Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaZuid-Afrika12 dagen safari in Zuid-Afrika
12 dagen:

Safari in Zuid-Afrika met reiscoördinator

Hoogtepunten van deze reis:

Boulders Game Reserve, Krugerpark, Drakensbergen, Blyderivierspoort, Potholes bij Bourke’s Luck, God’s Window, de Drie Rondavels, Swaziland.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Johannesburg incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • Engelssprekende reis-coördinator
 • 9 overnachtingen in Pestana Kruger Lodge**** incl. halfpension
 • Bushwalk met deskundige gids in Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive met sundowner in Boulders Game Reserve
 • 2 volle dagen safari in Krugerpark
 • Een volle dag Panoramaroute
 • Excursie van een hele dag naar Swaziland
 • Entreegelden voor de genoemde Nationaale Parken en wildreservaten
 • Vlucht van Johannesburg naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers
Toeslag voor eenpersoonskamer € 440
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

Tijdens deze reis verblijft u in Pestana Kruger Lodge. Deze lodge ligt bij de Krokodilrivier en heeft uitzicht over het wereldberoemde Krugerpark. U gaat op een avontuurlijke safari die u dicht bij The Big 5 brengt. Ook maakt u een spannende bushwalk, waarbij een kundige opzichter uitlegt wat de verschillende signalen in de natuur betekenen.

U reist door de prachtige landschappen van Zuid-Afrika en gaat een volle dag op excursie naar de hoogste en langste bergketen van het land, te weten de Drakensbergen. Een van de hoogtepunten is de op twee na grootste kloof ter wereld, de Blyderivierspoort. Vanaf hier is er een fenomenaal uitzicht op de Drie Rondavels.

Zuid-Afrika is een fascinerend land met veel verschillende culturen en stammen. U bezoekt een Swazische familie in een dorp in Swaziland. Hier ziet u hun eenvoudige levenswijze.

Als u nog meer wilt beleven, kunt u een canopytocht maken, golf spelen of een rehabilitatiecentrum voor bedreigde/verlaten dieren bezoeken. Dus volop keuze.

U kunt de reis ook combineren met een verblijf bij de indrukwekkende Victoriawatervallen, een vakantie in het mooie Kaapstad of een vakantie op het prachtige Mauritius.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

U vertrekt ‘s avond met het vliegtuig vanuit Nederland naar Johannesburg met tussenlanding(en) onderweg.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 2: Aankomst in Pestana Kruger Lodge
Dag 2: Aankomst in Pestana Kruger Lodge

Na aankomst in Johannesburg rijdt u door het mooie landschap naar het 4-sterren Pestana Kruger Lodge. De lodge ligt bij de Krokodilrivier en heeft een fascinerend panoramisch uitzicht over het Krugerpark. De middag kunt u bij het zwembad doorbrengen of u kunt vanaf het terras van het prachtige uitzicht genieten.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 3: Bushwalk en Sunset Game Drive
Dag 3: Bushwalk en Sunset Game Drive

Bushwalk
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar Boulders Game Reserve gereden. Hier gaat u drie uren in de natuur wandelen, waarbij een opzichter (‘ranger’) u door de bush leidt. De gids is speciaal voor bush walks opgeleid. Hij leert u hoe u door te ruiken, luisteren, speuren en waarnemen de signalen in de natuur kunt ontcijferen. Tevens vertelt hij over het gedrag van dieren en hoe u hun sporen kunt herkennen. Tijdens deze tocht komt u veel te weten over kleine dieren en planten die u niet vanuit een safariwagen kunt zien.

Sunset Game Drive
Bij zonsondergang gaat u drie uren op een sfeervolle safari. Wanneer u in het particuliere wildreservaat Boulders Game Reserve aankomt, krijgt u een ‘sundowner’, dit is een drankje dat midden in de natuur tijdens zonsondergang wordt gedronken. Als de schemering invalt gaat u op een spannende avondsafari. Vanuit de safariwagen worden de dieren met behulp van spotlichten gespot. Zo ziet u ook de dieren die ‘s nachts actief zijn en zich overdag verbergen om te slapen. U komt ook dicht bij de dieren die u overdag hebt gezien. Als het helder weer is, kunt u de gids vragen een aantal van de sterrenbeelden die op het zuidelijk halfrond te zien zijn, aan te wijzen. Noem bijvoorbeeld het Zuiderkruis en Orions riem.

Let op: de Bushwalk en Sunset Game Drive zijn toegankelijk voor alle leeftijden. Maar we raden aan dat kinderen 12 jaar of ouder zijn om aan de bushwalk mee te doen en 6 jaar of ouder om aan de Sunset Game Drive mee te doen.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 4: Volle dag in het Krugerpark
Dag 4: Volle dag in het Krugerpark

U gaat een hele dag in een open voertuig op safari in het Krugerpark. Dit park is een van de beroemdste Nationaale Parken ter wereld. Het Krugerpark werd al in 1898 opgericht. Het was toen een gewoon wildreservaat. In 1926 werd het als Nationaal Park aangewezen. Het park strekt zich ca. 350 km van het zuiden naar het noorden uit en ca. 65 km van het oosten naar het westen. Het beslaat een gebied van ca. 20.000 km² en is daarmee het grootste Nationaale Park van Zuid-Afrika. Er leven 146 verschillende soorten zoogdieren, ca. 520 vogelsoorten en 120 soorten reptielen. Er leven niet alleen veel soorten, maar ook grote aantallen van elk soort. Naar schatting zijn er bijvoorbeeld ca. 11.000 olifanten, 2.000 leeuwen, 1.000 luipaarden en 35.000 buffels, 35.000 zebra’s en veel meer dan 150.000 antilopen. De plantenwereld is met 2.000 verschillende soorten vertegenwoordigd, variërend van moerassen, grassoorten, bomen, lianen tot cactussen.

De wilde dieren zijn over het algemeen het meest actief in de vroege ochtend en in de namiddag. Om zoveel mogelijk dieren te zien voordat ze zich verbergen om te rusten, vertrekt u al vroeg vanuit de lodge. Vanwege de vroege start geeft de lodge u een ontbijtpakket mee. U nuttigt uw ontbijt op een geschikte plaats en tijdstip. De lunchpauze wordt in een van de aangewezen gebieden gehouden. Hier is zowel een restaurant als een winkel.

Aan het einde van de dag keert u terug naar de lodge. U zult vast ontelbare foto’s hebben genomen!

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 5: Optionele tochten
Dag 5: Optionele tochten

Naast de vele tochten die in de prijs zijn inbegrepen kunt op de vrije dagen voor een of meerdere optionele tochten kiezen. Dit is tegen meerprijs. U kunt de vrije dagen natuurlijk ook benutten om te rusten bij het zwembad of in de mooie tuin.

 

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten. Via onze reiscoördinator boekt en betaalt u ze in de lodge. De prijzen zijn in Zuid-Afrikaanse rand.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 6: Een volle dag naar de Drakensbergen
Dag 6: Een volle dag naar de Drakensbergen

Vandaag gaat u een hele dag de Panoramaroute in de adembenemende Drakensbergen volgen. De Drakensbergen zijn rood en vormen een prachtig contrast met de groene bomen en planten. U bezoekt de Blyderivierspoort. Deze is ongeveer 700 m diep en 60 km lang en daarmee de op twee na grootste kloof ter wereld. U stopt bij de drie meest indrukwekkende uitkijkpunten langs de kloof, te weten God’s Window, de Potholes bij Bourke’s Luck en de Drie Rondavels. De Drie Rondavels zijn drie prachtige en markante rotsformaties die wat uiterlijk betreft doen denken aan de ronde hutten die vroeger veel in de dorpen in het zuiden van Afrika voorkwamen. Er zijn ook veel watervallen langs de Panoramaroute. U stopt bij een ervan. Bijvoorbeeld de Berlijnwatervallen. Het water valt hier in een 150 meter lager gelegen meer. Of misschien de Lissabonwatervallen. Deze ligt op de plek waar de rivier de Blyde zich in tweeën splitst en vervolgens langs bijna een loodrechte rots 92 m naar beneden stort. Er zijn nog veel meer watervallen. De gids bepaalt wanneer er een stop wordt gemaakt. Een van de meest spectaculaire plekken die u vandaag bezoekt, is absoluut de Potholes bij Bourke’s Luck. Gedurende duizenden jaren hebben wind en zand hier cilindrische gaten in de rotsen uitgesleten.  Via bruggetjes die over deze bijzondere gaten zijn gebouwd, kunt u heel dicht bij dit natuurfenomeen komen.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 7: Ter vrije besteding
Dag 7: Ter vrije besteding

U kunt de dag zelf invullen. Misschien heeft u zin om bij het zwembad te ontspannen of kiest u een van de optionele tochten van Afrikareizen.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 8: 100 jaar terug in de tijd in Swaziland
Dag 8: 100 jaar terug in de tijd in Swaziland

Vandaag rijdt u naar Swaziland. Nadat er bij de grens twee stempels in uw paspoort zijn gezet, gaat u naar de kaarsenshop ‘Swazi Candles’. ‘Swazi Candles’ omvat meer dan lichtgevende kaarsen. Het bestaat uit een werkplaats voor een groep getalenteerde kunstenaars en vaklieden, een drukke en kleurrijke markt en een souvenirwinkel. Na uw bezoek aan de shop rijdt u naar Mantenga Cultural Village. Hier krijgt u een traditioneel Swazische dans te zien en u krijgt een rondleiding door het dorp. Daarna is er voor eigen rekening een lunch in het restaurant. De laatste stop van deze dag is bij Ngwenya glass factory. Alles hier is voor 100% gerecycled. U kunt bekijken hoe glas wordt geblazen en de naastliggende showroom bezoeken. Misschien ziet en koopt u hier een klein souvenir om later nog eens aan uw bezoek aan Swaziland terug te denken.
Als u een zoetekauw bent, kun u uw hart ophalen in de naastgelegen chocoladewinkel. Proef de heerlijke chocolaatjes voordat u weer naar huis gaat.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 9: Volle dag in het Krugerpark
Dag 9: Volle dag in het Krugerpark

U gaat met een safariwagen met vierwielaandrijving op gamedrive in het Krugerpark. Het park heeft grote open grasvlakten en gebieden met rotsen, meren en stroompjes. Bij de meren en stroompjes verzamelen de dieren zich in de namiddag om hun dorst te lessen. Misschien heeft u geluk en ziet u badende olifanten. De gids doet zijn best om u tijdens de tocht zo veel mogelijk verschillende dieren te laten zien. Hij zal beslist naar antilopen speuren, want waar antilopen zijn, zijn roofdieren. Met een beetje geluk ziet u de schuwe luipaard.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 10: Ter vrije besteding
Dag 10: Ter vrije besteding

U kunt de dag zelf invullen. Misschien heeft u zin om bij het zwembad te ontspannen of kiest u een van de optionele tochten van Afrikareizen.

Overnachting Pestana Kruger Lodge 

Dag 11: Terugreis
Dag 11: Terugreis

Na het ontbijt wordt u naar Johannesburg gereden. Vanuit hier vliegt u naar Nederland. Met tussenlandingen onderweg.

Dag 12: Weer thuis in Nederland
Dag 12: Weer thuis in Nederland

Na een overstap vroeg of later in de ochtend, landt u in Nederland en kunt u terugkijken op een fantastische week in Zuid-Afrika.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 740
Singletoeslag: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan en een waar paradijs als u met kinderen reist. Het hele jaar door is hier een heerlijk klimaat en een ongelofelijk vriendelijke lokale bevolking. Het eiland wordt omgeven door kristalhelder water. Er zijn kindvriendelijke stranden die worden afgeschermd door een kleurrijk koraalrif, waardoor Mauritius eveneens een perfecte plaats voor snorkelen is. Mauritius heeft een ongelofelijk mooie natuur met weelderige bossen, kleine lagunes en watervallen waarbij het water bruisend van de berg valt.

Het eiland Mauritius is de ideale plek voor het hele gezin. Er is een zee aan activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op het water. 8 km van het strand Flic-en-Flac ligt Casela Nature Park. Hier vindt u reuzenschildpadden, zebra’s, tijgers, leeuwen, giraffen, apen en 1500 vogels. Het is ook mogelijk om op een segway te rijden, over hangbruggen te lopen en nog veel meer.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten
Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 860
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 400
Singletoeslag: + € 270

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Upgrademogelijkheden:

Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Toeslag eenpersoonskamer: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Kaapstad 5 dagen/4 nachten
Kaapstad 5 dagen/4 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 586
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 719
Singletoeslag: + € 319

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheden in Kaapstad:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.