020 - 369 07 90 | Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00. Di. en do.: 09.00 – 14.00
HomeSafari in AfrikaZuid-Afrika
Zuid-Afrika

Reizen naar Zuid-Afrika

Tijdens onze reizen naar Zuid-Afrika krijg je wilde dieren in het wereldberoemde Krugerpark, het malariavrije Kariega Game Reserve of particuliere wildreservaten te zien.

Combineer uw vakantie met Kaapstad, de Victoria Falls of een strandvakantie in Mauritius. Zuid-Afrika heeft voor elk wat wils.

Bij vragen kunt u bellen met onze reispecialisten op 020 – 369 07 90.

Populaire reizen: Zuid-Afrika

Waarom op safari in Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is een bekende safaribestemming met een weelderige natuur, een unieke culturele geschiedenis en een hoge concentratie wilde dieren, waaronder The Big Five.

Zuid-Afrika is ideaal als u wilt kennismaken met de zeer gevarieerde fauna van het Kruger National Park. Daarnaast biedt Zuid-Afrika ook een malariavrije safari en een gezinssafari, die bij uitstek geschikt zijn als u met kinderen reist.

Wat gaat u in Zuid-Afrika beleven?

Tijdens onze reizen naar Zuid-Afrika dient als uitvalsbasis: het wereldberoemde Nationaal Park Kruger, tevens het grootste nationale park van Zuid-Afrika, het malariavrije Kariega Game Reserve of één van de twee volgende particuliere reservaten: Nkomazi Game Reserve en Thanda Safari Private Game Reserve.

Safari met het Kruger National Park als uitvalsbasis

Zes van onze reizen nemen u mee op safari in het Kruger National Park.

Het Kruger National Park is een indrukwekkend wildreservaat met een grote concentratie van verschillende dieren, waaronder 147 soorten zoogdieren, 118 soorten reptielen en bijna 520 vogelsoorten.

Behalve de traditionele safari in het nationale park staat ook het volgende op het programma:

 • Bushwalk, waarbij u leert hoe u de dieren kunt herkennen aan hun sporen
 • Sunset Game Drive – drie uur durende safari vanaf zonsondergang
 • Tocht naar de prachtige Drakensbergen

Het Kruger National Park is de aangewezen plek als u veel verschillende diersoorten in het grootste nationale park van Zuid-Afrika wilt zien.

Safari met het Kariega Game Reserve als uitvalsbasis

Tijdens twee van onze reizen gaat u op safari in het Kariega Game Reserve. Een van deze twee reizen is onze gezinsvriendelijke safari, die vooral geschikt is als u met kinderen reist.

Het wildreservaat ligt midden in het vruchtbare dal Kariega, dat een bekend, malariavrij gebied is en waar u tijdens een safari in open jeeps o.a. The Big Five kunt tegenkomen.

Het Kariega Game Reserve is ideaal als u met kinderen reist, of als u gewoon wilt genieten van een prachtige, gevarieerde natuur met rivieren, beboste heuvels, grasvlaktes en natuurlijk heel veel wilde dieren in een malariavrij gebied.

Safari met twee particuliere game reserves als uitvalsbasis

Op een van onze reizen gaat u met een klein groepje op safari in deze twee reservaten: Nkomazi Game Reserve en Thanda Safari Private Game Reserve.

Nkomazi bestaat uit 15.000 ha prachtige natuur met een rijke fauna met neushoorns, giraffen, olifanten, leeuwen en nog veel meer.

De 14.000 ha grote Thanda Safari Game Reserve staat bekend om the big five en daarnaast cheeta’s, hyena’s en 90 verschillende soorten vogels.

Hoogtepunten in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een en al avontuur. Onze gasten noemen vooral de volgende hoogtepunten tijdens hun reizen:

 • De fantastische, gevarieerde fauna in het Kruger National Park
 • Bezoek aan Swaziland – een klein, Afrikaans koninkrijk tussen Zuid-Afrika en Mozambique
 • Table Mountain, ook wel bekend als de Tafelberg en het symbool van Kaapstad
 • De fantastische stranden van het eilandstaatje Mauritius
 • De fenomenale waterval Victoria Falls, die iedereen de adem beneemt

Combinatiemogelijkheden voor reizen naar Zuid-Afrika

Als u meer van Afrika wilt zien, kunt u uw reis combineren met een verblijf in het prachtige Kaapstad, een luxe strandvakantie in het tropische paradijs Mauritius of een bezoek aan de Victoria Falls in Zimbabwe.

Combinatie met Kaapstad

Kaapstad is de op een na grootste stad van Zuid-Afrika. Maak kennis met een moderne stad, die in contrast staat met de oude wijken waar u in de smalle straatjes allerlei winkeltjes, musea, vlooienmarkten en gezellige terrasjes zult vinden.

Ontdek de stad op eigen houtje of kies voor een van de interessante excursies.

Bezoek bijvoorbeeld de Tafelberg, die de stad omringt en uitzicht biedt over de blauwe Atlantische Oceaan. Of maak een tocht naar Robben Island, dat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat en vooral bekendstaat om de gevangenis waar Nelson Mandela 18 jaar heeft gezeten.

Kies de combinatie met Kaapstad als u graag een bezoek wilt brengen aan een grote, bruisende Zuid-Afrikaanse stad met mooie bergen en vele historische bezienswaardigheden.

Combinatie met Victoria Falls

U kunt uw reis ook afsluiten met een excursie naar de spectaculaire waterval Victoria Falls, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe.

Tijdens deze excursie zijn allerlei avonturen te beleven. Vlieg met een helikopter over de waterval, ga op riviersafari in de Zambezi-rivier of verken het Zambiaanse landschap te paard of op een quad bike.

Kies de combinatie met de Victoria Falls als u uw safarivakantie graag wilt afsluiten met een paar avontuurlijke excursies en bijzondere natuurervaringen.

Combinatie met Mauritius

Ten slotte kunt u uw safari ook afsluiten met een ontspannen strandvakantie op het exotische Mauritius, een eilandstaatje midden in de Indische Oceaan. Hier kunt u duiken, snorkelen en allerlei watersporten beoefenen. U kunt ook winkelen in het kleine, gezellige stadje Grand Baie, waar u betaalbare cafés en restaurants vindt.
Kies de combinatie met Mauritius als u het laatste deel van uw vakantie graag wilt ontspannen op het strand en wilt genieten van een beetje luxe.

Informatie en boeking van reizen naar Zuid-Afrika

Klik voor meer informatie over de afzonderlijke reizen op ”Lees meer” bij de reizen boven aan de pagina. Daar vindt u meer informatie over de betreffende reis, onder andere:

 • Hoogtepunten
 • Wat bij de prijs is inbegrepen
 • Actuele prijzen per persoon
 • Waarom u voor deze reis moet kiezen
 • Gedetailleerd dagprogramma van alle dagen
 • Mogelijkheid om een vrijblijvende offerte aan te vragen

Zo vraagt u een vrijblijvende offerte aan

Al onze prijzen zijn inclusief vlucht, hotel en belevenissen. De prijs voor de definitieve reis hangt af van

 • Aantal reizigers
 • Vertrekdatum
 • Luchthaven van vertrek

U kunt eenvoudig en gratis een vrijblijvende offerte aanvragen door uw gegevens in te vullen bij ”OFFERTE AANVRAGEN”. Vervolgens maken wij een offerte met een prijs die gebaseerd is op uw gegevens.

Onze reisspecialisten streven ernaar alle prijsaanvragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Als u een offerte voor de door u gekozen reis heeft ontvangen, kunt u eenvoudig en veilig uw reis boeken door de instructies in de offerte te volgen. Bij vragen kunt u ons altijd bellen.

Heeft u vragen over Zuid-Afrika?

Op onze pagina met reisinformatie over Zuid-Afrika staat veel nuttige informatie over Zuid-Afrika, bijvoorbeeld over visa, vaccinaties en het klimaat.

Ook zitten onze reisspecialisten voor u klaar. Zij hebben jarenlange ervaring met Afrika en brengen regelmatig een bezoek aan onze bestemmingen om de reizen uit te proberen. Bij vragen over Zuid-Afrika, het aanvragen van een offerte, het boeken van de reis of iets anders kunt u altijd contact met ons opnemen.

Onze reisspecialisten zijn maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en dinsdag en donderdag van 09.00-14.00 uur telefonisch bereikbaar. Neem contact met onze reisspecialisten op per mail: info@afrikareizen.nl of via de telefoon op 020 – 369 07 90.

Wilt u meer reizen bekijken? Bekijk dan al onze safarivakanties in Afrika.

We helpen u graag bij het boeken van de reis van uw leven. Beleef het van heel dichtbij met Afrikareizen.nl!

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.