Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaTanzaniaSerengeti, Ngorongoro & Zanzibar
12 dagen:

Serengeti & Ngorongoro & strandvakantie op Zanzibar

Hoogtepunten van deze reis:

Nationaal Park Serengeti, Masai-dorp, Ngorongoro-krater, Nationaal Park Lake Manyara, Zanzibar.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 4 overnachtingen in Tanzania incl. volpension
 • Bezoek aan Masai-dorp
 • Nationaal Park Serengeti – safari, op zoek naar ‘The Big 5’
 • Ngorongoro-krater – een paradijs voor 30.000 dieren
 • Nationaal Park Lake Manyara – boomklimmende leeuwen en groepen olifanten
 • Stoel bij het raam in een 4-wheel drive en een fles water tijdens de safari’s
 • Entreegelden
 • Vlucht van Tanzania naar Zanzibar incl. transfer
 • 5 overnachtingen op Zanzibar, in Sultan Sands ****/Bluebay Beach Resort ***** incl. halfpension.
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

Let op: U kunt € 160 per persoon besparen door Mahali Zanzibar *** incl. ontbijt te kiezen.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 661
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

Deze reis laat u de belangrijkste hoogtepunten van een safari in Tanzania beleven: Nationaal park Serengeti, Ngorongoro-krater, Ngorongoro Conservation Area en nationaal park Lake Manyara. U kunt alle iconische dieren van Afrika tijdens een korte en bondige safarireis zien. U overnacht in hotels, maar ook in een tentenkamp waar u heel dicht bij de indrukwekkende Afrikaanse natuur komt. De tenten zijn voorzien van echte bedden en eigen bad en toilet. Het wordt een hoogtepunt van uw reis.

De reis wordt afgesloten met een strandvakantie op het prachtige Zanzibar, waar u de zon kunt aanbidden, in het kristalheldere water van de Indische Oceaan kunt zwemmen of gewoon heerlijk bij het zwembad kunt luieren.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: De vlucht naar Tanzania
Dag 1: De vlucht naar Tanzania

Vandaag vertrekt u naar Tanzania, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu
Dag 2: Highview Hotel, Karatu

U landt in Kilimanjaro Airport, dicht bij de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, gelegen. De conische Mount Kilimanjaro is 5.895 meter hoog en ligt ongelooflijk mooi op de hoogvlakte op de grens tussen Tanzania en Kenia.

In Kilimanjaro International Airport wacht uw chauffeur/gids u op en rijdt u naar Highview Hotel. De rit naar het hotel is ca. 200 km en is tevens een sightseeing. U komt door de dorpen Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu en door het licht golvende landschap bij Karatu. Hier ligt Highview Hotel.

In Highview Hotel wordt u ontvangen door het hotelpersoneel, dat uit Masai bestaat en gekleed is in traditioneel kostuum. Het hotel ligt op een heuveltop en heeft een panoramisch uitzicht over mooie valleien met kleine akkers en koffieplantages. De boeren proberen met allerlei constructies te voorkomen dat olifanten en andere dieren het gewas vernielen, bijvoorbeeld door de akkers met chilipeper-planten te omheinen.

Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

Let op: U overnacht aan het einde van deze dag in Highview Hotel in Karatu. Door hier in plaats van bijvoorbeeld in Springlands Hotel in Moshi te overnachten is de rijtijd naar de Serengeti korter.

Overnachting Highview Hotel

Dag 3: Ngorongoro Conservation Area en Nationaal Park Serengeti
Dag 3: Ngorongoro Conservation Area en Nationaal Park Serengeti

Na het ontbijt checkt u uit in het hotel en rijdt u door de golvende hoogvlakte bij Ngorongoro Conservation Area richting Nationaal Park Serengeti.

U bezoekt de Ngorongoro Conservation Area, waar u de in het rood geklede Masai in een lokaal dorp ontmoet. De Masai zijn nomaden en leven van het houden van runderen en geiten. Hun dorpen bestaan uit kleine ronde hutjes die in een cirkel staan opgesteld. De hutjes zijn gemaakt van takken, klei en koeienmest. De bouwstijl en grootte van de hutten zijn kenmerkend voor de levenswijze van de Masai. Zodra het gras op is, trekt het hele dorp naar nieuwe oorden met vers gras voor het vee. In het dorp kunt u zien zien hoe het leven in een Masai-dorp eruitziet. Tevens kunt u Masai-vrouwen bezig zien met hun traditionele ambachten, voornamelijk kralenkunst. Ze willen graag met u handelen, maar vergeet niet af te dingen.

Daarna gaat de reis verder naar het fascinerende savannelandschap in de Serengeti. U rijdt het Nationale Park Serengeti in via de noordwestelijke toegangsweg bij Nabi Hill Gate.

Serengeti is het oudste Nationale Park van Tanzania en strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 14.500 km².  De haast eindeloze vlaktes worden afgewisseld met kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren: olifanten, nijlpaarden, neushoorns, giraffen, buffels, gnoes, zebra’s, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en struisvogels, om maar een paar te noemen. In Serengeti leven ongelooflijk veel dieren. Ook vindt hier een van de grootste natuurfenomenen ter wereld plaats, te weten de grote migratie, waarbij duizenden gnoes, zebra’s en gazellen de regen volgen en zo van plek naar plek in het park trekken.

De gamedrive die u maakt, brengt u tevens naar uw accommodatie. Dit is Serengeti Wild Camp of Serengeti Wilderbeast Camp*. U verblijft hier twee nachten.

Overnachting Serengeti Wild Camp

Dag 4: Safari in Nationaal Park Serengeti
Dag 4: Safari in Nationaal Park Serengeti

Uw ontbijt wordt in de grote gemeenschappelijke tent geserveerd. U kijkt uit op de savanne. Daarna gaat u de hele dag op safari in Nationaal Park Serengeti. U gaat op fotojacht naar de The Big Five: leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels. In de savanne leven ook ontelbaar veel gnoes, Thomsongazellen, Grantgazellen, impala’s, topi’s, elandantilopen, knobbelzwijnen en ongelooflijk veel vogels zoals goochelarenden, secretarisvogels, parelhoenders, scharrelaars en kroonkraanvogels. U moet absoluut ook de nijlpaarden zien (en de geur die zij afgeven ruiken). Ze verzamelen zich in zogenaamde ‘hippo-pools’, kleine meertjes waar soms wel 50 nijlpaarden hutjemutje staan.

Na een hele dag safari in Serengeti en met een picknicklunch onderweg keert u aan het einde van de dag weer terug naar Serengenti Wild camp. Hier staat een goede avondmaaltijd voor u klaar. Vervolgens kunt u vlak voor het slapengaan naar de geluiden van de savanne luisteren en naar een heldere sterrenhemel kijken.

Wat dacht u van het bewonderen van de Serengeti vanuit een luchtballon tijdens het opgaan van de zon?

Overnachting Serengeti Wild Camp

Dag 5: Safari in de Serengeti en de Ngorongoro-krater
Dag 5: Safari in de Serengeti en de Ngorongoro-krater

Vandaag gaat u opnieuw op een boeiende safari.  Vanuit Serengeti Wild Camp rijdt u naar het zuidoosten, in de richting van de Ngorongoro-krater. Onderweg komt u langs enkele Masai-dorpen. De Serengeti is altijd het woongebied van de Masai geweest. Het feit dat de Serengeti tegenwoordig een Nationaal Park is, heeft hier niets aan veranderd. In de loop van de ochtend bereikt u Ngorongoro. Bij het naar boven rijden naar de krater ziet u de vegetatie geleidelijk veranderen. Vanaf de kraterrand voert de kronkelige weg 600 meter naar beneden de gedoofde vulkaankrater in en eindigt op de 260 km² grote en groene kraterbodem. In de weelderige krater vindt u savanne, moeras, meren, kleine rivieren, een acaciabos en een zoutwatermeer. In de kater leven 25.000 tot 30.000 dieren. Het rijden over de kraterbodem wordt door velen vergeleken met een rit in ‘Jurassic Park’, omdat er overal dieren zijn. Er leven vijf groepen leeuwen in dit betrekkelijk kleine gebied. Daarnaast zijn hier grote Kaapse buffels, flamingo’s en zelfs zwarte neushoorns te vinden. Het enige dier dat u hier niet zult tegenkomen is de giraf. Er hebben zich nog nooit giraffen van de Serengeti naar de Ngorongoro-krater begeven.

De picknicklunch die u heeft meegekregen, nuttigt u op een van de aangewezen plekken in de krater.

Aan het einde van de middag rijdt u weer naar boven, de krater uit, en keert terug naar Highview Hotel, waar u overnacht. Als u uzelf een unieke belevenis wilt geven, kunt u upgraden naar Ngorongoro Wild Camp (tegen een meerprijs).

Overnachting Highview Hotel / Ngorongoro Wild Camp

Dag 6: Lake Manyara en vervolgens naar Zanzibar
Dag 6: Lake Manyara en vervolgens naar Zanzibar

U checkt vroeg uit in Highview Hotel en rijdt daarna naar een van de kleinste nationale parken van Tanzania, Nationaal Park Lake Manyara. Het park is slechts 330 km² groot. Het Manyara-meer beslaat 200 km2 van het park. Het gebied tussen het meer en de 600 meter hoge hellingen van de Grote Riftvallei in het westen is een weelderig landschap met open grasvlaktes, jungleachtige bossen en moerasgebieden. Het is een waar paradijs voor vogels. Lake Manyara is in de hele wereld waarschijnlijk het meest bekend om zijn enorm grote groepen roze flamingo’s.  Er leven echter ook veel nijlpaarden, olifanten, zebra’s en bavianen.

Na deze laatste safari van de reis wordt u naar de luchthaven gereden. Voordat u verder vliegt naar het exotische eiland Zanzibar, wordt hier de safari op excellente wijze afgesloten met opnieuw een ‘hot lunch’ in een echte safaritent.

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Dag 7-10: Strandvakantie, ontspanning en belevenissen op Zanzibar
Dag 7-10: Strandvakantie, ontspanning en belevenissen op Zanzibar

De dagen zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Let op: U kunt € 160 per persoon besparen door Mahali Zanzibar *** incl. ontbijt te kiezen.

Hieronder ziet u een kleine selectie van excursies die tegen een meerprijs tijdens uw verblijf op Zanzibar zijn te boeken:

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Upgrademogelijkheden op Zanzibar:

Dag 11: Zanzibar - Nederland
Dag 11: Zanzibar - Nederland

De dag is tot het tijdstip van de transfer naar de luchthaven ter vrije besteding. U checkt in en vliegt terug naar Nederland met tussenlandingen onderweg.

Dag 12: Weer thuis
Dag 12: Weer thuis

U landt in Nederland na een geweldige safarireis en ontspannen dagen op Zanzibar. U zult uw reis niet snel vergeten.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.