• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaKaapstad, Namibië & Victoriawatervallen
15 dagen

Kaapstad, Namibië & Victoriawatervallen

Van Kaapstad’s charme naar Namibiës rode landschappen naar de machtige Victoriawatervallen. Deze reis biedt de 3 prachtigste ervaringen van zuidelijk Afrika: Grote stad, natuur en watervallen.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Kaapstad, Namibië & Victoriawatervallen Kaapstad, Namibië & Victoriawatervallen
15 dagen

Kaapstad, Namibië & Victoriawatervallen

Van Kaapstad’s charme naar Namibiës rode landschappen naar de machtige Victoriawatervallen. Deze reis biedt de 3 prachtigste ervaringen van zuidelijk Afrika: Grote stad, natuur en watervallen.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Kaapstad incl. transfer
 • 4 overnachtingen in het Premier Hotel Cape Manor in Kaapstad incl. ontbijt
 • Transfer naar de luchthaven in Kaapstad
 • Vlucht van Kaapstad naar Walvis Bay en transfer naar Swakopmund in Namibië
 • Vervoer in Namibië volgens de beschrijving in het programma, met lokale, Engels- en Duitssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen in lodges en hotels in Namibië incl. ontbijt
 • Entree en rondleiding met gids in de Sossusvlei & Sesriem Canyon
 • Vlucht van Windhoek naar Livingstone in Zambia, incl. transfer
 • 3 overnachtingen in Avani Victoria Falls Resort in Livingstone bij de Victoriawatervallen, incl. ontbijt
 • Mogelijkheid het verblijf bij de Victoriawatervallen te verlengen
 • Vlucht van Livingstone naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

De reis in het kort

Op deze reis beleeft u drie van de grootste bezienswaardigheden van zuidelijk Afrika: de grote stad Kaapstad, dorre en unieke landschappen van Namibië en prachtige natuurbelevenissen bij de Victoriawatervallen.

De reis is gevuld met contrasten en precies iets voor u als u misschien al een keer op safari bent geweest en ervan droomt om meer van de contrastrijke natuur van Afrika te zien. U kunt zich verheugen op de contrasten tussen het rode zand van de Namibwoestijn, de grote zandduinen in de Sossusvlei en de bruisende Victoriawatervallen. Maar ook de twee steden, Kaapstad in Zuid-Afrika en Swakopmund in Namibië, zijn heel verschillend, zowel wat betreft geschiedenis als cultuur.

In Kaapstad zijn de dagen ter vrije beschikking. Doe mee aan een van de verschillende excursies die u vanuit huis kunt boeken, of ga op verkenning in de stad – de keus is aan u.

In Namibië reist u met een kleine, internationale groep met een plaatselijke gids die u tijdens de hele reis vergezeld. U ziet de grootste hoogtepunten en er is tijd om Swakopmund te verkennen, een van de grootste zandduinen ter wereld te beklimmen en de Sesriem Canyon te bewonderen.

Bij de Victoriawatervallen kunt u zelf de watervallen gaan beleven of een excursie bijboeken, afhankelijk van waar u zin in heeft.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U bent misschien al eerder op safari geweest en droomt ervan om meer van Afrika te zien
 • U kunt zich verheugen op de grootstedelijke charme van het mooie Kaapstad
 • De prachtige natuur van Namibië staat hoog op uw verlanglijstje
 • U kunt het vakantiestof van Namibië van u afspoelen bij de bruisende Victoriawatervallen

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u met het vliegtuig vanuit Nederland naar Kaapstad met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Kaapstad

U komt aan in Kaapstad, waar u wordt opgehaald door onze lokale gids en naar het hotel wordt gebracht. U heeft 4 overnachtingen in het prachtige Kaapstad. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3-5: Belevenissen in Kaapstad

U heeft deze dagen ter vrije beschikking zodat u Kaapstad in uw eigen tempo kunt verkennen.

Bezoek eventueel het District Six Museum met een expositie over de gedwongen verhuizing van de bewoners tijdens de apartheid. Bent u geïnteresseerd in moderne kunst dan is het Zeitz Museum of Contemporary Art een absolute must. Wij raden u ook aan om ruim de tijd te nemen om de omgeving rond Waterfront te verkennen. Hier zijn cafés, restaurants, winkels en tal van activiteiten en bezienswaardigheden. En tenslotte mag u het niet missen om de stad te beleven vanaf de top van de Tafelberg, hét herkenningspunt van Kaapstad.

U kunt ook een aantal verschillende excursies bijboeken. Een aantal hiervan kunt u het beste vanuit huis bestellen, omdat het aantal deelnemers beperkt is.

Dag 6: Kaapstad – Swakopmund

U wordt bij het hotel in Kaapstad opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Walvis Bay in Namibië vliegt. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Swakopmund gereden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 7: Swakopmund

De kustplaats Swakopmund werd gesticht in 1892, als doorvoerhaven van Duits Zuidwest-Afrika. Een groot deel van de bevolking spreekt nog steeds Duits en de stad wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van Duitse koloniale architectuur ter wereld.

U heeft de dag ter vrije besteding om zelf de stad te verkennen.

U kunt bijv. naar “The Jetty” gaan, de pier van Swakopmund, die een van de herkenningspunten van de stad, of u kunt de architectuur van de stad gaan bekijken, een wandel- of fietstocht door de stad gaan maken of een bezoekje brengen aan een van de musea. Het is ook mogelijk om verschillende excursies bij te boeken – uw gids helpt u graag hierbij!

Accommodatie:
Dag 8: Swakopmund – Sossusvlei

Het is tijd om afscheid te nemen van Swakopmund en al rijdend het prachtige landschap van Namibië te gaan verkennen.

U hoeft niet ver de stad uit te gaan en het landschap bestaat al bijna voornamelijk uit woestijn. Sommige plekken lijken bijna op maanlandschap, maar toch is er een ongelooflijke variatie in het landschap. De vele kleuren en vormen blijven fascineren.

De Gaub bergpas door het Naukluftgebergte is een van de hoogtepunten van de dag. Houd uw ogen open voor de Hartmanns bergzebra die dit in gebied leeft.

Rond de kleine plaats Solitaire liggen verschillende autowrakken, die u eraan herinneren dat het landschap meedogenloos is.

Aan het einde van de middag komt u aan bij uw lodge in de Sossusvlei. Het is mogelijk om een zonsondergang excursie bij te boeken – maar u kunt ook gewoon lekker ontspannen en genieten van de faciliteiten van de lodge.

Let op: Bij vertrek op 6 augustus en 17 augustus 2021 verblijft u in Tsauchab River Camp in plaats van in A Little Sossus Lodge.

Dag 9: Belevenissen in de Sossusvlei en Sesriem Canyon

U vertrekt al vroeg uit de lodge om zoveel mogelijk aan uw dag te hebben. De zonsopgang hier in de woestijn is echt fantastisch. De kleuren van de hemel veranderen naarmate de zon hoger en hoger komt en dat is gewoonweg spectaculair!

Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk een bezoek aan de Sossusvlei. Duin 45 is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde zandduinen ter wereld. De perfecte vorm en het rode zand staan in schril contrast met de blauwe lucht en daarom is het niet moeilijk om de camera voortdurend te laten klikken! U heeft de tijd om een paar van de grote, rode zandduinen te beklimmen en te genieten van het uitzicht op de ontelbare kleuren en vormen van het landschap.

Van de Sossusvlei gaat de reis verder naar Sesriem Canyon. Miljoenen jaren lang heeft de Tsauchab rivier zich door het landschap gekliefd en zo is de kloof ontstaan. Het is een van de weinige plekken in dit gebied waar het hele jaar door water is. U gaat een wandeling maken in de kloof.

Aan het einde van de dag komt u terug bij de lodge, waar u heerlijk kunt ontspannen bij het zwembad en kunt nagenieten van de belevenissen van de dag.

Let op: Bij vertrek op 6 augustus en 17 augustus 2021 verblijft u in Tsauchab River Camp in plaats van in A Little Sossus Lodge.

Dag 10: Sossusvlei – Windhoek

U vertrekt opnieuw vroeg uit de lodge. De reis gaat naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië, waar u de middag ter vrije beschikking heeft.

Na uw dagen in de woestijn voelt u zich waarschijnlijk een beetje overweldigd door de grote stad. Ook in de hoofdstad is de invloed van de Duitse koloniale tijd duidelijk zichtbaar. U kunt de stad te voet verkennen en musea, cafés, restaurants en winkels bezoeken. Namibia Craft Centre is een bezoekje waard als u nog wat laatste souvenirs wilt kopen.

U heeft één overnachting in Windhoek.

Accommodatie:
Dag 11: Windhoek – Livingstone – Victoriawatervallen

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaar u (met tussenlanding) naar Livingstone in Zambia vliegt. U wordt opgehaald op de luchthaven en naar uw hotel gereden, waar u drie nachten verblijft.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 12-13: Belevenissen bij de Victoriawatervallen

Meer contrast is nauwelijks denkbaar: van het droge, rode zand van Namibië naar het bruisende watergordijn van de Victoriawatervallen, omgeven door het regenwoud.

Hoe u deze dag bij een van de grootste watervallen ter wereld invult, bepaalt u zelf. Het is mogelijk om verschillende excursies bij te boeken, maar u kunt er ook voor kiezen om gewoon te ontspannen en zelf op verkenning te gaan.

U mag de kans om een wandeling langs de watervallen te maken natuurlijk niet missen. Vooral een wandeling over de Knife Edge Bridge is een absolute must. Maar pas goed op uw camera als u hier in het regenseizoen bent (ca. november-april), want als er veel druk op de waterval staat, moet u erop rekenen dat u drijfnat wordt – een fantastische belevenis!

Dag 14: Weer naar huis

U wordt ruim op tijd voor vertrek opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht.

Dag 15: Weer thuis

U landt in Nederland na een fascinerende en avontuurlijke vakantie.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 738
Korting bij grote groepen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 24 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.