Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaZuid-Afrika"The Big 5" malariavrije safari
9 dagen:

'The Big 5' malariavrije safari in Kariega Game Reserve

Hoogtepunten van deze reis:

Kariega Game Reserve, safari op de rivier de Kariega, boottocht op de rivier de Bushman.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Port Elizabeth v.v.
 • Transport volgens de beschrijving in het programma. Met lokale, Engelssprekende gids/chauffeur
 • 4 overnachtingen in Main Lodge, in een chalet
 • 2 overnachtingen in River Lodge, in een suite
 • Volpension met lokale drankjes (ook wijn en bier)
 • 6 safaritochten in Kariega’s eigen open safariwagens met vierwielaandrijving
 • 1 wandelsafari met gids
 • Bezoek aan lokaal township incl. lunch
 • 1 tocht naar het strand bij Sunshine Coast met picknicklunch
 • 1 kanotocht met gids
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

NB: De volgorde van de belevenissen kan anders dan hieronder aangegeven zijn. De gidsen letten bij het plannen van de dagen namelijk op de weersomstandigheden, dierenleven enz.

De reis kan worden gecombineerd met een vakantie in Kaapstad, een bezoek aan de Victoriawatervallen of een strandvakantie op Mauritius.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 1200
Korting bij grote groepen.
 
 
 
Kies deze reis omdat...

Ga op safari in de provincie Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Hier vindt u schitterende natuur, een mild klimaat, een rijk dierenleven – en geen malaria!

Het 10.000 ha grote Kariega Game Reserve is een particulier wildreservaat. Dus u deelt uw belevenissen in de natuur en bij de dieren slechts met enkele andere gasten. Aangezien het een particulier gebied is, is het mogelijk ”off-road” te rijden, een bushwalk te maken en de natuur vanuit een kano te bekijken. Dit alles draagt bij aan een exclusieve safaribelevenis.

We hebben op elke dag gamedrives gepland. Dat is immers ook het doel waarvoor u bent gekomen. Naast de dieren van ‘The Big Five’ leven er nijlpaarden, hyena’s, elandantilopen, giraffen, gnoes, impala’s, jakhalzen, zebra’s en vele, vele andere dieren die hier hun natuurlijke leefgebied hebben. Het vogelleven is rijk. U kunt hier secretarisvogels, ijsvogels, reigers, ooievaars, verschillende adelaars, waaronder goochelarenden, en vele andere vogels zien. We hebben bovendien een aantal andere lokale belevenissen ingepland, zodat u zoveel mogelijk uit uw Zuid-Afrikaanse avontuur haalt.

We hebben ervoor gezorgd dat uw verblijf ”all inclusive” is. Dus al het eten en drinken is inbegrepen.

Het enige waar u aan moet denken is of u misschien een extra geheugenkaart voor uw camera mee moet nemen.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vlucht vanuit Nederland naar Port Elizabeth. Er wordt in Europa en in Johannesburg of Kaapstad een tussenlanding gemaakt.

Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve
Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve

Na aankomst wordt u door een Engelssprekende chauffeur opgewacht en naar Kariega Game Reserve gereden. De rit is ca. 120 km en duurt ca. 1,5 uur.

Kariega Game Reserve is een particulier wildreservaat in eigendom van een familie en ca. 10.000 ha groot. Dit is wat oppervlakte betreft ongeveer twee derde van Texel.  Het wildreservaat werd 20 jaar geleden in dit natuurschone gebied met heuvels, valleien en twee rivieren, opgericht. In het reservaat zijn zowel gebieden met struikgewas, open grasvlakten, drassige weilanden als droge heuvels te vinden. Dit geheel biedt de dieren uitstekende leefomstandigheden. Er leven hier veel dieren. Ten eerste ‘The Big 5’: leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels. Maar ook veel andere fascinerende en exotische dieren zoals de sierlijke impala; de elandantilope, die bijna 1 ton zwaar kan worden en overigens de grootste soort antilopen is; de waterbok, met de witte kring rond de staart; de koedoe, met de indrukwekkende schroefvormig gedraaide hoorns; de schuwe jakhals; en de wat meer bekende dieren: zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gnoes, knobbelzwijnen en bavianen. Er zijn uiteraard ook veel boeiende vogels te vinden.

Uw accommodatie is een luxueus chalet bij de 4-sterren ‘Main Lodge’.  Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting Main Lodge 

Dag 3: Safari in Kariega Game Reserve
Dag 3: Safari in Kariega Game Reserve

U wordt bij zonsopgang gewekt. Voordat u op safari gaat, krijgt u in het restaurant een kop koffie of thee. In de vroege ochtend zijn de dieren actief. Ze gaan op zoek naar eten en daarom is dit een geschikt tijdstip voor een safari. In het reservaat Kariega wordt met open wagens met vierwielaandrijving gereden. In elke wagen is plaats voor maximaal 10 personen. (Als er meer dan 10 personen tegelijk op safari gaan, zijn er meerdere safariwagens beschikbaar.) Jullie gaan op zoek naar de dieren. Deskundige gidsen vertellen over de dieren en de natuur. Halverwege de ochtend keert u terug naar het gemeenschappelijke terrein bij de ‘Main Lodge’, waar een heerlijk ontbijt met alles erop en eraan in het restaurant op u wacht.  Hierna kunt u een rustpauze in uw luxueuze chalet nemen.

Vroeg in de middag wordt de lunch geserveerd en aan het einde van de middag gaat u opnieuw op safari. Op dit tijdstip verzamelen zich veel grote dieren bij de waterpoelen om hun dorst te lessen. Als de zonsondergang nadert, last de gids een stop in en serveert ‘sundowner’-drankjes – wijn en vruchtensap – en snacks als afsluiting van een heerlijke dag safari.

Wanneer u weer bij de ‘Main Lodge’ bent, wordt het diner geserveerd en kunt u van de belevenissen nagenieten.

Overnachting Main Lodge 

Dag 4: Wandelsafari
Dag 4: Wandelsafari

In de middag gaat u op wandelsafari en zult u de dieren en de natuur op een heel andere manier beleven. In plaats van de grote dieren staan nu de kleine dieren, planten, geluiden en geuren centraal. Misschien ziet u een kameleon of de onvermoeibare dung beetles – mestkevers, die vaak balletjes van olifantenmest maken om hun eitjes in te stoppen. De gids vertelt u ook hoe u de verschillende dierensporen kunt herkennen. Na een safari te voet begrijpt u de natuur om u heen veel beter.

Ook vandaag worden alle maaltijden in het restaurant bij de ‘Main Lodge’ geserveerd.

Overnachting Main Lodge 

Dag 5: Safari in Kariega Game Reserve en bezoek aan lokaal township
Dag 5: Safari in Kariega Game Reserve en bezoek aan lokaal township

De safari ‘s ochtends wordt vandaag gecombineerd met een boottocht op de rivier de Kariega. Vanaf de rivier beleeft u het dieren- en vogelleven heel anders. Aan het einde van de ochtend bent u weer bij de lodge en krijgt u een brunch. Voordat de late lunch wordt geserveerd heeft u enige uren ter vrije besteding. In de namiddag gaat u weer op safari.

Op een van de dagen van uw verblijf in Kariega bezoekt u een lokaal ‘township’. Kariega heeft een groep jonge ondernemers gesteund die graag rondleidingen met gids in hun lokale omgeving wilden organiseren. Dankzij The Kariega Foundation is dit project gerealiseerd. De tocht duurt drie uur en onderweg bezoekt u o.a. een lokale woning en een ‘Sangoma’, dit is een traditionele healer. De lunch wordt in een klein lokaal restaurant geserveerd. Het is echt een fascinerende tocht met volop gelegenheid Zuid-Afrika en de lokale cultuur te leren kennen.

Overnachting Main Lodge 

Dag 6: Safari en het volgende hotel
Dag 6: Safari en het volgende hotel

Na de safari in de ochtend en de daaropvolgende brunch verhuist u naar ‘River Lodge’. Daar verblijft u de komende twee nachten. ‘River Lodge’ heeft een prachtige ligging in een heel ander deel van het wildreservaat, direct aan de brede en rustige rivier de Bushman.  Hier verblijft u in een suite met een rieten dak. In de middag kunt u heerlijk bij het zwembad ontspannen. Na een lichte lunch gaat u in de namiddag op safari.

Overnachting River Lodge 

Als u zichzelf de laatste twee nachten in Kariega echt wilt verwennen, kunnen we u aanbevelen om in plaats van 4 sterren voor 5 sterren te kiezen door van River Lodge naar Settlers Drift te upgraden.

Dag 7: Safari, strand en kanotocht
Dag 7: Safari, strand en kanotocht

‘s Ochtends gaat u op safari.  Na de brunch maakt u een heerlijke boottocht op de rivier de Bushman. U vaart helemaal naar het strand van Kenton-on-Sea. Daar ligt aan de ene zijde de Indische Oceaan en aan de andere zijde een lagune, dus volop zwemmogelijkheden. Mocht u geen zin in zwemmen hebben, dan kunt u langs het strand wandelen of gewoon lekker op het strand zitten.  In de de middag maakt u een kanotocht op de rustige rivier de Bushman. Rustig peddelend wordt u door de onverstoorbare stilte één met de natuur. U zult het rijke vogelleven ontdekken en dieren zien die aan de oevers van de rivier grazen.  Dit is een heel andere vorm van safari. U komt via een andere invalshoek heel dicht bij de dieren.

Overnachting River Lodge 

Upgrademogelijkheid:

Dag 8: Terugreis
Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven in Port Elizabeth gereden.  Vanuit hier vliegt u terug naar Nederland.

Dag 9: Weer thuis in Nederland
Dag 9: Weer thuis in Nederland

Na een heerlijke vakantie vol belevenissen komt u in Nederland aan.

Offerte Aanvragen
Soortgelijke Reizen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.