• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeReisverslagen

Reisverslagen

Lees reviews van gasten die met ons gereisd hebben op één van onze Afrikasafari’s. Bekijk hier ook onze Trustpilot-reviews.

Een onvergetelijke reis

Door: Marjo C.

Terug van Kariega Game Resort!
We zijn terug van een onvergetelijke reis waarbij werkelijk alles klopte,
het overtrof al onze verwachtingen.
Dank voor al je perfecte voorbereidingen.

Geachte heer, mevrouw,

Door: Lutz P.

Langs deze weg wil ik jullie bedanken voor de perfecte organisatie van onze reis naar de Kilimanjaro. Alles was super: de vluchten, de week bij de berg, de overnachtingen (superhotels) en de safari’s. De mensen op locatie waren supervriendelijk en heel competent. Wat de guides met hun team tijdens de tour doen is meer dan bewonderenswaardig, en ze hebben daarmee bij ons, met onze lichte bagage op de rug, elke dag enorm veel respect afgedwongen. Ik heb nooit eerder zo graag fooien gegeven als aan deze mensen. Nu we het toch over fooien hebben: ik vind jullie regeling dat je de fooi na afloop van de tour in het hotel achterlaat, of in het hotel persoonlijk aan de guide geeft, veel beter en tactvoller dan bij andere reisorganisaties, waarbij alle helpers op een rij (moeten) gaan staan, dan het geld overhandigd krijgen en dan nog netjes dankjewel moeten zeggen. We hadden voor de 2 safari’s een chauffeur die ’s ochtends op tijd op het terrein stond en ons veilig en geduldig door de parken en over alle openbare wegen heeft gereden.

Het enige minpunt was dat het tijdens de beklimming vrijwel de hele tijd heeft geregend, wat het beklimmen van de berg er niet echt gemakkelijker op heeft gemaakt.

Maar wat in de laaggelegen gebieden als water uit de hemel viel, kwam bovenop als prachtige sneeuw op de hellingen van de Kilimanjaro te liggen.

Op de laatste, belangrijkste dag, de dag van de waarheid, hebben de weergoden waarschijnlijk een ingeving gehad en hebben ze ons een heldere sterrenhemel en een sprookjesachtige zonsondergang geschonken, en 20 cm verse sneeuw tot aan de Uhuru Peak. Ik heb dit punt gehaald en het was een heel emotioneel moment, en het mooiste cadeau dat ik mezelf voor mijn 60e verjaardag in maart kon geven. Ik en mijn 2 begeleiders zullen jullie in ieder geval bij anderen aanbevelen. 2 bekenden van mij hebben naar aanleiding van ons verslag en de bijbehorende foto’s al serieuze interesse getoond. Dus nogmaals heel veel dank voor een mooi natuuravontuur en een onvergetelijke belevenis in een indrukwekkend land.

Een heel indrukwekkende belevenis

Door: Gabi en Thomas

Beste AfrikaReizen,

We zijn weer terug uit Oeganda en Zanzibar en willen graag over onze reis vertellen.

In Oeganda waren we heel tevreden met onze chauffeur Amos en onze Duitssprekende gids Medie. We hebben de reis in de Landcruiser alleen gemaakt, samen met hen twee. De wegen zijn in vergelijking met Duitsland heel slecht, meestal grindwegen met veel kuilen, maar het was heel interessant en we vonden de rit erg leuk.

Op onze rondreis zijn we door verschillende landschappen en veel kleine dorpen gekomen, waar de kinderen lachend en zwaaiend langs de weg stonden. We zijn in drie nationale parken geweest (Queen Elizabeth, Bwindi en Lake Mburo). Overal in de parken en ook langs veel wegen hebben we dieren gezien (leeuwen, buffels, antilopen, zebra’s, nijlpaarden, krokodillen, apen en nog veel meer).

Bij de chimpansee-tracking zijn we in een gorge dwars door het regenwoud gegaan, totdat we de chimpansees van dichtbij konden zien eten.

De gorilla-tracking was op 1.900 meter boven zeeniveau heel zwaar. Eerst zijn we met bewapende guides over “normale” boswegen gelopen, totdat een parkranger via de radio de locatie van de gorillafamilie doorgaf. Vervolgens gingen we een steile, gladde helling af. De lokale bevolking heeft ons geholpen bij het dragen van de rugzak, bij de afdaling en ook weer bij het beklimmen van de berg. Een uur lang zijn we op ongeveer 5 meter afstand van zes gorilla’s geweest. Dat was een erg indrukwekkende belevenis.

Alle accommodaties tijdens de rondreis waren uitstekend, het regionale eten (veel groente, fruit, kip en vis) heeft ons heel goed gesmaakt. Vanuit de uitstekend ingerichte lodges hadden we een goed uitzicht op de nationale parken (één keer hebben we ’s nachts zelfs hyena’s en luipaarden gehoord).

Na 8 dagen was de safari helaas voorbij en zijn we verder gevlogen naar Zanzibar. Ons hotel Sultan Sands Resort lag aan een wit droomstrand, de zee was prachtig met schitterende blauw- en turquoisetinten. Het personeel was heel vriendelijk, we hoorden steeds weer “Jambo” of “Hakuna Matata”. Er waren ook elke avond themabuffetten (seafood, BBQ, oriëntaals, …) op diverse plekken in het resort (bij het zwembad, aan het strand, enz.).

De 14 vakantiedagen waren alweer veel te snel voorbij. We willen het team van AufSafari bedanken voor deze mooie tijd.

Met vriendelijke groeten,
Thomas en Gabi K.

Het waren belevenissen voor het leven

Door: Else-Marie en Henrik

Pestana Kruger Lodge heeft een heerlijk terras aan de Crocodile River, die aan het Krugerpark grenst. Misschien zat er wel een gat in de omheining, want we zagen echt veel dieren bij de rivier.

Op een dag kwamen er 35 olifanten langs de oever marcheren, kleine jongen tussen de volwassen olifanten, en ze stopten vlak voor ons alsof het op commando was. De jongen speelden in het water terwijl de volwassen olifanten de krokodillen op afstand hielden. De rivier doet zijn naam eer aan, want op een stuk van 300 meter telden we op een dag 17 krokodillen.

Er komen constant weer andere dieren bij de rivier: buffels, nijlpaarden, antilopen, bavianen en mooie vogels. In het mooie park van de Pestana Lodge vluchtten franjeaapjes de bomen voor ons in.

Het fantastische Krugpark
In het Krugerpark kwamen we verrassend dicht bij de dieren, bijvoorbeeld toen we een riviertje kruisten en aan de ene kant een witte neushoorn en andere andere kant een groep olifanten zagen. We werden nerveus toen een grote mannetjesolifant woest onze richting op kwam en met zijn oren klapperde, wild met zijn slurf om zich heen sloeg en op de grond stampte. Plotseling kwam er een grote krokodil uit het gras en gleed de rivier in, waardoor de olifant tot rust kwam. Mijn god, hij wilde natuurlijk alleen zijn jongen beschermen.

We kregen vrij snel The Big Five te zien. Het lukte de luipaard te vinden, omdat rangers elkaar via de radiotelefoon op de hoogte houden van wat ze zien. We zagen helaas geen cheeta’s.

Dol op dansen
In Matsamo Cultural Village begroetten we het stamhoofd, Babe Maziya, met zijn twee echtgenoten en 25 kinderen. Hij was in een lendebroek gekleed, wij in safarikleding. We kregen een rondleiding door het dorp. Hij woonde het dichtst bij zijn moeder. De echtgenoten hadden elk hun eigen hut. Toen kregen we een zitplaats aangeboden om te zien hoe de stam danste en zong. Ze zijn mooi en dansen en zingen prachtig. De stampdans van de mannen, begeleid door het stimulerende ritme van de trommel, sloeg alles. Plotseling werden we de dans ingetrokken. Het was helemaal te gek.

Ja, aan al onze verwachtingen werd voldaan. Hartelijk dank aan reisbureau Afrikareizen.nl en in het bijzonder dank aan onze gids Ove, die ons en onze drie jongens een belevenis voor het leven heeft gegeven.

Ik zeg wow!

Door: Carsten E.

20 jaar. Zo lang duurde het voordat de absolute droomreis uiteindelijk werd gemaakt. Het Krugerpark met al zijn fantastische natuur en open vlaktes. Maar alle grote indrukwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving kwamen op de eerste plaats. Bijvoorbeeld het muisstil in een jeep zitten en een olifant, die een ton weegt, op een afstand van slechts 2 meter diep in de ogen kijken. Het zien van deze dieren in hun eigen omgeving, waar wij slechts gasten zijn, dwingt ontzag af.  Hetzelfde geldt voor alle andere indrukwekkende dieren. Bijvoorbeeld het maken van een ochtendsafari en te stoppen naast 4 leeuwen die ontspannend op de grond liggen na een nacht jagen en smullen. Om dieren te zien hoefden we er eigenlijk niet op uit trekken. Want net naast de Pestana Lodge zagen we veel krokodillen, nijlpaarden en enorm veel vogels die we nog nooit eerder hadden gezien. Er is geen betere plek om van je ontbijt te genieten dan de plek die uitzicht over Crocodile River en het Krugerpark biedt. Ik zeg wow!!! De belevenis werd nog eens tig keer beter door onze fantastische gidsen, zowel de Deense als lokale. Anne, Lasse, Zippo en Johan zorgden ervoor dat het een perfecte en onvergetelijke reis werd die we niet zullen vergeten en waaraan we allen met enorm veel plezier aan terugdenken. Hetzelfde geldt voor het vriendelijke en altijd behulpzame personeel in de lodge. En al het indrukwekkende werk begon al vóór vertrek. Want op kantoor in Viby zit ook kundig en ongelofelijk servicegericht personeel dat ons hielp en antwoord kon geven op alles wat we konden bedenken. Iedereen wil ik enorm bedanken voor het verzorgen van de reis zoals die uiteindelijk geworden is.

O ja, ik wil ook nog even vertellen dat het zien van de zeer zeldzame zwarte neushoorn in de savanne, waar hij thuishoort, een bijzondere en unieke belevenis was. Deze belevenis werd nog groter toen we het gezicht van onze lokale gids zagen toen hij het dier spotte. Want de gids had sinds september 2015, dus meer dan een halfjaar geleden, geen zwarte neushoorn meer gezien. Uit zijn reactie bleek duidelijk hoe enorm veel geluk we hadden. En ja, het is een indrukwekkend dier, hoewel hij de helft kleiner dan een witte neushoorn is :)

Het is zeer zeker niet de laatste keer dat ik het Krugerpark heb bezocht, want geen dag is hetzelfde. En van de 900 foto’s die ik nam was er niet een te veel :) Het beste advies dat ik alle dieren- en natuurliefhebbers kan geven is: Ga er naartoe!!

Eerst naar het land van de leeuwen, daarna naar de azuurblauwe oceaan

Door: Stine en Kenneth

Onze safari in Kenia was in alle opzichten een succes, onder andere dankzij de fantastische en altijd beschikbare gids Raffi. De belevenissen volgden elkaar op als parels aan een snoer, ja, de reis was echt goed samengesteld, en alle accommodaties waren goed en uitnodigend.

We waren vooral onder de indruk van het feit dat we zo dicht bij de dieren konden komen, en de ongelofelijke situaties waarin we de dieren zagen. We zagen bijvoorbeeld een giraf die een soort spagaat maakte om te kunnen drinken en vervolgens zo van zijn eigen spiegelbeeld schrok dat hij er snel vandoor ging. Zelfs de gids stond met grote ogen te kijken toen we van heel dichtbij zagen hoe een groep mannetjesolifanten elkaar leren zich goed te gedragen, want als het op paring aankomt staat de olifant die zich slecht gedraagt onderaan in de hiërarchie.

We zagen ook The Big Five: olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en zowel de witte als zwarte neushoorns.
Alle natuurparken waren ongelofelijk mooi, elk met hun eigen fantastische bijzonderheden. We beleefden in elk park dat we bezochten iets nieuws en unieks.

Vooral de Masai Mara was weelderig en vol met dieren die daar op hun jaarlijkse grote migratie naartoe waren getrokken om de droge periode in de Serengeti ten zuiden van de Masai Mara te ontwijken. Het was overweldigend om de enorme groepen gnoes, zebra’s, buffels, gazellen, antilopen, olifanten, giraffen en andere herbivoren en uiteraard de vele groepen leeuwen en hyena’s, cheeta’s en luipaarden te zien. Doordat het verblijf in de Masai Mara bovendien vergezeld ging van een overnachting in een luxueuze tent met uitzicht op een groep buffels op weg naar een nabijgelegen waterpoel, was het zelfs een fantastische belevenis om ontspannend op het terras te zitten na een lange dag dieren kijken in de savanne.

Na de safari in Kenia sloten we onze reis af met een 4-daagse strandvakantie op Zanzibar. We verbleven in een 4-sterren hotel met heerlijke kamers, fantastische lekker gekruide gerechten en een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de Indische Oceaan. We vaarden met een dhow, een lokale boot met een driehoekig zeil, naar een heel klein eiland, waar we onder water met een snorkel in de mond op safari gingen. Daarna aten we onze lunch onder grote parasols en probeerden veel verschillende lokale specialiteiten uit. Zanzibar is een prachtig paradijs dat zich absoluut met het Caribische gebied kan meten.

Konden we binnenkort maar weer op reis gaan…

Een leeuw blokkeerde de weg

Door: Agnete en Henrik Hjorth

We hadden een fantastische safarireis in Tanzania, een week lang, we waren in vier heel verschillende nationale parken: Lake Manyara, Ngorongo en daar op de bodem van de krater, plus Serengeti en Tarangire.

In Lake Manyara reden we met bavianen om ons heen in het regenwoud een bergketen op die rondom het kleine nationale park van slechts 330 km² groot waarvan twee derde uit een meer bestaat, ligt. Het meer zorgt voor een rijk en gevarieerd vogelleven. We zagen duizenden pelikanen, ooievaren, gieren en nog veel meer soorten.

Op de eerste dag van de safari zagen we ook olifanten met jongen, giraffen en twee luie leeuwen met vier jongen, die niets anders deden dan slapen, maar dat doen ze immers 20 uren per etmaal. We stopten bij een hippopool, een grote waterpoel, waar wel 50 nijlpaarden in lagen. We konden zo op grote afstand ruiken.  Niet geschikt voor gevoelige neuzen, maar wat een belevenis. De safari was nog maar net begonnen, maar was al in volle gang.

We overnachtten in Highview Hotel, idyllisch op een afgelegen heuveltop gelegen met uitzicht over een fantastisch mooie vallei. Een handjevol lokale Masai zorgden goed voor ons.

Bij de in het rood geklede Masai
Daarna maakten we de tocht door de Ngorongoro, het land van de in het rood geklede Masai en een nationaal park op zich met zijn prachtige, bergrijke, savanneachtige, groene natuur. We bezochten een dorp en hoorden dat de vrouwen al het werk verrichten, terwijl de mannen zich met ontspanning bezig houden. Het stamhoofd van het dorp heeft 70 kinderen met 22 vrouwen verdeeld over hetzelfde aantal ronde hutten, waarin altijd een opgemaakt bed voor hem klaar staat. En men zegt dat de mannen nooit werken? Ze dansten en zongen voor ons. Een mooie belevenis.

Van Ngorongoro reden we naar de eindeloze vlakte van de Serengeti met zijn enorme groepen wilde dieren – zoals 1,3 miljoen gnoes, honderden zebra’s en giraffen, impala’s en andere soorten antilopen gevolgd door hongerige leeuwen, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen. Overal om ons heen waren wilde dieren.

Een leeuw blokkeerde de weg. Hij was midden op de weg gaan liggen en het duurde even voordat hij zich verplaatste.

Net buiten het nationale park hadden we twee overnachtingen in een Wild Camp bestaande uit tweepersoons hutten met bad en toilet. We sliepen in de vredige stilte van de wildernis, echter af en toe onderbroken door dierengeluiden.

Slechts 10 meter van een luipaard
De volgende dag zagen we onder andere een groep olifanten, en plotseling zagen we het dier dat veel toeristen missen bij hun speurtocht naar The Big Five: de luipaard. Slechts op 10 meter afstand van de weg was hij bezig zijn net gevangen prooi te verorberen. Dit was een grote dag in ons leven.

Het bezoek aan de Ngorongoro-krater was een enorme belevenis, vooral door de anderhalf uur durende rit over een kronkelige, oneffen weg door het regenwoud voorafgaand aan het bereiken van de 250 km² grote kraterbodem. Door de kraterbodem loopt een rivier met altijd stromend water wat de 30.000 ‘ingezetene’ dieren zeer waarderen. Onder deze dieren bevinden zich zwarte en witte neushoorns, die door gewapende rangers tegen stropers worden beschermd.
De laatste safaridag gingen we naar Tarangire National Park waar negen verschillende biomen zijn. We hebben grote groepen olifanten en bijna net zoveel enorm grote baobab-bomen gezien, de grootste zo groot dat er 57 volwassenen hand in hand omheen konden staan.

Strandvakantie op Zanzibar
Na de indrukwekkende safaritochten, die we iedereen kunnen aanbevelen, gingen we naar Zanzibar om aan het strand te liggen, zwemmen, luieren en in enorme luxe te worden verwend in een 5-sterren hotel direct aan de azuurblauwe Indische Oceaan. Vriendelijke service met aandacht en superlekkere maaltijden. Hoewel we niet echt zin hadden om deze prachtige plek ook maar een moment te verlaten, bezochten we Stone Town met zijn kronkelige straatjes en markten. We zijn ook op Prison Island met zijn enorme landschildpadden geweest. Twee mooie belevenissen.
We willen reisbureau Afrikareizen.nl enorm bedanken voor een echt geweldige pakketreis, die volledig aan onze verwachtingen heeft voldaan. We hebben alles gezien wat we wilden zien, en hebben net zoveel kunnen ontspannen als we wilden.

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.