• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaNamibiëFly-drive naar Sossusvlei & Fish River Canyon
14 dagen

Fly-drive naar Sossusvlei & Fish River Canyon

Geniet van de mooie landschappen als u met uw huurauto Namibië verkent. Bewonder de zonsopgang bij Sossusvlei, ga naar een van ’s werelds grootste kloven Fish River Canyon en op safari in Onjala.

Fly-drive naar Sossusvlei & Fish River Canyon Fly-drive naar Sossusvlei & Fish River Canyon
14 dagen

Fly-drive naar Sossusvlei & Fish River Canyon

Geniet van de mooie landschappen als u met uw huurauto Namibië verkent. Bewonder de zonsopgang bij Sossusvlei, ga naar een van ’s werelds grootste kloven Fish River Canyon en op safari in Onjala.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U heeft uw eigen huurauto en de vrijheid om van de dagen te genieten zoals u dat wilt
 • U kunt zich verheugen op de fantastische landschappen bij Fish River Canyon
 • Geniet van de zonsopgang boven de rode zandduinen bij Sossusvlei
 • De reis biedt goede mogelijkheden om uw wandelschoenen uit te proberen

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen

De reis in het kort:

Wilt u de vrijheid om zelf Namibië te verkennen tijdens een tocht met van tevoren geregelde accommodaties? Dan is deze vakantie waarbij u zelf rijdt misschien iets voor u. Namibië is een geschikt land om zelf te rijden. Er zijn prima wegen, goede auto’s en behulpzame inwoners.

De reis gaat door het centrale en zuidelijke deel van het land en start in de hoofdstad, Windhoek. Hierna begint uw avontuur in de Namibische natuur. U rijdt door unieke en grandioze landschappen met lange rivieren, diepe kloven, enorm grote woestijnen en hoge rode zandduinen. Met een beetje geluk ziet u de unieke woestijndieren.

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, is een bezoek aan het Duwisib-kasteel, het diamantenmijnbouwgebied ‘Die Sperrgebiet’, het spookstadje Kolmanskop en de kustplaats Lüderitz een idee.

De reis eindigt in een particulier natuurreservaat dat uit 1.700 ha struikachtig gebied en fascinerend dierenleven bestaat.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Windhoek v.v.
 • 11 dagen Avis autohuur Toyota Hilux met vierwielaandrijving of soortgelijke auto, incl. de nodige verzekeringen
 • 11 overnachtingen in goede hotels en lodges
 • 11 x ontbijt (dag 3 t/m dag 13)
 • 10 x diner (dag 3 t/m dag 12)
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Namibië met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Windhoek

Na aankomst op de internationale luchthaven van Windhoek gaat u door de immigratie, haalt uw bagage op en gaat u vervolgens door de douane. U haalt uw huurauto op en rijdt naar uw hotel – ca. 1 uur rijden.

Windhoek is niet alleen de hoofdstad van Namibië, maar met zijn 300.000 inwoners ook de grootste stad van het land. De stad ligt op een hoogte van 1.650 meter en is in een prachtige vallei gelegen, die in het noorden door de Erosbergen en in het zuiden door de Auasbergen wordt omgeven. In het westen daalt het berggebied Khomas Hochland af richting de Namibwoestijn en de Atlantische Oceaan.

Windhoek is een moderne stad met een architectuur die duidelijk door de vroegere Duitse kolonisatie van het land is beïnvloed. Hier smelten de Europese tradities en de Afrikaanse culturen samen.

De stadskern van Windhoek is rondom de Independence Avenue geconcentreerd en kan gemakkelijk te voet worden verkend. De drukke hoofdwinkelstraat begint bij Ausspannplatz in het zuiden en loopt tot aan de wijk Katutura in het noorden. Als u tijd hebt, kunnen we aanraden het Namibia Craft Centre te bezoeken. U kunt hier Namibische kunst, boeken, foto’s en lokale delicatessen kopen.

Rijafstand deze dag: ca. 45 km

Dag 3: Windhoek – Sesriem

Vandaag rijdt u richting het zuiden, naar Sesriem bij de Namibwoestijn. U rijdt door het schilderachtige en ruwe berggebied Khomas Hochland dat een hoogte heeft van 1.750 tot 2.000 meter. Het gebied wordt gekenmerkt door steile bergen en golvende heuvels. Vervolgens rijdt u naar de Remhoogtepas, 1.556 meter boven zeeniveau, waar u van een prachtig uitzicht bij ‘The Great Escarpment’ kunt genieten. Dit is een grote geologische formatie die de duidelijke grens met de Namibwoestijn vormt. Deze woestijn strekt zich over een lengte van 2.000 km langs de Atlantische kust van Afrika uit. De woestijn is meer dan 50 miljoen jaar oud en daarmee de oudste woestijn ter wereld. Hier kunt u woestijndieren en de betoverende rode zandduinen bij de beroemde Sossusvlei zien. Het zijn de hoogste zandduinen ter wereld.

U zet uw reis voort naar uw accommodatie Desert Homestead Lodge, ca. 30 km van Sesriem, dat aan de grens van het grootste nationaal park van Namibië ligt, Namib Naukluft Park. Het park beslaat een gebied van 50.000 km². Dit is groter dan Nederland.

Rijafstand deze dag: ca. 310 km

Dag 4: Sossusvlei & Sesriem Canyon

U kunt de dag beginnen met een extra belevenis, te weten een geweldig ballonvaart boven de Sossusvlei.

Wij raden u aan vroeg naar de Sossusvlei te rijden. Tijdens het langzaam opkomen van de zon ondergaat de woestijn een fascinerende kleurwisseling.

Als u wilt, kunt u naar de top van een van de hoogste zandduinen ter wereld wandelen en het unieke uitzicht over de Sossusvlei en het uitgedroogde meer Deadvlei zien. Hier staan, als een soort kunstwerk van de natuur, dode bomen die hun takken als armen naar de blauwe hemel uitstrekken.

Hierna kunt u uw ontbijt onder een acaciaboom nuttigen voordat u verder rijdt naar de 30 meter diepe en 3 kilometer lange Sesriem Canyon, die in de loop van miljoenen jaren door de stroming van de rivier de Tsauchab is gecreëerd.

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Rijafstand deze dag: ca. 160 km

Dag 5: Sesriem – Aus

Vandaag rijdt u naar Aus. Onderweg ernaartoe kunt u langs het Duwisib-kasteel rijden, dat midden in de droge savanne door baron Hans Heinrich von Wolf werd gebouwd. Na het einde van de oorlog tussen Duitsland en Namibië in 1907 keerde baron von Wolf terug naar Duitsland en trouwde met Jayta Humphreys, de stiefdochter van de Amerikaanse consul.  Ze besloten zich in het zuidwesten van Afrika te vestigen. Architect Wilhelm Sander kreeg de opdracht het kasteel te ontwerpen. Het meeste materiaal werd uit Duitsland geïmporteerd. Steenhouwers uit Italië, Zweden en Ierland werden in dienst genomen. Het 22 kamers tellende kasteel werd in 1909 voltooid. Als u tijd hebt, kunt u het kasteel bezoeken en het oorspronkelijke interieur bezichtigen. Met een beetje geluk ziet u wilde paarden in het omliggende gebied. Deze paarden schijnen nakomelingen van de volbloedpaarden van de baron te zijn.

Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie Klein-Aus Vista, gelegen aan de rand van een niet-toegankelijk diamantenmijnbouwgebied, ook wel ‘Die Sperrgebiet’ genoemd. In het Duits betekent dit ‘verboden terrein’. De Duitsers vonden in 1908 diamanten in de Namibwoestijn en zette 26.000 kmaf. Slechts enkelen hebben sinds 1908 toestemming gekregen om dit gebied te betreden. Na de onafhankelijkheid heeft de regering van Namibië een gedeelte van ‘Die Sperrgebiet’ tot Nationaal Park uitgeroepen. Tegenwoordig is het gebied opengesteld voor het houden van tochten onder leiding van een gids van het Namibische ministerie voor milieu en toerisme.

Rijafstand deze dag: ca. 390 km.

Dag 6: Aus

U kunt de dag zelf invullen.

Het magische woestijnlandschap rondom het hotel is ideaal voor wandeltochten en kan via de gemarkeerde paden worden verkend. In het hotel kunt u tegen meerprijs een excursie boeken naar Koichab Pan in het Namib Naukluft Park. In het park kunt u bij Garup wilde paarden zien.

Klein-Aus Vista is ook een goed startpunt voor een bezoek aan de havenplaats Lüderitz, 120 km ervandaan. Lüderitz ligt op de plek waar de droge Namibwoestijn en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. U kunt er kolonies pinguïns en flamingo’s zien. De plaats is prachtig aan de kust gelegen. Daarnaast zijn hier mooie Duitse koloniale gebouwen, bakkerijen en cafeetjes. Vanuit hier kunt u naar het spookstadje Kolmanskop rijden. Vroeger was dit een mijnwerkersstadje. Het is tegenwoordig een populaire toeristische bestemming. De verlaten huizen en gebouwen zijn half onder het zand bedolven. Dit is zand uit de Namibwoestijn, en door de constant waaiende wind hiernaartoe gebracht. Kolmanskops ligt in ‘Die Sperrgebiet’. Om toegang tot het stadje te krijgen heeft u een vergunning nodig.  De vergunning kan bij de stadspoort worden gekocht. Daarna volgt een begeleide tocht. De aanvangstijden hiervan zijn 9.30 uur en 11.00 uur op maandag t/m zaterdag, en 10.00 uur op zondag.

‘s Avonds kunt u vanuit het hotel van de prachtige zonsondergang genieten.

Rijafstand deze dag: Is afhankelijk van uw keuze.

Dag 7: Aus – Fish River Canyon

U rijdt naar het zuiden van Namibië, naar de Fish River Canyon – een van de absolute hoogtepunten van de reis. Fish River Canyon, ook wel Visriviercanyon genoemd, is na de Grand Canyon in de VS de grootste kloof ter wereld. In de loop van miljoenen jaren is deze 160 km lange en tot wel 27 km brede kloof door enorme endogene krachten en de rivier ontstaan. De maximale diepte is 550 meter. Bij Hobas, 70 km ten noorden van Ai-Ais, ligt een voor het publiek toegankelijk uitkijkpunt. Dit deel van de kloof maakt deel uit van het Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier Park. In Ai-Ais bevinden zich enkele warmwaterbronnen. Ai-Ais betekent ‘brandend water’ in de lokale Nama-taal. De zwavelhoudende warmwaterbronnen liggen aan de voet van de bergen aan de zuidelijke zijde van Fish River Canyon.

U verblijft twee nachten in uw accommodatie Cañon Lodge.

Rijafstand deze dag: ca. 290 km.

Dag 8: Fish River Canyon

Als u geen last van hoogtevrees heeft, kunnen wij u een tocht naar Fish River Canyon en de omgeving aanbevelen. Vanaf fantastische uitkijkpunten kunt u hier genieten van het uitzicht op indrukwekkende formaties en kleuren. Vanaf de noordzijde kunt u naar de bodem van de kloof rijden. Afhankelijk van het seizoen is het mogelijk in de rivier te zwemmen. De rivier de Fish stroomt niet het hele jaar door, meestal alleen in de zomermaanden van november tot en met februari. Vaak staat hij van juni tot en met augustus droog.

Rijafstand deze dag: ca. 40 km.

Dag 9: Fish River Canyon – Kalahari

U verlaat Fish River Canyon en zet koers richting het centrale deel van Namibië, naar de schilderachtige Kalahari, waar u twee nachten verblijft. De woestijn de Kalahari beslaat een gigantisch gebied van ca. 900.000 km2, waarvan 70% in Botswana ligt. Het overige deel ligt verdeeld over Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Hier vindt u een rijk dierenleven en plantenwereld. Meerdere gebieden zijn als Nationaal Park of wildreservaat aangewezen. U kunt hier o.a. ook het volk de San ontmoeten. Ze leven nog steeds van jagen en verzamelen.

Onderweg kunt u een stop maken bij Quiver Tree Forest, bekend om zijn 250 kokerbomen. De Bosjesmannen gebruikten vroeger de takken voor het maken van pijlkokers, vandaar de naam. De bomen zijn 200 tot 300 jaar oud en kunnen 9 meter hoog worden.

In dit gebied bevindt zich tevens Giant’s Playground. Hier liggen 180 miljoen jaar oude lavastenen. Ze zijn uit de aarde omhoog gedrukt en bij het bereiken van het aardoppervlak afgekoeld. Door endogene krachten zijn de stenen op elkaar gestapeld en zijn er unieke formaties gecreëerd.

Als er nog tijd voor is, kunt u langs de Nautedam rijden. Dit stuwmeer bevat 69 miljoen m³ water en is daarmee het op twee na grootste stuwmeer van Namibië.

Rijafstand deze dag: ca. 425 km.

Dag 10: Kalahari

U kunt de dag zelf invullen.

De mogelijkheden zijn heerlijk ontspannen in de fantastische omgeving of deelnemen aan een activiteit van de lodge. U kunt o.a. de prachtige cheeta’s zien. Ze leven in een omheind gebied van 12 hectare. Een andere optie is een bezoek aan de fascinerende Kalahari, waar hoge rode duinen, brede valleien en groene acaciabomen zijn te zien. Ook kunt u hier antilopen, oryxen, giraffen en struisvogels in een magistraal landschap voorbij zien komen.

Dag 11: Kalahari – Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge

Vandaag rijdt u naar het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge, gelegen op ca. 40 minuten rijden van de hoofdstad, Windhoek.

Het natuurreservaat bestaat uit 1.700 hectare struikachtig gebied. Wat wilde dieren betreft leven hier o.a. giraffen, zwarte gnoes, knobbelzwijnen, zebra’s, oryxen en luipaarden.

Rijafstand deze dag: ca. 310 km

Dag 12: Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge
Dag 13: Terugreis

U rijdt naar de luchthaven van Windhoek. Hier levert u de huurauto in en vliegt naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 14: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland en kunt terugkijken op een geweldige vakantie vol belevenissen.

Verleng uw reis

Nationaal park Chobe, 3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + €1389
Per kind jonger dan 12 jr.: + €923
Singletoeslag: + € 381

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Bezoek de Okavango-delta, 4 overnachtingen

Prijs:
Per persoon in tweepersoonskamer: + € 1808
Toeslag eenpersoonskamer: + € 633

Verleng uw reis met een safari in een van de meest unieke natuurgebieden ter wereld.

Begin januari regent het in het hoogland van Angola. De regen stroomt van de berghellingen af en zet grote stukken land onder water. Als de grond niet meer water op kan nemen, stroomt het regenwater verder naar het zuiden, weg van de zee. Binnen een paar maanden komt het aan bij de Okavango-rivier en hier herhaalt het hele proces zich nogmaals: als de rivier niet meer water op kan nemen, komen de omringende stukken land onder water te staan en het water stroomt verder door naar het zuiden, richting Botswana. Ongeveer 6 maanden nadat het water als regenwater in het hoogland van Angola is gevallen, bereikt het de Kalahari-woestijn in Botswana. Hier stroomt het uit in het niets. Er is hier namelijk geen zee of rivier, alleen maar een kale woestijn die zonder dit water het grootste gedeelte van het jaar droog en dor zou zijn. Dankzij het regenwater uit Angola wordt dit tijdelijk de grootste binnenlandse delta van Afrika en een van de gebieden met de meeste dieren, en daardoor een fantastische safari-bestemming.

Deze delta is natuurlijk een waar paradijs voor een vogelliefhebber. U vindt hier maar liefst 530 verschillende soorten vogels. U kunt hier ook nijlpaarden, olifanten, giraffen, zebra’s en een heleboel soorten antilopen aantreffen. En door de komst van deze prooidieren komen er ook roofdieren, zodat het niet ongebruikelijk is om hier leeuwen, luipaarden of wilde honden te zien.

U overnacht in een rustiek, maar comfortabel en gezellig tentenkamp. Alle tenten hebben een eigen badkamer en toilet, ingericht op bush-manier. Hiervandaan gaat u op safari in de delta. Het is ook mogelijk om een boottocht in een traditionele kano bij te bestellen, als u alles eens vanaf het water wilt aanschouwen.

Let op: deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 reizigers en is niet geschikt voor kinderen onder de 12.

U moet de verlenging uiterlijk 60 dagen voor vertrek boeken.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 400
We raden u aan deze reis ruim op tijd te boeken om zeker te zijn van deelname.

Neem contact met ons op voor informatie over kinderprijzen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.