Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeAccommodatieTanzania

Accommodatie: Tanzania

Op deze pagina kunt u wat meer lezen over de accommodaties die wij voor de reizen naar Tanzania geselecteerd hebben. U kunt ook foto’s van de locaties zien.

Beweeg de muis over de kleine afbeelding om deze groter te zien.

Highview Hotel
Karatu

Het mooie Highview Hotel ligt op een serene heuveltop in een prachtige omgeving. Het hotel ligt op slechts een paar kilometer van de exotische markt in het dorp Karatu en is centraal gelegen tussen de nationaal parken die u gaat bezoeken.

Er zijn 41 kamers, alle met een veranda die uitzicht biedt op een weelderige vallei met koffieplantages die zeer gewild bij olifanten zijn. Het hotel heeft zijn eigen koffieplantage en de koffie kan zowel in het hotel worden gedronken als worden gekocht om mee naar huis te nemen. Het hotel heeft bovendien een biologische fruit- en groentetuin.

Er is een zwembad, spa met eventueel massage, een gezellige buitenbar en open haard waar de avond gezellig rondom het vuur kan worden doorgebracht. Behalve een restaurant is er een grote lounge met open haard en bar. Daarnaast zijn er twee Masai-huizen aan het hotel verbonden. Hier werken lokale Masai-vrouwen die laten zien op welke wijze natuurlijke medicijnen worden gebruikt en Masai-kunst, traditionele kleding en sieraden maken.

Glimlachende en hulpvaardige Masai, gekleed in traditionele kleding, dragen koffers en zijn portier.

Het hotel heeft een samenwerkingsverband met een lokaal kindertehuis. U kunt dit tehuis desgewenst bezoeken. U kunt zaken als kleding en eten aan het tehuis doneren.

U kunt upgraden naar Highview Coffee Lodge.

Highview Coffee Lodge
Karatu

Highview Coffee Lodge maakt onderdeel uit van Highview Hotel en biedt daarom dezelfde faciliteiten als Highview Hotel.

De kamers van Coffee Lodge liggen apart van het hotel, op een afstand van ca. 100 meter. De lodge bestaat uit vier twee-onder-een-kaphuisjes met twee kamers per huisje. Ze liggen tegen een heuvel en iets verschoven ten opzichte van elkaar, dus er is ruimte tussen de huisjes. Alle beschikken over een grote eigen badkamer met toilet, een eigen veranda en voldoende ruimte om een goed boek te kunnen lezen. Bij de kamers hoort een eigen tentruimte waar u het ontbijt en/of avondeten kun nuttigen, terwijl u geniet van het uitzicht over de vallei met de koffieplantages.

U mag uiteraard gebruikmaken van alle faciliteiten van het hotel, dus het zwembad, het restaurant, de spa enz.

De kamers zijn tweepersoonskamers. Het is echter mogelijk om met twee volwassenen en twee kleine kinderen op één kamer te verblijven.

Prijs voor upgrade:
Per persoon per nacht twee personen Per persoon:  € 130
Per persoon per nacht twee volwassenen / twee kinderen jonger dan 15 jaar Per persoon:  € 95
Ikoma Wild Camp
Serengeti National Park

Ikoma Wild Camp is onze favoriete wildcamp. Hier krijgt u het beste van alles.

Het kamp ligt net buiten het noordwestelijke deel van nationaal park Serengeti – tussen de wildreservaten Grumeti en Ikorongo. Deze zogenaamde ‘westelijke corridor’ is de centrale weg voor de dieren die van de Serengeti naar de Masai Mara trekken. De dieren begeven zich vrij in en uit de reservaten, dus het is heel goed mogelijk dat u olifanten, nijlpaarden, zebra’s, antilopen, giraffen, buffels en andere planteneters vanaf het uitkijkplatform van het restaurant van het kamp ziet. Er zijn natuurlijk ook leeuwen, cheeta’s en luipaarden, die continu op de loer liggen om zich tegoed te doen aan het letterlijke en figuurlijke lopende buffet. Tijdens de trek (juni-juli) is het mogelijk de wereldberoemde migratie van 1,2 miljoen gnoes – vanuit uw tent – te zien! In grote groepen begeven ze zich over de savanne, op zoek naar vers gras.

De ligging buiten het nationaal park zorgt er echter ook voor dat u kans op zeer unieke belevenissen heeft, die u binnen in het nationaal park niet zult vinden.

In Ikoma Wild Camp is het bijvoorbeeld mogelijke een ‘Walking safari’, ‘Sundowner’ en niet in de laatste plaats een ‘Night Game Drive’ tegen meerprijs te boeken. Dit zijn zeer unieke belevenissen die alleen zijn te boeken als u buiten nationaal park Serengeti verblijft, waar de restricties iets minder streng zijn dan in het nationaal park zelf.

Als u er zin in heeft, kunnen er zelfs zowel ‘s ochtends als ‘s avonds wandeltochten rondom het kamp worden georganiseerd. Deze wandeltochten in de fantastische omgeving vinden uiteraard met begeleiding van bewapende rangers plaats.

Wanneer u in Ikoma Wildcamp verblijft, gaat u natuurlijk ook op safari in nationaal park Serengeti. Dat betekent wel dat er wat heen en weer tussen het kamp en het nationaal park wordt gereden (ca. 30-45 minuten per rit). De extra mogelijkheden die de ligging buiten het nationaal park bieden en de hoge standaard van het kamp compenseren deze ritjes volop.

Mogelijkheid om te wijzigen
Als u liever in nationaal park Serengeti verblijft, is dat natuurlijk ook mogelijk. U kunt kiezen uit Serengeti Wild Camp en Serengeti Wildebeest Camp tegen een meerprijs.

Serengeti Wildcamp
Serengeti National Park

Serengeti Wild Camp ligt in het gebied Seronera, het centrale deel van nationaal park Serengeti.

Dit kamp is een klassiek Afrikaans safarikamp met rustieke en comfortabele tenten van canvas. De natuur ligt net buiten de deur. Het is niet ongewoon dat er ‘s nachts wilde dieren door het kamp wandelen en u kunt gazellen, antilopen, zebra’s en soms olifanten en hyena’s rondom het kamp zien.

Het kamp bestaat uit 24 tenten met plaats voor twee tot drie personen per tent. De tenten zijn groot en alle voorzien van een douche, toilet, schrijfbureau en grote bedden met klamboe. Elke tent heeft bovendien een klein ‘terras’ buiten de tent met tuinstoelen waarin u kunt ontspannen en van de prachtige omgeving kunt genieten. Verder is er een grote gemeenschappelijke tent, die als eetruimte wordt gebruikt.

Kies Serengeti Wild Camp als u een echte ‘Out of Africa’-belevenis zoekt. U verblijft in het nationaal park zelf en de focus van Serengeti Wild Camp ligt op de klassieke safari. Als u liever in een kamp verblijft waar extra activiteiten worden aangeboden zoals walking safari en gamedrive ‘s avonds, waarbij u de dieren actief bezig ziet, moet u Ikoma Wildcamp kiezen.

Prijs:
per persoon per nacht Per persoon:  € 60
per kind jonger dan 12 jaar, per nacht Per persoon:  € 43
Serengeti Wildebeest Camp
Serengeti National Park

Serengeti Wildebeest Camp ligt in het gebied Seronera, het centrale deel van nationaal park Serengeti. Het kamp bestaat uit twaalf comfortabele tenten met plaats voor twee personen per tent. Verder is er een grote gemeenschappelijke tent, die als restaurant wordt gebruikt.

De tenten zijn voorzien van douche en toilet, bedden met klamboe en zitplaats zowel binnen als buiten, waar u met een goed boek kunt ontspannen en van de fantastische omgeving kunt genieten.

Het kamp is een klassiek Afrikaans safarikamp, waarbij de natuur op de eerste plaats komt. De wilde dieren komen ‘s nachts vaak op bezoek en u kunt gazellen, antilopen, zebra’s en soms olifanten en hyena’s rondom het kamp zien.

De focus van Serengeti Wildebeest Camp ligt op de klassieke safari. Als u liever in een kamp verblijft waar extra activiteiten worden aangeboden zoals walking safari en gamedrive ‘s avonds, waarbij u de dieren actief bezig ziet, moet u Ikoma Wildcamp kiezen.

Prijs:
per persoon per nacht Per persoon:  € 60
per kind jonger dan 12 jaar, per nacht Per persoon:  € 43
Serengeti Safari Lodge
Serengeti National Park

Serengeti Safari Lodge is op alle fronten een unieke 4-sterrenaccommodatie, midden in nationaal park Serengeti gelegen.

De lodge bestaat uit vijftien individuele luxueuze tenten, gebouwd van een doordachte combinatie van canvas en steen. De zijkanten zijn van canvas, wat voor een echte safarisfeer zorgt doordat u de geluiden en geuren van de natuur buiten meekrijgt. De daken zijn van riet, en de wanden zijn gedeeltelijk van steen, dus ze lijken meer op hotelkamers dan op tenten. Deze luxueuze tenten zijn op stenen palen gebouwd en zweven bijna boven de grond, wat voor een goede ventilatie en tevens een uniek uitzicht zorgt.

De tenten zijn groot en er is volop ruimte tussen de twee kingsize bedden. Vanuit de verblijfsruimte komt u rechtstreeks op een grote, doorlopende, veranda, waar u een fenomenaal uitzicht over Serengeti Plains heeft. Alle tenten hebben een eigen badkamer met toilet en douche. Er is bovendien een ligbad, waar u kunt badderen en direct over het nationaal park kunt uit kijken. Ook is er een douche in de openlucht, waar u ook een fantastisch uitzicht over Serengeti Plains heeft.

Zelfs het zwembad biedt direct uitzicht over de Serengeti. U kunt drijvend in het zwembad dus van het landschap en het mooie uitzicht genieten. Hier kunt u helemaal tot rust komen en na een lange dag met belevenissen een frisse duik nemen. Als u uzelf wilt verwennen, kunt u in de spa-afdeling van de lodge terecht, waar u massage kunt krijgen.

Het restaurant heeft een panoramisch uitzicht, beter dan hier krijgt u het in de Serengeti niet.

Er is verder een lounge met bar, open haard, vermaak en internet.

Een betere 4-sterren lodge in de Serengeti is er niet.

Prijs voor een upgrade:
Per persoon, 2 nachten Per persoon:  € 337
Ngorongoro Wild Camp
Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Wild Camp ligt mooi in Ngorongoro Conservation Area en heeft een uniek uitzicht over het nabijgelegen zoutwatermeer Lake Eyasi, aan de buitenzijde van de kraterrand, op passende afstand van de krater gelegen.

Ngorongoro Wild Camp bestaat uit 20 grote tenten waarin u rechtop kunt staan.  De tenten hebben een vaste vloer en zijn gebouwd op palen. Dit laatste zorgt ervoor dat u vanaf het terras bij de tent een prachtig uitzicht over het gebied heeft. Alle tenten hebben een eigen grote badkamer met tegels zowel aan de wand als op de vloer. Er is stromend water, een toilet en een douche.

Het is vrij gewoon dat giraffen en zebra’s ‘s nachts in het kamp komen en er tot in de loop van de ochtend blijven. Met een beetje geluk kunt u als u opstaat ‘goedemorgen’ tegen ze zeggen.

Het restaurant biedt een fascinerend uitzicht over het gebied waar de grote migratie plaatsvindt. In de omgeving van het kamp leven bovendien grote groepen van verschillende soorten antilopen, buffels, olifanten, flamingo’s en andere soorten vogels.

De spa van het kamp biedt massage aan. Na een lange safari is het zo gek nog niet hiervan gebruik te maken.

Prijs:
per persoon per nacht Per persoon:  € 100
Per persoon, 2 nachten Per persoon:  € 145
Serengeti Sopa Lodge
Serengeti Nationalpark

De 4-sterren Serengeti Sopa Lodge is gelegen in een natuurschone omgeving op een heuvelrug met uitzicht over de open vlakten in het zuidwestelijke deel van nationaal park Serengeti, waar duizenden wilde dieren leven. De ligging van de lodge is bovendien ideaal wat betreft de grote trek van gnoes en antilopen.
Serengeti Sopa Lodge is ontworpen in Afrikaanse stijl en heeft 69 ruime kamers, alle met een tweepersoonsbed, minibar en eigen badkamer met föhn. Als u op de veranda staat en het fantastische uitzicht bewondert zult u begrijpen waarom de Serengeti de bijnaam ‘eindeloze vlakte’ heeft gekregen, want er is open vlakte zo ver het oog reikt.
De faciliteiten van de lodge bestaan onder andere uit een lounge, zwembad, restaurant, bar en openluchtruimten, waar u van uw maaltijden, cocktails en sundowners kunt genieten.
In de gemeenschappelijke ruimten is wifi beschikbaar.

Prijs:
Per nacht vanaf Per persoon:  € 421
Per kind jonger dan 12 jaar, vanaf Per persoon:  € 309
Ngorongoro Wildlife Lodge
Ngorongoro Conservation Area

Een upgrade naar Ngorongoro Wildlife Lodge is mogelijk.

Ngorongoro Wildlife Lodge is strategisch aan de rand van de Ngorongoro-krater, 600 meter boven de bodem van de krater, gesitueerd, wat een fenomenaal uitzicht oplevert.

De stijlvol gebouwde lodge bestaat hoofdzakelijk uit natuursteen en hout uit de omgeving, waardoor het gebouw harmonieert met de natuurlijke omgeving. De grote panorama-ramen bieden vanuit de lodge een fantastisch uitzicht.

Vanuit alle 80 kamers van de lodge is er een ongestoord uitzicht. Het terras van de Rhino Lounge Bar biedt een panoramisch uitzicht over de krater.

Prijs voor een upgrade:
Per nacht vanaf Per persoon:  € 345
Per kind jonger dan 12 jaar, vanaf Per persoon:  € 242
Kaliwa Lodge
Moshi

De schitterende 4-sterren Kaliwa Lodge ligt in het regenwoud aan de voet van de Kilimanjaro. Het is de perfecte plaats om na een lange vlucht of een voltooide safari te ontspannen.

U wordt omgeven door heerlijk geurende eucalyptussen, banaanbomen, koffieplantages en exotische bloemen. Vanaf het grote houten terras, dat net als de rest van de lodge op een hoogte van ca. 1300 meter ligt, heeft u een schitterend uitzicht op de besneeuwde top van de Kilimanjaro en de vallei.  Neem een drankje in de bar en geniet van de betoverende zonsondergang boven de hoogste berg van Afrika. De lodge ligt midden in de natuur en kenmerkt zich door rust en stilte. We kunnen u verzekeren dat u na een verblijf hier helemaal tot rust bent gekomen.

Alle gerechten in Kaliwa worden ter plaatse en van verse ingrediënten bereid. Elke dag gaat de kok vroeg in de ochtend naar de lokale markt om de beste ingrediënten voor de maaltijden te kiezen. Zijn keuze wordt uiteraard mede door het seizoen bepaald.

De lodge bestaat uit 10 afzonderlijke bungalows, die in minimalistische stijl maar mooi zijn ingericht. Alle hebben een eigen bad en toilet. We maken u erop attent dat er geen tv in de lodge is.

De echte trekpleisters zijn uiteraard de natuur rondom de lodge, het grote terras met uitzicht en ten slotte de gastvrijheid die u in de lodge zult ervaren.

Overal in de lodge is wifi beschikbaar.

Springlands Hotel
Moshi

Springlands Hotel ligt op de zuidelijke helling van de Kilimanjaro, dicht bij de plaats Moshi, en is het ideale startpunt voor bergwandelingen en safari op de Kilimanjaro. Het hotel biedt een goede service, heeft een modern zwembad, prachtige tuinen, een binnen- en buitenbar en ruime kamers met douche en muggennet.

Springlands Hotel is genoemd naar de nabijgelegen zoetwaterbronnen. De bronnen worden gevormd door regen en gesmolten sneeuw van de Kilimanjaro.

Tentenkamp op de Kilimanjaro
Kilimanjaro

Op de wandeltocht naar de top van de Kilimanjaro overnacht u in een tent in verschillende kampen. U slaapt op dunne matjes in een tweepersoonstent.

Er is een openbaar en primitief gemeenschappelijk toilet in het kamp. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een toilettent bij te boeken.

Prijs voor het bijboeken van een toilettent: 100 USD

Hutten op de Marangu-route
Kilimanjaro

De hutten zijn voorzien van stapelbedden met eenvoudige matrassen. U dient zelf een warme slaapzak mee te nemen. Elke hut biedt plaats aan 6 tot 8 personen.  (Als u zelf geen slaapzak heeft meegenomen, kunt u er een huren bij Springlands Hotel.) U deelt de eetzaal en toiletten met de andere bergbeklimmers.

We attenderen u erop dat de inrichting van deze hutten zeer primitief is. Bij de Mandara-hutten en de Horombo-hutten is stromend water beschikbaar, maar niet bij de Kibo-hutten.

Elk kamp biedt plaats aan ca. 120 gasten per nacht.

Het is niet mogelijk een eigen hut te krijgen.

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Top Reizen
Luxe safari in Zuid-Afrika
Luxe safari in Zuid-Afrika
Safari met een reiscoördinator
 
Zuid-Afrika & Kaapstad
Zuid-Afrika & Kaapstad
Unieke safari gecombineerd met stadsbelevenissen.
 
Beklim de Kilimanjaro
Beklim de Kilimanjaro
Bereik de top van de Kilimanjaro via de bekende Whisky-route.
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari vol belevenissen, en witte stranden.
 
Safari in Tanzania
Safari in Tanzania
Safari in 4 nationale parken
 

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.