• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaKruger-safari, Kaapstad & Tuinroute
15 dagen

Kruger-safari, Kaapstad & Tuinroute

Drie Zuid-Afrikaanse hoogtepunten op één reis: adembenemende safari in het Krugerpark, dagen ter eigen beschikking in het prachtige Kaapstad en een rondreis met gids langs de Tuinroute, een van de mooiste kustroutes ter wereld.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Kruger-safari, Kaapstad & Tuinroute Kruger-safari, Kaapstad & Tuinroute
15 dagen

Kruger-safari, Kaapstad & Tuinroute

Drie Zuid-Afrikaanse hoogtepunten op één reis: adembenemende safari in het Krugerpark, dagen ter eigen beschikking in het prachtige Kaapstad en een rondreis met gids langs de Tuinroute, een van de mooiste kustroutes ter wereld.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Johannesburg incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 3 overnachtingen in de Pestana Kruger Lodge bij het Krugerpark incl. halfpension
 • 1 hele dag safari in het Krugerpark
 • Vlucht van Nelspruit naar Kaapstad incl. transfer
 • 4 overnachtingen in het Premier Hotel Cape Manor in Kaapstad incl. ontbijt
 • 6 daagse rondreis met gids langs de Tuinroute, beginnend en eindigend in Kaapstad
 • 5 overnachtingen in goede 3- of 4-sterren hotels langs de Tuinroute incl. ontbijt en 1 x lunch en 1 x diner
 • Entree voor de Cango Caves
 • Entree voor de Ostrich Safari Farm
 • Entree voor Monkeyland Primate Sanctuary
 • Boottocht over de Knysna-baai
 • Entree voor Bartolomeu Dias Museum Complex in Mossel Bay
 • Kosten voor de genoemde nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Kaapstad naar Nederland incl. Transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort

Er zijn veel hoogtepunten in Zuid-Afrika en het kan moeilijk zijn om hier tussen te kiezen. Het is niet zonder reden dat het land ”A World in One Country” wordt genoemd.

Precies dit, dat een land op veel manieren een hele wereld is, zult u op deze reis volop ervaren.

Van safari in het Krugerpark, een van de meest dierrijke nationale parken ter wereld, gaat de reis verder naar Kaapstad, een van de mooist gelegen steden ter wereld. Hier heeft u de dagen ter vrije beschikking, zodat u precies dat kunt beleven waar u zin in heeft – maar wij helpen natuurlijk graag als u op een excursie wilt.

Na Kaapstad wachten u grote contrasten als u op een rondreis met gids naar Klein Karoo en Oudtshoorn vertrekt. Hier vindt u plateaulandschap, bergen, wijnvelden, struisvogelfarms en nadat u de bergpas bent overgegaan komt u plotseling terecht in een uiterst vruchtbaar gebied: de beroemde Tuinroute van Zuid-Afrika. De kust is tegelijkertijd ruig en mooi, en het is moeilijk om niet ontroerd te raken door de talloze contrasten van Zuid-Afrika.

Reist u in juni-november dan is het zelfs mogelijk om walvissen bij de kust te zien – dát is toch echt “A World in One Country”.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Ga op zoek naar de Big Five in het Krugerpark
 • Geniet van een aantal dagen in Kaapstad, die u zelf invult
 • Ontdek de Tuinroute, een van de mooiste kustroutes ter wereld
 • Ontspan en geniet ervan dat u niet zelf hoeft te rijden

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u met het vliegtuig vanuit Nederland naar Johannesburg met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst en transfer naar het Krugerpark

Bij aankomst in Johannesburg wordt u in de luchthaven opgehaald en naar uw lodge gereden, waar u drie nachten verblijft.

De middag is ter vrije beschikking, zodat u kunt ontspannen na uw reis. Misschien heef u zin in een massage na uw vliegreis? Of heeft u zin in een verkoelende duik in het zwembad. U kunt zich ook neervlijen op het terras van de lodge met een verkoelend drankje en genieten van het uitzicht op het Krugerpark. Misschien ziet u al de eerste olifanten, die vaak naar de rivier waarop u uitkijkt, komen om te drinken en te baden.

Accommodatie:
Dag 3: Safari in het Krugerpark

Vandaag moet u vroeg op, want u gaat op safari in het beroemde Krugerpark!  De wilde dieren in het park zijn fantastisch en ook al kunnen wij u niet beloven wat u zult zien, durven we wel te zeggen dat het de ervaring van uw leven zal zijn. Het Krugerpark is een van de meest dierrijke parken van de wereld en op de bijna 20.000 km2 leven bijv. circa 12.000 olifanten, 27.000 buffels, ongeveer 90.000 impala’s en bijna 1.500 leeuwen.

U brengt de hele dag in het park door, alleen onderbroken door een lunchpauze bij een kleine eetgelegenheid.

Vroeg op de dag, nog voordat de zon de omgeving te veel heeft opgewarmd, zijn de dieren het meest actief. Hier zijn de leeuwen, die na de nachtelijke jacht naar huis sjokken, olifanten die zich tegoed doen aan bladeren en impala’s die in de natte ochtenddauw staan te grazen.

Midden op de dag wordt het hele park een beetje lusteloos. De zon staat hoog, de dieren luieren en u gaat lekker lunchen. Dit is ook een goed moment om u te concentreren op het landschap waarin u zich bevindt. Geniet van de verschillende bomen en de vele vogels en probeer de sporen in het zand naast de auto te herkennen.

‘s Middags worden de dieren weer wakker. De olifanten begeven zich naar de waterpoelen om te drinken en te baden en de katachtigen strekken zich lui uit in de schaduw en overwegen of het binnenkort weer tijd om te jagen is.

‘s Nachts is het park gesloten voor het publiek. Dan moeten de dieren niet gestoord worden door auto’s, lampen en mensen. Daarom verlaat u het park rond zonsondergang en rijdt u terug naar de lodge, waar een koud biertje en een lekker diner op u wachten.

Accommodatie:
Dag 4: U kunt de dag zelf invullen

U kunt de dag zelf invullen. U kunt gewoon heerlijk luieren in de lodge en genieten van het uitzicht op het terras, een duik in het zwembad nemen of misschien een massage nemen. Het is ook mogelijk om extra excursies bij te boeken (moet tegelijk met het boeken van de reis worden bijgeboekt).

Dag 5: Krugerpark – Kaapstad

U wordt bij de lodge opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaar u naar Kaapstad vliegt. Hier wordt u weer opgewacht door onze lokale partner, die u naar uw hotel brengt, waar u de volgende vier nachten verblijft.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 6-8: Belevenissen in Kaapstad

U kunt zelf op ontdekking gaan in de stad – er is genoeg te doen en te zien, zoals bijv. shopping en lekker eten bij het prachtige Victoria & Alfred Waterfront, gelegen bij de historische haven van Kaapstad, of bezoek een van de interessante musea van de stad.

U kunt ook verschillende excursies bijboeken, als er iets speciaals is dat u graag wilt doen. Wij raden u aan om de excursies al vanuit huis te bestellen, omdat ze vaak erg populair zijn en het kan moeilijk zijn om kort van te voren nog plaatsen te krijgen (bijv. de tocht naar Robbeneiland, de wandeltocht naar de Tafelberg, walvissafari en duiken met haaien).

Dag 9: Kaapstad – Oudtshoorn

Na het ontbijt wordt u gehaald bij het hotel en nu is het tijd voor het laatste deel van de reis, de rondreis met gids langs de Tuinroute. De officiële “Garden Route” is een 300 km lange kustroute tussen Mossel Bay (West-Kaap) en Storms River (Oost-Kaap).

De eerste stop op deze reis is Oudtshoorn. Hoewel Oudtshoorn niet officieel op de Tuinroute ligt, is deze omweg zeer zeker de moeite waard. Oudtshoorn staat bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld en om er te komen volgen we de beroemde weg, de R62, die ook wel “de langste wijnroute van de wereld” wordt genoemd. De tocht naar Klein Karoo, waar Oudtshoorn ligt, is prachtig en heel anders dan de Tuinroute zelf. U rijdt door een plateau-achtig landschap met bergen en wijnvelden rondom. Onderweg stopt u bij een van de kleine plaatsjes op de route, waar u de mogelijkheid heeft om lunch te kopen.

Naast de struisvogels vormen de Oudtshoorn Cango Caves de grote bezienswaardigheid. De 20 miljoen jaar oude druipsteengrotten bieden indrukwekkende stalagmieten en stalactieten, die prachtig zijn verlicht. U krijgt een rondleiding door de grotten.

U brengt de nacht door in Oudtshoorn, waar het diner in het hotel bij de prijs is inbegrepen.

Dag 10: Oudtshoorn – Knysna

Na het ontbijt is het tijd om de andere bezienswaardigheid van Oudtshoorn van dichterbij te bekijken: de struisvogels. U bezoekt een struisvogelfarm en komt meer te weten over hoe Oudtshoorn de struisvogelhoofdstad van de wereld is geworden. Het is mogelijk om mooie souvenirs te kopen in de winkel.

Daarna gaat de tocht richting de gezellige plaats Knysna. Maar eerst wordt er gestopt bij een restaurant, waar u iets kunt kopen voor de lunch.

De toch van Oudtshoorn naar Knysna duurt een paar uur en onderweg verandert het landschap dramatisch. Het eerste deel gaat door Klein Karoo, dat u nu kent, maar na de Outeniqua-pass komt het kustlandschap van de Tuinroute tevoorschijn.

De Tuinroute heeft zijn naam, zoals u misschien zou verwachten, niet te danken aan sierlijke landschapstuinen of onafgebroken maïsvelden, rijen wortels en courgetteplantages. De naam “The Garden Route” is, geloof het of niet, het resultaat van een bijzonder efficiënte marketingcampagne. Door de grote biodiversiteit, groene bossen, lange witte stranden, beschermde baaien met een rijke fauna en gezellige plaatjes met elk hun bijzonderheden, dekt de naam aardig de lading. De contrasten zijn groot, de afstanden relatief kort en het gebied is bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers.

Bij aankomst in Knysna gaat u inchecken in uw hotel waar u twee overnachtingen heeft. De rest van de dag is ter vrije besteding. De gids kan u tips geven voor restaurants – er zijn mogelijkheden volop in Knysna, vooral als u van vis en schaaldieren houdt!

Dag 11: Knysna – bezoek aan Monkeyland en Bloukrans Bridge

Vanaf het hotel in Knysna is het ongeveer een half uur rijden naar Plettenberg Bay en Monkeyland Primate Sanctuary. Hier kunt u ongeveer 550 apen zien, die allemaal zijn gered uit gevangenschap en hier nu “in het wild” leven in een van de grootste apenreservaten ter wereld. U gaat door het regenwoud met een gids, die vertelt over de vele apensoorten die hier leven. Een van de hoogtepunten is de wandeling over de 128 meter lange hangbrug, waar u tussen de toppen van de bomen loopt en zo heel dicht bij de apen komt in hun meest natuurlijke omgeving.

Vanaf Plettenberg Bay rijdt u in 30 minuten naar nog een hoogtepunt van de Tuinroute, namelijk de Bloukrans Bridge, een van de hoogste bungeejumping-bruggen ter wereld. Alleen al het zien van die dappere bungeejumpers is adembenemend!

Aan het einde van de middag keert u terug naar Knysna, waar u nog een overnachting heeft. U heeft de avond ter eigen beschikking, zodat u uit eten kunt gaan.

Dag 12: Knysna – Hermanus

In de ochtend is er een boottocht op de baai bij Knysna naar Featherbed Nature Reserve. Het natuurreservaat biedt prachtige uitzichtpunten en een heel unieke flora en fauna. Een wandeling van ongeveer 2 km leidt u door het wilde bos en langs “fynbos”, de karakteristieke vegetatie van dit gebied.

U geniet van een heerlijke lunch voordat de tocht verder gaat naar Mossel Bay. U geniet van een heerlijke lunch voordat de tocht verder gaat naar Mossel Bay. Hier bezoekt u het Bartolomeu Dias Museum Complex, dat tegelijkertijd een natuur- en cultuurhistorisch museum is. In het museum kunt u o.a. een kopie zien van het zeilschip waarmee Dias aankwam, toen hij en zijn bemanning aan land gingen in Mossel Bay in 1488.

Aan het einde van de dag komt u aan in het gezellige plaatsje Hermanus, dat bekend staat als de walvishoofdstad van Zuid-Afrika. Hier heeft u twee overnachtingen.

Accommodatie:
Dag 13: Hermanus

Deze dag is ter vrije beschikking. U kunt een of meer excursies bijboeken (moeten tegelijk met het boeken van de reis worden bijgeboekt) of u kunt in dit gezellige plaatsje blijven.

Bent u in Hermanus in het walvisseizoen (ongeveer juni-december) dan hoeft u niet eens de zee op om de walvissen te zien. Met een beetje geluk ziet u vanaf de kust de speelse walviskalfjes en de ontspannen grote walvissen, die hier genieten van het rijkelijk aanwezige voedsel. Ze springen vaak uit het water omhoog en de kans is werkelijk heel groot om een paar walvissen dicht bij de kust te zien. Ja, soms wagen ze zich zelfs helemaal in de haven bij Hermanus. Vanuit uw hotel kunt u de ruim 5 km lange wandeling doen langs de kust via “Cliff Path” naar het plaatsje Hermanus. Hier zijn heel veel “walvis spots” onderweg met bankjes, waar u kunt zitten genieten van het uitzicht – ook buiten het walvisseizoen.

Dag 14: Hermanus – Kaapstad – Weer naar huis

Na het ontbijt vertrekt u naar Kaapstad, vanwaar u afscheid neemt van Zuid-Afrika. U kunt uw reis eventueel combineren met een van onze verlengingen.

Dag 15: Weer thuis

U landt in Nederland na een fascinerende en avontuurlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
De wijnlanden van Zuid-Afrika, 2 nachten

Heerlijke wijnen, lekker eten, historie en prachtige natuur – dat is wat u kunt verwachten van een bezoek aan de wijnlanden van Zuid-Afrika.

Op een afstand van maar een half uur rijden van Kaapstad vindt u de prachtige wijnlanden. Hier vindt u zachte bergen met weelderige hellingen, hier en daar onderbroken door ruige klippen, gezellige kleine dorpjes met huizen die zijn gebouwd in Kaaps-Hollandse stijl – en natuurlijk wijnvelden en wijngaarden.

De valleien rond Kaapstad zijn ideaal voor het verbouwen van wijn. De bergen zorgen voor water en voor beschutting voor de wind, de grond is goed doorlatend en het klimaat is ongeveer hetzelfde als aan de Middellandse Zee.

De Stellenbosch werd gesticht in 1679 door de gouverneur van de Kaapkolonie en is daarmee de op één na oudste Europese nederzetting in Zuid-Afrika na Kaapstad.

In 1690 brachten Hugenoten de eerste wijnstokken naar de vallei en werd de wijnproductie gestart.

Op deze verlenging naar de wijnlanden verblijft u twee nachten op de wereldberoemde wijngaard Spier en vanzelfsprekend gaat u op een hele dagexcursie met gids naar Stellenbosch, Paarl en Franschhoek.

Accommodatie:
Olifantenbelevenissen in Chobe nationaal park, 3 nachten

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Belevenissen bij de Victoriawatervallen, 3 nachten

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Strandvakantie op Mauritius, 5 nachten

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 510
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 24 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.