- en vogelleven heel anders. Aan het einde van de ochtend bent u weer bij de lodge en krijgt u een brunch. Voordat de late lunch wordt geserveerd heeft u enige uren ter vrije besteding. In de namiddag gaat u weer op safari.

Overnachting Main Lodge 

Dag 6: Safari en het volgende hotel
Dag 6: Safari en het volgende hotel

Na de safari in de ochtend en de daaropvolgende brunch verhuist u naar ‘River Lodge’. Daar verblijft u de komende twee nachten. ‘River Lodge’ heeft een prachtige ligging in een heel ander deel van het wildreservaat, direct aan de brede en rustige rivier de Bushman.  Hier verblijft u in een suite met een rieten dak. In de middag kunt u heerlijk bij het zwembad ontspannen. Na een lichte lunch gaat u in de namiddag op safari.

Overnachting River Lodge 

Dag 7: Safari, strand en kanotocht
Dag 7: Safari, strand en kanotocht

‘s Ochtends gaat u op safari.  Na de brunch maakt u een heerlijke boottocht op de rivier de Bushman. U vaart helemaal naar het strand van Kenton-on-Sea. Daar ligt aan de ene zijde de Indische Oceaan en aan de andere zijde een lagune, dus volop zwemmogelijkheden. Mocht u geen zin in zwemmen hebben, dan kunt u langs het strand wandelen of gewoon lekker op het strand zitten.  In de de middag maakt u een kanotocht op de rustige rivier de Bushman. Rustig peddelend wordt u door de onverstoorbare stilte één met de natuur. U zult het rijke vogelleven ontdekken en dieren zien die aan de oevers van de rivier grazen.  Dit is een heel andere vorm van safari. U komt via een andere invalshoek heel dicht bij de dieren.

Overnachting River Lodge 

Dag 8: Terugreis
Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven in Port Elizabeth gereden.  Vanuit hier vliegt u terug naar Nederland.

Dag 9: Weer thuis in Nederland
Dag 9: Weer thuis in Nederland

Na een heerlijke vakantie vol belevenissen komt u in Nederland aan.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten
Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 860
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 400
Singletoeslag: + € 270

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Kaapstad 5 dagen/4 nachten
Kaapstad 5 dagen/4 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 560
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 375
Singletoeslag: + € 285

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheden in Kaapstad:

Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1330
Singletoeslag: + € 195

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Veranda Paul & Virginie 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1330
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 995
Singletoeslag: + € 350

Het tropische eiland Mauritius is een van de fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan en een waar paradijs als u met kinderen reist. Het hele jaar door is hier een heerlijk klimaat en een ongelofelijk vriendelijke lokale bevolking. Het eiland wordt omgeven door kristalhelder water. Er zijn kindvriendelijke stranden die worden afgeschermd door een kleurrijk koraalrif, waardoor Mauritius eveneens een perfecte plaats voor snorkelen is. Mauritius heeft een ongelofelijk mooie natuur met weelderige bossen, kleine lagunes en watervallen waarbij het water bruisend van de berg valt.

Het eiland Mauritius is de ideale plek voor het hele gezin. Er is een zee aan activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op het water. 8 km van het strand Flic-en-Flac ligt Casela Nature Park. Hier vindt u reuzenschildpadden, zebra’s, tijgers, leeuwen, giraffen, apen en 1500 vogels. Het is ook mogelijk om op een segway te rijden, over hangbruggen te lopen en nog veel meer.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Anelia Resort & Spa 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Offerte Aanvragen
Soortgelijke Reizen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.