Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaSafari & Mauritius
14 dagen:

Safari in Zuid-Afrika gecombineerd met Mauritius

Hoogtepunten van deze reis:

Boulders Game Reserve, Krugerpark, Drakensbergen, Blyderivierspoort, Potholes bij Bourke’s Luck, God’s Window, de Drie Rondavels, Mauritus.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Johannesburg incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • Engelssprekende reis-coördinator
 • 6 overnachtingen in Pestana Kruger Lodge**** incl. halfpension
 • Bushwalk met deskundige gids in Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive met sundowner in Boulders Game Reserve
 • Volle dag op safari in Krugerpark
 • Volle dag Panoramaroute in de Drakensbergen
 • Halve dag op safari in Krugerpark
 • Entreegelden voor de genoemde Nationaale Parken en wildreservaten
 • Vlucht van Johannesburg naar Mauritius incl. transfer
 • 5 overnachtingen in Hotel Le Meridien op Mauritius incl. halfpension
 • Mogelijkheid de strandvakantie op Mauritius te verlengen
 • Vlucht van Mauritius naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers
Toeslag voor eenpersoonskamer € 482
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

Tijdens deze reis verblijft u in Pestana Kruger Lodge. Deze lodge ligt bij de Krokodilrivier en heeft uitzicht over het wereldberoemde Krugerpark. U kunt dicht bij de ‘The Big 5’ komen en u maakt een spannende bushwalk, waarbij een kundige opzichter (‘ranger’) uitlegt wat de verschillende signalen in de natuur betekenen.

U gaat ook naar de hoogste en langste bergketen van Zuid-Afrika, te weten de Drakensbergen. In de Drakensbergen is er een fenomenaal uitzicht over de Blyderivierspoort, een van de hoogtepunten van deze reis. Het is de op twee na grootste kloof ter wereld. U bezoekt ook God’s Window en de Potholes bij Bourke’s Luck, cilindrische gaten in de rotsen, ontstaan door de eroderende werking van de rivieren de Blyde en de Treur.

Als u nog meer wilt beleven, kunt u een canopytocht maken, golf spelen, de miljoenen jaren oude grotten van Sudwala bezoeken, kijken hoe een Swazische familie in Swaziland leeft of een rehabilitatiecentrum voor bedreigde/verlaten dieren bezoeken. Dus volop keuze.

Vanuit Zuid-Afrika vliegt u naar het prachtige Mauritius. Hier heeft u 5 overnachtingen. U kunt er heerlijk ontspannen aan de witte stranden bij de azuurblauwe zee en te midden van wuivende palmen.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

U vertrekt ‘s avonds vanuit Nederland via een luchthaven in Europa naar Johannesburg.

Dag 2: Aankomst in Pestana Kruger Lodge
Dag 2: Aankomst in Pestana Kruger Lodge

Na aankomst in Johannesburg rijdt u door het mooie landschap naar het 4-sterren Pestana Kruger Lodge. De lodge ligt bij de Krokodilrivier en heeft een fascinerend panoramisch uitzicht over het Krugerpark. De middag kunt u bij het zwembad doorbrengen of u kunt vanaf het terras van het prachtige uitzicht genieten.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 3: Bushwalk en Sunset Game Drive
Dag 3: Bushwalk en Sunset Game Drive

Bushwalk
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar Boulders Game Reserve gereden. Hier gaat u drie uren in de natuur wandelen, waarbij een opzichter (‘ranger’) u door de bush leidt. De gids is speciaal voor bush walks opgeleid. Hij leert u hoe u door te ruiken, luisteren, speuren en waarnemen de signalen in de natuur kunt ontcijferen. Tevens vertelt hij over het gedrag van dieren en hoe u hun sporen kunt herkennen. Tijdens deze tocht komt u veel te weten over kleine dieren en planten die u niet vanuit een safariwagen kunt zien.

Sunset Game Drive
Bij zonsondergang gaat u drie uren op een sfeervolle safari. Wanneer u in het particuliere wildreservaat Boulders Game Reserve aankomt, krijgt u een ‘sundowner’, dit is een drankje dat midden in de natuur tijdens zonsondergang wordt gedronken. Als de schemering invalt gaat u op een spannende avondsafari. Vanuit de safariwagen worden de dieren met behulp van spotlichten gespot. Zo ziet u ook de dieren die ‘s nachts actief zijn en zich overdag verbergen om te slapen. U komt ook dicht bij de dieren die u overdag hebt gezien. Als het helder weer is, kunt u de gids vragen een aantal van de sterrenbeelden die op het zuidelijk halfrond te zien zijn, aan te wijzen. Noem bijvoorbeeld het Zuiderkruis en Orions riem.

Let op: de Bushwalk en Sunset Game Drive zijn toegankelijk voor alle leeftijden. Maar we raden aan dat kinderen 12 jaar of ouder zijn om aan de bushwalk mee te doen en 6 jaar of ouder om aan de Sunset Game Drive mee te doen.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 4: Volle dag in het Krugerpark
Dag 4: Volle dag in het Krugerpark

U gaat een hele dag in een open voertuig op safari in het Krugerpark. Dit park is een van de beroemdste Nationaale Parken ter wereld. Het Krugerpark werd al in 1898 opgericht. Het was toen een gewoon wildreservaat. In 1926 werd het als Nationaal Park aangewezen. Het park strekt zich ca. 350 km van het zuiden naar het noorden uit en ca. 65 km van het oosten naar het westen. Het beslaat een gebied van ca. 20.000 km² en is daarmee het grootste Nationaale Park van Zuid-Afrika. Er leven 146 verschillende soorten zoogdieren, ca. 520 vogelsoorten en 120 soorten reptielen. Er leven niet alleen veel soorten, maar ook grote aantallen van elk soort. Naar schatting zijn er bijvoorbeeld ca. 11.000 olifanten, 2.000 leeuwen, 1.000 luipaarden en 35.000 buffels, 35.000 zebra’s en veel meer dan 150.000 antilopen.  De plantenwereld is met 2.000 verschillende soorten vertegenwoordigd, variërend van moerassen, grassoorten, bomen, lianen tot cactussen.

De wilde dieren zijn over het algemeen het meest actief in de vroege ochtend en in de namiddag. Om zoveel mogelijk dieren te zien voordat ze zich verbergen om te rusten, vertrekt u al vroeg vanuit de lodge. Vanwege de vroege start geeft de lodge u een ontbijtpakket mee. U nuttigt uw ontbijt op een geschikte plaats en tijdstip. De lunchpauze wordt in een van de aangewezen gebieden gehouden. Hier is zowel een restaurant als een winkel.

Aan het einde van de dag keert u terug naar de lodge. U zult vast ontelbare foto’s hebben genomen!

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 5: Ter vrije besteding
Dag 5: Ter vrije besteding

U kunt de dag zelf invullen. Misschien heeft u zin om bij het zwembad te ontspannen of kiest u een van de optionele tochten van Afrikareizen.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten. Via onze Nederlandse reiscoördinator boekt en betaalt u ze in de lodge. De prijzen zijn in Zuid-Afrikaanse rand.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 6: Een volle dag naar de Drakensbergen
Dag 6: Een volle dag naar de Drakensbergen

Vandaag gaat u een hele dag de Panoramaroute in de adembenemende Drakensbergen volgen. De Drakensbergen zijn rood en vormen een prachtig contrast met de groene bomen en planten. U bezoekt de Blyderivierspoort. Deze is ongeveer 700 m diep en 60 km lang en daarmee de op twee na grootste kloof ter wereld. U stopt bij de drie meest indrukwekkende uitkijkpunten langs de kloof, te weten God’s Window, de Potholes bij Bourke’s Luck en de Drie Rondavels. De Drie Rondavels zijn drie prachtige en markante rotsformaties die wat uiterlijk betreft doen denken aan de ronde hutten die vroeger veel in de dorpen in het zuiden van Afrika voorkwamen. Er zijn ook veel watervallen langs de Panoramaroute. U stopt bij een ervan. Bijvoorbeeld de Berlijnwatervallen. Het water valt hier in een 150 meter lager gelegen meer. Of misschien de Lissabonwatervallen. Deze ligt op de plek waar de rivier de Blyde zich in tweeën splitst en vervolgens langs bijna een loodrechte rots 92 m naar beneden stort. Er zijn nog veel meer watervallen. De gids bepaalt wanneer er een stop wordt gemaakt. Een van de meest spectaculaire plekken die u vandaag bezoekt, is absoluut de Potholes bij Bourke’s Luck. Gedurende duizenden jaren hebben wind en zand hier cilindrische gaten in de rotsen uitgesleten. Via bruggetjes die over deze bijzondere gaten zijn gebouwd, kunt u heel dicht bij dit natuurfenomeen komen.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 7: Halve dag op safari in Krugerpark
Dag 7: Halve dag op safari in Krugerpark

De ochtend kunt u zelf invullen. ‘s Middags gaat u met een safariwagen met vierwielaandrijving op gamedrive in het Krugerpark. Het park heeft grote open grasvlakten en gebieden met rotsen, meren en stroompjes. Bij de meren en stroompjes verzamelen de dieren zich in de namiddag om hun dorst te lessen. Misschien heeft u geluk en ziet u badende olifanten. De gids doet zijn best om u tijdens de tocht zo veel mogelijk verschillende dieren te laten zien. Hij zal beslist naar antilopen speuren, want waar antilopen zijn, zijn roofdieren. Met een beetje geluk ziet u de schuwe luipaard.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 8: Verder naar Mauritius
Dag 8: Verder naar Mauritius

U wordt bij de lodge opgehaald en naar de luchthaven van Johannesburg gebracht. Vanuit hier vliegt u naar Mauritius. In de aankomsthal wordt u door een chauffeur opgewacht, die u naar uw hotel rijdt.

Het tropische eiland Mauritius is een van de meest exclusieve en fascinerende eilanden in de Indische Oceaan. Het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking maken het kleine paradijselijke eiland tot de perfecte locatie voor een exotische vakantie. Het eiland wordt vaak met ontspanning en romantiek verbonden, maar het is ook ideaal als u van gastronomie, watersport en een prachtige natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. U vindt hier weelderige wouden, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en fascinerende kustlijnen met kleine lagunes. In de hoofdstad Port Louis zijn interessante winkeltjes en boeiende musea te vinden.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius:

Dag 9-12: Ontspanning en belevenissen op Mauritius
Dag 9-12: Ontspanning en belevenissen op Mauritius

U kunt de dagen zelf invullen. Voor extra excursies kunt u zich tot de receptie van het hotel wenden. Zij kunnen u een overzicht van de mogelijkheden geven.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Dag 13: Weer naar huis
Dag 13: Weer naar huis

Uw vakantie op Mauritius zit erop. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 14: Weer thuis in Nederland
Dag 14: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke en fascinerende vakantie.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.