• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaZuid-AfrikaSafari in Zuid-Afrika
12 dagen

Safari in Zuid-Afrika

Wilt u zich meer verdiepen in de natuur, cultuur en fauna van Zuid-Afrika, dan moet u deze reis kiezen. 9 Nachten volop safari in het Krugerpark en de mogelijkheid voor boeiende excursies.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Safari in Zuid-Afrika Safari in Zuid-Afrika
12 dagen

Safari in Zuid-Afrika

Wilt u zich meer verdiepen in de natuur, cultuur en fauna van Zuid-Afrika, dan moet u deze reis kiezen. 9 Nachten volop safari in het Krugerpark en de mogelijkheid voor boeiende excursies.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Johannesburg incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • Engelssprekende reis-coördinator
 • 9 overnachtingen in Pestana Kruger Lodge**** incl. halfpension
 • Bushwalk met deskundige gids in Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive met sundowner in Boulders Game Reserve
 • 2 volle dagen safari in Krugerpark
 • Een volle dag Panoramaroute
 • Excursie van een hele dag naar Swaziland
 • Entreegelden voor de genoemde Nationaale Parken en wildreservaten
 • Vlucht van Johannesburg naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort:

Op deze reis verblijft u in de Pestana Kruger Lodge bij de Crocodile River met uitzicht over het wereldberoemde Krugerpark. Hier gaat u op een spannende safari, waar u de mogelijkheid heeft om dicht bij The Big 5 te komen. Op een interessante bushwalk met een deskundige ranger leert u om signalen van de natuur te herkennen.

U beleeft de prachtige landschappen van Zuid-Afrika op een dagexcursie naar de Drakensbergen, de hoogste en langste bergketen van het land. Een van de hoogtepunten is Blyde River Canyon, de derde grootste canyon ter wereld, vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft op The Three Rondavels.

Zuid-Afrika is een boeiend land met veel verschillende culturen en stammen. U brengt een bezoek aan Swaziland, waar u een inkijkje krijgt in de eenvoudige manier van leven van de bevolking.

Heeft u nog niet genoeg beleefd, dan kun u een boomtopwandeling maken, een partijtje golf spelen of een opvangcentrum voor bedreigde dieren/weesdieren bezoeken – ja, mogelijkheden genoeg.

U kunt ook uw reis combineren met een verblijf bij de imposante Victoriawatervallen, in het mooie Kaapstad of op het prachtige Mauritius.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Met maar liefst 12 dagen heeft u ruim tijd om u te verdiepen in de mooie natuur en de prachtige fauna van Zuid-Afrika
 • Kom dicht bij the Big 5 op safari in het geweldige Krugerpark
 • We hebben vrije dagen ingepland, waarop u kunt ontspannen of kunt kiezen uit talloze interessante belevenissen
 • U kunt uw reis verlengen met Mauritius, de Victoriawatervallen, Kaapstad of Chobe nationaal park

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

U vertrekt ‘s avond met het vliegtuig vanuit Nederland naar Johannesburg met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Pestana Kruger Lodge

Na aankomst in Johannesburg rijdt u door het mooie landschap naar het 4-sterren Pestana Kruger Lodge. De lodge ligt bij de Krokodilrivier en heeft een fascinerend panoramisch uitzicht over het Krugerpark. De middag kunt u bij het zwembad doorbrengen of u kunt vanaf het terras van het prachtige uitzicht genieten.

Accommodatie:
Dag 3: Bushwalk en Sunset Game Drive

Bushwalk
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar Boulders Game Reserve gereden. Hier gaat u in de natuur wandelen, waarbij een opzichter (‘ranger’) u door de bush leidt. De gids is speciaal voor bush walks opgeleid. Hij leert u hoe u door te ruiken, luisteren, speuren en waarnemen de signalen in de natuur kunt ontcijferen. Tevens vertelt hij over het gedrag van dieren en hoe u hun sporen kunt herkennen. Tijdens deze tocht komt u veel te weten over kleine dieren en planten die u niet vanuit een safariwagen kunt zien.

Sunset Game Drive
Bij zonsondergang gaat u op een sfeervolle safari. Wanneer u in het particuliere wildreservaat Boulders Game Reserve aankomt, krijgt u een ‘sundowner’, dit is een drankje dat midden in de natuur tijdens zonsondergang wordt gedronken. Als de schemering invalt gaat u op een spannende avondsafari. Vanuit de safariwagen worden de dieren met behulp van spotlichten gespot. Zo ziet u ook de dieren die ‘s nachts actief zijn en zich overdag verbergen om te slapen. U komt ook dicht bij de dieren die u overdag hebt gezien. Als het helder weer is, kunt u de gids vragen een aantal van de sterrenbeelden die op het zuidelijk halfrond te zien zijn, aan te wijzen. Noem bijvoorbeeld het Zuiderkruis en Orions riem.

Let op: de Bushwalk en Sunset Game Drive zijn toegankelijk voor alle leeftijden. Maar we raden aan dat kinderen 12 jaar of ouder zijn om aan de bushwalk mee te doen en 6 jaar of ouder om aan de Sunset Game Drive mee te doen.

Accommodatie:
Dag 4: Volle dag in het Krugerpark

U gaat een hele dag in een open voertuig op safari in het Krugerpark. Dit park is een van de beroemdste Nationaale Parken ter wereld. Het Krugerpark werd al in 1898 opgericht. Het was toen een gewoon wildreservaat. In 1926 werd het als Nationaal Park aangewezen. Het park strekt zich ca. 350 km van het zuiden naar het noorden uit en ca. 65 km van het oosten naar het westen. Het beslaat een gebied van ca. 20.000 km² en is daarmee het grootste Nationaale Park van Zuid-Afrika. Er leven 146 verschillende soorten zoogdieren, ca. 520 vogelsoorten en 120 soorten reptielen. Er leven niet alleen veel soorten, maar ook grote aantallen van elk soort. Naar schatting zijn er bijvoorbeeld ca. 11.000 olifanten, 2.000 leeuwen, 1.000 luipaarden en 35.000 buffels, 35.000 zebra’s en veel meer dan 150.000 antilopen. De plantenwereld is met 2.000 verschillende soorten vertegenwoordigd, variërend van moerassen, grassoorten, bomen, lianen tot cactussen.

De wilde dieren zijn over het algemeen het meest actief in de vroege ochtend en in de namiddag. Om zoveel mogelijk dieren te zien voordat ze zich verbergen om te rusten, vertrekt u al vroeg vanuit de lodge. Vanwege de vroege start geeft de lodge u een ontbijtpakket mee. U nuttigt uw ontbijt op een geschikte plaats en tijdstip. De lunchpauze wordt in een van de aangewezen gebieden gehouden. Hier is zowel een restaurant als een winkel.

Aan het einde van de dag keert u terug naar de lodge. U zult vast ontelbare foto’s hebben genomen!

Accommodatie:
Dag 5: Optionele tochten

Naast de vele tochten die in de prijs zijn inbegrepen kunt op de vrije dagen voor een of meerdere optionele tochten kiezen. Dit is tegen meerprijs. U kunt de vrije dagen natuurlijk ook benutten om te rusten bij het zwembad of in de mooie tuin.

Heeft u zin om een Zuid-Afrikaanse kleuterschool te steunen en te bezoeken?

Afrikareizen steunt de kleuterschool Loving God Pre-school, opgericht in 2001. Naast de blije gezichten en de grote knuffels krijgt u tijdens uw bezoek een inkijkje in het dagelijks leven van de kinderen met leren en spelen. De kleuterschool is volledig afhankelijk van donaties voor het betalen van de onderwijzers, speelgoed, elektra en water, eten en drinken voor de kinderen en het is een zeer dankbare en hartelijke ervaring om hier een verschil te maken voor de kinderen.

U kunt hier meer lezen over ons project: Sociale verantwoordelijkheid.

Dag 6: Een volle dag naar de Drakensbergen

Vandaag gaat u een hele dag de Panoramaroute in de adembenemende Drakensbergen volgen. De Drakensbergen zijn rood en vormen een prachtig contrast met de groene bomen en planten. U bezoekt de Blyderivierspoort. Deze is ongeveer 700 m diep en 60 km lang en daarmee de op twee na grootste kloof ter wereld. U stopt bij de drie meest indrukwekkende uitkijkpunten langs de kloof, te weten God’s Window, de Potholes bij Bourke’s Luck en de Drie Rondavels. De Drie Rondavels zijn drie prachtige en markante rotsformaties die wat uiterlijk betreft doen denken aan de ronde hutten die vroeger veel in de dorpen in het zuiden van Afrika voorkwamen. Er zijn ook veel watervallen langs de Panoramaroute. U stopt bij een ervan. Bijvoorbeeld de Berlijnwatervallen. Het water valt hier in een 150 meter lager gelegen meer. Of misschien de Lissabonwatervallen. Deze ligt op de plek waar de rivier de Blyde zich in tweeën splitst en vervolgens langs bijna een loodrechte rots 92 m naar beneden stort. Er zijn nog veel meer watervallen. De gids bepaalt wanneer er een stop wordt gemaakt. Een van de meest spectaculaire plekken die u vandaag bezoekt, is absoluut de Potholes bij Bourke’s Luck. Gedurende duizenden jaren hebben wind en zand hier cilindrische gaten in de rotsen uitgesleten.  Via bruggetjes die over deze bijzondere gaten zijn gebouwd, kunt u heel dicht bij dit natuurfenomeen komen.

Accommodatie:
Dag 7: Ter vrije besteding

U kunt de dag zelf invullen. Misschien heeft u zin om bij het zwembad te ontspannen of kiest u een van de optionele tochten van Afrikareizen.

Dag 8: 100 jaar terug in de tijd in Swaziland

Vandaag rijdt u naar Swaziland. Nadat er bij de grens twee stempels in uw paspoort zijn gezet, gaat u naar de kaarsenshop ‘Swazi Candles’. ‘Swazi Candles’ omvat meer dan lichtgevende kaarsen. Het bestaat uit een werkplaats voor een groep getalenteerde kunstenaars en vaklieden, een drukke en kleurrijke markt en een souvenirwinkel. Na uw bezoek aan de shop rijdt u naar Mantenga Cultural Village. Hier krijgt u een traditioneel Swazische dans te zien en u krijgt een rondleiding door het dorp. Daarna is er voor eigen rekening een lunch in het restaurant. De laatste stop van deze dag is bij Ngwenya glass factory. Alles hier is voor 100% gerecycled. U kunt bekijken hoe glas wordt geblazen en de naastliggende showroom bezoeken. Misschien ziet en koopt u hier een klein souvenir om later nog eens aan uw bezoek aan Swaziland terug te denken.
Als u een zoetekauw bent, kun u uw hart ophalen in de naastgelegen chocoladewinkel. Proef de heerlijke chocolaatjes voordat u weer naar huis gaat.

Accommodatie:
Dag 9: Volle dag in het Krugerpark

U gaat met een safariwagen met vierwielaandrijving op gamedrive in het Krugerpark. Het park heeft grote open grasvlakten en gebieden met rotsen, meren en stroompjes. Bij de meren en stroompjes verzamelen de dieren zich in de namiddag om hun dorst te lessen. Misschien heeft u geluk en ziet u badende olifanten. De gids doet zijn best om u tijdens de tocht zo veel mogelijk verschillende dieren te laten zien. Hij zal beslist naar antilopen speuren, want waar antilopen zijn, zijn roofdieren. Met een beetje geluk ziet u de schuwe luipaard.

Accommodatie:
Dag 10: Ter vrije besteding

U kunt de dag zelf invullen. Misschien heeft u zin om bij het zwembad te ontspannen of kiest u een van de optionele tochten van Afrikareizen.

Dag 11: Terugreis

Na het ontbijt wordt u naar Johannesburg gereden. Vanuit hier vliegt u naar Nederland. Met tussenlandingen onderweg.

Dag 12: Weer thuis in Nederland

Na een overstap vroeg of later in de ochtend, landt u in Nederland en kunt u terugkijken op een fantastische week in Zuid-Afrika.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Stadsbezoek Kaapstad, 4 nachten

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Belevenissen bij de Victoriawatervallen, 3 nachten

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 440
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.