• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaOegandaSafari in Oeganda & gorilla-tracking
10 dagen

Safari in Oeganda & gorilla-tracking

Deze reis voert u langs hoogtepunten in Oeganda: Lake Victoria, het één na grootste zoetwatermeer ter wereld, de evenaar en 3 nationale parken: Queen Elizabeth, Bwindi Impenetrable & Lake Mburu.

Safari in Oeganda & gorilla-tracking Safari in Oeganda & gorilla-tracking
10 dagen

Safari in Oeganda & gorilla-tracking

Deze reis voert u langs hoogtepunten in Oeganda: Lake Victoria, het één na grootste zoetwatermeer ter wereld, de evenaar en 3 nationale parken: Queen Elizabeth, Bwindi Impenetrable & Lake Mburu.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U wandelt in de bergen en ontmoet berggorilla’s in hun natuurlijke omgeving
 • De reis biedt chimapansee en gorilla tracking, boomklimmende leeuwen en wandelsafari met zebra’s
 • Inbegrepen in de prijs zijn zowel chimpansee als gorilla vergunningen ter waarde van 750 USD
 • Ontdek waarom Churchill Uganda “de Parel van Afrika” noemde

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen

De reis in het kort:

Zeg je Oeganda, dan zeg je in één adem ook berggorilla’s. En het bezoek aan deze rustige, harige reuzen in Nationaal park Bwindi Impenetrable zal waarschijnlijk één van de hoogtepunten van deze reis zijn!

Maar Oeganda heeft nog veel meer te bieden dan alleen berggorilla’s! Het land heeft de bijnaam “De Parel van Afrika”, een naam bedacht door Winston Churchill in hoogst eigen persoon toen hij in1907 het land bezocht. Hier vindt u regenwouden, meren, rivieren, schilderachtige savannes en een unieke en gevarieerde fauna. U kunt hier op wandelsafari, bootsafari en autosafari gaan, op vulkanen wandelen, raften op de rivieren en chimpansees en gorilla’s bezoeken. Het is hier groen en weelderig, er zijn overal mooie landschappen en de bevolking is vriendelijk en open.

Deze reis brengt u naar de absolute hoogtepunten van Oeganda: het op één na grootste zoetwatermeer ter wereld, Lake Victoria, de evenaar en de 3 nationale parken Queen Elizabeth, Bwindi Impenetrable en Lake Mburu. Hier kunt u iconische en unieke Afrikaanse dieren zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen, buffels, prooidieren en chimpansees en gorilla’s in de weelderige groene bossen zien.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Entebbe incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 7 overnachtingen in Oeganda incl. ontbijt dag 2 en volpension dag 3-9
 • Oversteken van de evenaar
 • Ochtendsafari en boottocht in Nationaal park Queen Elizabeth
 • Chimpansee tracking – incl. vergunning (t.w.v. 150 USD)
 • Ishasha – safari en zoektocht naar de boomklimmende leeuwen
 • Gorilla tracking – incl. vergunning (t.w.v. 600 USD)
 • Nationaal park Lake Mburo – safari in het donker en wandelsafari tussen de zebra’s
 • Entreegelden nationale parken
 • Vlucht van Entebbe naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht naar Oeganda

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Entebbe met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Aankomst in Entebbe, Oeganda

Bij aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale gids opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Entebbe is een weelderige en groene stad met veel charme. De stad ligt aan het grootste meer van Afrika, het Victoriameer, en langs de oevers van het meer zijn zandstranden aangelegd, zodat u in het meer kunt zwemmen.

U heeft één overnachting in Entebbe.

Dag 3: De evenaar en Nationaal park Queen Elisabeth

Na het ontbijt vertrekt u in westelijke richting, naar Nationaal park Queen Elizabeth. Dit nationaal park is het populairste van Oeganda en het bevat een enorme biodiversiteit met zowel savanne, bos als moerasgebied. Het gevarieerde landschap trekt natuurlijk een heel scala aan verschillende dieren aan en het park is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Meer dan 600 vogelsoorten en 95 verschillende soorten zoogdieren horen hier thuis, zodat er genoeg te zien is.

Er is volop gelegenheid om van het landschap te genieten onderweg naar het nationaal park. U hebt een goed uitzicht over het westelijke gedeelte van de Rift Vallei en het bijbehorende Lake George en Lake Edward, de maanbergen en de Kyambura klif. U komt langs Katwe dat een zout kratermeer is. Hier kunt u zien hoe er op traditionele manier zout wordt gewonnen. Onderweg stopt u bij de evenaar en Mbrara, waar een lunchpauze is ingelast in het Igongo Cultural Centre.

Eenmaal ter plekke, checkt u in bij het hotel waar u twee nachten zult overnachten.

Dag 4: ‘s Ochtends gamedrive en ‘s middags boottocht

U staat vroeg op en gaat op ochtendsafari in Nationaal park Queen Elizabeth. Het is de moeite waard om vroeg op te staan, omdat u dan kunt genieten van de zonsopgang in het noorden van het park in het Kasenyi gebied. Dit gebied trekt antilopen aan en met de prooidieren komen er ook roofdieren. De vroege ochtenduren zijn een ideaal tijdstip om de grote katachtigen actief te zien zijn tijdens hun dagelijkse jachttochten. U rijdt rond over de savanne en bij het kratermeer, op zoek naar luipaarden, leeuwen, hyena’s, antilopen en andere dieren. Daarna gaat u terug naar het hotel waar uw ontbijt klaarstaat. De warme uren midden op de dag zijn er om te relaxen bij het zwembad.

‘s Middags staat er een boottocht op het Kazinga-kanaal op het programma, dat de meren Lake George en Lake Edward met elkaar verbindt. Het 42 km lange kanaal trekt een groot aantal dieren aan. U kunt er krokodillen, nijlpaarden en andere dieren zien die komen afkoelen in het koele water. Op de oevers van het kanaal kunt u het geluk hebben dat u olifanten en buffels ziet en misschien grote groepen Europese trekvogels.

Dag 5: Chimpansee Tracking - boomklimmende leeuwen in Ishasha

De chimpansee is de naaste verwante van de mens. Slechts een paar procent van onze genen verschilt van die van de chimpansee. Ze behoren tot de intelligentste primaten en ze gebruiken bijvoorbeeld ook gereedschap, en slapen elke nacht in nesten die ze van takken en bladeren bouwen. Een ontmoeting met deze naaste verwante van de mens is gewoonweg een unieke ervaring. Vandaag gaat u op een wandeltocht tussen de chimpansees bij Kyambura Gorge. De tocht naar de chimpansees maakt u met een ervaren gids die de chimpansees die u bezoekt goed kent. De apen zijn van nature en door opgedane ervaringen erg schuw en angstig en het duurt lang voordat ze aan mensen gewend zijn. Al zijn de chimpansees het doel van de tocht, vergeet niet om ook van de tocht ernaartoe te genieten. Het landschap in de kloof is adembenemend en er horen verschillende zoogdieren en vogels thuis. U brengt maximaal een uur in gezelschap met de apen door, waarna u weer uit de kloof weggaat en gaat lunchen.

‘s Middags gaat u naar het zuiden, naar Ishasha, bekend om zijn boomklimmende leeuwen. ‘s Middags of de volgende ochtend gaat u op gamedrive, waarbij u onder meer op zoek gaat naar de boomklimmende leeuwen. Normaal klimmen zij in de bomen om uit de buurt van de vliegen te blijven en om in de schaduw te liggen, uit de felle zon. Het is niet normaal voor leeuwen om in bomen te klimmen, maar het komt voor dat ze dit doen in een aantal nationale parken in Tanzania en Oeganda.

Dag 6: Ishasha - Nationaal park Bwindi Impenetrable Forest

Ging de gamedrive in Ishasha gisteren niet door, dan is dat natuurlijk het eerste punt op het programma van vandaag. Vandaag maakt u een rit naar Nationaal park Bwindi Impenetrable Forest, onderbroken door een lunchpauze in Kihihi. Hiervandaan gaat u door naar Buhoma, waar u ‘s avonds aankomt.

Dag 7: Gorilla-tracking in Nationaal park Bwindi Impenetrable Forest

Vandaag is voor velen onder u vast het hoogtepunt van uw reis naar Oeganda! U maakt vandaag een wandeltocht in Nationaal park Bwindi Impenetrable Forest, op zoek naar berggorilla’s. Er zijn in de hele wereld nog maar 800 wilde berggorilla’s over en de helft hiervan bevindt zich in Oeganda, onder meer hier in Nationaal park Bwindi.

U moet vandaag vroeg op en we adviseren u om de dag te beginnen met een stevig ontbijt, voordat u op pad gaat naar het hoofdkwartier in het nationaal park. Het vergt aardig wat energie en een redelijke conditie om het optimale uit de ervaringen van de dag te halen. U weet niet van tevoren welke groep berggorilla’s u bezoekt, dus het is niet te zeggen hoe lang u moet lopen voordat u bij “uw” groep komt. Terwijl u wordt geregistreerd en instructies krijgt over hoe de wandeltocht zal verlopen, worden er verkenners op pad gestuurd om naar de gorilla’s te zoeken, zodat u niet het hele bos hoeft rond te lopen om de apen te vinden. De verkenners zorgen ervoor dat de kans om een groep gorilla’s te zien erg groot is.

Vanuit het hoofdkwartier van de rangers wandelt u samen met de gidsen door de dikke, slingerende klimplanten en het kreupelhout om de gorilla’s te vinden. Het zwaar beboste landschap is dichtbegroeid, maar er zijn talloze dierenpaden waardoor u er eenvoudiger doorheen loopt. Vergeet niet om van de wandeltocht door het bos te genieten en kijk of u ook andere dieren en vogels ziet.

Als u eenmaal aankomt bij “uw” apengezin, dan brengt u een uur samen met de groep door. U mag niet te dicht bij hen komen, maar het is niet ongewoon dat de gorilla’s dicht bij u komen. Is dat het geval, dan moet u wel helemaal stil zitten. Ze zijn niet gevaarlijk, maar ze zijn wel groot, sterk en zwaar! Het is een fantastische ervaring om even naast deze rustige reuzen te zitten, ze te observeren en fotograferen, terwijl u hoort hoe ze tegen elkaar grommen en mopperen. Het is een bijzonder gevoel om bij deze mooie, maar bedreigde dieren te zitten.

Na het bezoek aan de gorilla’s wandelt u terug door het bos en rijdt terug naar de lodge. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u de ervaringen even kunt laten bezinken en de gemaakte foto’s door kunt kijken.

Dag 8: Nationaal park Lake Mburo

Uw vakantie in Bwindi zit erop. U reist naar het oosten en u stopt vandaag in Nationaal park Lake Mburo. Dit park is het op één na kleinste van Oeganda met zijn slechts 260km2, maar het is echt een parel, met een mooie natuur en rijke fauna. U kunt de middag gebruiken om te ontspannen, voordat u ‘s avonds een bijzondere safaritocht maakt. U maakt dan namelijk een “night gamedrive” waarbij u vooral uitkijkt naar dieren die ‘s nachts actief zijn, maar die u overdag vrijwel nooit ziet.

Dag 9: Terugreis

Nationaal park Lake Mburo is een van de weinige nationale parken in Oeganda waar het mogelijk is om te voet een wandelsafari te maken, en van die mogelijkheid maakt u vandaag natuurlijk gebruik. Het is een bijzondere manier om op safari te gaan en u concentreert zich op sporen, geuren, planten in plaats van dat u zo dicht mogelijk bij de dieren komt. Maar er is toch een goede kans om een aantal dieren te zien, u komt op deze wandeltocht bijvoorbeeld vaak dicht bij de zebra’s.

Vanuit Lake Mburo gaat u terug naar Entebbe waar u even onder de douche kunt en andere kleren aan kunt trekken, voordat u gaat dineren met de gids. U wordt naar de luchthaven gebracht als het tijd is om aan de terugreis te beginnen.

Dag 10: Weer thuis in Nederland

Uw vliegtuig landt aan het einde van de ochtend in Nederland.

Dag Afstand Aantal km is ca.
Dag 2 Van luchthaven naar hotel 5
Dag 3 Van Entebbe naar Queen Elizabeth N. P. 600
Dag 4 Game drive in Queen Elizabeth N.P. en boottocht ---
Dag 5 Van Queen Elizabeth N.P. naar Ishasha 95
Dag 6 Van Ishasha naar Bwindi 55
Dag 7 Gorillatrekking ---
Dag 8 Van Bwindi naar Mburo Park 300
Dag 9 Transfer naar luchthaven 250

In totaal ca. 1305 km rijden

Alle afstanden en duur zijn bij benadering aangegeven, het een en ander is afhankelijk van weer- en rijomstandigheden.

Toeslag voor eenpersoonskamer (bij twee of meer reizigers) € 500
Toeslag voor eenpersoonskamer (bij één reiziger) € 970
Korting bij grote groepen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.