• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeLivingstone Island
Livingstone Island

Op 17 november 1855 vaarde David Livingstone in een kano stroomafwaarts op rivier de Zambezi. Hij en zijn 200 helpers hadden tijdens het varen al geruime tijd een bulderend geluid in de verte gehoord. Ze zagen ook rook dat opsteeg, terwijl de kracht van de stroming steeds meer toenam. Het stamhoofd, dat de groep begeleidde, verzocht de mannen om hun kano naar een klein eiland te manoeuvreren, dat ‘Goat Island’ heette. Hier ging David Livingstone aan land, ging op zijn buik liggen en keek rechtstreeks naar beneden, waar hij enorme watermassa’s zag. Hij veranderde de naam van het eiland in Livingstone Island, en Mosi-o-Tunya – ‘donderende mist’ werd voortaan Victoriawatervallen genoemd, als eerbetoon aan de Britse koningin.

Als u de Victoriawatervallen in de periode van september tot en met november bezoekt, kunnen wij u aanraden een excursie naar Livingstone Island bij te boeken. In deze periode is de waterstand van de Zambezi laag en de waterval kleiner dan bijvoorbeeld in de periode van februari tot en met mei. U kunt daarentegen in deze periode hetzelfde doen als wat David Livingstone deed, namelijk de waterval vanaf Livingstone Island bekijken. Het eiland is van ca. medio juli tot eind januari toegankelijk voor bezoekers, afhankelijk van de waterstand. Zoals David Livingstone deed, vaart u hier naartoe, gaat aan land en krijgt een rondleiding van een gids. Als ‘Devil’s Pool’ (een natuurbad op het eiland, waar u in het water kunt liggen en langs de rotswand naar beneden kunt kijken) open is, kunt u ook samen met een gids in het water zwemmen.

Na de rondleiding op het eiland wordt een licht ontbijt, lunch of snack geserveerd, afhankelijk van het tijdstip waarop u het eiland bezoekt.

We adviseren u met klem deze excursie thuis al te boeken als u Livingstone Island graag wilt bezoeken. De excursie is zeer populair en per dag kan slechts een beperkt aantal personen het eiland bezoeken.

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen niet aan deze excursie deelnemen. De tocht duurt ca. 2,5 uur.

De tocht gaat door bij minimaal 2 personen.

Prijs:
Ochtend Per persoon:  € 139
Lunch Per persoon:  € 213
High tea Per persoon:  € 184

Soortgelijke reizen

Onze populairste reizen
Hier reizen anderen naartoe
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.