Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaOeganda
Uganda

Reizen naar Oeganda

De landschappen van Oeganda behoren tot de mooiste van Afrika. Het land is rijk aan regenwouden, rivieren, vulkanen, meren en schilderachtige savannelandschappen.

Oeganda heeft ook een fantastische fauna, zo woont ongeveer de helft van alle wilde berggorilla’s ter wereld hier.

Voor vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Populaire reizen: Oeganda

Waarom op vakantie naar Oeganda?

Oeganda, in het oosten van Centraal-Afrika, staat bekend als de ”Parel van Afrika”, en hoewel het geen gangbare reisbestemming is, behoort Oeganda wel tot de mooiste landen van Afrika.

Tijdens een vakantie in Oeganda maakt u kennis met de berggorilla, een weelderige, ongerepte natuur en een minder toeristische bestemming dan de klassieke safarilanden die u tijdens onze andere safari’s in Afrika kunt bezoeken, zoals Tanzania, Kenia en Zuid-Afrika.

Wat gaat u in Oeganda beleven?

Ondanks de ligging bij de evenaar en de twee regenseizoenen kan Oeganda het hele jaar door worden bezocht. Het land heeft misschien wel de weelderigste en meest gevarieerde natuur van het continent, met regenwouden, savannes, rivieren, vulkanen, bergen en meren. Bovendien is Oeganda een van de weinige plekken ter wereld waar de bedreigde berggorilla nog in het wild te zien is.

Lees hieronder meer over wat u tijdens onze reis naar Oeganda kunt beleven.

Safari in Queen Elisabeth National Park

Tijdens de reis naar Oeganda gaat u op safari in het Queen Elisabeth National Park.

Dit nationale park is een van de meest bezochte nationale parken van Oeganda en heeft een gevarieerde natuur met een open savanne, dichtbegroeide bossen, vulkanen en kraterlandschappen. In het park leven maar liefst meer dan 95 verschillende zoogdieren en 500 vogelsoorten. Tijdens de safari, die vroeg in de ochtend begint, ziet u o.a. luipaarden, leeuwen, hyena’s, olifanten en antilopen.

Gorilla-tracking in Bwindi Impenetrable National Park

Als u in Oeganda bent, mag u een gorilla-tracking in het Bwindi Impenetrable National Park niet laten schieten. Bijna de helft van alle wilde berggorilla’s ter wereld woont in dit park, dat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

In Bwindi maakt u een voettocht met ervaren rangers, die samen met u op zoek gaan naar de berggorilla’s. Deze rangers, of gidsen, zijn geroutineerd en deskundig, waardoor de kans groot is dat u dit fantastische dier in zijn eigen leefomgeving zult zien.

Andere hoogtepunten in Oeganda

Behalve een safari in het Queen Elisabeth National Park en gorilla-tracking in Bwindi kunt u in Oeganda nog veel meer fantastische avonturen beleven. Onze gasten noemen de volgende hoogtepunten:

  • Boomklimmende leeuwen in het Ishasha National Park
  • Avondsafari in het Lake Mburo National Park, het op een na kleinste nationale park van Oeganda
  • Overnachting bij Lake Victoria, het op een na grootste zoetwatermeer van de wereld
  • Chimpansee-tracking in Kyambura Gorge
  • Boottocht op het Kazina-kanaal, op zoek naar o.a. krokodillen en nijlpaarden.

Heeft u vragen over onze reizen naar Oeganda?

Meer informatie over het weer, vaccinaties en visa vindt u op onze pagina met reisinformatie over Oeganda.

Onze reisspecialisten hebben jarenlange ervaring met onze bestemmingen. Alle reizen worden door ons uitgeprobeerd om de vragen te kunnen beantwoorden die u mogelijk heeft tijdens de voorbereiding op uw reis naar een van de spannende safaribestemmingen van Afrika.

Beleef het van heel dichtbij met Afrikareizen.nl!

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.