• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaMalaria vrije safari in Zuid-Afrika & Kaapstad
11 dagen

Malaria vrije safari in Zuid-Afrika & Kaapstad

Malariapillen zijn niet nodig voor deze “all in” safari in de Eastern Cape, met kanotocht, bushwalk en bezoek aan een lokaal dorpje. Sluit de reis af met een bezoek aan het prachtige Kaapstad.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Malaria vrije safari in Zuid-Afrika & Kaapstad Malaria vrije safari in Zuid-Afrika & Kaapstad
11 dagen

Malaria vrije safari in Zuid-Afrika & Kaapstad

Malariapillen zijn niet nodig voor deze “all in” safari in de Eastern Cape, met kanotocht, bushwalk en bezoek aan een lokaal dorpje. Sluit de reis af met een bezoek aan het prachtige Kaapstad.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Port Elizabeth
 • Vervoer zoals beschreven in het programma, met lokale, Engelssprekende gids/chauffeur
 • 4 overnachtingen in de Main Lodge, in een chalet incl. volpension met lokale drankjes (ook wijn en bier)
 • 4 safaritochten in Kariega’s eigen open safariwagens met vierwielaandrijving
 • 1 wandelsafari met gids
 • Bezoek aan lokaal township incl. lunch
 • 1 kanotocht met gids
 • Vlucht van Port Elizabeth naar Kaapstad
 • 4 overnachtingen in het Premier Hotel Cape Manor in Kaapstad incl. ontbijt
 • Mogelijkheid het verblijf in Kaapstad te verlengen
 • Vlucht van Kaapstad naar Nederland
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

 

NB: De volgorde van de belevenissen kan anders zijn dan hieronder is aangegeven. De gidsen houden bij het plannen van de dagen namelijk rekening met de wind, de weersomstandigheden, de dieren, enz.

De reis in het kort

Ga op safari in de Eastern Cape provincie van Zuid-Afrika. Hier vindt u schitterende natuur, een mild klimaat, een rijke fauna – en geen malaria!

Het 10.000 hectare grote Kariega Game Reserve is een particulier wildreservaat. Dus u deelt uw belevenissen in de natuur en bij de dieren slechts met een klein aantal andere bezoekers. Aangezien het een particulier gebied is, is het bovendien mogelijk ”off-road” te rijden, een bushwalk te maken en de natuur vanuit een kano te bekijken. Dit alles draagt bij aan een exclusieve safaribelevenis.

Wilt u met uw gezin op safari, dan is Kariega de perfecte plek. Sommige gidsen zijn speciaal opgeleid om met kinderen om te gaan en weten daarom hoe ze kinderen safaribelevenissen aan de kinderen moeten uitleggen. Er is hier een speelkamer, er zijn ochtendactiviteiten voor de kinderen en de mogelijkheid om hun eigen ”Junior Ranger”-certificaat te behalen.

We hebben op elke dag gamedrives gepland. Dat is immers de reden dat u op safari bent gegaan. Naast de “Big Five” vindt u in dit wildreservaat nijlpaarden, hyena’s, giraffen, gnoes, impala’s, jakhalzen, zebra’s, enz. Er zijn prachtige vogels, u kunt secretarisvogels zien, ijsvogels, reigers, ooievaars, de Afrikaanse zeearend en nog veel meer. We hebben bovendien een aantal andere plaatselijke belevenissen ingepland, zodat u zoveel mogelijk uit uw Zuid-Afrikaanse avontuur haalt.

Wij hebben dit safariverblijf “all inclusive” gemaakt, dus al het eten en drinken is inbegrepen.

Na het einde van de safari gaat u naar de grote stad Kaapstad, waar u zelf uw stempel op uw reis kunt zetten.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beleeft geweldige safaritochten en gaat verwend worden in een mooie lodge, waar alles is inbegrepen
 • Beleef een particulier wildreservaat, waar u off-road mag rijden en nog dichter bij de dieren komt
 • Eastern Cape in Zuid-Afrika is een malariavrij gebied
 • Eindig uw reis in het prachtige Kaapstad, waar u tijd heeft voor uw eigen verkenningen

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u met het vliegtuig vanuit Nederland naar Kaapstad met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve

Bij aankomst wordt u door een Engelssprekende chauffeur opgewacht en naar Kariega Game Reserve gereden. De tocht is ongeveer 120 km en duurt ongeveer 1½ uur.

Kariega Game Reserve is een particulier wildreservaat en ongeveer 10.000 hectare groot. Dit is wat oppervlakte betreft ongeveer een kwart van Texel. Het wildreservaat werd ongeveer 20 jaar geleden gesticht in een zeer schilderachtig gebied met heuvels, valleien en twee rivieren. In het reservaat zijn gebieden te vinden met bushland, open grasvlakten, drassige weiden en droge heuvels. Dit geheel biedt de dieren uitstekende leefomstandigheden. En er zijn hier heel veel dieren, allereerst “The Big 5”: Leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels. Maar ook veel andere fascinerende en exotische dieren zoals de sierlijke impala, de waterbok, met de witte kring rond de staart; de Giant Eland, de grootste antilope die bijna 1 ton weegt; de koedoe met de indrukwekkende gekronkelde hoorns, de schuwe jakhals, en de wat meer bekende dieren als zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gnoes, knobbelzwijnen en bavianen. Er zijn uiteraard ook veel prachtige vogels te vinden.

Na aankomst wordt u ondergebracht in de 4-sterren Main Lodge in een luxe chalet. Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 3: Safari te voet

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag gaat u op wandelsafari en gaat u de dieren en de natuur op een heel andere manier beleven. In plaats van de grote dieren staan nu de kleine dieren, planten, geluiden en geuren centraal. Misschien ziet u de kameleon of de onvermoeibare dung beetles – mestkevers, die balletjes van olifantenmest maken voor hun eitjes. De gids vertelt u ook hoe u de verschillende dierensporen kunt herkennen. Na een wandelsafari begrijpt u de natuur om u heen veel beter. Let op: voor deelname aan deze wandelsafari geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Kleine kinderen kunnen elke ochtend een wat meer kindvriendelijke bushwalk maken. Ook hier gaat een ranger mee.

Alle maaltijden gedurende de dag worden geserveerd in het restaurant van de Main Lodge.

Accommodatie:
Dag 4: Bezoek aan plaatselijk township

Op een van de dagen van uw verblijf in Kariega bezoekt u een plaatselijk ‘township’. Kariega heeft een groep jonge ondernemers gesteund die graag rondleidingen met gids in hun lokale omgeving wilden organiseren. Dankzij The Kariega Foundation is dit project gerealiseerd. De tocht duurt ongeveer 3 uur en onderweg bezoekt u o.a. een huis in de omgeving en een ‘Sangoma’, een traditionele genezer. De lunch wordt geserveerd in een plaatselijk restaurantje. Het is echt een fascinerende uitstapje met volop gelegenheid Zuid-Afrika en de plaatselijke cultuur te leren kennen.

Alle maaltijden gedurende de dag worden geserveerd in het restaurant van de Main Lodge.

Accommodatie:
Dag 5: Safari met boottocht op de rivier en kanotocht

De dag begint met een ochtendsafari, vandaag gecombineerd met een boottocht op de Kariega-rivier. In de middag maakt u een kanotocht met gids op de rustige rivier. Terwijl u stilletjes wegpeddelt, ervaart u de rust van de ongerepte natuur. Met u medereizigers kunt u een wedstrijdje doen in het spotten van de prachtige vogels en de dieren, die op de oevers van de rivier staan te grazen. Dit is een heel andere vorm van safari, waarbij u op een andere manier dicht bij de dieren komen.

Alle maaltijden gedurende de dag worden geserveerd in het restaurant van de Main Lodge.

Accommodatie:
Dag 6: Vlucht van Port Elizabeth naar Cape Town

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven in Port Elizabeth gereden, vanwaar u naar Kaapstad vliegt. Hier wordt u opgehaald door onze lokale gids en naar uw hotel gereden. U heeft 4 overnachtingen in Kaapstad.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 7-9: Belevenissen in Kaapstad

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije beschikking.

Kaapstad is een fantastische stad! Het is prachtig gelegen aan de voet van de beroemde Tafelberg. U kunt hier met gemak meerdere dagen doorbrengen alleen al met rondwandelen door de stad en de haven, en met het bezoeken van de vele historische bezienswaardigheden en gebouwen, musea en goede restaurants. Bezoek eventueel het District Six Museum met een expositie over de gedwongen verhuizing van de bewoners tijdens de apartheid. Bent u geïnteresseerd in moderne kunst dan is het Zeitz Museum of Contemporary Art een absolute must. Wij raden u ook aan om ruim de tijd te nemen om de omgeving rond het Waterfront te verkennen. Hier zijn cafés, restaurants, winkels en tal van activiteiten en bezienswaardigheden.

Een uitstapje naar het gebied buiten de stad kan ook van harte worden aanbevolen. Een dagexcursie met gids naar Kaap de Goede Hoop is een grote belevenis. Onderweg stopt u bij Boulders Beach, waar u schattige, kleine pinguïns kunt zien. Het uitzicht vanaf Chapman’s Peak Drive is werkelijk adembenemend.

Het wijngebied rondom Kaapstad is wereldberoemd. Tijdens een dagexcursie brengt u een bezoekje aan zowel Stellenbosch, Paarl als Franschoek – en gaat u natuurlijk van deze gouden druppels proeven.

En vergeet Robbeneiland niet, waar Nelson Mandela gevangen zat. Voormalig gedetineerden geven rondleidingen op het eiland. Het is absoluut een bezoek waard.

En tenslotte mag u het niet missen om de stad te beleven vanaf de top van de Tafelberg, hét herkenningspunt van Kaapstad. U kunt met de kabelbaan naar boven, maar heeft u zin in bewegen dan kunnen wij van harte aanbevelen om een wandeling naar de top te maken, zodat u onderweg van het prachtige uitzicht kunt genieten.

Hieronder ziet u een selectie van excursies die u kunt bijboeken. Wij raden u aan om al vanuit huis excursies te reserveren, zodat u zeker weet dat u een plaats heeft. Een aantal excursies zijn erg populair en kunnen dus snel uitverkocht zijn.

Dag 10: Vertrek uit Kaapstad

U wordt ruim op tijd voor vertrek opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht, vanwaar uw terugreis begint.

Dag 11: Weer thuis

U landt in Nederland na een fascinerende en avontuurlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Belevenissen bij de Victoriawatervallen, 3 nachten

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Strandvakantie op Mauritius, 5 nachten

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

De wijnlanden van Zuid-Afrika, 2 nachten

Heerlijke wijnen, lekker eten, historie en prachtige natuur – dat is wat u kunt verwachten van een bezoek aan de wijnlanden van Zuid-Afrika.

Op een afstand van maar een half uur rijden van Kaapstad vindt u de prachtige wijnlanden. Hier vindt u zachte bergen met weelderige hellingen, hier en daar onderbroken door ruige klippen, gezellige kleine dorpjes met huizen die zijn gebouwd in Kaaps-Hollandse stijl – en natuurlijk wijnvelden en wijngaarden.

De valleien rond Kaapstad zijn ideaal voor het verbouwen van wijn. De bergen zorgen voor water en voor beschutting voor de wind, de grond is goed doorlatend en het klimaat is ongeveer hetzelfde als aan de Middellandse Zee.

De Stellenbosch werd gesticht in 1679 door de gouverneur van de Kaapkolonie en is daarmee de op één na oudste Europese nederzetting in Zuid-Afrika na Kaapstad.

In 1690 brachten Hugenoten de eerste wijnstokken naar de vallei en werd de wijnproductie gestart.

Op deze verlenging naar de wijnlanden verblijft u twee nachten op de wereldberoemde wijngaard Spier en vanzelfsprekend gaat u op een hele dagexcursie met gids naar Stellenbosch, Paarl en Franschhoek.

Accommodatie:
Toeslag voor eenpersoonskamer € 1477
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.