Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeElephant Café
Elephant Café

Als uw verblijf bij de Victoriawatervallen een verlenging van uw safarireis is, is deze excursie eigenlijk een ‘must’!

Elephant Café ligt aan de oever van rivier de Zambezi – ruim 10 km van Livingstone. Hier leven 10 olifanten die door verschillende oorzaken niet meer bij hun eigen groep horen. Sommige olifanten zijn uit de handen van stropers gered, andere zijn in gevangenschap geboren en kunnen niet in het wild overleven. Elephant Camp is hun ‘thuis’. Ze leven in principe vrij en kunnen dus gaan en staan waar ze willen, maar ze voelen zich alle sterk met de dierenverzorgers verbonden, zodat ze na een dag rondscharrelen in de bush altijd weer terugkomen.

Het is eerste onderdeel van uw bezoek aan Elephant Café is een interactie met deze dieren. Dit is heel anders dan olifanten op ruime afstand vanuit de safariwagen spotten. U verwent de dieren met de favoriete snack van de olifanten! Als u naast de 60 jaar oude Bop staat en ziet hoe hij ijverig zijn slurf naar het zakje met hapjes uitsteekt, zult u een gevoel ervaren dat bijna niet te beschrijven is. Hij is enorm groot en kan bij het bedelen om lekkere hapjes enerzijds zacht anderzijds dwingend zijn. Als u moedig bent, kunt u voorzichtig de slurf iets van de mond van het dier wegduwen om een snack direct op de tong te leggen!

Tijdens het voederen neemt het personeel van Elephant Cafe foto’s, die na afloop naar u worden verzonden. Dit is bij de prijs inbegrepen en is een fantastisch aandenken aan een ontmoeting met deze vriendelijke reuzen.

Na het verwennen van de olifanten wordt u ook zelf met lekker eten verwend.

Naast de voederplaats van de olifanten, waar een fenomenaal uitzicht op de rivier de Zambezi is, is een café gebouwd. Hier wordt de lunch geserveerd (bij de prijs inbegrepen). En die mag er wezen! Bij het bereiden van het eten worden producten uit het omliggende gebied gekozen: fruit, kruiden, noten, wilde bloemen enz. Uiteraard bepaalt het seizoen de keuze. Een aantal ingrediënten is ook het lievelingseten van de olifanten. De koks hier kunnen echt toveren en het eten smaakt hemels! Het menu bestaat uit drie gerechten, inclusief wijn. Dit alles is bij de prijs inbegrepen.

Deze excursies staat helemaal in het teken van de olifant.

Na het voederen van de dieren en het genieten van uw lunch gaat u weer terug naar het hotel.

We attenderen u erop dat kinderen minimaal 10 jaar moeten zijn om aan deze excursie deel te nemen. Bovendien dient de excursie van te voren te worden geboekt, aangezien er een beperkt aantal plaatsen in het restaurant is. Er wordt rekening met allergieën gehouden, maar dat moet u wél van tevoren aangeven.

De tocht gaat door bij minimaal 2 personen.

Prijs:
Per persoon:  € 191
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Top Reizen
Luxe safari in Zuid-Afrika
Luxe safari in Zuid-Afrika
Safari met een reiscoördinator
 
Zuid-Afrika & Kaapstad
Zuid-Afrika & Kaapstad
Unieke safari gecombineerd met stadsbelevenissen.
 
Beklim de Kilimanjaro
Beklim de Kilimanjaro
Bereik de top van de Kilimanjaro via de bekende Whisky-route.
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari vol belevenissen, en witte stranden.
 
Safari in Tanzania
Safari in Tanzania
Safari in 4 nationale parken
 

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.