• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaTanzaniaSerengeti fly in-safari, Ngorongoro & Selous
10 dagen

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & Selous

Beleef drie van Tanzania’s UNESCO-bezienswaardigheden; Serengeti, de Ngorongorokrater en Selous Game Reserve, en beleef de grote contrasten en de unieke natuur van nabij.

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & Selous Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & Selous
10 dagen

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & Selous

Beleef drie van Tanzania’s UNESCO-bezienswaardigheden; Serengeti, de Ngorongorokrater en Selous Game Reserve, en beleef de grote contrasten en de unieke natuur van nabij.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Directe vlucht met kleiner vliegtuig van Arusha naar nationaal park Serengeti
 • Transfer van de plaatselijke landingsbaan op de Serengeti-vlakte naar uw kamp
 • Vervoer per safari-auto van nationaal park Serengeti naar de Ngorongorokrater en vandaar door naar Arusha
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 8 overnachtingen in Tanzania incl. volpension
 • Nationaal park Serengeti – op zoek naar ‘The Big Five’
 • De Ngorongorokrater, een paradijs voor de 30.000 dieren die hier permanent leven
 • Selous Game Reserve – de grootste onberoerde wildernis van Afrika
 • Raamplaats in een 4WD
 • Gratis water tijdens de safaritochten
 • Entreegelden nationale parken
 • Vlucht van Dar Es Salaam naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis

De reis in het kort:

Dit is de ultimatieve safaribelevenis in Tanzania met een bezoek aan maar liefst drie UNESCO-gebieden.

Selous staat in schril contrast met Serengeti en de Ngorongorokrater is anders dan alles wat je ooit gezien hebt. Een reis naar deze drie natuurgebieden geeft u een unieke inkijk in de prachtige en gevarieerde natuur van Tanzania.

Serengeti biedt u vlakke, eindeloze grasvlakten met grote kuddes gnoes en zebra’s, terwijl Selous door de gevarieerde natuur en de voedselrijke Rufiji-rivier nijlpaarden, krokodillen, olifanten en een enorm rijk vogelleven aantrekt – en het grote aantal andere bezoekers zal u niet storen. Het dierenleven en de weelderige hellingen van de Ngorongorokrater maken een grote indruk op de meeste mensen – waarschijnlijk ook op jou.

Deze reis is echt iets voor u als u de natuur en het dierenleven, en de grote contrasten in dit fantastische Oost-Afrikaanse land, van nabij wil beleven.

Wilt u rustig uw unieke natuur- en dierenbelevenissen overdenken tijdens een paar dagen ontspanning, dan is het mogelijk om de reis te verlengen met een strandvakantie op bijv. Zanzibar of aan de prachtige kust van Kenia.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beleeft zowel het bekende als het minder bekende Tanzania.
 • Het is uw droom om grote kuddes in Serengeti te zien
 • U zult het echte, onberoerde Afrika proeven in Selous
 • U krijgt een enorm gevarieerde reis met grote contrasten en verschillende soorten belevenissen.

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht naar Tanzania

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Tanzania met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst op luchthaven Kilimanjaro,Tanzania

U komt aan op de internationale luchthaven van Kilimanjaro, waar u wordt opgewacht door onze lokale samenwerkingspartner. Zodra u uw visum en uw bagage heeft, wordt u naar Arusha gereden, waar u één nacht verblijft. De volgende ochtend gaat de reis verder met een directe vlucht naar Serengeti.

Accommodatie:
Dag 3: Arusha – Serengeti

U ontbijt vroeg in Arusha en wordt naar de luchthaven gereden, die even buiten de stad ligt. U vliegt rechtstreeks van Arusha naar Serengeti en dit bespaart u een lange dag rijden.

Het is een vlucht van ongeveer een uur en met een beetje geluk ziet u al vanuit de lucht de eerste kuddes wilde dieren.

U landt in Serengeti, waar u wordt opgehaald en naar uw camp wordt gebracht, hier heeft u drie overnachtingen. Meteen al ‘s middags wacht de eerste gamedrive van de reis.

Lees hier meer over wat een “wild camp” nu eigenlijk is.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 4-5: Nationaal park Serengeti

U kunt zich verheugen op twee hele dagen gevuld met fantastische belevenissen op de eindeloze vlakten van de Seregeti.

Het ecosysteem van de Serengeti is een van de oudste ter wereld en terwijl u vanuit de landcruiser alle indrukken opneemt, zult u zich nederig klein voelen en diep onder de indruk. Voor zover het oog reikt, ziet u open landschap.  Hier en daar staat een struik en misschien wordt de open vlakte iets onderbroken door contouren in het landschap, toch is er bijna net zoveel hemel als landschap.

De enorme grasvlaktes zijn de thuisbasis voor kuddes gnoes, zebra’s en antilopen – en de roofdieren die bij deze grote provisiekast horen. In de westelijke corridor bevinden zich krokodillen en nijlpaarden, en van mei tot juli gaat de grote trek door dit gedeelte van de Serengeti.

Het is vrijwel onmogelijk te voorspellen wat u hier de komende dagen zult beleven tijdens de safari. De natuur zelf bepaalt dat. We durven u wel te beloven dat u een heleboel dieren zult zien! Misschien neemt u een lunchpakket mee op de gamedrive, zodat u verder weg kunt gaan. Maar het kan ook dat de dag in tweeën wordt gedeeld met een lunch in het kamp. U plant dit alles samen met de gids, afhankelijk van het weer en de natuur. De gidsen zijn zeer deskundig en kennen de Serengeti als hun eigen broekzak. Zij zullen ervoor zorgen dat u veel zult beleven!

Beide dagen bent u voor het donker terug in het kamp. Er bestaat bijna niets beters dan rond het kampvuur zitten, naar de sterren kijken en bedenken dat u gaat slapen op de plek waar de dieren leven! Zij worden niet gevoerd of ergens binnen gezet. U daarentegen zal de nacht binnen doorbrengen in uw comfortabele en geheel veilige tent, terwijl de dieren op jacht gaan!

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 6: Nationaal park Serengeti – de Ngorongorokrater

Het is tijd om afscheid te nemen van de Serengeti, maar er staan u gelukkig nog nieuwe, fantastische avonturen te wachten. Er wacht u een formidabele rit door de grasvlaktes van de Serengeti naar de Ngorongorokrater. U ziet overal dieren, dus al lijkt de weg op de kaart erg lang, het is bijna één lange gamedrive terwijl u naar de Ngorongoro rijdt. In het nationaal park zelf komt u de Masai tegen in hun kleurrijke kleding. Al leven velen van hen nog steeds als semi-nomaden, toch hebben ze een aantal moderne dingen tot zich genomen. Het is niet ongebruikelijk dat er een Masai op wacht staat bij het vee met een herdersstaf in de ene hand en een mobiele telefoon in de andere.

De Ngorongorokrater staat net als de Serengeti op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is fascinerend om te zien hoe het landschap verandert, hoe dichter je bij de krater komt. Vanaf de rand van de krater kronkelt de weg aan de binnenkant van de gedoofde vulkaankrater 600 meter naar beneden, tot aan de 260 km² grote, weelderige kraterbodem. In de krater ziet u zowel savanne, moeras, meren, kleine riviertjes, acaciabossen en een zoutwatermeer. Er leven tussen de 25.000 en 30.000 dieren in de krater. De ervaring op de bodem van de krater wordt door velen vergeleken met “een rit door Jurassic Park”, omdat er overal dieren zijn. Er zijn in dit relatief kleine gebied 5 leeuwengroepen, grote kuddes buffels, flamingo’s, ja zelfs de zwarte neushoorn heeft zijn weg naar de krater gevonden. Het enige dier dat u hier nooit tegen zult komen is de giraf, die gaat nooit de krater in – waarschijnlijk omdat hij met zijn lange, dunne poten moeite heeft met de steile hellingen.

Na afloop van de safari in de krater rijdt u naar uw overnachtingsplek, waar u met wat geluk plaatselijke bewoners kunt zien, giraffen, die vaak heel dicht bij het kamp komen.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 7: Ngorongoro – Arusha – Selous Game Reserve

Vanuit Ngorongoro gaat u naar de luchthaven in Arusha. Vanuit hier vliegt u (met tussenlandingen) naar Selous Game Reserve in het zuiden van Tanzania. Deze vlucht duurt ca. 3,5 uur. Meteen als u geland bent, ziet u de verschillen met het veel drukker bezochte noordelijke Tanzania, waar u net vandaan komt. U landt op een kleine, plaatselijke “airstrip”. Hier bent u ver van de bewoonde wereld. Misschien zag u al vanuit de lucht de eerste tekenen van een geheel ander landschap: Een fantastische mengeling van open vlakten, rivieren, moerassen en verschillende soorten bos wacht u de komende dagen. U wordt opgehaald bij het vliegtuig en naar uw camp gereden voor de volgende drie overnachtingen.

Dag 8-9: Belevenissen in Selous Game Reserve

De volgende dagen zijn afgezet voor belevenissen in Selous. De meeste activiteit in het natuurreservaat is natuurlijk te vinden bij de Rufiji-riiver, de grootste rivier van Tanzania. De rivier trekt een enorm rijk vogelleven aan, en ook krokodillen en nijlpaarden zie je hier in grote getale. Alle dieren zijn afhankelijk van water, dus in het droge seizoen verzamelen vrijwel alle dieren zich bij de rivier om te drinken en af te koelen, en een boottocht op de rivier is daarom een van de hoogtepunten van het bezoek hier.

Het magische van Selous is o.a. de mogelijkheid om een riviersafari te combineren met een traditionele gamedrive op land. U gaat natuurlijk op een gewone gamedrive, zoals u die kent van noordelijk Tanzania.

Tijdens een gamedrive in Selous moet u uw ogen wel beter de kost geven dan u gewend bent van noordelijk Tanzania. Hier staan meer bomen en struiken dan in Serengeti. Het gebied is heuvelachtiger en er is meer – veel meer- ruimte! Daarentegen kunt u worden beloond met ongelofelijke dierenbelevenissen. Er wordt aangenomen dat ongeveer de helft van de wilde honden die er nog zijn in de wereld, hier in Selous leeft. Het natuurreservaat is ook de thuisbasis voor het grootste aantal leeuwen bij elkaar in heel Afrika, net zoals grote aantallen buffels, giraffen en olifanten.  Het vogelleven is ook heel speciaal, omdat u zowel land- als watervogels kunt zien. Als u echt geluk heeft, kunt u misschien een glimp opvangen van de schuwe en zeer bijzondere Pels visuil, die, zoals de naam aanduidt, bijna uitsluitend van vis leeft.

De dagen zullen soms worden opgedeeld in een ochtendactiviteit waarna u midden op de dag vrij heeft, gevolgd door een middagactiviteit, maar het is ook mogelijk dat u een lunchpakket meeneemt en de hele dag wegblijft op uw gamedrive. Zoals altijd hangt het dagprogramma af van het weer, de natuur en het dierenleven.

We hebben gekozen voor één gamedrive en één bootsafari, zodat u de reis zelf naar uw hand kunt zetten en kunt kiezen uit de vele activiteiten die Selous biedt. Het is mogelijk om extra, apart te betalen, activiteiten te doen, zoals safari (afhankelijk van uw voorkeur op land of op het water), bushwalks of een bezoek aan een plaatselijk dorp.

Dag 10: Weer naar huis

Het is tijd om afscheid te nemen van Selous – en van Tanzania. U kunt er ook voor kiezen om uw reis te verlengen met een strandvakantie op Zanzibar of in Mombasa, waar u kunt ontspannen aan de hagelwitte zandstranden.

U wordt naar de plaatselijke “airstrip” gereden, vanwaar u (met tussenlanding op Zanzibar) naar Dar Es Salaam vliegt. Hier wordt u opgewacht door onze lokale samenwerkingspartner, die u naar de internationale terminal rijdt voor uw terugreis.

Dag 11: Weer thuis

Na een fantastische vakantie komt u in Nederland aan.

Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Combineer met

Strandvakantie in Mombasa, 5 nachten

Sluit uw reis af met een strandvakantie in Mombasa.

Hier kunt in de schaduw van de palmen aan de witte stranden heerlijk ontspannen en in het aangename, azuurblauwe water zwemmen en bij het mooie koraalrif snorkelen.

Er is ook gelegenheid om de stad Mombasa te verkennen. Dit is de op een na grootste stad van Kenia. U kunt zich verheugen op het slenteren door de smalle straatjes, waar u Swahili en Arabisch cultuur kunt bewonderen. De lokale markten bieden lokale gerechten en exotische kruiden.

De dagen in Mombasa zijn ter vrije besteding, maar u kunt optionele excursies tegen meerprijs bijboeken als u de stad of omgeving wilt verkennen.

Strandvakantie op Zanzibar, 6 nachten

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 400
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.