Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00. Di. en do.: 09.00 – 14.00
Menu
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaExclusieve safari reis met Lisa & Skigh
11 dagen:

Exclusieve safari reis met Lisa & Skigh

Hoogtepunten

Safari in Nkomazi Game Reserve, Afrika onder canvas, Swaziland, ‘the Big 5’, ‘the Little 5’, Thanda Safari particulier Game Reserve, St. Lucia, werelderfgoed van de UNESCO, Cape Vidal.

Bij de prijs is inbegrepen

 • Vlucht heen van Nederland naar Johannesburg, en vlucht terug van Durban
 • Transfer van de luchthaven naar het hotel in Johannesburg
 • Zoals in het programma beschreven vindt het transport tussen de accommodaties met een auto met airconditioning plaats
 • Transfer van St. Lucia naar de luchthaven van Durban
 • 8 overnachtingen in 4-sterrenhotels, safaricamps of lodges
  • 8 x ontbijt
  • 2 x high tea
  • 3 x lunch
  • 4 x diner
 • Inreisheffing voor Swaziland
 • Lokale, Engelssprekende gids tijdens hele rondreis, van aankomst in Johannesburg tot vertrek vanuit Durban
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie bij minimaal twee personen

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • 7 safari’s in particuliere wildreservaten (game drive ‘s ochtends en ‘s avonds)
 • Boottocht ‘s avonds op St. Lucia Estuary, incl. een glas wijn
 • Dagtocht in iSimangaliso Westland Park en naar Cape Vidal met snorkeltocht
 • Bezoek aan glasblazerij in Swaziland
Toeslag voor eenpersoonskamer € 275
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

Deze reis is geschikt voor u als u de voorkeur geeft aan het reizen met een kleine groep onder leiding van een bekwame, lokale Engelssprekende gids en u graag de natuur en safari ver van de veelbezochte toeristische gebieden wilt beleven. U verblijft in twee particuliere wildreservaten en heeft samen met de andere deelnemers aan de reis een bijna exclusief recht op het bewonderen van de dieren. U neemt ook een kijkje in het lokale dorpsleven in de charmante kustplaats St. Lucia.

Lisa en Skigh Rinaldi Coetzee zijn de gidsen op deze reis. Skigh is Zuid-Afrikaan en opgeleid als parkwachter. Hij weet alles over de natuur en de dieren en hij deelt zijn grote kennis graag met u. Hij heeft eerder onder meer in de Bongani Mountain Lodge gewerkt. Lisa is Duitse en is een aantal jaar geleden naar Zuid-Afrika verhuisd, waar zij onder meer als gids in de Bongani Mountain Lodge heeft gewerkt. Tijdens deze reis vertaald zij voor onze duitssprekende klanten en helpt zij onderweg bij veel praktische zaken. Lisa en Skigh wonen in St.Lucia in Simangaliso Wetland Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en zij weten daarom veel over dit fantastische gebied.

Tijdens deze reis kunt u zowel ‘the Big 5’ als de ‘the Little 5’ zien. Als u van snorkelen houdt, is het koraalrif bij Cape Vidal een must. Het is ook mogelijk een tocht naar indrukwekkende zeeschildpadden te maken. St. Lucia is de enige plaats ter wereld waar u ‘s avonds nijlpaarden door de straten kunt zien lopen om op gazons te grazen, de dieren laten zich hierbij door niets of niemand afschrikken. Het vogelleven is bijna een hoofdstuk apart, want in iSimangaliso Wetland Park leven meer dan 500 vogelsoorten. Op verschillende plekken vindt u verborgen uitkijkpunten voor het spotten van vogels.

Tijdens deze reis met gids wordt u in een comfortabele auto met plaats voor maximaal 9 gasten door het Zuid-Afrikaanse landschap gereden. De safari’s vinden in de speciale safariwagens plaats.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

U vertrekt ‘s avond met het vliegtuig vanuit Nederland naar Johannesburg met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Johannesburg
Dag 2: Aankomst in Johannesburg

Na aankomst wordt u opgewacht door Lisa en Skigh, die u naar uw hotel brengen.

Na het inchecken in het hotel vindt er een gemeenschappelijke bijeenkomst plaats, waarbij Lisa en Skigh de reis doornemen en antwoord op praktische vragen geven. Zij zullen ook iedereen een informatiepakket overhandigen.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting Peermont Mondior At Emperor’s Palace 

Dag 3: Johannesburg – Nkomazi Game Reserve
Dag 3: Johannesburg – Nkomazi Game Reserve

Na het ontbijt en het uitchecken vertrekt u vroeg uit het hotel. Tijdens de rit van Johannesburg naar het in Mpumalanga gelegen Nkomazi Game Reserve kunt u heerlijk achterover leunen en van het landschap genieten. De rit is ca. 300 km en duurt ca. 4,5 uur. Direct na aankomst wordt de lunch geserveerd.

Nkomazi Game Reserve strekt zich uit over 15.000 hectare prachtige natuur en herbergt een aantal van de oudste rotsformaties van Afrika, licht glooiende heuvels, open savanne, de rivier de Komati en groen struikgewas. Nkomazi kent een rijk dierenleven. U vindt hier olifanten, neushoorns, giraffen, leeuwen, cheeta’s en een overvloed aan antilopen en gazellen zoals waterbokken, koedoes, impala’s en steenbokken. Er is ook een rijk vogelleven. De rivier de Komati stroomt door het wildreservaat en voorziet de dieren van het onmisbare water.

In het wildreservaat bevindt zich een luxueus tentenkamp, Komati Tented Camp genaamd, met slechts tien tenten. Het kamp is hoger gelegen dan de rivier de Komati en biedt een fenomenaal uitzicht over het landschap.

Op het terras van de majlis-loungetent kunt u heerlijk van het uitzicht genieten en misschien een drankje nemen voordat u later op de middag op safari gaat.

Afhankelijk van het weer wordt het avondeten buiten in de ‘boma’, dit is een half-open ruimte rond het kampvuur, of binnen in een grote tent geserveerd. Bij helder weer kan een medewerker over de sterren boven het zuidelijk halfrond vertellen.

Overnachting Komati Tented Lodge 

Dag 4: Safari en andere activiteiten in Nkomazi Game Reserve
Dag 4: Safari en andere activiteiten in Nkomazi Game Reserve

De ranger wekt de gasten vóór het ochtendgloren. Voordat u op ochtendsafari gaat, krijgt u een kop koffie of thee met een kleine snack geserveerd. Een ochtendsafari duurt in de regel 2,5 tot 3,5 uur. Na de safari wordt in de lodge het ontbijt geserveerd.

Hierna heeft u een aantal uren ter vrije besteding. In de middag kunt u met een gids een ‘bushwalk’ (safari te voet) maken. U kunt er ook voor kiezen in uw luxueuze tent te ontspannen en misschien verkoeling zoeken in de kleine plunge pool op het terras bij de tent. Tegen meerprijs is het mogelijk het gebied per mountainbike te verkennen, een vistocht te maken of uzelf met een spabehandeling te laten verwennen op een locatie met een prachtig uitzicht.

Aan het einde van de middag gaat u weer op safari in het fascinerende en zeer gevarieerde wildreservaat, op zoek naar de indrukwekkende wilde dieren van Afrika.

Het avondeten wordt buiten in de boma of binnen in een grote tent geserveerd, afhankelijk van het weer.

Overnachting Komati Tented Lodge 

Dag 5: Nkomazi – Swaziland – Thanda
Dag 5: Nkomazi – Swaziland – Thanda

Vandaag gaat u op avontuur in een ander land, te weten Swaziland. Op weg van Nkomazi naar de volgende safarilodge in KwaZoeloe-Natal rijdt u door het kleine koninkrijk Swaziland. Na een korte stop bij de grens in verband met paspoortcontrole rijdt u dit mooie bergachtige land in. Het grootste deel van de bevolking houdt zich met landbouw bezig en een klein deel met bosbouw. Het is een glimlachende en vriendelijke bevolking. De verschillende stammen leven al eeuwen in vrede en verdraagzaamheid met elkaar. Tijdens de tocht door Swaziland bezoekt u een glasblazerij, waar u het hele proces van het blazen en vormen van glas kunt zien. Er is een klein winkeltje bij de fabriek, waar u mooi glaswerk kunt kopen.

In een lokaal restaurant kunt u lunchen. De lunch van vandaag is voor eigen rekening.

Halverwege de middag bereikt u Thanda Safai Private Game Reserve. De rit beslaat in totaal ca. 300 km en neemt ca. 6 uur in beslag. Na het inchecken en een korte rustpauze gaat u op safari.

Thanda Safari Private Game Reserve is een reservaat van 14.000 hectare waar ‘the Big 5’ leeft.  ‘the Big 5’ staat voor de olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard. Maar u kunt hier ook andere dieren bewonderen. Met een beetje geluk ziet u cheeta’s, de zeldzame wilde honden, hyena’s, zebra’s, gnoes en antilopen. Er is ook een rijk vogelleven bestaande uit maar liefst 90 verschillende soorten, van wevervogels en ijsvogels tot goochelarenden en gieren. De safari’s in dit wildreservaat zijn alleen voor de eigen gasten van het reservaat, dus u zult nauwelijks anderen tegenkomen. Dit biedt optimale mogelijkheden voor het bewonderen en bestuderen van het dierenleven en de natuur.

De stroomvoorziening in Thanda komt van zonnepanelen. Daarom is er ‘s avonds in beperkte mate verlichting beschikbaar. Zoals gewoon is tijdens een echte Afrikaanse safari wordt er op veel plekken gebruikgemaakt van olielampen en kaarsen. Dit zorgt voor een fantastische sfeer.

Na de safari wordt het avondeten buiten onder de sterrenhemel in de natuur, op het open terras bij het restaurant of binnen bij het licht van kaarsen en olielampen geserveerd.

Overnachting Thanda Tented Camp 

Dag 6: Safari in Thanda Safari Private Game Reserve
Dag 6: Safari in Thanda Safari Private Game Reserve

U wordt voor zonsopgang gewekt en krijgt een kop koffie of thee om goed wakker te worden voor u op safari gaat. Op dit tijdstip van de dag zijn de dieren het actiefst, omdat ze op zoek zijn naar voedsel. In Thanda kunt u naast ‘the Big 5’ ook ‘the Little 5’ zien. Laatstgenoemde bestaat uit de olifantspitsmuis, neushoornkever, de panterschildpad, de mierenleeuw en de roodsnavelbuffelwever. De gids weet alles van het gebied en ziet als geen ander dierensporen en andere aanwijzingen die op de aanwezigheid van dieren duiden. De gids vertelt tevens anekdotes over het gebied en wat hij als gids in dit indrukwekkende land heeft meegemaakt.

Na de safari wordt het ontbijt geserveerd. Daarna heeft u een aantal uren ter vrije besteding.

U kunt deze uren besteden aan het maken van een zeer spannende tocht waarbij u het een en ander over de Zoeloese cultuur te weten komt. Tijdens deze tocht bezoekt u een traditioneel Zoeloese woning en hoort over de Zoeloese cultuur en geschiedenis. De tocht dient ter plaatse te worden geboekt en apart te worden betaald.

Thanda maakt als wildreservaat onderdeel uit van een natuurbehoudproject ten behoeve van het voortbestaan van de neushoorn, die als gevolg van stropen met uitsterven wordt bedreigd. Tijdens deze tocht gaat u een medewerker die zich uitsluitend met neushoorns bezighoudt,  3 tot 4 uur bij zijn dagelijkse werkzaamheden vergezellen. U dient in neutrale aardetinten gekleed te zijn. Voor deze tocht geldt een meerprijs. Het grootste deel van het geld gaat naar het project.

Aan het einde van de middag gaat u weer op safari. Op dit tijdstip van de dag trekken veel dieren naar het water om te drinken. Dit kan voor een aantal unieke belevenissen zorgen. Zo kunt u giraffen vlak bij olifanten en misschien impala’s zien. Alle staan enigszins nerveus aan de waterkant, omdat het niet onwaarschijnlijk is dat er leeuwen op de loer liggen.

U bent na zonsondergang weer terug in het tentenkamp. Ook deze dag wordt het avondeten bij het licht van olielampen en kaarsen geserveerd.

Overnachting Thanda Tented Camp 

Dag 7: Thanda – St. Lucia
Dag 7: Thanda – St. Lucia

Voordat het ontbijt wordt geserveerd gaat u voor de laatste keer op safari in Thanda. Na het ontbijt checkt u uit, laat uw luxueuze tent achter u en vertrekt naar St. Lucia. Het is een rit van ca. 100 km en duurt ca. 1,5 uur.

Na aankomst en het inchecken krijgt u een korte rondleiding door de plaats. Daarna kunt u een aantal uren zelf de plaats verkennen.

De plaats St. Lucia ligt in iSimangaliso Wetland Park dat in 1999 door de UNESCO als werelderfgoed werd aangewezen. Het is een kleine en gezellige plaats waar men in harmonie met de natuur leeft. Aan de ene zijde ligt de Indische Oceaan en de andere zijde het drasland St. Lucia Estuary. Het gebied iSimangaliso Wetland Park is zeer uniek. U vindt hier ‘the Big 4’ en een bijzonder rijk dierenleven dat niet zonder drasland kan, bijvoorbeeld nijlpaarden,  krokodillen en watervogels als flamingo’s en visarenden.

De plaats St. Lucia is bijzonder omdat de dieren zich er vrij kunnen bewegen. Dit betekent bijvoorbeeld dat het niet onwaarschijnlijk is dat de nijlpaarden ‘s avonds en ‘s nachts door de straten lopen om lekker groen gras te vinden. Het is eveneens niet onwaarschijnlijk dat u antilopen in de plaats ziet lopen.

Aan het einde van de middag maakt u bij zonsondergang een boottocht op St. Lucia Estuary. U komt heel dicht bij de nijlpaarden. Dit is de enige plek ter wereld waar deze dieren niet op de vlucht slaan voor boten en mensen. U krijgt een heerlijk glas wijn geserveerd terwijl de boot langzaam richting de dieren en vogels vaart. De boottocht duurt ca. 2 uur.

Hierna kan de gids u naar een restaurant naar eigen keuze rijden en u later weer ophalen.

Overnachting Turtle Bay Lodge 

Dag 8: Dagtocht naar Cape Vidal via iSimangaliso Wetland Park
Dag 8: Dagtocht naar Cape Vidal via iSimangaliso Wetland Park

In een open safariwagen rijdt u vandaag door iSimangaliso Wetland Park naar de witte stranden en het kristalheldere turkooizen water bij Cape Vidal. iSimangaliso Wetland Park is 332.000 ha groot en leefgebied voor ‘the Big 4’: de olifant, buffel, neushoorn (zowel de witte als de zwarte) en de luipaard. Het landschap is zeer gevarieerd. iSimangaliso Wetland Park heeft o.a. de hoogste begroeide kustduinen van de wereld. Het gebied is niet omheind, waardoor de dieren in volledige vrijheid leven. De open safariwagen stopt zodra er iets is te zien. Bij aankomst op het prachtige strand van Cape Vidal krijgt u een snorkelset waarmee u het koraalrif onder water kunt bewonderen. Als nog nooit heeft gesnorkeld, wordt u hierin kort onderwezen. Een klassiek Zuid-Afrikaanse barbecuelunch is inbegrepen. Aan het einde van de middag bent u weer terug in de lodge.

De avond is ter vrije besteding.

Overnachting Turtle Bay Lodge 

Dag 9: Zelf St. Lucia verkennen
Dag 9: Zelf St. Lucia verkennen

U kunt de dag zelf invullen. De gids staat klaar om u eventueel van raad en advies te voorzien en helpt u desgewenst bij het boeken van extra tochten. Er is een overvloed aan mogelijkheden, van het jagen op diepzeevissen tot kajakken, een tocht naar zeeschildpadden, walvissafari en een tocht met Zoeloese cultuur.

U kunt uiteraard ook gewoon heerlijk ontspannen bij het zwembad van de lodge.

Overnachting Turtle Bay Lodge 

Dag 10: Terugreis vanuit Durban
Dag 10: Terugreis vanuit Durban

Na het ontbijt checkt u uit en wordt door de gids naar Durban gereden, waarvandaan u naar huis vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 11: Weer thuis in Nederland
Dag 11: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een fantastische rondreis met gids en een heerlijke vakantie.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.