• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaKaapstad, Namibië & Kruger-safari
15 dagen

Kaapstad, Namibië & Kruger-safari

Grootstedelijke charme in Kaapstad, prachtige landschappen in Namibië en fantastische wilde dieren in het Krugerpark. Op deze reis heeft u grote stad, natuur en wilde dieren in één.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Kaapstad, Namibië & Kruger-safari Kaapstad, Namibië & Kruger-safari
15 dagen

Kaapstad, Namibië & Kruger-safari

Grootstedelijke charme in Kaapstad, prachtige landschappen in Namibië en fantastische wilde dieren in het Krugerpark. Op deze reis heeft u grote stad, natuur en wilde dieren in één.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Kaapstad incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 4 overnachtingen in het Premier Hotel Cape Manor in Kaapstad incl. ontbijt
 • Transfer naar de luchthaven in Kaapstad
 • Vlucht van Kaapstad naar Walvis Bay en transfer naar Swakopmund in Namibië
 • Vervoer in Namibië zoals beschreven in het programma, met lokale, Engels- en Duitssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen in lodges en hotels in Namibië incl. ontbijt
 • Entree en rondleiding met gids in de Sossusvlei & Sesriem Canyon
 • Vlucht van Windhoek naar Johannesburg in Zuid-Afrika incl. transfer
 • 3 overnachtingen in de Pestana Kruger Lodge bij het Krugerpark incl. halfpension
 • 1 hele dag safari in het Krugerpark
 • Vlucht van Johannesburg naar Nederland incl. transfer
 • Kosten voor de genoemde nationale parken en wildreservaten
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

De reis in het kort

Deze reis is met name geschikt als u graag Namibië wilt beleven, maar ook droomt van klassieke safaribelevenissen in Zuid-Afrika met de Big 5-safari in het Krugerpark en tenslotte een bezoek aan de metropool Kaapstad. Gelukkig hoeft u niet te kiezen – op deze reis krijgt u het allemaal!

De reis begint in Kaapstad, de tweede stad van Zuid-Afrika. Dit is een van Afrika’s meest westelijk gelegen steden en biedt u een breed scala aan belevenissen. De stad is ook de perfecte kennismaking met het multiculturele Zuid-Afrika.

Na Kaapstad kunt u zich verheugen op de prachtige natuur van Namibië, dat tot de meest unieke ter wereld behoort. Hier is volop ruimte en er zijn bijna geen mensen. Hier vindt u landschappen die adembenemend zijn, zelfs voor de meest ervaren reiziger, en ook een van de oudste woestijnen ter wereld. U beleeft dit alles met een klein, internationaal gezelschap en een deskundige gids, die dit gebied goed kent.

Wilde dieren ziet u op deze reis in Zuid-Afrika. Hier gaat u namelijk op safari op zoek naar The Big 5 – en alle andere dieren – in het beroemde Krugerpark.

Het is mogelijk de reis te verlengen met het exotische Mauritius of misschien een bezoek aan Botswana.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U droomt van klassieke belevenissen in Zuid-Afrika – maar dan net anders
 • Kaapstad biedt grootstedelijke sfeer en de vrijheid om zelf uw dagen in te vullen
 • U wilt de prachtige natuur en de weidse luchten van Namibië beleven
 • Ga op  safari-avontuur in het Krugerpark op zoek naar The Big 5

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u met het vliegtuig vanuit Nederland naar Kaapstad met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Kaapstad

Bij aankomst in Kaapstad wordt u op de luchthaven opgewacht en naar uw hotel gereden, waar u vier overnachtingen heeft.

Dag 3-5: Kaapstad

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding. Er is genoeg te beleven.

Slenteren door het beroemde Waterfront slenteren mag niet ontbreken. Het gebied functioneert nog steeds als reguliere haven met daarbij toeristen, winkels, amusement, restaurants en allerlei andere soorten activiteiten.

Een bezoek aan Robben Island, waar Nelson Mandela gevangen zat, staat ook op het verlanglijstje van veel mensen.

Een tocht naar Cape Point is ook een leuk daguitstapje. U ziet de prachtige kustlijn en landschappen bij Kaapstad en op Cape Point zelf voelt u de krachtige wind van de Zuidpool. Houdt u van lekker eten en lekkere wijn, dan zal Kaapstad u absoluut niet teleurstellen. Wilt u kennismaken met de bekende Kaap-Maleisische keuken dan is onze excursie met eetbelevenissen in de kleurrijke Bo-Kaap wijk misschien iets voor u.

Op een aantal excursies zijn de plaatsen beperkt, dus zijn er bepaalde dingen waarvan u WEET dat u ze graag wilt beleven, raden wij u aan om vanuit huis al een plaats te reserveren op deze excursies.

Een ding is zeker: u hoeft zich niet te vervelen in Kaapstad!

Dag 6: Kaapstad – Swakopmund

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaar u naar Nederland vliegt. U wordt opgehaald op de luchthaven en naar uw hotel gereden, waar u twee overnachtingen heeft. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het kan aanvoelen als een enorm contrast om aan te komen in Swakopmund, met zijn strakke lijnen, als u net uit het multi-etnische Kaapstad komt, met allerlei verschillende culturen. Men zegt vaak at Swakopmund een van de best bewaarde voorbeelden ter wereld is uit de Duitse koloniale tijd. Hier vindt u brede straten en is er volop ruimte.

Accommodatie:
Dag 7: Swakopmund

De dag is ter vrije besteding en wij raden u aan om zelf de geschiedenis en de architectuur van de stad te verkennen.

Het is makkelijk om de weg te vinden in Swakopmund, dus u heeft geen gids nodig. Wilt u naar buiten de stad om het ongelooflijke duinlandschap te zien, of wilt u proberen om op een quad door het woestijnlandschap te rijden, dan kan dat alleen met een excursie. Uw gids kan u op weg helpen!

Accommodatie:
Dag 8: Swakopmund – Sossusvlei

De rit van Swakopmund naar Sossusvlei alleen is een hoogtepunt van uw bezoek aan Namibië.

De prachtige bergpas Gaub Pass biedt zo’n fantastisch uitzicht op de natuur dat u soms even in uw arm moet knijpen. Met een beetje geluk ziet u bergzebra’s, die in dit gebied leven. Het is de kleinste van de drie zebrasoorten.

U passeert ook de Steenbokskeerkring, de zuidelijkste breedtegraad, waar de zon in het zenit kan staan – dus loodrecht boven uw hoofd. De noordelijke tegenhanger is de Kreeftskeerkring, die bijv. door Egypte loopt.

Het kleine plaatsje Solitaire is zo genoemd vanwege de geïsoleerde ligging. Het plaatsje is Solitaire genoemd door de echtgenote van een schapenboer. Haar man kocht de grond in 1948 om hier schapen te fokken – en je kunt haar reactie daarop raden als je weet dat zij het was die de schapenfarm zijn naam gaf…

Aan het einde van de middag bereikt u uw eigenlijke doel van vandaag: de Sossusvlei, waar u incheckt in uw lodge. U kunt een middagexcursie bijboeken, als u wilt.

Let op: Bij vertrek op 6 augustus en 17 augustus 2021 verblijft u in Tsauchab River Camp in plaats van in A Little Sossus Lodge.

Dag 9: Belevenissen in de Sossusvlei en Sesriem Canyon

Duin 45 is wel de bekendste zandduin ter wereld. Deze ligt in de Sossusvlei en is zo genoemd omdat het duin 45 km na Sesriem ligt op weg naar de Sossusvlei. Het is ook een van de meest gefotografeerde zandduinen ter wereld, gewoon omdat de vorm zo perfect is en het duin makkelijk toegankelijk is.

U krijgt natuurlijk ook de mogelijkheid om Duin 45 te fotograferen. Maar het echte hoogtepunt van de dag wordt gevormd door de kleuren. De rode en oranje aardkleuren, die in scherp contrast staan met de knalblauwe lucht. Zo wordt Namibië vaak afgebeeld.

Sesriem Canyon staat vandaag ook op het programma vandaag. De kloof is in de loop van miljoenen jaren ontstaan door het snelstromende water van de Tsauchab-rivier. Er staat alleen water in de rivier als het regent in het Naukluftgebergte. De grond kan de grote watermassa’s niet snel genoeg opnemen en dan vormen zich “flash floods”, waarbij grote hoeveelheden water door de kloof worden geperst – en zo is de bijzondere formatie ontstaan.

Aan het einde van de middag komt u terug in de lodge, waar u een duik kunt nemen in het zwembad of kunt deelnemen aan de activiteiten.

Let op: Bij vertrek op 6 augustus en 17 augustus 2021 verblijft u in Tsauchab River Camp in plaats van in A Little Sossus Lodge.

Dag 10: Sossusvlei – Windhoek

U vertrekt vroeg naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië, zodat u de middag in de stad kunt doorbrengen.

Windhoek is de grootste stad van het land en dat is te merken aan het aantal restaurants en winkels. De stad is modern met een duidelijke invloed van de Duitse koloniale tijd.

Accommodatie:
Dag 11: Windhoek – Johannesburg – Kruger Nationalpark

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaar u naar Johannesburg in Zuid-Afrika vliegt. Hier wordt u opgewacht en naar uw lodge gereden, die net buiten het Krugerpark ligt.

U kunt de middag zelf invullen. Het terras van de lodge heeft uitzicht op het Krugerpark, dus wat met een verkoelend drankje op het terras, terwijl u uitkijkt naar de eerste olifanten?

Accommodatie:
Dag 12: Safari in het Krugerpark

Namibië heeft prachtige landschappen en Zuid-Afrika biedt prachtige wilde dieren. Vandaag gaat u op safari in een van de bekendste nationale parken ter wereld, namelijk Krugerpark, dat een van de oudste parken van Zuid-Afrika is.

U vertrekt vroeg vanuit de lodge en komt pas aan het einde van de dag terug.

Wat u gaat beleven, kunnen we onmogelijk zeggen – en dat is precies wat een safari zo fascinerend maakt! Het gevoel dat je nu in het leefgebied van de wilde dieren bent, is echt overweldigend. Impala’s, buffels, giraffen en olifanten duiken op uit de bosjes en verdwijnen weer. Hier leven ooievaars, adelaars, gieren, krokodillen, nijlpaarden – en leeuwen. Er is geen garantie dat u alle dieren van The Big 5 ziet, maar er is wel veel kans op. Neem eventueel zelf een verrekijker mee van thuis, zodat u kunt helpen met zoeken.

Midden op de dag is er een lunchpauze in een van de vele tentenkampen die in het park te vinden zijn. Hier vindt u een klein cafeetje waar u eten en drinken kunt kopen en misschien een paar snacks.

Aan het einde van de dag gaat u terug naar de lodge en een goed diner.

Accommodatie:
Dag 13: U kunt de dag zelf invullen

Vandaag kunt u uw eigen stempel zetten op de reis.

Het is natuurlijk mogelijk om een extra safari in het Krugerpark bij te boeken, of misschien wilt u liever het prachtige landschap langs de Panoramaroute zien? Uiteraard kunt u ook gewoon heerlijk luieren bij het zwembad. De keuze is aan u!

Dag 14: Krugerpark – Weer naar huis

Ruim op tijd voor de terugvlucht wordt u naar de luchthaven gebracht, vanwaar de terugreis begint.

Dag 15: Weer thuis

U landt in Nederland na een fascinerende en avontuurlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Strandvakantie op Mauritius, 5 nachten

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Olifantenbelevenissen in Chobe nationaal park, 3 nachten

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Toeslag voor eenpersoonskamer € 536
Korting bij grote groepen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 24 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.