• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaTanzaniaSafari in de Serengeti & Ngorongoro
7 dagen

Safari in de Serengeti & Ngorongoro

Droomt u van een safari – maar is uw tijd beperkt? Dan is deze korte safari perfect. U beleeft het unieke dierenleven van Afrika en komt dichtbij de natuur vanuit uw tentenkamp in de Serengeti.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Safari in de Serengeti & Ngorongoro Safari in de Serengeti & Ngorongoro
7 dagen

Safari in de Serengeti & Ngorongoro

Droomt u van een safari – maar is uw tijd beperkt? Dan is deze korte safari perfect. U beleeft het unieke dierenleven van Afrika en komt dichtbij de natuur vanuit uw tentenkamp in de Serengeti.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro v.v. incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 4 overnachtingen incl. volpension
 • Nationaal Park Serengeti – safari, op zoek naar ‘The Big 5’
 • Bezoek aan Masai-dorp
 • Ngorongoro-krater – safari te midden van 30.000 dieren
 • Nationaal Park Lake Manyara – boomklimmende leeuwen en grote groepen olifanten
 • Stoel bij het raam in een 4-wheel drive en een fles water tijdens de safari’s
 • Entreegelden nationale parken
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

De reis in het kort:

Deze reis laat u de belangrijkste hoogtepunten van een safari in Tanzania beleven: Nationaal park Serengeti, Ngorongoro-krater, Ngorongoro Conservation Area en nationaal park Lake Manyara. U kunt alle iconische dieren van Afrika tijdens een korte en bondige safarireis zien. U overnacht in hotels, maar ook in een tentenkamp waar u heel dicht bij de indrukwekkende Afrikaanse natuur komt. De tenten zijn voorzien van echte bedden en eigen bad en toilet. Het wordt een hoogtepunt van uw reis.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • Uw tijd is beperkt en u wilt graag een echte Afrikaanse safari beleven met goede kansen voor the Big 5
 • U komt dicht bij de natuur als u van de Serengeti-vlakte naar de weelderige Ngorongoro-krater rijdt
 • Het is uw droom om het dierenleven in Serengeti en de Ngorongoro-krater te zien
 • U overnacht in “wildcamps”, zodat u de natuur buiten kunt horen en ruiken maar toch een goed bed en eigen badkamer heeft

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Tanzania

Vandaag vertrekt u naar Tanzania, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu

U landt in Kilimanjaro Airport, dicht bij de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, gelegen. De conische Mount Kilimanjaro is 5.895 meter hoog en ligt ongelooflijk mooi op de hoogvlakte op de grens tussen Tanzania en Kenia.

In Kilimanjaro International Airport wacht uw chauffeur/gids u op en rijdt u naar Highview Hotel. De rit naar het hotel is ca. 200 km en is tevens een sightseeing. U komt door de dorpen Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu en door het licht golvende landschap bij Karatu. Hier ligt Highview Hotel.

In Highview Hotel wordt u ontvangen door het hotelpersoneel, dat uit Masai bestaat en gekleed is in traditioneel kostuum. Het hotel ligt op een heuveltop en heeft een panoramisch uitzicht over mooie valleien met kleine akkers en koffieplantages. De boeren proberen met allerlei constructies te voorkomen dat olifanten en andere dieren het gewas vernielen, bijvoorbeeld door de akkers met chilipeper-planten te omheinen.

Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 3: Ngorongoro Conservation Area en nationaal park Serengeti

Na het ontbijt checkt u uit in het hotel en rijdt u door de golvende hoogvlakte bij Ngorongoro Conservation Area richting nationaal park Serengeti.

U bezoekt de Ngorongoro Conservation Area, waar u de in het rood geklede Masai in een lokaal dorp ontmoet. De Masai zijn nomaden en leven van het houden van runderen en geiten. Hun dorpen bestaan uit kleine ronde hutjes die in een cirkel staan opgesteld. De hutjes zijn gemaakt van takken, klei en koeienmest. De bouwstijl en grootte van de hutten zijn kenmerkend voor de levenswijze van de Masai. Zodra het gras op is, trekt het hele dorp naar nieuwe oorden met vers gras voor het vee. In het dorp kunt u zien zien hoe het leven in een Masai-dorp eruitziet. Tevens kunt u Masai-vrouwen bezig zien met hun traditionele ambachten, voornamelijk kralenkunst. Ze willen graag met u handelen, maar vergeet niet af te dingen.

Daarna gaat de reis verder naar het fascinerende savannelandschap in de Serengeti. U rijdt het nationale park Serengeti in via de noordwestelijke toegangsweg bij Nabi Hill Gate.

Serengeti is het oudste nationale park van Tanzania en strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 14.500 km².  De haast eindeloze vlaktes worden afgewisseld met kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren: olifanten, nijlpaarden, neushoorns, giraffen, buffels, gnoes, zebra’s, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en struisvogels, om maar een paar te noemen. In Serengeti leven ongelooflijk veel dieren. Ook vindt hier een van de grootste natuurfenomenen ter wereld plaats, te weten de grote migratie, waarbij duizenden gnoes, zebra’s en gazellen de regen volgen en zo van plek naar plek in het park trekken.

De gamedrive die u maakt, brengt u tevens naar uw accommodatie. Dit is Serengeti Wild Camp of Serengeti Wilderbeast Camp*. U verblijft hier twee nachten.

Accommodatie:
Dag 4: Safari in nationaal park Serengeti

Uw ontbijt wordt in de grote gemeenschappelijke tent geserveerd. U kijkt uit op de savanne. Daarna gaat u de hele dag op safari in nationaal park Serengeti. U gaat op fotojacht naar de The Big Five: leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels. In de savanne leven ook ontelbaar veel gnoes, Thomsongazellen, Grantgazellen, impala’s, topi’s, elandantilopen, knobbelzwijnen en ongelooflijk veel vogels zoals goochelarenden, secretarisvogels, parelhoenders, scharrelaars en kroonkraanvogels. U moet absoluut ook de nijlpaarden zien (en de geur die zij afgeven ruiken). Ze verzamelen zich in zogenaamde ‘hippo-pools’, kleine meertjes waar soms wel 50 nijlpaarden hutjemutje staan.

Na een hele dag safari in Serengeti en met een picknicklunch onderweg keert u aan het einde van de dag weer terug naar Serengenti Wild camp. Hier staat een goede avondmaaltijd voor u klaar. Vervolgens kunt u vlak voor het slapengaan naar de geluiden van de savanne luisteren en naar een heldere sterrenhemel kijken.

Dag 5: Serengeti en Ngorongoro-krater

Vandaag gaat u opnieuw op een boeiende safari.  Vanuit Serengeti Wild Camp rijdt u naar het zuidoosten, in de richting van de Ngorongoro-krater. Onderweg komt u langs enkele Masai-dorpen. De Serengeti is altijd het woongebied van de Masai geweest. Het feit dat de Serengeti tegenwoordig een nationaal park is, heeft hier niets aan veranderd. In de loop van de ochtend bereikt u Ngorongoro. Bij het naar boven rijden naar de krater ziet u de vegetatie geleidelijk veranderen. Vanaf de kraterrand voert de kronkelige weg 600 meter naar beneden de gedoofde vulkaankrater in en eindigt op de 260 km² grote en groene kraterbodem. In de weelderige krater vindt u savanne, moeras, meren, kleine rivieren, een acaciabos en een zoutwatermeer. In de kater leven 25.000 tot 30.000 dieren. Het rijden over de kraterbodem wordt door velen vergeleken met een rit in ‘Jurassic Park’, omdat er overal dieren zijn. Er leven vijf groepen leeuwen in dit betrekkelijk kleine gebied. Daarnaast zijn hier grote Kaapse buffels, flamingo’s en zelfs zwarte neushoorns te vinden. Het enige dier dat u hier niet zult tegenkomen is de giraf. Er hebben zich nog nooit giraffen van de Serengeti naar de Ngorongoro-krater begeven.

De picknicklunch die u heeft meegekregen, nuttigt u op een van de aangewezen plekken in de krater.

Aan het einde van de middag rijdt u weer naar boven, de krater uit, en keert terug naar Highview Hotel, waar u overnacht. Als u uzelf een unieke belevenis wilt geven, kunt u upgraden naar Ngorongoro Wild Camp (tegen een meerprijs).

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 6: Lake Manyara, terugreis

U checkt vroeg uit in Highview Hotel en rijdt daarna naar een van de kleinste nationale parken van Tanzania, nationaal park Lake Manyara. Het park is slechts 330 km² groot. Het Manyara-meer beslaat 200 km2 van het park. Het gebied tussen het meer en de 600 meter hoge hellingen van de Grote Riftvallei in het westen is een weelderig landschap met open grasvlaktes, jungleachtige bossen en moerasgebieden. Het is een waar paradijs voor vogels. Lake Manyara is in de hele wereld waarschijnlijk het meest bekend om zijn enorm grote groepen roze flamingo’s. Er leven echter ook veel nijlpaarden, olifanten, zebra’s en bavianen.

Na de lunch rijdt u naar Kilimanjaro Airport, waarvandaan u weer naar huis vliegt.

Dag 7: Weer thuis

U landt in Nederland na een geweldige en intensieve safarireis, die u niet snel zult vergeten.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Masai-avontuur in Osiligilai Maasai Lodge, 2 nachten

Wilt u aardig voor uzelf zijn, nadat u op de top van de Kilimanjaro hebt gestaan of urenlang in een safari-auto hebt gezeten? Droomt u ervan om de cultuur, tradities en gewoontes van de Masai van dichtbij mee te maken, zonder dat u daarvoor hoeft in te leveren op comfort? Wilt u de zonsopgang boven de Kilimanjaro zien en luieren bij een zwembad dat uitkijkt op de hoogste berg van Afrika? Plak dan twee nachten in Osiligilai Maasai Lodge aan uw reis vast.

U vindt deze mooie en authentieke lodge op circa 2 uur rijden van Moshi en we durven best te beloven dat de natuur en cultuur adembenemend zullen zijn.

De lodge ligt in een typisch Masai grasland met open vlaktes, gras zover het oog reikt en uitzicht op Mount Meru en Mount Kilimanjaro. Hij is het eigendom van de plaatselijke Masai die de plek met veel enthousiasme runnen, waardoor u zich bijzonder welkom voelt. U hebt ook volop mogelijkheden om dit semi-nomadische volk van dichtbij mee te maken.

U overnacht in een traditionele Masai-hut die van alle gemakken is voorzien, zoals een wc, elektriciteit en een douche met warm water. Uw bed staat op een strategische plek: zodat u ‘s ochtends vroeg vanuit uw bed de zon ziet opgaan boven de Kilimanjaro.

Uw verblijf bij de lodge is inclusief alle maaltijden en een hele reeks activiteiten, zoals speerwerpen en traditionele Masai zang en dans, terwijl u de zon ziet ondergaan achter Mount Meru. U hebt daarnaast de kans om diverse excursies of activiteiten bij te bestellen. Maar u kunt er ook voor kiezen om bij het zwembad te luieren en te genieten van het uitzicht op de Kilimanjaro, terwijl u van een koud pilsje en een goed boek geniet.

Wilt u meer informatie over een verblijf in de Osiligilai Maasai Lodge? Lees dan het reisverslag van onze Afrika-expert.

Gorilla tracking in Oeganda, 4 nachten

U heeft gegarandeerd foto’s gezien van die zachte, harige berggorilla’s in Bwindi Impenetrable nationaal park in Oeganda.

Waarom niet uw reis in Oost-Afrika voltooien en uw vakantie verlengen met een uitstapje naar Oeganda op zoek naar de unieke berggorilla’s?

Om het makkelijk te maken hebben wij deze 5 dagen verlenging voor u, waarbij u naast gorilla-tracking ook op “walking safari”gaat in Lake Mburo nationaal park.

Natuurlijk zijn vlucht, gorillavergunning en halfpension op bijna alle plaatsen inbegrepen.

Gemakkelijker kunnen we het niet maken!

Let op: Deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 personen.

U moet de verlenging uiterlijk 70 dagen voor vertrek boeken.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 250
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.