• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaSafari in Zuid-Afrika & Kaapstad
13 dagen

Safari in Zuid-Afrika & Kaapstad

Geniet van het uitzicht op het Krugerpark, kom heel dicht bij the Big 5. Ga op een boeiende bushwalk met een ranger, zie de Panoramaroute en sluit de reis af in het prachtige Kaapstad.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Safari in Zuid-Afrika & Kaapstad Safari in Zuid-Afrika & Kaapstad
13 dagen

Safari in Zuid-Afrika & Kaapstad

Geniet van het uitzicht op het Krugerpark, kom heel dicht bij the Big 5. Ga op een boeiende bushwalk met een ranger, zie de Panoramaroute en sluit de reis af in het prachtige Kaapstad.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Johannesburg incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • Engelssprekende reis-coördinator
 • 6 overnachtingen in Pestana Kruger Lodge**** incl. halfpension
 • Bushwalk met deskundige gids in Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive met sundowner in Boulders Game Reserve
 • Volle dag op safari in Krugerpark
 • Volle dag Panoramaroute in de Drakensbergen
 • Halve dag op safari in Krugerpark
 • Entreegelden voor de genoemde Nationaale Parken en wildreservaten
 • Vlucht vanuit Nelspruit naar Kaapstad incl. transfer
 • 4 overnachtingen in Premier Hotel Cape Manor **** incl. ontbijt
 • Mogelijkheid het verblijf in Kaapstad te verlengen
 • Vlucht van Kaapstad naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort:

Tijdens deze reis verblijft u in Pestana Kruger Lodge. Deze lodge ligt bij de Krokodilrivier en heeft uitzicht over het wereldberoemde Krugerpark. U kunt dicht bij de ‘The Big 5’ komen en u maakt een spannende bushwalk, waarbij een kundige opzichter (‘ranger’) uitlegt wat de verschillende signalen in de natuur betekenen.

U gaat ook naar de hoogste en langste bergketen van Zuid-Afrika, te weten de Drakensbergen. In de Drakensbergen is er een fenomenaal uitzicht over de Blyderivierspoort, een van de hoogtepunten van deze reis. Het is de op twee na grootste kloof ter wereld. U bezoekt ook God’s Window en de Potholes bij Bourke’s Luck, cilindrische gaten in de rotsen, ontstaan door de eroderende werking van de rivieren de Blyde en de Treur.

Heeft u nog niet genoeg beleefd, dan kun u een boomtopwandeling maken, een partijtje golf spelen, de miljoenen jaar oude Sudwala-grotten bekijken, een bezoekje brengen aan Swaziland of misschien een opvangcentrum voor bedreigde dieren/weesdieren – ja, mogelijkheden genoeg.

U reist per vliegtuig verder naar de prachtige stad Kaapstad.  Hier kunt u ontspannen op de heerlijke stranden, van de vele mooie uitzichten genieten, op walvissafari gaan, kooiduiken met haaien, de vroegere gevangenis op Robbeneiland bezoeken of een tocht naar de wijngaarden maken.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U krijgt de perfecte combinatie van the Big 5 op safari in het Krugerpark én een stadsbezoek
 • Van het terras van uw lodge heeft u vrij uitzicht op het geweldige Krugerpark
 • Beleef de prachtige landschappen en de mooie uitzichten op de Panoramaroute
 • U komt dicht bij de natuur tijdens een bushwalk met een deskundige ranger – en u ziet nachtdieren tijdens een avondlijke gamedrive

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

U vertrekt ‘s avond met het vliegtuig vanuit Nederland naar Johannesburg met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Pestana Kruger Lodge

Na aankomst in Johannesburg rijdt u door het mooie landschap naar het 4-sterren Pestana Kruger Lodge. De lodge ligt bij de Krokodilrivier en heeft een fascinerend panoramisch uitzicht over het Krugerpark. De middag kunt u bij het zwembad doorbrengen of u kunt vanaf het terras van het prachtige uitzicht genieten.

Accommodatie:
Dag 3: Bushwalk en Sunset Game Drive

Bushwalk
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar Boulders Game Reserve gereden. Hier gaat u in de natuur wandelen, waarbij een opzichter (‘ranger’) u door de bush leidt. De gids is speciaal voor bush walks opgeleid. Hij leert u hoe u door te ruiken, luisteren, speuren en waarnemen de signalen in de natuur kunt ontcijferen. Tevens vertelt hij over het gedrag van dieren en hoe u hun sporen kunt herkennen. Tijdens deze tocht komt u veel te weten over kleine dieren en planten die u niet vanuit een safariwagen kunt zien.

Sunset Game Drive
Bij zonsondergang gaat u op een sfeervolle safari. Wanneer u in het particuliere wildreservaat Boulders Game Reserve aankomt, krijgt u een ‘sundowner’, dit is een drankje dat midden in de natuur tijdens zonsondergang wordt gedronken. Als de schemering invalt gaat u op een spannende avondsafari. Vanuit de safariwagen worden de dieren met behulp van spotlichten gespot. Zo ziet u ook de dieren die ‘s nachts actief zijn en zich overdag verbergen om te slapen. U komt ook dicht bij de dieren die u overdag hebt gezien. Als het helder weer is, kunt u de gids vragen een aantal van de sterrenbeelden die op het zuidelijk halfrond te zien zijn, aan te wijzen. Noem bijvoorbeeld het Zuiderkruis en Orions riem.

Let op: de Bushwalk en Sunset Game Drive zijn toegankelijk voor alle leeftijden. Maar we raden aan dat kinderen 12 jaar of ouder zijn om aan de bushwalk mee te doen en 6 jaar of ouder om aan de Sunset Game Drive mee te doen.

Accommodatie:
Dag 4: Volle dag in het Krugerpark

U gaat een hele dag in een open voertuig op safari in het Krugerpark. Dit park is een van de beroemdste Nationaale Parken ter wereld. Het Krugerpark werd al in 1898 opgericht. Het was toen een gewoon wildreservaat. In 1926 werd het als Nationaal Park aangewezen. Het park strekt zich ca. 350 km van het zuiden naar het noorden uit en ca. 65 km van het oosten naar het westen. Het beslaat een gebied van ca. 20.000 km² en is daarmee het grootste Nationaale Park van Zuid-Afrika. Er leven 146 verschillende soorten zoogdieren, ca. 520 vogelsoorten en 120 soorten reptielen. Er leven niet alleen veel soorten, maar ook grote aantallen van elk soort. Naar schatting zijn er bijvoorbeeld ca. 11.000 olifanten, 2.000 leeuwen, 1.000 luipaarden en 35.000 buffels, 35.000 zebra’s en veel meer dan 150.000 antilopen.  De plantenwereld is met 2.000 verschillende soorten vertegenwoordigd, variërend van moerassen, grassoorten, bomen, lianen tot cactussen.

De wilde dieren zijn over het algemeen het meest actief in de vroege ochtend en in de namiddag. Om zoveel mogelijk dieren te zien voordat ze zich verbergen om te rusten, vertrekt u al vroeg vanuit de lodge. Vanwege de vroege start geeft de lodge u een ontbijtpakket mee. U nuttigt uw ontbijt op een geschikte plaats en tijdstip. De lunchpauze wordt in een van de aangewezen gebieden gehouden. Hier is zowel een restaurant als een winkel.

Aan het einde van de dag keert u terug naar de lodge. U zult vast ontelbare foto’s hebben genomen!

Accommodatie:
Dag 5: Halve dag op safari in Krugerpark

De ochtend kunt u zelf invullen. ‘s Middags gaat u met een safariwagen met vierwielaandrijving op gamedrive in het Krugerpark. Het park heeft grote open grasvlakten en gebieden met rotsen, meren en stroompjes. Bij de meren en stroompjes verzamelen de dieren zich in de namiddag om hun dorst te lessen. Misschien heeft u geluk en ziet u badende olifanten. De gids doet zijn best om u tijdens de tocht zo veel mogelijk verschillende dieren te laten zien. Hij zal beslist naar antilopen speuren, want waar antilopen zijn, zijn roofdieren. Met een beetje geluk ziet u de schuwe luipaard.

Dag 6: Een volle dag naar de Drakensbergen

Vandaag gaat u een hele dag de Panoramaroute in de adembenemende Drakensbergen volgen. De Drakensbergen zijn rood en vormen een prachtig contrast met de groene bomen en planten. U bezoekt de Blyderivierspoort. Deze is ongeveer 700 m diep en 60 km lang en daarmee de op twee na grootste kloof ter wereld. U stopt bij de drie meest indrukwekkende uitkijkpunten langs de kloof, te weten God’s Window, de Potholes bij Bourke’s Luck en de Drie Rondavels. De Drie Rondavels zijn drie prachtige en markante rotsformaties die wat uiterlijk betreft doen denken aan de ronde hutten die vroeger veel in de dorpen in het zuiden van Afrika voorkwamen. Er zijn ook veel watervallen langs de Panoramaroute. U stopt bij een ervan. Bijvoorbeeld de Berlijnwatervallen. Het water valt hier in een 150 meter lager gelegen meer. Of misschien de Lissabonwatervallen. Deze ligt op de plek waar de rivier de Blyde zich in tweeën splitst en vervolgens langs bijna een loodrechte rots 92 m naar beneden stort. Er zijn nog veel meer watervallen. De gids bepaalt wanneer er een stop wordt gemaakt. Een van de meest spectaculaire plekken die u vandaag bezoekt, is absoluut de Potholes bij Bourke’s Luck. Gedurende duizenden jaren hebben wind en zand hier cilindrische gaten in de rotsen uitgesleten. Via bruggetjes die over deze bijzondere gaten zijn gebouwd, kunt u heel dicht bij dit natuurfenomeen komen.

Accommodatie:
Dag 7: Ter vrije besteding

U kunt de dag zelf invullen. Misschien heeft u zin om bij het zwembad te ontspannen of kiest u een van de optionele tochten van Afrikareizen.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten. Via onze Nederlandse reiscoördinator boekt en betaalt u ze in de lodge. De prijzen zijn in Zuid-Afrikaanse rand.

Heeft u zin om een Zuid-Afrikaanse kleuterschool te steunen en te bezoeken?

Afrikareizen steunt de kleuterschool Loving God Pre-school, opgericht in 2001. Naast de blije gezichten en de grote knuffels krijgt u tijdens uw bezoek een inkijkje in het dagelijks leven van de kinderen met leren en spelen. De kleuterschool is volledig afhankelijk van donaties voor het betalen van de onderwijzers, speelgoed, elektra en water, eten en drinken voor de kinderen en het is een zeer dankbare en hartelijke ervaring om hier een verschil te maken voor de kinderen.

U kunt hier meer lezen over ons project: Sociale verantwoordelijkheid.

Dag 8: Vlucht vanuit Nelspruit naar Kaapstad

U wordt bij de lodge opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Vanuit hier vliegt u naar Kaapstad.

In de aankomsthal wordt u door een chauffeur opgewacht, die u naar uw hotel rijdt, waar u de komende 4 nachten verblijft.

Het hotel is centraal gelegen en daardoor dicht bij een groot aantal bezienswaardigheden. Het is de perfecte basis voor het verkennen van Kaapstad en de vele fascinerende gebieden in en rondom de stad.

Onze samenwerkingspartner komt naar het hotel toe. U kunt vragen stellen of meer informatie over Kaapstad krijgen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 9-11: Ontspanning en belevenissen in Kaapstad

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Kaapstad is een fantastische stad! Het is prachtig aan de voet van de beroemde Tafelberg gelegen. U kunt hier met gemak meerdere dagen doorbrengen aan de hand van wandelingen door de stad en bij de haven, het bezoeken van de vele historische bezienswaardigheden en gebouwen alsmede musea en goede restaurants.

Een uitstapje naar het gebied buiten de stad kan ook van harte worden aanbevolen. Een dagtocht met gids naar Kaap de Goede Hoop is een grote belevenis. Onderweg stopt u bij Boulders Beach, waar u schattige, kleine pinguïns kunt zien. Het uitzicht vanaf Chapman’s Peak Drive maakt indruk op de meesten.

Een tocht naar de top van de Tafelberg is eigenlijk een must als u in Kaapstad verblijft. Neem de kabelbaan en geniet van het unieke uitzicht over de stad en het water. U zult ongetwijfeld een aantal klipdasachtigen zien.

Het wijngebied rondom Kaapstad is wereldberoemd. Een dagtocht naar dit gebied laat u met zowel Stellenbosch, Paarl als Franschoek kennismaken. Uiteraard gaat u wijnen proeven.

En vergeet Robbeneiland niet, waar Nelson Mandela gevangen zat. Voormalig gedetineerden geven rondleidingen. Het is absoluut een bezoek waard.

Dag 12: Weer naar huis

Uw vakantie op Kaapstad zit erop. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 13: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke en fascinerende vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Olifantenbelevenissen in Chobe nationaal park, 3 nachten

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Safaribelevenissen in de Okavangodelta, 4 nachten

Verleng uw reis met een safari in een van de meest unieke natuurgebieden ter wereld.

Begin januari regent het in het hoogland van Angola. De regen stroomt van de berghellingen af en zet grote stukken land onder water. Als de grond niet meer water op kan nemen, stroomt het regenwater verder naar het zuiden, weg van de zee. Binnen een paar maanden komt het aan bij de Okavango-rivier en hier herhaalt het hele proces zich nogmaals: als de rivier niet meer water op kan nemen, komen de omringende stukken land onder water te staan en het water stroomt verder door naar het zuiden, richting Botswana. Ongeveer 6 maanden nadat het water als regenwater in het hoogland van Angola is gevallen, bereikt het de Kalahari-woestijn in Botswana. Hier stroomt het uit in het niets. Er is hier namelijk geen zee of rivier, alleen maar een kale woestijn die zonder dit water het grootste gedeelte van het jaar droog en dor zou zijn. Dankzij het regenwater uit Angola wordt dit tijdelijk de grootste binnenlandse delta van Afrika en een van de gebieden met de meeste dieren, en daardoor een fantastische safari-bestemming.

Deze delta is natuurlijk een waar paradijs voor een vogelliefhebber. U vindt hier maar liefst 530 verschillende soorten vogels. U kunt hier ook nijlpaarden, olifanten, giraffen, zebra’s en een heleboel soorten antilopen aantreffen. En door de komst van deze prooidieren komen er ook roofdieren, zodat het niet ongebruikelijk is om hier leeuwen, luipaarden of wilde honden te zien.

U overnacht in een rustiek, maar comfortabel en gezellig tentenkamp. Alle tenten hebben een eigen badkamer en toilet, ingericht op bush-manier. Hiervandaan gaat u op safari in de delta. Het is ook mogelijk om een boottocht in een traditionele kano bij te bestellen, als u alles eens vanaf het water wilt aanschouwen.

Let op: deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 reizigers en is niet geschikt voor kinderen onder de 12.

Upgrademogelijkheid: Je kunt kiezen voor een upgrade naar een permanent tentenkamp met zwembad, zie hieronder. Als je voor een upgrade kiest, vlieg je van Maun naar de delta, heen en terug.

We maken je erop attent dat de tentenkampen in de Okavangodelta in het algemeen slechts enkele kamers (tenten) hebben, die in de regel al maanden van tevoren volgeboekt zijn. Daarom raden we je bij een upgrade aan om ruim op tijd te boeken. We hebben drie tentenkampen geselecteerd, die alle zeer dicht bij elkaar liggen en wat betreft inrichting en stijl zeer op elkaar lijken. We kunnen niet op voorhand zeggen in welk tentenkamp je zult verblijven, maar we doen uiteraard ons best om aan je wens tegemoet te komen!

U moet de verlenging uiterlijk 60 dagen voor vertrek boeken.

De wijnlanden van Zuid-Afrika, 2 nachten

Heerlijke wijnen, lekker eten, historie en prachtige natuur – dat is wat u kunt verwachten van een bezoek aan de wijnlanden van Zuid-Afrika.

Op een afstand van maar een half uur rijden van Kaapstad vindt u de prachtige wijnlanden. Hier vindt u zachte bergen met weelderige hellingen, hier en daar onderbroken door ruige klippen, gezellige kleine dorpjes met huizen die zijn gebouwd in Kaaps-Hollandse stijl – en natuurlijk wijnvelden en wijngaarden.

De valleien rond Kaapstad zijn ideaal voor het verbouwen van wijn. De bergen zorgen voor water en voor beschutting voor de wind, de grond is goed doorlatend en het klimaat is ongeveer hetzelfde als aan de Middellandse Zee.

De Stellenbosch werd gesticht in 1679 door de gouverneur van de Kaapkolonie en is daarmee de op één na oudste Europese nederzetting in Zuid-Afrika na Kaapstad.

In 1690 brachten Hugenoten de eerste wijnstokken naar de vallei en werd de wijnproductie gestart.

Op deze verlenging naar de wijnlanden verblijft u twee nachten op de wereldberoemde wijngaard Spier en vanzelfsprekend gaat u op een hele dagexcursie met gids naar Stellenbosch, Paarl en Franschhoek.

Accommodatie:
Toeslag voor eenpersoonskamer € 846
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.