• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaTanzaniaSafari in de Serengeti & Ngorongoro en strandvakantie op Zanzibar
12 dagen

Safari in de Serengeti & Ngorongoro en strandvakantie op Zanzibar

Beleef de iconische dieren van Afrika op een compacte safarireis. U komt dichtbij de natuur en slaapt in comfortabele tenten in Serengeti. U eindigt met een strandvakantie op het mooie Zanzibar.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Safari in de Serengeti & Ngorongoro en strandvakantie op Zanzibar Safari in de Serengeti & Ngorongoro en strandvakantie op Zanzibar
12 dagen

Safari in de Serengeti & Ngorongoro en strandvakantie op Zanzibar

Beleef de iconische dieren van Afrika op een compacte safarireis. U komt dichtbij de natuur en slaapt in comfortabele tenten in Serengeti. U eindigt met een strandvakantie op het mooie Zanzibar.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 4 overnachtingen in Tanzania incl. volpension
 • Bezoek aan Masai-dorp
 • Nationaal Park Serengeti – safari, op zoek naar ‘The Big 5’
 • Ngorongoro-krater – een paradijs voor 30.000 dieren
 • Nationaal Park Lake Manyara – boomklimmende leeuwen en groepen olifanten
 • Stoel bij het raam in een 4-wheel drive en een fles water tijdens de safari’s
 • Entreegelden
 • Vlucht van Tanzania naar Zanzibar incl. transfer
 • 5 overnachtingen op Zanzibar, in Ocean Paradise Resort **** incl. halfpension.
 • Mogelijkheid de strandvakantie op Zanzibar te verlengen
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

De reis in het kort:

Deze reis laat u de belangrijkste hoogtepunten van een safari in Tanzania beleven: Nationaal park Serengeti, Ngorongoro-krater, Ngorongoro Conservation Area en nationaal park Lake Manyara. U kunt alle iconische dieren van Afrika tijdens een korte en bondige safarireis zien. U overnacht in hotels, maar ook in een tentenkamp waar u heel dicht bij de indrukwekkende Afrikaanse natuur komt. De tenten zijn voorzien van echte bedden en eigen bad en toilet. Het wordt een hoogtepunt van uw reis.

De reis wordt afgesloten met een strandvakantie op het prachtige Zanzibar, waar u de zon kunt aanbidden, in het kristalheldere water van de Indische Oceaan kunt zwemmen of gewoon heerlijk bij het zwembad kunt luieren.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U kunt zich verheugen op een echte safari in Seregenti en de Ngorongoro-krater en kunt afsluiten met een strandvakantie op Zanzibar
 • Beleef olifanten, buffels, gnoes, giraffen, zebra’s – en leeuwen
 • U sluit de reis af met een heerlijke strandvakantie op het exotische Zanzibar
 • Het is mogelijk het verblijf te verlengen aan het strand of u te laten betoveren door de kronkelige straatjes van Stone Town

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Tanzania

Vandaag vertrekt u naar Tanzania, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu

U landt in Kilimanjaro Airport, dicht bij de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, gelegen. De conische Mount Kilimanjaro is 5.895 meter hoog en ligt ongelooflijk mooi op de hoogvlakte op de grens tussen Tanzania en Kenia.

In Kilimanjaro International Airport wacht uw chauffeur/gids u op en rijdt u naar Highview Hotel. De rit naar het hotel is ca. 200 km en is tevens een sightseeing. U komt door de dorpen Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu en door het licht golvende landschap bij Karatu. Hier ligt Highview Hotel.

In Highview Hotel wordt u ontvangen door het hotelpersoneel, dat uit Masai bestaat en gekleed is in traditioneel kostuum. Het hotel ligt op een heuveltop en heeft een panoramisch uitzicht over mooie valleien met kleine akkers en koffieplantages. De boeren proberen met allerlei constructies te voorkomen dat olifanten en andere dieren het gewas vernielen, bijvoorbeeld door de akkers met chilipeper-planten te omheinen.

Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

Let op: U overnacht aan het einde van deze dag in Highview Hotel in Karatu. Door hier in plaats van bijvoorbeeld in Springlands Hotel in Moshi te overnachten is de rijtijd naar de Serengeti korter.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 3: Ngorongoro Conservation Area en Nationaal Park Serengeti

Na het ontbijt checkt u uit in het hotel en rijdt u door de golvende hoogvlakte bij Ngorongoro Conservation Area richting Nationaal Park Serengeti.

U bezoekt de Ngorongoro Conservation Area, waar u de in het rood geklede Masai in een lokaal dorp ontmoet. De Masai zijn nomaden en leven van het houden van runderen en geiten. Hun dorpen bestaan uit kleine ronde hutjes die in een cirkel staan opgesteld. De hutjes zijn gemaakt van takken, klei en koeienmest. De bouwstijl en grootte van de hutten zijn kenmerkend voor de levenswijze van de Masai. Zodra het gras op is, trekt het hele dorp naar nieuwe oorden met vers gras voor het vee. In het dorp kunt u zien zien hoe het leven in een Masai-dorp eruitziet. Tevens kunt u Masai-vrouwen bezig zien met hun traditionele ambachten, voornamelijk kralenkunst. Ze willen graag met u handelen, maar vergeet niet af te dingen.

Daarna gaat de reis verder naar het fascinerende savannelandschap in de Serengeti. U rijdt het Nationale Park Serengeti in via de noordwestelijke toegangsweg bij Nabi Hill Gate.

Serengeti is het oudste Nationale Park van Tanzania en strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 14.500 km².  De haast eindeloze vlaktes worden afgewisseld met kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren: olifanten, nijlpaarden, neushoorns, giraffen, buffels, gnoes, zebra’s, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en struisvogels, om maar een paar te noemen. In Serengeti leven ongelooflijk veel dieren. Ook vindt hier een van de grootste natuurfenomenen ter wereld plaats, te weten de grote migratie, waarbij duizenden gnoes, zebra’s en gazellen de regen volgen en zo van plek naar plek in het park trekken.

De gamedrive die u maakt, brengt u tevens naar uw accommodatie. Dit is Serengeti Wild Camp of Serengeti Wilderbeast Camp*. U verblijft hier twee nachten.

Accommodatie:
Dag 4: Safari in Nationaal Park Serengeti

Uw ontbijt wordt in de grote gemeenschappelijke tent geserveerd. U kijkt uit op de savanne. Daarna gaat u de hele dag op safari in Nationaal Park Serengeti. U gaat op fotojacht naar de The Big Five: leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels. In de savanne leven ook ontelbaar veel gnoes, Thomsongazellen, Grantgazellen, impala’s, topi’s, elandantilopen, knobbelzwijnen en ongelooflijk veel vogels zoals goochelarenden, secretarisvogels, parelhoenders, scharrelaars en kroonkraanvogels. U moet absoluut ook de nijlpaarden zien (en de geur die zij afgeven ruiken). Ze verzamelen zich in zogenaamde ‘hippo-pools’, kleine meertjes waar soms wel 50 nijlpaarden hutjemutje staan.

Na een hele dag safari in Serengeti en met een picknicklunch onderweg keert u aan het einde van de dag weer terug naar Serengenti Wild camp. Hier staat een goede avondmaaltijd voor u klaar. Vervolgens kunt u vlak voor het slapengaan naar de geluiden van de savanne luisteren en naar een heldere sterrenhemel kijken.

Dag 5: Safari in de Serengeti en de Ngorongoro-krater

Vandaag gaat u opnieuw op een boeiende safari.  Vanuit Serengeti Wild Camp rijdt u naar het zuidoosten, in de richting van de Ngorongoro-krater. Onderweg komt u langs enkele Masai-dorpen. De Serengeti is altijd het woongebied van de Masai geweest. Het feit dat de Serengeti tegenwoordig een Nationaal Park is, heeft hier niets aan veranderd. In de loop van de ochtend bereikt u Ngorongoro. Bij het naar boven rijden naar de krater ziet u de vegetatie geleidelijk veranderen. Vanaf de kraterrand voert de kronkelige weg 600 meter naar beneden de gedoofde vulkaankrater in en eindigt op de 260 km² grote en groene kraterbodem. In de weelderige krater vindt u savanne, moeras, meren, kleine rivieren, een acaciabos en een zoutwatermeer. In de kater leven 25.000 tot 30.000 dieren. Het rijden over de kraterbodem wordt door velen vergeleken met een rit in ‘Jurassic Park’, omdat er overal dieren zijn. Er leven vijf groepen leeuwen in dit betrekkelijk kleine gebied. Daarnaast zijn hier grote Kaapse buffels, flamingo’s en zelfs zwarte neushoorns te vinden. Het enige dier dat u hier niet zult tegenkomen is de giraf. Er hebben zich nog nooit giraffen van de Serengeti naar de Ngorongoro-krater begeven.

De picknicklunch die u heeft meegekregen, nuttigt u op een van de aangewezen plekken in de krater.

Aan het einde van de middag rijdt u weer naar boven, de krater uit, en keert terug naar Highview Hotel, waar u overnacht. Als u uzelf een unieke belevenis wilt geven, kunt u upgraden naar Ngorongoro Wild Camp (tegen een meerprijs).

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 6: Lake Manyara en vervolgens naar Zanzibar

U checkt vroeg uit in Highview Hotel en rijdt daarna naar een van de kleinste nationale parken van Tanzania, Nationaal Park Lake Manyara. Het park is slechts 330 km² groot. Het Manyara-meer beslaat 200 km2 van het park. Het gebied tussen het meer en de 600 meter hoge hellingen van de Grote Riftvallei in het westen is een weelderig landschap met open grasvlaktes, jungleachtige bossen en moerasgebieden. Het is een waar paradijs voor vogels. Lake Manyara is in de hele wereld waarschijnlijk het meest bekend om zijn enorm grote groepen roze flamingo’s.  Er leven echter ook veel nijlpaarden, olifanten, zebra’s en bavianen.

Na deze laatste safari van de reis wordt u naar de luchthaven gereden. Voordat u verder vliegt naar het exotische eiland Zanzibar, wordt hier de safari op excellente wijze afgesloten met opnieuw een ‘hot lunch’ in een echte safaritent.

Dag 7-10: Strandvakantie, ontspanning en belevenissen op Zanzibar

De dagen zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Let op: U kunt € 95 per persoon besparen door Mahali Zanzibar *** incl. ontbijt te kiezen.

Dag 11: Zanzibar - Nederland

De dag is tot het tijdstip van de transfer naar de luchthaven ter vrije besteding. U checkt in en vliegt terug naar Nederland met tussenlandingen onderweg.

Dag 12: Weer thuis

U landt in Nederland na een geweldige safarireis en ontspannen dagen op Zanzibar. U zult uw reis niet snel vergeten.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Belevenissen in Stone Town, 2 nachten

Houdt u van Marrakesh, dan zal u ook van Stone Town houden. Smalle, kronkelende straatjes zonder stoep, met een constant gekrioel van mensen, kinderen, fietsen, ezels en kooplieden, die hun spullen verkopen in kleine winkeltjes die helemaal doorlopen tot de weg. Op de ”barazaer” (ingebouwde banken) van het plein, midden in dit labyrint, zitten mannen te praten bij een kop sterke koffie, terwijl de jongeren voetballen en een poes zich lui uitstrekt in de zon.

De stad ziet er op het eerste gezicht nogal vervallen uit, maar kijk eens naar de deuren!

Er zijn markten en musea, veel excursiemogelijkheden en er is een levendige haven. Overdag wordt de haven drukbezocht door de lokale bevolking, die hier komt wandelen, jongens die hier komen duiken van de kade, en vis- en toeristenboten die vanaf hier aankomen en vertrekken. ’s Avonds is hier een lokale markt.

Stone Town is op veel manieren bijna een zintuigelijke belevenis. Geuren, geluiden, smaken, kleuren, geschiedenis en cultuur – Stone Town heeft het allemaal. Het is niet verwonderlijk dat de stad op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 661
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.