Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaFly-drive langs de Tuinroute (Port Elizabeth – Kaapstad)
13 dagen:

Fly-drive langs de Tuinroute

Hoogtepunten van deze reis:
Zelf rijden langs de schitterende natuur van de Tuinroute, struisvogels, pinguïns, walvissen, gezellige kustplaatsen, adembenemende uitzichten en heerlijke dagen in Kaapstad.

In de prijs is inbegrepen:

  • Vlucht van Nederland naar Port Elizabeth
  • 7 dagen autohuur, incl. km-vrij en de nodige verzekeringen
  • 10 overnachtingen in goede hotels
  • 10 x ontbijt
  • Activiteitenpas: ”Nelson Mandela Bay Pass” die kortingen langs de Tuinroute geeft
  • Individuele rondreis
  • Mogelijkheid het verblijf in Kaapstad te verlengen
  • Vlucht van Kaapstad naar Nederland incl. transfer
  • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele reis
  • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Mogelijkheid de reis te verlengen met bezoek aan de Victoriawatervallen of Mauritius.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 640
Korting bij grote groepen
Kies deze reis omdat...

Zuid-Afrika is veel meer dan safari. Het is niet zonder reden dat het land ”A World in One Country” wordt genoemd.

In het zuiden van het land ligt de wereldberoemde kustroute, de Tuinroute, welke ook wel bekend is onder de naam Garden Route. Het traject leent zich bij uitstek voor een ‘zelf rijden’ vakantie, en dat is nu juist waar deze reis uit bestaat. U verkent de schitterende natuur vanuit uw eigen, gehuurde auto, u gaat in de bergen wandelen, van het uitzicht over de vele lagunes genieten, de heerlijke lokale gerechten proeven en ontdekken waarom dit gebied zo geliefd is bij alle reizigers.

Het hele gebied heeft een aangenaam mild klimaat. ‘s Winters komt de temperatuur zelden onder de 10 graden, en ‘s zomers wordt het bijna nooit warmer dan 28 graden. Er kunnen het gehele jaar door korte regenbuien vallen, die aan de weelderigheid bijdragen.

Het is moeilijk te zeggen of het hoogtepunt van de reis nu de struisvogelfarms in Oudtshoorn, de walvissen bij Hermanus of de pinguïns bij Bettysbaai is. Misschien raakt u helemaal gefascineerd door de contrasten tussen de schuimende Indische Oceaan en de prachtige berglandschappen in de Kleine Karoo. U kunt er in elk geval zeker van zijn dat het een reis vol belevenissen is.

De reis wordt afgesloten met een aantal dagen in de prachtige grote stad Kaapstad. U kunt de reis verlengen met een bezoek aan de Victoriawatervallen of een strandvakantie op Mauritius.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Zuid-Afrika met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Port Elizabeth
Dag 2: Aankomst in Port Elizabeth

Na aankomst op de luchthaven van Port Elizabeth gaat u door de immigratie, haalt uw bagage op en gaat vervolgens door de douane. Op de luchthaven haalt u uw Nelson Mandela Bay Pass op. Dit is een sightseeing-pas die kortingen geeft waarvan u de komende week gebruik kunt maken. De pas ligt voor u klaar in het kantoor van Mandela Bay Tourism Information. Dit kantoor vindt u in de aankomsthal. Hierna haalt u uw auto bij het autoverhuurbedrijf op en zet koers naar het hotel. De eerste twee nachten verblijft u in Port Elizabeth.

Overnachting The Beach Hotel 

Dag 3: Port Elizabeth
Dag 3: Port Elizabeth

U hebt de hele dag om het gebied rondom Port Elizabeth, de op vier na grootste stad van Zuid-Afrika, te verkennen. PE, zoals de stad doorgaans wordt genoemd, is op zich niet bijzonder interessant, maar de omgeving biedt voor zowel groot als klein een overvloed aan activiteiten. U kunt bijvoorbeeld het Addo Elephant National Park bezoeken, dit ligt een half uur rijden van de stad in noordelijke richting. Uw Nelson Mandela Bay Pass geeft gratis toegang tot het park. U dient echter wel uw bezoek de dag ervoor te boeken (dit kunt u doen in het kantoor op de luchthaven, bij het ophalen van uw pas). In Addo kunt u met uw eigen gehuurde auto op ‘gamedrive’ gaan. Het is ook mogelijk om gamedrives met een gids tegen een meerprijs bij te boeken. Met een beetje geluk spot u hier olifanten leeuwen, buffels, nijlpaarden en wie weet zelfs luipaarden.

U kunt ook een rit naar het strand maken en een duik in de golven nemen of een uitkijkpunt vinden waar u dolfijnen kunt zien, die zich vaak dicht bij de kust wagen. Uw Nelson Mandela Bay Pass geeft ook gratis toegang of korting op de toegang tot een groot aantal bezienswaardigheden en attracties.

Overnachting The Beach Hotel 

Dag 4: Port Elisabeth – Knysna (ca. 270 km – 3 uur)
Dag 4: Port Elisabeth – Knysna (ca. 270 km – 3 uur)

Vandaag begint uw ‘zelf rijden’ avontuur in Zuid-Afrika echt.

Van Port Elizabeth rijdt u richting het westen. Na vijf dagen zult u Kaapstad bereiken, maar eerst kunt u zich verheugen op een overvloed aan belevenissen op de wereldberoemde kustroute, de Tuinroute.

De afstand van Port Elizabeth naar Kaapstad is ca. 800 km, maar feitelijk is het slechts 300 km van Mosselbaai naar Stormsrivier. De officiële naam van dit traject is ‘Garden Route’. Richting het noorden liggen de Outeniquabergen en de Tsitsikammabergen, waar fenomenale wandelroutes te vinden zijn, en richting het zuiden slaan de golven van de Indische Oceaan tegen de kust.

De Tuinroute heeft zijn naam, zoals u misschien zou denken, niet te danken aan sierlijke landschapstuinen of een aaneengesloten geheel van maïsvelden, rijen wortels en courgetteplantages. De naam ‘de Tuinroute’ is, geloof het of niet, het resultaat van een bijzonder effectieve marketing. Door de grote biodiversiteit, groene wouden, lange witte stranden, beschermde lagunes met een rijk dierenleven en gezellige stadjes met elk hun bijzonderheden dekt de naam van dit traject echter aardig de lading. De contrasten zijn groot en de afstanden betrekkelijk klein. Het gebied is bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers en mensen die graag zelf achter het stuur zitten.

Op de route van vandaag kunt u een stop in Jeffrey’s Bay maken. Het fantastische strand van deze plaats trekt surfers uit de hele wereld aan. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan St. Francis Bay. Dit is een schilderachtig stadje met gezellige kanalen. Hier komen niet veel toeristen. De vuurtoren, Seal Point Lighthouse, is bijzonder fotogeniek.

Net na het officiële startpunt van de Tuinroute, te weten Stormsrivier, kunt u een stop bij Tsitsikamma National Park maken. Hier is een prima aanbod aan korte en lange wandeltochten die u dichter bij de hoge geelhoutbomen brengen. In de buurt hiervan vindt u de Bloukransbrug. Dit is de hoogste bungeejumpbrug ter wereld. Alleen al het zien van de moedige bungeejumpers maakt grote indruk! Hier passeert u ook de grens tussen de West-Kaap en de Oost-Kaap.

Een half uur rijden van Knysna in oostelijke richting ligt Plettenbergbaai, doorgaans kortweg ”Plett” genoemd. Geniet van een kop koffie in een van de vele gezellige cafés van de plaats voordat u naar Knysna rijdt.

Overnachting Premier Resort the Moorings 

Dag 5: Knysna
Dag 5: Knysna

De dag in Knysna is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld voor een boottocht op de lagune met een bijbehorend bezoek aan Featherbed Nature Reserve kiezen, of misschien een kijkje nemen in Knysna Elephant Park, waar men zich over ontheemde olifanten ontfermt. Vergeet niet om naar ”The Heads” te rijden en van de prachtige ingang van de lagune te genieten. Knysna is een gezellige plaats, dus gewoon lekker door de plaats wandelen en een kopje koffie drinken terwijl u het lokale leven observeert, is natuurlijk ook een idee. Aan u de keuze.

Overnachting Premier Resort the Moorings 

Dag 6: Knysna – Oudtshoorn (ca. 130 km - 2 uur)
Dag 6: Knysna – Oudtshoorn (ca. 130 km - 2 uur)

We raden u aan vroeg uit Knysna te vertrekken, zodat u de middag in Oudtshoorn kunt doorbrengen. Vanuit Knysna rijdt u via George en richting het noorden over rijksweg N12 naar Oudtshoorn: u rijdt door de Outeniquapas, op een hoogte van 800 meter gelegen. U bevindt zich in een gebied dat ”de Kleine Karoo” heet. Het bestaat hoofdzakelijk uit woestijnachtig landschap en kleine dorpen met landbouwgrond. De natuur vormt een scherp contrast met de glooiende heuvels, schuimende golven en blauwe lagunes bij de kust.

De hoofdstad van de Kleine Karoo is Oudtshoorn, de ‘struisvogelhoofdstad’ van de wereld. Overal ziet u struisvogelfarms, en in alle restaurants staat o.a. struisvogelvlees op het menu. Dit vlees wordt overigens als het gezondste vlees ter wereld beschouwd, omdat het vetgehalte nagenoeg nul is. Het ligt voor de hand dat u tijdens uw verblijf hier een struisvogelfarm bezoekt. Een andere grote bezienswaardigheid zijn de mooie Cangogrotten. Deze druipsteengrotten zijn iets buiten de plaats gelegen.

U heeft een overnachting in Oudtshoorn. Als u zin heeft een stukje struisvogelvlees te proberen, dan bent u hier aan het juiste adres. Bijna alle restaurants in de plaats serveren struisvogelvlees.

Overnachting Protea Hotel Rimpie Estate 

Dag 7: Oudtshoorn – Hermanus (ca. 370 km - 4 uur / alternatieve route ca. 425 km - 5 uur)
Dag 7: Oudtshoorn – Hermanus (ca. 370 km - 4 uur / alternatieve route ca. 425 km - 5 uur)

U laat Oudtshoorn en de struisvogels achter u en zet koers over de R62, ook wel de langste wijnroute ter wereld genoemd. Het gebied rondom Calitzdorp is vooral bekend om zijn uitstekende port. Het droge en warme klimaat geven de port meer diepte en intensiteit. Een bezoek aan een portbedrijf is van harte aan te bevelen. U leert hier meer over de productie van port. Neem vooral de tijd om van de Tradouwpas in de bergen bij Langeberg te genieten. Lunch eventueel in Swellendam en geniet van de prachtige huizen gebouwd in oud-Hollandse stijl.

Van Swellendam is het ca. 1,5 uur rijden naar de ‘walvishoofdstad’ van Zuid-Afrika, Hermanus. Dit is uw eindbestemming vandaag. Hier brengt u 1 nacht door.

Als er tijd voor is, kunt u een kleine omweg van Swellendam naar Hermanus maken. Als u deze route kiest is het ca. 2,5 uur rijden van Swellendam naar Hermanus. Vanuit Swellendam rijdt u over de R319 richting Bredasdorp en verder over de R43 naar de kust, waar u van de schitterende natuur kunt genieten. Pearly Beach heeft de naam het langste strand van heel West-Kaap te hebben. De Afrikaanse zwarte scholeksters bouwen vaak nesten bij dit strand. Overigens is hier in het algemeen een rijk vogelleven te vinden. Met een beetje geluk ziet u dolfijnen in de baai. In zee bij Pearly Beach liggen Dyer Island en Geyser Island. De waterstrook tussen deze eilandjes heet ‘Shark Alley’. Op de eilandjes leven namelijk grote zeehondenkoloniën. De witte haaien die in het water rondom en tussen de eilanden leven, komen daardoor nooit voedsel tekort.

Iets meer noordwestelijk ligt Gansbaai. U bevindt zich nu in het gebied van de Walkerbaai. Elk jaar tussen ongeveer juni en december is Walkerbaai de verblijfplaats van honderden zuidkapers. Deze walvissen gebruiken het rustige water van de baai voor het paren en het zorgen voor de pasgeboren kalfjes. Walkerbaai wordt als een van de allerbeste plekken ter wereld beschouwd om op walvissafari te gaan. U hoeft zich hiervoor niet eens op het water te begeven! Vanaf de kust heeft u fantastisch uitzicht op de speelse kalfjes en de ontspannen grote walvissen. Ze genieten beide van het rijkelijk aanwezige voedsel. Ze springen vaak uit het water omhoog. Het is bijna onmogelijk om niet enkele walvissen dicht bij de kust te zien. Ja, soms wagen ze zich zelfs helemaal in de haven bij Hermanus.

Overnachting Harbour House Hotel 

Dag 8: Hermanus – Kaapstad (ca. 140 km – 2 uur)
Dag 8: Hermanus – Kaapstad (ca. 140 km – 2 uur)

Hemelsbreed is het 120 km van Hermanus naar Kaapstad. U kunt de route in ruim 1,5 uur afleggen. Zoals altijd raden we u echter aan om niet rechtstreeks naar Kaapstad te rijden, maar een omweg te maken om van de prachtige natuur en bezienswaardigheden te genieten. De kustroute loopt langs de zuidkant van Kogelberg Nature Reserve. Dit reservaat is bekend om zijn vele wandelroutes en enorme biodiversiteit.

Bij Bettysbaai leeft een grote pinguïnkolonie, en Gordonsbaai is een geschikte plaats om te lunchen. Er zijn goede faciliteiten bij Bikini Beach, dus misschien lokken de golven na de rit in de ochtend? Van Gordonsbaai is het ruim een uur rijden naar Kaapstad. Hier levert u de auto in en checkt voor vier nachten in uw hotel in.

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheden in Kaapstad:

Dag 9-11: Ontspanning en belevenissen in Kaapstad
Dag 9-11: Ontspanning en belevenissen in Kaapstad

De dagen zijn ter vrije besteding.

Kaapstad ligt aan de voet van de prachtige en beroemde Tafelberg, die uitzicht biedt op Kaap de Goede Hoop, het wijngebied, de donkerblauwe Atlantische Oceaan en Robbeneiland waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten. Kaapstad heeft ook vele historische bezienswaardigheden en gebouwen en daarnaast musea en goede restaurants.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten. U kunt de excursies nu al boeken.

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Dag 12: Weer naar huis
Dag 12: Weer naar huis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Kaapstad gereden, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 13: Weer thuis
Dag 13: Weer thuis

Na een heerlijke vakantie vol belevenissen komt u in Nederland aan.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 740
Singletoeslag: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan en een waar paradijs als u met kinderen reist. Het hele jaar door is hier een heerlijk klimaat en een ongelofelijk vriendelijke lokale bevolking. Het eiland wordt omgeven door kristalhelder water. Er zijn kindvriendelijke stranden die worden afgeschermd door een kleurrijk koraalrif, waardoor Mauritius eveneens een perfecte plaats voor snorkelen is. Mauritius heeft een ongelofelijk mooie natuur met weelderige bossen, kleine lagunes en watervallen waarbij het water bruisend van de berg valt.

Het eiland Mauritius is de ideale plek voor het hele gezin. Er is een zee aan activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op het water. 8 km van het strand Flic-en-Flac ligt Casela Nature Park. Hier vindt u reuzenschildpadden, zebra’s, tijgers, leeuwen, giraffen, apen en 1500 vogels. Het is ook mogelijk om op een segway te rijden, over hangbruggen te lopen en nog veel meer.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten
Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 860
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 400
Singletoeslag: + € 270

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Upgrademogelijkheden:

Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Toeslag eenpersoonskamer: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten
Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten

Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 950
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 590
Singletoeslag: + € 250

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Overnachting Chobe Safari Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Offerte Aanvragen
Video
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.