• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeHele dagexcursie boottocht
Hele dagexcursie boottocht

De tocht begint bij het dorpje Fumba, op 20 minuten van Stone Town. Hier ligt een traditionele, handgebouwde dhow klaar om u naar de kristalheldere zee bij de Menai-baai te brengen, waar de kans groot is dat u dolfijnen zult zien. De baai werd in 1998 aangewezen als beschermd gebied dankzij de ongerepte natuur met zandbanken en onbewoonde eilanden.

De eerste stop is bij een zandbank, waar u kunt zonnebaden, zwemmen en snorkelen in het turquoise water. Hier krijgt u vers fruit en een koel drankje geserveerd.

Vervolgens vaart de boot verder naar een ander strand, waar u ook kunt zwemmen en mooie koralen en kleurrijke vissen onder water kunt bekijken, voordat de lunch wordt geserveerd.

De lunch bestaat uit een heerlijk barbecuebuffet met vis en schelpdieren, en bijgerechten als friet, rijst en brood. Als dessert kunt u verschillende tropische vruchten en de Afrikaanse likeur Amarula proeven.

Na de lunch maakt u een korte wandeling in het tropische bos van het eiland, waar u een 500 jaar oude baobabboom zult zien, die meer dan 70 jaar geleden tijdens een storm is omgevallen. Het bijzondere aan de boom is, dat de takken gewoon zijn doorgegroeid en nu als zelfstandige bomen op de omgevallen stam staan. U mag in de boom klimmen, waar u van het uitzicht kunt genieten.

Terug bij de boot vaart u naar het eiland Kwale, dat bekend staat om zijn natuurlijke lagune omringd door een mangrovebos. Hier kunt u zwemmen of een kort tochtje maken in een ngalawa. Dit is een traditionele kano gemaakt van een uitgeholde stam van een mangoboom.

Als de zon bijna ondergaat aan de horizon, is het tijd om terug te varen naar Fumba. Onderweg naar het vasteland kunt u prachtige foto’s van de Afrikaanse zonsondergang maken.

Duur: Dagexcursie

Maaltijden, frisdrank en bier zijn bij de prijs inbegrepen.

Ter plaatse te boeken en te betalen.
De prijzen zijn indicatief.

Prijs:
Per persoon:  150 USD

Soortgelijke reizen

Onze populairste reizen
Hier reizen anderen naartoe
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.