• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
10 dagen

Het pure Afrika

In het wereldberoemde Krugerpark vindt u Nkambeni Tented Camp. Hier verblijft u in comfortabele tenten met uitzicht op de bush en gaat u op safari in het nationale park.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Het pure Afrika Het pure Afrika
10 dagen

Het pure Afrika

In het wereldberoemde Krugerpark vindt u Nkambeni Tented Camp. Hier verblijft u in comfortabele tenten met uitzicht op de bush en gaat u op safari in het nationale park.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Johannesburg incl. transfer
 • Lokale, Engelssprekende gids/chauffeur
 • 7 overnachtingen in het Nkambeni Safari Tented Camp in het Kruger Nationaal Park incl. halfpension
 • Toegang Nationaal Park
 • Vlucht van Johannesburg naar Nederland incl. transfer
 • 24/7 noodtelefoon tijdens de gehele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Uitgebreid excursie pakket:

 • Sunset game drive met sundowner
 • Twee dagsafari’s
 • Bush walk met gespecialiseerde rangers
 • Een halve dagsafari gevolgd door een bush braai onder de Afrikaanse hemel
 • Volle dag Panoramaroute in de Drakensbergen
 • Bezoek aan het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre en het Khamai Reptile Centre

De reis in het kort:

Tijdens deze tiendaagse reis overnacht u in het Nkambeni Safari Tented Camp, dat in het Kruger Nationaal Park ligt. U ontdekt het fantastische landschap van het park met de fraaie granieten bergen en eindeloze grasvlaktes en krijgt de kans om The Big Five en giraffen, zebra’s, gnoes, antilopes, impala’s en nog veel meer dieren van dichtbij te bekijken. U geniet van een echte Afrikaanse bush braai (BBQ) onder de heldere Afrikaanse sterrenhemel en kunt nachtdieren spotten tijdens een ”sunset game drive”, waarbij u op een bijzondere manier kennismaakt met de fauna. Als u geen genoeg kunt krijgen van alle dieren van de savanne, kunt u een bezoek brengen aan een revalidatie- en opvangcentrum voor gewonde en verweesde jongen van enkele bedreigde diersoorten in Zuid-Afrika. Wilt u ook wat snelheid tussendoor, dan kunt u kiezen voor een van onze optionele excursies naar Hazyview, waar u op een quad bike kunt rijden of uw adrenaline kunt laten stromen tijdens een canopy tour.

Deze reis is ook geschikt als u uw kinderen een geweldig safari-avontuur wilt bezorgen. Nkambeni beschikt over tenten met stapelbedden voor de kinderen, zodat u met 2 volwassenen en 2 kinderen in één tent kunt slapen.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U woont in het Krugerpark zelf
 • U woont in een “tented camp” midden in de natuur – maar wel met goed comfort
 • Kom dicht bij the Big 5 op safari in het Krugerpark
 • U kunt uw reis verlengen met Mauritius, de Victoriawatervallen, Kaapstad of nationaal park Chobe

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vliegt u met tussenstop(s) vanuit Nederland naar Zuid-Afrika.

Dag 2: Aankomst in Johannesburg – sunset game drive in het Kruger Nationaal Park

Na aankomst op de internationale luchthaven van Johannesburg loopt u via de immigratiepost naar de bagageband en vervolgens door de douane. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een Engelssprekende chauffeur, die u naar het Nkambeni Safari Camp brengt, dat in het zuiden van het wereldberoemde Kruger Nationaal Park ligt. Het park meet 350 km van noord naar zuid en ca. 65 km van west naar oost en is daarmee een van de grootste Nationale Parken ter wereld.

De rit vanaf de luchthaven voert in oostelijke richting langs Nelspruit en verder noordwaarts naar Numbi Gate, de ingang van het Kruger Nationaal Park. Na ca. 5 uur rijden bereikt u het Nkambeni Safari Camp, waar u gedurende de gehele reis zult overnachten.

Bij zonsondergang gaat u mee met een sfeervolle game drive in het Kruger Nationaal Park. U begint met een ”sundowner”, een drankje dat geserveerd wordt in het prachtige licht van de zonsondergang. Als de schemering valt, begint een spannende avondsafari waarbij u dieren kunt zien in de spotlights van de safariwagen. Ook de nachtdieren, die zich overdag schuilhouden op hun rustplaatsen, komen nu tevoorschijn.

Bij helder weer kunt u de gids vragen iets te vertellen over de mooie sterrenbeelden van het zuidelijk halfrond, zoals het Zuiderkruis en Orions Riem.

Dag 3: Dagsafari in het Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park werd in 1898 door de overheid beschermd verklaard toen Paul Kruger (president van de Republiek Transvaal) het Sabie Game Reserve tussen Sabie en de Crocodile River uitriep tot gereguleerd jachtgebied. In 1926 werden het aangrenzende reservaat Shingwedzi Game Reserve en verschillende particuliere farms toegevoegd aan het Sabie Game Reserve en kregen deze gebieden tezamen de naam Kruger Nationaal Park. Het park werd in 1927 opengesteld voor publiek. In 2002 werd het Kruger National Park samen met het Gonarezhou National Park in Zimbabwe en het Limpopo Nationaal Park in Mozambique een deel van ”The Great Limpopo Transfrontier Park”.

Vandaag maakt u een dagsafari in het zuidwesten van het Kruger Nationaal Park. Dit gebied wordt beschouwd als het mooiste deel van het park met spectaculaire granieten bergen, ook wel kopjes genoemd, die boven het bush-landschap uitsteken. Het gebied is dichtbegroeid met acacia’s, kreupelhout, wilde vijgenbomen en bloeiende bomen als de rode en oranje koraalbomen.

U vertrekt vroeg in de ochtend, aangezien de dieren dan het meest actief zijn in hun jacht naar voedsel. In het Kruger Nationaal Park kunt u stuiten op olifanten, impala’s, nijlpaarden, giraffen, neushoorns, buffels, zebra’s, gnoes, koedoes, waterbokken, bavianen, meerkatten, luipaarden en kleinere roofdieren. Het park is het leefgebied van in totaal 147 verschillende zoogdiersoorten en 114 verschillende reptielsoorten. Ook de vogelfauna is fantastisch met niet minder dan 517 verschillende soorten, waaronder hoornraven, de prachtige en kleurrijke Europese bijeneters, koritrappen en zadelbekooievaars, die het beste te zien zijn bij de waterplassen. Terwijl u de omgeving afspeurt, vertelt de deskundige gids u over de dieren en de natuur van het park.

Aan het eind van de middag bent u weer terug in de lodge, en heeft u hopelijk heel veel mooie foto’s kunnen maken!

Dag 4: Bush walk en game drive met bush braai

Na het ontbijt gaat u op pad voor een unieke ervaring, namelijk een bush walk met twee rangers die hier speciaal voor zijn opgeleid. Een van de rangers loopt voorop, de andere loopt achteraan. Beiden dragen voor de zekerheid een geweer. Ze leiden u de bush in, waar ze u leren ruiken, luisteren, kijken en observeren om de signalen van de natuur te kunnen interpreteren. U hoort alles over het gedrag van de dieren en hoe u ze aan de hand van hun sporen kunt identificeren. Met een beetje geluk ziet u olifanten, neushoorns, leeuwen en prooidieren, of kleinere dieren die u in een safariwagen normaal gesproken over het hoofd ziet. Deze tocht is niet voor kinderen jonger dan 12 jaar.

In de namiddag gaat u mee met een game drive bij het licht van de zonsondergang. In de schemering zult u de fauna op een totaal andere manier beleven. Deze tocht is niet voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Vervolgens rijdt u naar een open kamp, waar onder de Afrikaanse hemel een bush braai (BBQ) klaarstaat met vlees, groenten en salades. De brandende lantaarns en het kampvuur zorgen bij aankomst direct voor een gezellige sfeer. Hier kunt u genieten van de avond en de vele dierengeluiden in de bush, voordat de terugreis wordt aangevangen naar het Nkambeni Safari Camp. Vergeet niet een trui mee te nemen, want na zonsondergang kan het behoorlijk fris worden.

Dag 5: Een volle dag naar de Drakensbergen

Vandaag gaat u een hele dag de Panoramaroute in de adembenemende Drakensbergen volgen. De Drakensbergen zijn rood en vormen een prachtig contrast met de groene bomen en planten. U bezoekt de Blyderivierspoort. Deze is ongeveer 700 m diep en 60 km lang en daarmee de op twee na grootste kloof ter wereld. U stopt bij de drie meest indrukwekkende uitkijkpunten langs de kloof, te weten God’s Window, de Potholes bij Bourke’s Luck en de Drie Rondavels. De Drie Rondavels zijn drie prachtige en markante rotsformaties die wat uiterlijk betreft doen denken aan de ronde hutten die vroeger veel in de dorpen in het zuiden van Afrika voorkwamen. Er zijn ook veel watervallen langs de Panoramaroute. U stopt bij een ervan. Bijvoorbeeld de Berlijnwatervallen. Het water valt hier in een 150 meter lager gelegen meer. Of misschien de Lissabonwatervallen. Deze ligt op de plek waar de rivier de Blyde zich in tweeën splitst en vervolgens langs bijna een loodrechte rots 92 m naar beneden stort. Er zijn nog veel meer watervallen. De gids bepaalt wanneer er een stop wordt gemaakt. Een van de meest spectaculaire plekken die u vandaag bezoekt, is absoluut de Potholes bij Bourke’s Luck. Gedurende duizenden jaren hebben wind en zand hier cilindrische gaten in de rotsen uitgesleten. Via bruggetjes die over deze bijzondere gaten zijn gebouwd, kunt u heel dicht bij dit natuurfenomeen komen.

Dag 6: De dag is ter vrije besteding

De dag is ter vrije besteding, wat u de gelegenheid geeft om bijvoorbeeld te ontspannen aan het zwembad of deel te nemen aan een van onze optionele excursies, waarover u hieronder meer kunt lezen:

Dag 7: Bezoek aan het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre en het Khamai Reptile Park

Vandaag bezoekt u het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre en het Khamai Reptile Park.

Het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre

Het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre is een revalidatiecentrum voor wilde dieren die verlaten, gewond of vergiftigd zijn. Het centrum werd in 1991 opgericht door de zakenman Johan Strijdom en staat onder leiding van Brian Jones, die over enorm veel kennis en ervaring beschikt omdat hij al sinds zijn 4e jaar gewonde en verweesde dieren helpt en verzorgt. In het centrum worden leeuwen, luipaarden, servals, lynxen, dassen, wilde honden, adelaars en gieren opgevangen.

Het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre streeft ernaar zoveel mogelijk dieren weer uit te zetten in de natuur en is er ook in geslaagd een succesvol fokprogramma op te zetten. Na het fokken en terugzetten van meer dan 160 dieren heeft het centrum berichten gekregen dat sommige leeuwinnen hebben gepaard met wilde leeuwen.

De filosofie van het centrum is dat kennis verspreid moet worden om dierenlevens te redden. Daarom krijgt u een rondleiding waarbij u meer te weten komt over de dieren en hun geschiedenis, en over de uitdaging om hun leefgebied te onderhouden en te beschermen.

Het Khamai Reptile Centre

Het Khamai Reptile Park is een opvangcentrum voor Zuid-Afrikaanse amfibieën en reptielen en is het eigendom van Donald Strydom. In het centrum worden opleiding en onderzoek gecombineerd met het beschermen en redden van deze dieren. Het toegewijde team is van mening dat kennis het belangrijkste instrument is om deze dieren te beschermen, en daarom vertellen ze u tijdens dit bezoek alles over hun werkzaamheden en de vele diersoorten, zoals krokodillen, hagedissen, slangen, kikkers, kameleons, schildpadden en spinnen.

Dag 8: Dagsafari in het Kruger Nationaal Park

Na het ontbijt maakt u een dagsafari in het Kruger Nationaal Park. U rijdt de uitgestrekte grasvlaktes op, waar de kuddes antilopes en andere prooidieren een grote aantrekkingskracht op de hongerige leeuwen en luipaarden hebben. Vergeet niet uw camera mee te nemen!

Aan het eind van de middag ziet u hoe de olifanten, buffels, zebra’s en giraffen komen drinken bij de waterplassen.

Als u geluk heeft, kunt u naar huis met foto’s van The Big Five, de bekende aanduiding die afkomstig is uit de jacht op groot wild in Afrika. The Big Five zijn de vijf Afrikaanse diersoorten die het moeilijkst en gevaarlijkst zijn om op te jagen: buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen en neushoorns.

Dag 9: Terugreis

U wordt opgehaald en naar de internationale luchthaven van Johannesburg gebracht, vanwaar u met tussenstop(s) naar Nederland vliegt.

Dag 10: Weer thuis

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie vol avontuur.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Stadsbezoek Kaapstad, 4 nachten

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Belevenissen bij de Victoriawatervallen, 3 nachten

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Olifantenbelevenissen in Chobe nationaal park, 3 nachten

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Safaribelevenissen in de Okavangodelta, 4 nachten

Verleng uw reis met een safari in een van de meest unieke natuurgebieden ter wereld.

Begin januari regent het in het hoogland van Angola. De regen stroomt van de berghellingen af en zet grote stukken land onder water. Als de grond niet meer water op kan nemen, stroomt het regenwater verder naar het zuiden, weg van de zee. Binnen een paar maanden komt het aan bij de Okavango-rivier en hier herhaalt het hele proces zich nogmaals: als de rivier niet meer water op kan nemen, komen de omringende stukken land onder water te staan en het water stroomt verder door naar het zuiden, richting Botswana. Ongeveer 6 maanden nadat het water als regenwater in het hoogland van Angola is gevallen, bereikt het de Kalahari-woestijn in Botswana. Hier stroomt het uit in het niets. Er is hier namelijk geen zee of rivier, alleen maar een kale woestijn die zonder dit water het grootste gedeelte van het jaar droog en dor zou zijn. Dankzij het regenwater uit Angola wordt dit tijdelijk de grootste binnenlandse delta van Afrika en een van de gebieden met de meeste dieren, en daardoor een fantastische safari-bestemming.

Deze delta is natuurlijk een waar paradijs voor een vogelliefhebber. U vindt hier maar liefst 530 verschillende soorten vogels. U kunt hier ook nijlpaarden, olifanten, giraffen, zebra’s en een heleboel soorten antilopen aantreffen. En door de komst van deze prooidieren komen er ook roofdieren, zodat het niet ongebruikelijk is om hier leeuwen, luipaarden of wilde honden te zien.

U overnacht in een rustiek, maar comfortabel en gezellig tentenkamp. Alle tenten hebben een eigen badkamer en toilet, ingericht op bush-manier. Hiervandaan gaat u op safari in de delta. Het is ook mogelijk om een boottocht in een traditionele kano bij te bestellen, als u alles eens vanaf het water wilt aanschouwen.

Let op: deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 reizigers en is niet geschikt voor kinderen onder de 12.

Upgrademogelijkheid: Je kunt kiezen voor een upgrade naar een permanent tentenkamp met zwembad, zie hieronder. Als je voor een upgrade kiest, vlieg je van Maun naar de delta, heen en terug.

We maken je erop attent dat de tentenkampen in de Okavangodelta in het algemeen slechts enkele kamers (tenten) hebben, die in de regel al maanden van tevoren volgeboekt zijn. Daarom raden we je bij een upgrade aan om ruim op tijd te boeken. We hebben drie tentenkampen geselecteerd, die alle zeer dicht bij elkaar liggen en wat betreft inrichting en stijl zeer op elkaar lijken. We kunnen niet op voorhand zeggen in welk tentenkamp je zult verblijven, maar we doen uiteraard ons best om aan je wens tegemoet te komen!

U moet de verlenging uiterlijk 60 dagen voor vertrek boeken.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 295
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.