• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaTanzaniaSerengeti fly in-safari, Ngorongoro & strandvakantie op Zanzibar
14 dagen

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & strandvakantie op Zanzibar

Vlieg direct naar de Serengeti-vlakte, waar u vele dieren ziet. U rijdt door het landschap tijdens de safari naar de Ngorongoro-krater, voordat u naar Zanzibar vliegt voor uw strandvakantie.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & strandvakantie op Zanzibar Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & strandvakantie op Zanzibar
14 dagen

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & strandvakantie op Zanzibar

Vlieg direct naar de Serengeti-vlakte, waar u vele dieren ziet. U rijdt door het landschap tijdens de safari naar de Ngorongoro-krater, voordat u naar Zanzibar vliegt voor uw strandvakantie.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Directe vlucht met kleiner vliegtuig van Arusha naar nationaal park Serengeti
 • Transfer van de plaatselijke landingsbaan op de Serengeti-vlakte naar uw kamp
 • Vervoer per safari-auto van Nationaal park Serengeti naar de Ngorongoro krater en daarvandaan door naar Arusha
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen in Tanzania incl. volpension
 • Nationaal park Serengeti – op zoek naar ‘The Big Five’
 • De Ngorongoro krater, een paradijs voor de 30.000 dieren die hier permanent leven
 • Nationaal park Lake Manyara, boomklimmende leeuwen en olifantenkuddes
 • Plaats aan het raam in een 4WD en een gratis fles water tijdens de safaritochten
 • Entreegelden nationale parken
 • Vlucht van Tanzania naar Zanzibar incl. transfer
 • 6 overnachtingen op Zanzibar in Ocean Paradise Resort **** incl. halfpension
 • Mogelijkheid om de strandvakantie op Zanzibar te verlengen
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort:

Op deze reis staan u de twee grootste safari-ervaringen van Afrika te wachten. Wij hebben de tijd die u aan vervoer besteedt gereduceerd, zodat u zoveel mogelijk tijd hebt voor safari. Maar u ziet toch zowel Serengeti als de Ngorongoro krater.

Vanuit Arusha luchthaven vliegt u rechtstreeks naar Serengeti, waar u 3 nachten verblijft in een wild camp”. Het kamp ligt midden op de Serengeti-vlakte en u hoeft uw gezellige en comfortabele tent bijna niet te verlaten om de natuur en dieren mee te maken.

Maar dat doet u natuurlijk toch: uw tent verlaten. De komende dagen gaat u namelijk op safari op de enorme vlakte, waar u veel dieren en natuur zult aanschouwen.

Vanuit Serengeti gaat u door naar de Ngorongoro krater. Deze rit gebeurt met een auto, zodat u bijna de hele dag met één lange gamedrive doorbrengt.

Zowel Serengeti als Ngorongoro staan op de lijst van UNESCO van behoudenswaardige natuur en de plekken zijn enorm verschillend! Verheug u op de aanblik die u hebt als u de vlakke grasvlaktes van Serengeti verlaat en naar de Ngorongoro krater rijdt. Het contrast is bijna overweldigend. Ook bij Ngorongoro overnacht u in een wild camp en de giraffen komen hier vaak vlak bij de tenten.

De reis wordt beëindigd met een strandvakantie op Zanzibar. Geniet van de mooie, krijtwitte stranden, de helderblauwe zee en ga op verkenning op dit weelderige eiland.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Sta versteld van de grote dierenkuddes op de eindeloze Serengeti-vlakte en het dierenleven op de kraterhellingen van de Ngorongoro
 • U vliegt rechtstreeks naar de Serengeti en de wilde dieren en daardoor is er meer tijd voor safari
 • U reist van de Serengeti-vlakte naar de weelderig kraterhellingen van de Ngorongoro – en de turquoise zee van Zanzibar
 • De reis wordt afgesloten met een ontspannende 4-sterren strandvakantie op de witte zandstranden van Zanzibar

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Tanzania. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst in luchthaven Kilimanjaro in Tanzania

U komt aan op Kilimanjaro luchthaven in Tanzania. Bij helder weer kunt u met een beetje geluk al vanuit de lucht een glimp opvangen van de hoogste berg van Afrika.

Onze lokale partner wacht u op in de luchthaven en begeleidt u door de douane. Van de luchthaven wordt u naar Arusha gereden, waar u overnacht. De volgende ochtend gaat u met het vliegtuig verder naar Serengeti.

Accommodatie:
Dag 3: Arusha – Serengeti

U ontbijt vroeg in Arusha en vertrekt richting luchthaven, die even buiten de stad ligt. U vliegt rechtstreeks naar Serengeti en hoeft op die manier geen lange autorit te maken. Al rond lunchtijd bent u in uw kamp, waar u de komende drie nachten verblijft. ‘s Middags kunt u zich verheugen op de eerste gamedrive van de reis.

Lees hier meer over wat een “wild camp” nou eigenlijk is.

Dag 4-5: Nationaal park Serengeti

De volgende dagen zijn er gamedrives gepland in Nationaal park Serengeti.

Het ecosysteem in het park is een van de oudste ter wereld. Terwijl u rijdend in de landcruiser alle indrukken in u opneemt, voelt u zich zowel nederig als verlegen.

Op de grote, kale grasvlaktes overheersen de gnoes, zebra’s en antilopen en de roofdieren die bij deze grote voorraadkamer horen. In de corridor in het westen bevinden zich de krokodillen en nijlpaarden en van mei tot juli gaat de grote trek door dit gedeelte van Serengeti.

Het is vrijwel onmogelijk te voorspellen wat u hier zult meemaken. De natuur zelf bepaalt dat. We durven u wel te beloven dat u een heleboel dieren zult zien! Misschien neemt u een lunchpakket mee tijdens de gamedrive, zodat u ver kunt rijden. Maar het kan ook zijn dat de dag in tweeën wordt gedeeld met een lunch in het kamp. U plant dit allemaal samen met de gids en het hangt er ook vanaf wat voor weer het is en hoe de natuur zich ontplooit. De gidsen zijn zeer deskundig en kennen Serengeti als hun eigen binnenzak. Zij zullen ervoor zorgen dat u een aantal grote ervaringen meemaakt!

U bent voor het donker terug in het kamp. Er bestaat bijna niets beters dan rond het kampvuur zitten, naar de sterren turen en bedenken dat u gaat slapen op de plek waar de dieren zich ook bevinden! Maar zij worden niet gevoerd of binnengelaten. U wordt daarentegen vannacht in uw comfortabele en veilige tent opgesloten, terwijl de dieren op jacht zijn!

Dag 6: Nationaal park Serengeti – de Ngorongoro-krater

Het is tijd om afscheid te nemen van Serengeti, maar er staan u gelukkig nog nieuwe, fantastische avonturen te wachten. Er wacht u een formidabele rit door de grasvlaktes van Serengeti naar de Ngorongoro krater. U ziet overal dieren, dus al lijkt de weg op de kaart erg lang, het is bijna één lange gamedrive terwijl u naar Ngorongoro rijdt. Geniet van het uitzicht over de vlaktes vanaf de heuveltop bij Naabi Hill en neem op waardige wijze afscheid van Serengeti. In het nationaal park zelf komt u de Masai tegen in hun kleurrijke kleding. Al leven velen van hen nog steeds als semi-nomaden, toch hebben ze een aantal moderne dingen tot zich genomen. Het is niet ongebruikelijk dat er een Masai op wacht staat bij het vee met een herdersstaf in de ene hand en een mobiele telefoon in de andere.

De Ngorongoro krater staat net als Serengeti op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Het is fascinerend om te zien hoe het landschap verandert, hoe dichter je bij de krater komt. Vanaf de rand van de krater kronkelt de weg aan de binnenkant van de gedoofde vulkaankrater 600 meter naar beneden, tot aan de 260 km² grote, weelderige kraterbodem.  In de krater ziet u zowel savanne, moeras, meren, kleine riviertjes, acaciabossen en een zoutwatermeer. Er leven tussen de 25.000 en 30.000 dieren in de krater. De ervaring op de bodem van de krater wordt door velen vergeleken met “een rit door Jurassic Park”, omdat er overal dieren zijn. Er zijn in dit kleine gebied 5 leeuwenfamilies, grote kuddes buffels, flamingo’s en zelfs de zwarte neushoorn heeft zijn weg naar de krater gevonden. Het enige dier dat u hier nooit tegen zult komen is de giraf, die nog nooit in de krater is geweest. Dit komt waarschijnlijk doordat hij met zijn lange, dunne poten de steile hellingen niet af kan.

Na afloop van de safari in de krater rijdt u naar de plek waar u de nacht door zult brengen, waar u met wat geluk de plaatselijke bewoners, de giraffen, dicht bij het kamp kunt zien.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 7: De Ngorongoro krater – Lake Manyara – Zanzibar

Vanuit Ngorongoro gaat u verder naar Lake Manyara. Met zijn 330 km² is dit een van de kleinste nationale parken van Tanzania. Het meer is alleen al 200 km².

Het gebied tussen het meer en de 600 m hoge hellingen van de Rift Vallei in het westen wordt gekenmerkt door open grasvlaktes, een jungle-achtig bos en moeras.

Lake Manyara is een eldorado voor grote kuddes olifanten, buffels en bavianen en er zijn hier meer dan 400 vogelsoorten. Hier kunt u ook geluk hebben en de beroemde boomklimmende leeuwen zien.

Na deze laatste safari van de reis wordt u naar de luchthaven gereden. Voordat u verder vliegt naar het exotische eiland Zanzibar, wordt hier de safari op excellente wijze afgesloten met een ‘hot lunch’ in een echte safaritent.

Dag 8-12: Ontspanning en strandvakantie op Zanzibar

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (in de volksmond Zanzibar genoemd) en Pemba alsmede een aantal kleine eilanden. Het eiland Zanzibar biedt zowel veel natuur als cultuur. U vindt hier witte stranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Een warm en zonnig klimaat het hele jaar door is perfect voor ontspanning en een strandvakantie.

Arabische sultans, Portugese zeelui, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers hebben een rol in de zeer dramatische geschiedenis van dit eiland gespeeld en hun sporen achtergelaten. Dit is ook de plek waar u één van de spannendste steden van Afrika vindt, vol prachtige Arabische architectuur: Stone Town. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-gerechten en de vriendelijke bevolking.

Dag 13: Vertrek vanuit Zanzibar

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden, waarvandaan u naar huis vliegt.

Dag 14: Aankomst in Nederland.

Na een fantastische vakantie komt u in Nederland aan.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Belevenissen in Stone Town, 2 nachten

Houdt u van Marrakesh, dan zal u ook van Stone Town houden. Smalle, kronkelende straatjes zonder stoep, met een constant gekrioel van mensen, kinderen, fietsen, ezels en kooplieden, die hun spullen verkopen in kleine winkeltjes die helemaal doorlopen tot de weg. Op de ”barazaer” (ingebouwde banken) van het plein, midden in dit labyrint, zitten mannen te praten bij een kop sterke koffie, terwijl de jongeren voetballen en een poes zich lui uitstrekt in de zon.

De stad ziet er op het eerste gezicht nogal vervallen uit, maar kijk eens naar de deuren!

Er zijn markten en musea, veel excursiemogelijkheden en er is een levendige haven. Overdag wordt de haven drukbezocht door de lokale bevolking, die hier komt wandelen, jongens die hier komen duiken van de kade, en vis- en toeristenboten die vanaf hier aankomen en vertrekken. ’s Avonds is hier een lokale markt.

Stone Town is op veel manieren bijna een zintuigelijke belevenis. Geuren, geluiden, smaken, kleuren, geschiedenis en cultuur – Stone Town heeft het allemaal. Het is niet verwonderlijk dat de stad op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 1141
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.