Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaSafari & Kaapstad
13 dagen:

Safari in Zuid-Afrika gecombineerd met Kaapstad

Hoogtepunten van deze reis:

Boulders Game Reserve, Krugerpark, Drakensbergen, Blyderivierspoort, Potholes bij Bourke’s Luck, God’s Window, de Drie Rondavels, Kaapstad.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Johannesburg incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • Engelssprekende reis-coördinator
 • 6 overnachtingen in Pestana Kruger Lodge**** incl. halfpension
 • Bushwalk met deskundige gids in Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive met sundowner in Boulders Game Reserve
 • Volle dag op safari in Krugerpark
 • Volle dag Panoramaroute in de Drakensbergen
 • Halve dag op safari in Krugerpark
 • Entreegelden voor de genoemde Nationaale Parken en wildreservaten
 • Vlucht vanuit Nelspruit naar Kaapstad incl. transfer
 • 4 overnachtingen in Premier Hotel Cape Manor **** incl. ontbijt
 • Mogelijkheid het verblijf in Kaapstad te verlengen
 • Vlucht van Kaapstad naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers
Toeslag voor eenpersoonskamer € 579
Korting bij grote groepen.

Combinatiemogelijkheden na de safari:

Kies deze reis omdat...

Tijdens deze reis verblijft u in Pestana Kruger Lodge. Deze lodge ligt bij de Krokodilrivier en heeft uitzicht over het wereldberoemde Krugerpark. U kunt dicht bij de ‘The Big 5’ komen en u maakt een spannende bushwalk, waarbij een kundige opzichter (‘ranger’) uitlegt wat de verschillende signalen in de natuur betekenen.

U gaat ook naar de hoogste en langste bergketen van Zuid-Afrika, te weten de Drakensbergen. In de Drakensbergen is er een fenomenaal uitzicht over de Blyderivierspoort, een van de hoogtepunten van deze reis. Het is de op twee na grootste kloof ter wereld. U bezoekt ook God’s Window en de Potholes bij Bourke’s Luck, cilindrische gaten in de rotsen, ontstaan door de eroderende werking van de rivieren de Blyde en de Treur.

Als u nog meer wilt beleven, kunt u een canopytocht maken, golf spelen, de miljoenen jaren oude grotten van Sudwala bezoeken, kijken hoe een Swazische familie in Swaziland leeft of een rehabilitatiecentrum voor bedreigde/verlaten dieren bezoeken. Dus volop keuze.

U reist per vliegtuig verder naar de prachtige stad Kaapstad.  Hier kunt u ontspannen op de heerlijke stranden, van de vele mooie uitzichten genieten, op walvissafari gaan, kooiduiken met haaien, de vroegere gevangenis op Robbeneiland bezoeken of een tocht naar de wijngaarden maken.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

U vertrekt ‘s avond met het vliegtuig vanuit Nederland naar Johannesburg met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Pestana Kruger Lodge
Dag 2: Aankomst in Pestana Kruger Lodge

Na aankomst in Johannesburg rijdt u door het mooie landschap naar het 4-sterren Pestana Kruger Lodge. De lodge ligt bij de Krokodilrivier en heeft een fascinerend panoramisch uitzicht over het Krugerpark. De middag kunt u bij het zwembad doorbrengen of u kunt vanaf het terras van het prachtige uitzicht genieten.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 3: Bushwalk en Sunset Game Drive
Dag 3: Bushwalk en Sunset Game Drive

Bushwalk
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar Boulders Game Reserve gereden. Hier gaat u drie uren in de natuur wandelen, waarbij een opzichter (‘ranger’) u door de bush leidt. De gids is speciaal voor bush walks opgeleid. Hij leert u hoe u door te ruiken, luisteren, speuren en waarnemen de signalen in de natuur kunt ontcijferen. Tevens vertelt hij over het gedrag van dieren en hoe u hun sporen kunt herkennen. Tijdens deze tocht komt u veel te weten over kleine dieren en planten die u niet vanuit een safariwagen kunt zien.

Sunset Game Drive
Bij zonsondergang gaat u drie uren op een sfeervolle safari. Wanneer u in het particuliere wildreservaat Boulders Game Reserve aankomt, krijgt u een ‘sundowner’, dit is een drankje dat midden in de natuur tijdens zonsondergang wordt gedronken. Als de schemering invalt gaat u op een spannende avondsafari. Vanuit de safariwagen worden de dieren met behulp van spotlichten gespot. Zo ziet u ook de dieren die ‘s nachts actief zijn en zich overdag verbergen om te slapen. U komt ook dicht bij de dieren die u overdag hebt gezien. Als het helder weer is, kunt u de gids vragen een aantal van de sterrenbeelden die op het zuidelijk halfrond te zien zijn, aan te wijzen. Noem bijvoorbeeld het Zuiderkruis en Orions riem.

Let op: de Bushwalk en Sunset Game Drive zijn toegankelijk voor alle leeftijden. Maar we raden aan dat kinderen 12 jaar of ouder zijn om aan de bushwalk mee te doen en 6 jaar of ouder om aan de Sunset Game Drive mee te doen.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 4: Volle dag in het Krugerpark
Dag 4: Volle dag in het Krugerpark

U gaat een hele dag in een open voertuig op safari in het Krugerpark. Dit park is een van de beroemdste Nationaale Parken ter wereld. Het Krugerpark werd al in 1898 opgericht. Het was toen een gewoon wildreservaat. In 1926 werd het als Nationaal Park aangewezen. Het park strekt zich ca. 350 km van het zuiden naar het noorden uit en ca. 65 km van het oosten naar het westen. Het beslaat een gebied van ca. 20.000 km² en is daarmee het grootste Nationaale Park van Zuid-Afrika. Er leven 146 verschillende soorten zoogdieren, ca. 520 vogelsoorten en 120 soorten reptielen. Er leven niet alleen veel soorten, maar ook grote aantallen van elk soort. Naar schatting zijn er bijvoorbeeld ca. 11.000 olifanten, 2.000 leeuwen, 1.000 luipaarden en 35.000 buffels, 35.000 zebra’s en veel meer dan 150.000 antilopen.  De plantenwereld is met 2.000 verschillende soorten vertegenwoordigd, variërend van moerassen, grassoorten, bomen, lianen tot cactussen.

De wilde dieren zijn over het algemeen het meest actief in de vroege ochtend en in de namiddag. Om zoveel mogelijk dieren te zien voordat ze zich verbergen om te rusten, vertrekt u al vroeg vanuit de lodge. Vanwege de vroege start geeft de lodge u een ontbijtpakket mee. U nuttigt uw ontbijt op een geschikte plaats en tijdstip. De lunchpauze wordt in een van de aangewezen gebieden gehouden. Hier is zowel een restaurant als een winkel.

Aan het einde van de dag keert u terug naar de lodge. U zult vast ontelbare foto’s hebben genomen!

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 5: Ter vrije besteding
Dag 5: Ter vrije besteding

U kunt de dag zelf invullen. Misschien heeft u zin om bij het zwembad te ontspannen of kiest u een van de optionele tochten van Afrikareizen.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten. Via onze Nederlandse reiscoördinator boekt en betaalt u ze in de lodge. De prijzen zijn in Zuid-Afrikaanse rand.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 6: Een volle dag naar de Drakensbergen
Dag 6: Een volle dag naar de Drakensbergen

Vandaag gaat u een hele dag de Panoramaroute in de adembenemende Drakensbergen volgen. De Drakensbergen zijn rood en vormen een prachtig contrast met de groene bomen en planten. U bezoekt de Blyderivierspoort. Deze is ongeveer 700 m diep en 60 km lang en daarmee de op twee na grootste kloof ter wereld. U stopt bij de drie meest indrukwekkende uitkijkpunten langs de kloof, te weten God’s Window, de Potholes bij Bourke’s Luck en de Drie Rondavels. De Drie Rondavels zijn drie prachtige en markante rotsformaties die wat uiterlijk betreft doen denken aan de ronde hutten die vroeger veel in de dorpen in het zuiden van Afrika voorkwamen. Er zijn ook veel watervallen langs de Panoramaroute. U stopt bij een ervan. Bijvoorbeeld de Berlijnwatervallen. Het water valt hier in een 150 meter lager gelegen meer. Of misschien de Lissabonwatervallen. Deze ligt op de plek waar de rivier de Blyde zich in tweeën splitst en vervolgens langs bijna een loodrechte rots 92 m naar beneden stort. Er zijn nog veel meer watervallen. De gids bepaalt wanneer er een stop wordt gemaakt. Een van de meest spectaculaire plekken die u vandaag bezoekt, is absoluut de Potholes bij Bourke’s Luck. Gedurende duizenden jaren hebben wind en zand hier cilindrische gaten in de rotsen uitgesleten. Via bruggetjes die over deze bijzondere gaten zijn gebouwd, kunt u heel dicht bij dit natuurfenomeen komen.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 7: Halve dag op safari in Krugerpark
Dag 7: Halve dag op safari in Krugerpark

De ochtend kunt u zelf invullen. ‘s Middags gaat u met een safariwagen met vierwielaandrijving op gamedrive in het Krugerpark. Het park heeft grote open grasvlakten en gebieden met rotsen, meren en stroompjes. Bij de meren en stroompjes verzamelen de dieren zich in de namiddag om hun dorst te lessen. Misschien heeft u geluk en ziet u badende olifanten. De gids doet zijn best om u tijdens de tocht zo veel mogelijk verschillende dieren te laten zien. Hij zal beslist naar antilopen speuren, want waar antilopen zijn, zijn roofdieren. Met een beetje geluk ziet u de schuwe luipaard.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 8: Vlucht vanuit Nelspruit naar Kaapstad
Dag 8: Vlucht vanuit Nelspruit naar Kaapstad

U wordt bij de lodge opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Vanuit hier vliegt u naar Kaapstad.

In de aankomsthal wordt u door een chauffeur opgewacht, die u naar uw hotel rijdt, waar u de komende 4 nachten verblijft.

Het hotel is centraal gelegen en daardoor dicht bij een groot aantal bezienswaardigheden. Het is de perfecte basis voor het verkennen van Kaapstad en de vele fascinerende gebieden in en rondom de stad.

Onze samenwerkingspartner komt naar het hotel toe. U kunt vragen stellen of meer informatie over Kaapstad krijgen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheden in Kaapstad:

Dag 9-11: Ontspanning en belevenissen in Kaapstad
Dag 9-11: Ontspanning en belevenissen in Kaapstad

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Kaapstad is een fantastische stad! Het is prachtig aan de voet van de beroemde Tafelberg gelegen. U kunt hier met gemak meerdere dagen doorbrengen aan de hand van wandelingen door de stad en bij de haven, het bezoeken van de vele historische bezienswaardigheden en gebouwen alsmede musea en goede restaurants.

Een uitstapje naar het gebied buiten de stad kan ook van harte worden aanbevolen. Een dagtocht met gids naar Kaap de Goede Hoop is een grote belevenis. Onderweg stopt u bij Boulders Beach, waar u schattige, kleine pinguïns kunt zien. Het uitzicht vanaf Chapman’s Peak Drive maakt indruk op de meesten.

Een tocht naar de top van de Tafelberg is eigenlijk een must als u in Kaapstad verblijft. Neem de kabelbaan en geniet van het unieke uitzicht over de stad en het water. U zult ongetwijfeld een aantal klipdasachtigen zien.

Het wijngebied rondom Kaapstad is wereldberoemd. Een dagtocht naar dit gebied laat u met zowel Stellenbosch, Paarl als Franschoek kennismaken. Uiteraard gaat u wijnen proeven.

En vergeet Robbeneiland niet, waar Nelson Mandela gevangen zat. Voormalig gedetineerden geven rondleidingen. Het is absoluut een bezoek waard.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten. Om zeker van een plaats te zijn, raden we u aan de tochten thuis al te boeken. Een aantal tochten zijn bijzonder populair, de vraag naar plaatsen kan dus groot zijn.

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Dag 12: Weer naar huis
Dag 12: Weer naar huis

Uw vakantie op Kaapstad zit erop. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 13: Weer thuis in Nederland
Dag 13: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke en fascinerende vakantie.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten
Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten

Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 950
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 590
Singletoeslag: + € 250

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Overnachting Chobe Safari Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.