• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds

Accommodatie: Tanzania

Op deze pagina kunt u wat meer lezen over de accommodaties die wij voor de reizen naar Tanzania geselecteerd hebben. U kunt ook foto’s van de locaties zien.

Beweeg de muis over de kleine afbeelding om deze groter te zien.

Highview Hotel

Karatu

Het mooie Highview Hotel ligt op een serene heuveltop in een prachtige omgeving. Het hotel ligt op slechts een paar kilometer van de exotische markt in het dorp Karatu en is centraal gelegen tussen de nationaal parken die u gaat bezoeken.

Er zijn 41 kamers, alle met een veranda die uitzicht biedt op een weelderige vallei met koffieplantages die zeer gewild bij olifanten zijn. Het hotel heeft zijn eigen koffieplantage en de koffie kan zowel in het hotel worden gedronken als worden gekocht om mee naar huis te nemen. Het hotel heeft bovendien een biologische fruit- en groentetuin.

Er is een zwembad, spa met eventueel massage, een gezellige buitenbar en open haard waar de avond gezellig rondom het vuur kan worden doorgebracht. Behalve een restaurant is er een grote lounge met open haard en bar. Daarnaast zijn er twee Masai-huizen aan het hotel verbonden. Hier werken lokale Masai-vrouwen die laten zien op welke wijze natuurlijke medicijnen worden gebruikt en Masai-kunst, traditionele kleding en sieraden maken.

Glimlachende en hulpvaardige Masai, gekleed in traditionele kleding, dragen koffers en zijn portier.

Het hotel heeft een samenwerkingsverband met een lokaal kindertehuis. U kunt dit tehuis desgewenst bezoeken. U kunt zaken als kleding en eten aan het tehuis doneren.

U kunt upgraden naar Highview Coffee Lodge.


Highview Coffee Lodge

Karatu

Highview Coffee Lodge maakt onderdeel uit van Highview Hotel en biedt daarom dezelfde faciliteiten als Highview Hotel.

De kamers van Coffee Lodge liggen apart van het hotel, op een afstand van ca. 100 meter. De lodge bestaat uit vier twee-onder-een-kaphuisjes met twee kamers per huisje. Ze liggen tegen een heuvel en iets verschoven ten opzichte van elkaar, dus er is ruimte tussen de huisjes. Alle beschikken over een grote eigen badkamer met toilet, een eigen veranda en voldoende ruimte om een goed boek te kunnen lezen. Bij de kamers hoort een eigen tentruimte waar u het ontbijt en/of avondeten kun nuttigen, terwijl u geniet van het uitzicht over de vallei met de koffieplantages.

U mag uiteraard gebruikmaken van alle faciliteiten van het hotel, dus het zwembad, het restaurant, de spa enz.

De kamers zijn tweepersoonskamers. Het is echter mogelijk om met twee volwassenen en twee kleine kinderen op één kamer te verblijven.

Prijs voor upgrade:
Per nacht Per persoon:  € 130
Per persoon per nacht twee volwassenen / twee kinderen jonger dan 15 jaar Per persoon:  € 95

Ikoma Wild Camp

Serengeti National Park

Ikoma Wild Camp is onze favoriete wildcamp. Hier krijgt u het beste van alles.

Het kamp ligt net buiten het noordwestelijke deel van nationaal park Serengeti – tussen de wildreservaten Grumeti en Ikorongo. Deze zogenaamde ‘westelijke corridor’ is de centrale weg voor de dieren die van de Serengeti naar de Masai Mara trekken. De dieren begeven zich vrij in en uit de reservaten, dus het is heel goed mogelijk dat u olifanten, nijlpaarden, zebra’s, antilopen, giraffen, buffels en andere planteneters vanaf het uitkijkplatform van het restaurant van het kamp ziet. Er zijn natuurlijk ook leeuwen, cheeta’s en luipaarden, die continu op de loer liggen om zich tegoed te doen aan het letterlijke en figuurlijke lopende buffet. Tijdens de trek (juni-juli) is het mogelijk de wereldberoemde migratie van 1,2 miljoen gnoes – vanuit uw tent – te zien! In grote groepen begeven ze zich over de savanne, op zoek naar vers gras.

De ligging buiten het nationaal park zorgt er echter ook voor dat u kans op zeer unieke belevenissen heeft, die u binnen in het nationaal park niet zult vinden.

In Ikoma Wild Camp is het bijvoorbeeld mogelijke een ‘Walking safari’, ‘Sundowner’ en niet in de laatste plaats een ‘Night Game Drive’ tegen meerprijs te boeken. Dit zijn zeer unieke belevenissen die alleen zijn te boeken als u buiten nationaal park Serengeti verblijft, waar de restricties iets minder streng zijn dan in het nationaal park zelf.

Als u er zin in heeft, kunnen er zelfs zowel ‘s ochtends als ‘s avonds wandeltochten rondom het kamp worden georganiseerd. Deze wandeltochten in de fantastische omgeving vinden uiteraard met begeleiding van bewapende rangers plaats.

Wanneer u in Ikoma Wildcamp verblijft, gaat u natuurlijk ook op safari in nationaal park Serengeti. Dat betekent wel dat er wat heen en weer tussen het kamp en het nationaal park wordt gereden (ca. 30-45 minuten per rit). De extra mogelijkheden die de ligging buiten het nationaal park bieden en de hoge standaard van het kamp compenseren deze ritjes volop.

Mogelijkheid om te wijzigen
Als u liever in nationaal park Serengeti verblijft, is dat natuurlijk ook mogelijk. U kunt kiezen uit Serengeti Wild Camp en Serengeti Wildebeest Camp tegen een meerprijs.

Lees hier meer over wat een “wild camp” nou eigenlijk is.


Serengeti Wild Camp

Serengeti National Park

Serengeti Wild Camp ligt in het gebied Seronera, het centrale deel van nationaal park Serengeti.

Dit kamp is een klassiek Afrikaans safarikamp met rustieke en comfortabele tenten van canvas. De natuur ligt net buiten de deur. Het is niet ongewoon dat er ‘s nachts wilde dieren door het kamp wandelen en u kunt gazellen, antilopen, zebra’s en soms olifanten en hyena’s rondom het kamp zien.

Het kamp bestaat uit 24 tenten met plaats voor twee tot drie personen per tent. De tenten zijn groot en alle voorzien van een douche, toilet, schrijfbureau en grote bedden met klamboe. Elke tent heeft bovendien een klein ‘terras’ buiten de tent met tuinstoelen waarin u kunt ontspannen en van de prachtige omgeving kunt genieten. Verder is er een grote gemeenschappelijke tent, die als eetruimte wordt gebruikt.

Kies Serengeti Wild Camp als u een echte ‘Out of Africa’-belevenis zoekt. U verblijft in het nationaal park zelf en de focus van Serengeti Wild Camp ligt op de klassieke safari. Als u liever in een kamp verblijft waar extra activiteiten worden aangeboden zoals walking safari en gamedrive ‘s avonds, waarbij u de dieren actief bezig ziet, moet u Ikoma Wildcamp kiezen.

Lees hier meer over wat een “wild camp” nou eigenlijk is.

Prijs:
per persoon per nacht Per persoon:  € 60
per kind jonger dan 12 jaar, per nacht Per persoon:  € 43

Serengeti Wildebeest Camp

Serengeti National Park

Serengeti Wildebeest Camp ligt in het gebied Seronera, het centrale deel van nationaal park Serengeti. Het kamp bestaat uit twaalf comfortabele tenten met plaats voor twee personen per tent. Verder is er een grote gemeenschappelijke tent, die als restaurant wordt gebruikt.

De tenten zijn voorzien van douche en toilet, bedden met klamboe en zitplaats zowel binnen als buiten, waar u met een goed boek kunt ontspannen en van de fantastische omgeving kunt genieten.

Het kamp is een klassiek Afrikaans safarikamp, waarbij de natuur op de eerste plaats komt. De wilde dieren komen ‘s nachts vaak op bezoek en u kunt gazellen, antilopen, zebra’s en soms olifanten en hyena’s rondom het kamp zien.

De focus van Serengeti Wildebeest Camp ligt op de klassieke safari. Als u liever in een kamp verblijft waar extra activiteiten worden aangeboden zoals walking safari en gamedrive ‘s avonds, waarbij u de dieren actief bezig ziet, moet u Ikoma Wildcamp kiezen.

Lees hier meer over wat een “wild camp” nou eigenlijk is.

Prijs:
per persoon per nacht Per persoon:  € 60
per kind jonger dan 12 jaar, per nacht Per persoon:  € 43

Serengeti Safari Lodge

Serengeti National Park

Serengeti Safari Lodge is op alle fronten een unieke 4-sterrenaccommodatie, midden in nationaal park Serengeti gelegen.

De lodge bestaat uit vijftien individuele luxueuze tenten, gebouwd van een doordachte combinatie van canvas en steen. De zijkanten zijn van canvas, wat voor een echte safarisfeer zorgt doordat u de geluiden en geuren van de natuur buiten meekrijgt. De daken zijn van riet, en de wanden zijn gedeeltelijk van steen, dus ze lijken meer op hotelkamers dan op tenten. Deze luxueuze tenten zijn op stenen palen gebouwd en zweven bijna boven de grond, wat voor een goede ventilatie en tevens een uniek uitzicht zorgt.

De tenten zijn groot en er is volop ruimte tussen de twee kingsize bedden. Vanuit de verblijfsruimte komt u rechtstreeks op een grote, doorlopende, veranda, waar u een fenomenaal uitzicht over Serengeti Plains heeft. Alle tenten hebben een eigen badkamer met toilet en douche. Er is bovendien een ligbad, waar u kunt badderen en direct over het nationaal park kunt uit kijken. Ook is er een douche in de openlucht, waar u ook een fantastisch uitzicht over Serengeti Plains heeft.

Zelfs het zwembad biedt direct uitzicht over de Serengeti. U kunt drijvend in het zwembad dus van het landschap en het mooie uitzicht genieten. Hier kunt u helemaal tot rust komen en na een lange dag met belevenissen een frisse duik nemen. Als u uzelf wilt verwennen, kunt u in de spa-afdeling van de lodge terecht, waar u massage kunt krijgen.

Het restaurant heeft een panoramisch uitzicht, beter dan hier krijgt u het in de Serengeti niet.

Er is verder een lounge met bar, open haard, vermaak en internet.

Een betere 4-sterren lodge in de Serengeti is er niet.

Prijs voor een upgrade:
Per persoon, 2 nachten Per persoon:  € 295

Serengeti Sopa Lodge

Serengeti Nationalpark

De 4-sterren Serengeti Sopa Lodge is gelegen in een natuurschone omgeving op een heuvelrug met uitzicht over de open vlakten in het zuidwestelijke deel van nationaal park Serengeti, waar duizenden wilde dieren leven. De ligging van de lodge is bovendien ideaal wat betreft de grote trek van gnoes en antilopen.
Serengeti Sopa Lodge is ontworpen in Afrikaanse stijl en heeft 69 ruime kamers, alle met een tweepersoonsbed, minibar en eigen badkamer met föhn. Als u op de veranda staat en het fantastische uitzicht bewondert zult u begrijpen waarom de Serengeti de bijnaam ‘eindeloze vlakte’ heeft gekregen, want er is open vlakte zo ver het oog reikt.
De faciliteiten van de lodge bestaan onder andere uit een lounge, zwembad, restaurant, bar en openluchtruimten, waar u van uw maaltijden, cocktails en sundowners kunt genieten.
In de gemeenschappelijke ruimten is wifi beschikbaar.

Prijs:
Per nacht vanaf Per persoon:  € 421
Per kind jonger dan 12 jaar, vanaf Per persoon:  € 309

Ngorongoro Safari Lodge

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Safari Lodge ligt in het zuiden van Ngorongoro Conservation Area, aan de buitenzijde van de kraterrand.

De lodge telt 10 luxueuze tenten. Deze bestaan uit een stalen geraamte en wanden van canvas. Er is een hoog plafond en de badkamer, die zich in het verlengde van de kamer bevindt, heeft gemetselde muren. Al deze 10 luxueuze tenten zijn elk op een eigen platform gebouwd en van een groot houten terras voorzien. U heeft hier een prachtig uitzicht op het zoutwatermeer Lake Eyasi.

U bevindt zich hier tevens op bijna gelijke hoogte met de giraffen die vaak tussen de tenten kuieren.

Alle tenten zijn mooi ingericht met een hemelbed met klamboe, bureau, sofa en kroonluchter. In het algemeen is er veel ruimte in de tenten.

Het restaurant biedt een fascinerend uitzicht over het gebied waar de grote migratie plaatsvindt. In de omgeving van het kamp leven bovendien grote groepen van verschillende soorten antilopen, buffels, olifanten, flamingo’s en andere soorten vogels.

De spa van de lodge biedt massage aan. Na een lange safari is het zo gek nog niet hiervan gebruik te maken.

Prijs voor een upgrade:
Per nacht Per persoon:  € 125

Ngorongoro Wild Camp

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Wild Camp ligt mooi in Ngorongoro Conservation Area en heeft een uniek uitzicht over het nabijgelegen zoutwatermeer Lake Eyasi, aan de buitenzijde van de kraterrand, op passende afstand van de krater gelegen.

Ngorongoro Wild Camp bestaat uit 20 grote tenten waarin u rechtop kunt staan.  De tenten hebben een vaste vloer en zijn gebouwd op palen. Dit laatste zorgt ervoor dat u vanaf het terras bij de tent een prachtig uitzicht over het gebied heeft. Alle tenten hebben een eigen grote badkamer met tegels zowel aan de wand als op de vloer. Er is stromend water, een toilet en een douche.

Het is vrij gewoon dat giraffen en zebra’s ‘s nachts in het kamp komen en er tot in de loop van de ochtend blijven. Met een beetje geluk kunt u als u opstaat ‘goedemorgen’ tegen ze zeggen.

Het restaurant biedt een fascinerend uitzicht over het gebied waar de grote migratie plaatsvindt. In de omgeving van het kamp leven bovendien grote groepen van verschillende soorten antilopen, buffels, olifanten, flamingo’s en andere soorten vogels.

De spa van het kamp biedt massage aan. Na een lange safari is het zo gek nog niet hiervan gebruik te maken.

Lees hier meer over wat een “wild camp” nou eigenlijk is.

Prijs:
per persoon per nacht Per persoon:  € 100
Per persoon, 2 nachten Per persoon:  € 145

Ngorongoro Wildlife Lodge

Ngorongoro Conservation Area

Een upgrade naar Ngorongoro Wildlife Lodge is mogelijk.

Ngorongoro Wildlife Lodge is strategisch aan de rand van de Ngorongoro-krater, 600 meter boven de bodem van de krater, gesitueerd, wat een fenomenaal uitzicht oplevert.

De stijlvol gebouwde lodge bestaat hoofdzakelijk uit natuursteen en hout uit de omgeving, waardoor het gebouw harmonieert met de natuurlijke omgeving. De grote panorama-ramen bieden vanuit de lodge een fantastisch uitzicht.

Vanuit alle 80 kamers van de lodge is er een ongestoord uitzicht. Het terras van de Rhino Lounge Bar biedt een panoramisch uitzicht over de krater.

Prijs voor een upgrade:
Per nacht vanaf Per persoon:  € 345
Per kind jonger dan 12 jaar, vanaf Per persoon:  € 242

Kiboko Lodge

Arusha

De gezellige Kiboko Lodge ligt aan de voet van Mount Meru en slechts op een steenworp afstand van nationaal park Arusha.

De lodge is eigendom van een Nederlandse organisatie die zich inzet voor straatkinderen in heel Tanzania. De kinderen krijgen een opleiding. Als ze een vierjarige opleiding voltooien wordt hen een baan toegezegd. De lodge wordt daarom door voormalige straatkinderen gerund. Ze zijn hierin opgeleid en weten daardoor hoe ze de gasten zo goed mogelijk service kunnen verlenen.

Er zijn 19 kamers. Deze verschillen in grootte en zijn op verschillende wijzen gedecoreerd. De kamers hebben gemeen dat ze een eigen bad en toilet hebben en voorzien zijn van een open haard en eigen veranda, waar u uitzicht op de omliggende natuur heeft en een glimp van Mount Meru kunt opvangen.

De organisatie heeft niet alleen oog voor de kinderen en hun leefomstandigheden. Er wordt overal ook aan het milieu gedacht. De lodge is van zonnecellen voorzien en van lokale materialen gebouwd. Een aantal meubelen is in de eigen werkplaats van de organisatie gemaakt. De lodge is uiteraard ook voor een deel zelfvoorzienend wat het eten betreft. Op de vruchtbare, vulkanische grond rondom de lodge worden zowel vruchten als groenten verbouwd.

De weelderige omgeving trekt een overvloed aan exotische vogels aan en de waterpoel bij de lodge herbergt een nijlpaard, ‘kiboko’ in het Swahili.


Kigongoni Lodge

Arusha

Op een koffiefarm een paar kilometer buiten Arusha vindt u de gezellige Kigongoni Lodge.

Er zijn hier 18 hutten, verspreid over de hele farm, waardoor u veel privacy hebt. De hutten zijn gebouwd op traditionele Afrikaanse manier en met zorg gedecoreerd in de plaatselijke stijl, waardoor de natuurlijke materialen mooi naar voren komen. Alle hutten hebben een eigen badkamer, een klamboe boven het bed, een haard en een fijne veranda. Hier kunt genieten van het uitzicht op de koffieplanten, exotische bomen, struiken en (op een heldere dag) Mount Meru of Mount Kilimanjaro.

De lodge heeft een eigen moestuin en alle maaltijden worden in het gezellige restaurant geserveerd. In de bar kunt u genieten van een koud drankje. Hij sluit pas als de laatste gast naar bed is.

Ga lekker luieren bij het zwembad of ga mee op de excursies, als u niet alleen wilt ontspannen en een goed boek wilt lezen met uitzicht op de Kilimanjaro.


Osiligilai Maasai Lodge

Moshi/Kilimanjaro

Maak de cultuur van de Masai van dichtbij mee in deze charmante en authentieke lodge die midden in de mooie natuur van Masai-land ligt – tussen Mount Meru en Mount Kilimanjaro. De lodge is het eigendom van en wordt gedreven door de Masai. Een verblijf hier is een unieke kans om dit semi-nomadische volk van dichtbij mee te maken.

U vindt hier 11 hutten, die allemaal in traditionele Masai-stijl zijn gebouwd. Ze zijn wel van alle moderne gemakken voorzien, zoals elektriciteit, een wc, stromend water en een douche met warm water.

Alle hutten zijn in Masai-stijl gedecoreerd. Met mooie, kleurrijke en met de hand gemaakte kralen die aan het plafond hangen, manden aan de muur en spreien in prachtige Masai-kleuren. De hutten zijn er in verschillende groottes, dus er is ruimte voor een stel dat hun eigen hut wil of het gezin dat samen in dezelfde hut wil slapen.  Alle hutten zijn zodanig geplaatst, dat u ‘s ochtends vroeg van de zonsopgang boven de Kilimanjaro kunt genieten.

De gezamenlijke ruimtes bestaan onder meer uit een gezellig restaurant met uitzicht op de Kilimanjaro. En een zwembad met ligstoelen, waar u in de zon of schaduw kunt liggen, terwijl u geniet van het uitzicht op de hoogste berg van Afrika. Het eten in het restaurant is biologisch en bijna alle ingrediënten worden lokaal verbouwd.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd bij de lodge, maar u kunt er ook voor kiezen om uw stijve safari- of trekkingspieren te ontspannen in de sauna van de lodge.

In de gemeenschappelijke ruimtes is (meestal) wifi beschikbaar.


Springlands Hotel

Moshi

Springlands Hotel ligt op de zuidelijke helling van de Kilimanjaro, dicht bij de plaats Moshi, en is het ideale startpunt voor bergwandelingen en safari op de Kilimanjaro. Het hotel biedt een goede service, heeft een modern zwembad, prachtige tuinen, een binnen- en buitenbar en ruime kamers met douche en muggennet.

Springlands Hotel is genoemd naar de nabijgelegen zoetwaterbronnen. De bronnen worden gevormd door regen en gesmolten sneeuw van de Kilimanjaro.


Tentenkamp op de Kilimanjaro

Kilimanjaro

Op de wandeltocht naar de top van de Kilimanjaro overnacht u in een tent in verschillende kampen. U slaapt op dunne matjes in een tweepersoonstent.

Er is een openbaar en primitief gemeenschappelijk toilet in het kamp. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een toilettent bij te boeken.

Prijs voor het bijboeken van een toilettent: 100 USD


Hutten op de Marangu-route

Kilimanjaro

De hutten zijn voorzien van stapelbedden met eenvoudige matrassen. U dient zelf een warme slaapzak mee te nemen. Elke hut biedt plaats aan 6 tot 8 personen.  (Als u zelf geen slaapzak heeft meegenomen, kunt u er een huren bij Springlands Hotel.) U deelt de eetzaal en toiletten met de andere bergbeklimmers.

We attenderen u erop dat de inrichting van deze hutten zeer primitief is. Bij de Mandara-hutten en de Horombo-hutten is stromend water beschikbaar, maar niet bij de Kibo-hutten.

Elk kamp biedt plaats aan ca. 120 gasten per nacht.

Het is niet mogelijk een eigen hut te krijgen.

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.