Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaHet pure Afrika
Zuid-Afrika | 10 dagen:

Het pure Afrika

Hoogtepunten tijdens deze reis:

Kruger Nationaal Park, bush braai onder de Afrikaanse hemel, Drakensbergen, Blyderivierspoort, Potholes bij Bourke’s Luck, God’s Window, de Drie Rondavels, Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, Khamai Reptile Centre.

Deze reis is inclusief

 • Vlucht van Nederland naar Johannesburg incl. transfer
 • Lokale, Engelssprekende gids/chauffeur
 • 7 overnachtingen in het Nkambeni Safari Tented Camp in het Kruger Nationaal Park incl. halfpension
 • Toegang Nationaal Park
 • Vlucht van Johannesburg naar Nederland incl. transfer
 • 24/7 noodtelefoon tijdens de gehele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief het volgende excursiepakket:

 • Sunset game drive met sundowner
 • Twee dagsafari’s
 • Bush walk met gespecialiseerde rangers
 • Een halve dagsafari gevolgd door een bush braai onder de Afrikaanse hemel
 • Volle dag Panoramaroute in de Drakensbergen
 • Bezoek aan het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre en het Khamai Reptile Centre
Toeslag voor eenpersoonskamer € 120
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

Tijdens deze tiendaagse reis overnacht u in het Nkambeni Safari Tented Camp, dat in het Kruger Nationaal Park ligt. U ontdekt het fantastische landschap van het park met de fraaie granieten bergen en eindeloze grasvlaktes en krijgt de kans om The Big Five en giraffen, zebra’s, gnoes, antilopes, impala’s en nog veel meer dieren van dichtbij te bekijken. U geniet van een echte Afrikaanse bush braai (BBQ) onder de heldere Afrikaanse sterrenhemel en kunt nachtdieren spotten tijdens een ”sunset game drive”, waarbij u op een bijzondere manier kennismaakt met de fauna. Als u geen genoeg kunt krijgen van alle dieren van de savanne, kunt u een bezoek brengen aan een revalidatie- en opvangcentrum voor gewonde en verweesde jongen van enkele bedreigde diersoorten in Zuid-Afrika. Wilt u ook wat snelheid tussendoor, dan kunt u kiezen voor een van onze optionele excursies naar Hazyview, waar u op een quad bike kunt rijden of uw adrenaline kunt laten stromen tijdens een canopy tour.

Deze reis is ook geschikt als u uw kinderen een geweldig safari-avontuur wilt bezorgen. Nkambeni beschikt over tenten met stapelbedden voor de kinderen, zodat u met 2 volwassenen en 2 kinderen in één tent kunt slapen.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vliegt u met tussenstop(s) vanuit Nederland naar Zuid-Afrika.

Dag 2: Aankomst in Johannesburg – sunset game drive in het Kruger Nationaal Park
Dag 2: Aankomst in Johannesburg – sunset game drive in het Kruger Nationaal Park

Na aankomst op de internationale luchthaven van Johannesburg loopt u via de immigratiepost naar de bagageband en vervolgens door de douane. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een Engelssprekende chauffeur, die u naar het Nkambeni Safari Camp brengt, dat in het zuiden van het wereldberoemde Kruger Nationaal Park ligt. Het park meet 350 km van noord naar zuid en ca. 65 km van west naar oost en is daarmee een van de grootste Nationale Parken ter wereld.

De rit vanaf de luchthaven voert in oostelijke richting langs Nelspruit en verder noordwaarts naar Numbi Gate, de ingang van het Kruger Nationaal Park. Na ca. 5 uur rijden bereikt u het Nkambeni Safari Camp, waar u gedurende de gehele reis zult overnachten.

Bij zonsondergang gaat u mee met een sfeervolle game drive in het Kruger Nationaal Park. U begint met een ”sundowner”, een drankje dat geserveerd wordt in het prachtige licht van de zonsondergang. Als de schemering valt, begint een spannende avondsafari waarbij u dieren kunt zien in de spotlights van de safariwagen. Ook de nachtdieren, die zich overdag schuilhouden op hun rustplaatsen, komen nu tevoorschijn.

Bij helder weer kunt u de gids vragen iets te vertellen over de mooie sterrenbeelden van het zuidelijk halfrond, zoals het Zuiderkruis en Orions Riem.

Overnachting Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 3: Dagsafari in het Kruger Nationaal Park
Dag 3: Dagsafari in het Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park werd in 1898 door de overheid beschermd verklaard toen Paul Kruger (president van de Republiek Transvaal) het Sabie Game Reserve tussen Sabie en de Crocodile River uitriep tot gereguleerd jachtgebied. In 1926 werden het aangrenzende reservaat Shingwedzi Game Reserve en verschillende particuliere farms toegevoegd aan het Sabie Game Reserve en kregen deze gebieden tezamen de naam Kruger Nationaal Park. Het park werd in 1927 opengesteld voor publiek. In 2002 werd het Kruger National Park samen met het Gonarezhou National Park in Zimbabwe en het Limpopo Nationaal Park in Mozambique een deel van ”The Great Limpopo Transfrontier Park”.

Vandaag maakt u een dagsafari in het zuidwesten van het Kruger Nationaal Park. Dit gebied wordt beschouwd als het mooiste deel van het park met spectaculaire granieten bergen, ook wel kopjes genoemd, die boven het bush-landschap uitsteken. Het gebied is dichtbegroeid met acacia’s, kreupelhout, wilde vijgenbomen en bloeiende bomen als de rode en oranje koraalbomen.

U vertrekt vroeg in de ochtend, aangezien de dieren dan het meest actief zijn in hun jacht naar voedsel. In het Kruger Nationaal Park kunt u stuiten op olifanten, impala’s, nijlpaarden, giraffen, neushoorns, buffels, zebra’s, gnoes, koedoes, waterbokken, bavianen, meerkatten, luipaarden en kleinere roofdieren. Het park is het leefgebied van in totaal 147 verschillende zoogdiersoorten en 114 verschillende reptielsoorten. Ook de vogelfauna is fantastisch met niet minder dan 517 verschillende soorten, waaronder hoornraven, de prachtige en kleurrijke Europese bijeneters, koritrappen en zadelbekooievaars, die het beste te zien zijn bij de waterplassen. Terwijl u de omgeving afspeurt, vertelt de deskundige gids u over de dieren en de natuur van het park.

Aan het eind van de middag bent u weer terug in de lodge, en heeft u hopelijk heel veel mooie foto’s kunnen maken!

Overnachting Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 4: Bush walk en game drive met bush braai
Dag 4: Bush walk en game drive met bush braai

Na het ontbijt gaat u op pad voor een unieke ervaring, namelijk een bush walk met twee rangers die hier speciaal voor zijn opgeleid. Een van de rangers loopt voorop, de andere loopt achteraan. Beiden dragen voor de zekerheid een geweer. Ze leiden u de bush in, waar ze u leren ruiken, luisteren, kijken en observeren om de signalen van de natuur te kunnen interpreteren. U hoort alles over het gedrag van de dieren en hoe u ze aan de hand van hun sporen kunt identificeren. Met een beetje geluk ziet u olifanten, neushoorns, leeuwen en prooidieren, of kleinere dieren die u in een safariwagen normaal gesproken over het hoofd ziet. Deze tocht is niet voor kinderen jonger dan 12 jaar.

In de namiddag gaat u mee met een game drive bij het licht van de zonsondergang. In de schemering zult u de fauna op een totaal andere manier beleven. Deze tocht is niet voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Vervolgens rijdt u naar een open kamp, waar onder de Afrikaanse hemel een bush braai (BBQ) klaarstaat met vlees, groenten en salades. De brandende lantaarns en het kampvuur zorgen bij aankomst direct voor een gezellige sfeer. Hier kunt u genieten van de avond en de vele dierengeluiden in de bush, voordat de terugreis wordt aangevangen naar het Nkambeni Safari Camp. Vergeet niet een trui mee te nemen, want na zonsondergang kan het behoorlijk fris worden.

Overnachting Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 5: Een volle dag naar de Drakensbergen
Dag 5: Een volle dag naar de Drakensbergen

Vandaag gaat u een hele dag de Panoramaroute in de adembenemende Drakensbergen volgen. De Drakensbergen zijn rood en vormen een prachtig contrast met de groene bomen en planten. U bezoekt de Blyderivierspoort. Deze is ongeveer 700 m diep en 60 km lang en daarmee de op twee na grootste kloof ter wereld. U stopt bij de drie meest indrukwekkende uitkijkpunten langs de kloof, te weten God’s Window, de Potholes bij Bourke’s Luck en de Drie Rondavels. De Drie Rondavels zijn drie prachtige en markante rotsformaties die wat uiterlijk betreft doen denken aan de ronde hutten die vroeger veel in de dorpen in het zuiden van Afrika voorkwamen. Er zijn ook veel watervallen langs de Panoramaroute. U stopt bij een ervan. Bijvoorbeeld de Berlijnwatervallen. Het water valt hier in een 150 meter lager gelegen meer. Of misschien de Lissabonwatervallen. Deze ligt op de plek waar de rivier de Blyde zich in tweeën splitst en vervolgens langs bijna een loodrechte rots 92 m naar beneden stort. Er zijn nog veel meer watervallen. De gids bepaalt wanneer er een stop wordt gemaakt. Een van de meest spectaculaire plekken die u vandaag bezoekt, is absoluut de Potholes bij Bourke’s Luck. Gedurende duizenden jaren hebben wind en zand hier cilindrische gaten in de rotsen uitgesleten. Via bruggetjes die over deze bijzondere gaten zijn gebouwd, kunt u heel dicht bij dit natuurfenomeen komen.

Overnachting Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 6: De dag is ter vrije besteding
Dag 6: De dag is ter vrije besteding

De dag is ter vrije besteding, wat u de gelegenheid geeft om bijvoorbeeld te ontspannen aan het zwembad of deel te nemen aan een van onze optionele excursies, waarover u hieronder meer kunt lezen:

Overnachting Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 7: Bezoek aan het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre en het Khamai Reptile Park
Dag 7: Bezoek aan het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre en het Khamai Reptile Park

Vandaag bezoekt u het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre en het Khamai Reptile Park.

Het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre

Het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre is een revalidatiecentrum voor wilde dieren die verlaten, gewond of vergiftigd zijn. Het centrum werd in 1991 opgericht door de zakenman Johan Strijdom en staat onder leiding van Brian Jones, die over enorm veel kennis en ervaring beschikt omdat hij al sinds zijn 4e jaar gewonde en verweesde dieren helpt en verzorgt. In het centrum worden leeuwen, luipaarden, servals, lynxen, dassen, wilde honden, adelaars en gieren opgevangen.

Het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre streeft ernaar zoveel mogelijk dieren weer uit te zetten in de natuur en is er ook in geslaagd een succesvol fokprogramma op te zetten. Na het fokken en terugzetten van meer dan 160 dieren heeft het centrum berichten gekregen dat sommige leeuwinnen hebben gepaard met wilde leeuwen.

De filosofie van het centrum is dat kennis verspreid moet worden om dierenlevens te redden. Daarom krijgt u een rondleiding waarbij u meer te weten komt over de dieren en hun geschiedenis, en over de uitdaging om hun leefgebied te onderhouden en te beschermen.

Het Khamai Reptile Centre

Het Khamai Reptile Park is een opvangcentrum voor Zuid-Afrikaanse amfibieën en reptielen en is het eigendom van Donald Strydom. In het centrum worden opleiding en onderzoek gecombineerd met het beschermen en redden van deze dieren. Het toegewijde team is van mening dat kennis het belangrijkste instrument is om deze dieren te beschermen, en daarom vertellen ze u tijdens dit bezoek alles over hun werkzaamheden en de vele diersoorten, zoals krokodillen, hagedissen, slangen, kikkers, kameleons, schildpadden en spinnen.

Overnachting Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 8: Dagsafari in het Kruger Nationaal Park
Dag 8: Dagsafari in het Kruger Nationaal Park

Na het ontbijt maakt u een dagsafari in het Kruger Nationaal Park. U rijdt de uitgestrekte grasvlaktes op, waar de kuddes antilopes en andere prooidieren een grote aantrekkingskracht op de hongerige leeuwen en luipaarden hebben. Vergeet niet uw camera mee te nemen!

Aan het eind van de middag ziet u hoe de olifanten, buffels, zebra’s en giraffen komen drinken bij de waterplassen.

Als u geluk heeft, kunt u naar huis met foto’s van The Big Five, de bekende aanduiding die afkomstig is uit de jacht op groot wild in Afrika. The Big Five zijn de vijf Afrikaanse diersoorten die het moeilijkst en gevaarlijkst zijn om op te jagen: buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen en neushoorns.

Overnachting Nkambeni Safari Tented Camp 

Dag 9: Terugreis
Dag 9: Terugreis

U wordt opgehaald en naar de internationale luchthaven van Johannesburg gebracht, vanwaar u met tussenstop(s) naar Nederland vliegt.

Dag 10: Weer thuis
Dag 10: Weer thuis

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie vol avontuur.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 740
Singletoeslag: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan en een waar paradijs als u met kinderen reist. Het hele jaar door is hier een heerlijk klimaat en een ongelofelijk vriendelijke lokale bevolking. Het eiland wordt omgeven door kristalhelder water. Er zijn kindvriendelijke stranden die worden afgeschermd door een kleurrijk koraalrif, waardoor Mauritius eveneens een perfecte plaats voor snorkelen is. Mauritius heeft een ongelofelijk mooie natuur met weelderige bossen, kleine lagunes en watervallen waarbij het water bruisend van de berg valt.

Het eiland Mauritius is de ideale plek voor het hele gezin. Er is een zee aan activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op het water. 8 km van het strand Flic-en-Flac ligt Casela Nature Park. Hier vindt u reuzenschildpadden, zebra’s, tijgers, leeuwen, giraffen, apen en 1500 vogels. Het is ook mogelijk om op een segway te rijden, over hangbruggen te lopen en nog veel meer.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten
Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 860
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 400
Singletoeslag: + € 270

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Upgrademogelijkheden:

Kaapstad 5 dagen/4 nachten
Kaapstad 5 dagen/4 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 565
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 690
Singletoeslag: + € 325

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheden in Kaapstad:

Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Toeslag eenpersoonskamer: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten
Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten

Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 950
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 590
Singletoeslag: + € 250

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Overnachting Chobe Safari Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.