Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaNamibiëSossusvlei & Fish River Canyon
Zelf rijden | 14 dagen:

Sossusvlei & Fish River Canyon

Hoogtepunten van deze reis:

Windhoek, Sossusvlei, Sesriem Canyon, Aus, Namibwoestijn, Fish River Canyon, Kalahari, het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge.

In de prijs is inbegrepen:

  • Vlucht van Nederland naar Windhoek v.v.
  • 11 dagen Avis autohuur Toyota Hilux met vierwielaandrijving of soortgelijke auto, incl. de nodige verzekeringen
  • 11 overnachtingen in goede hotels en lodges
  • 11 x ontbijt (dag 3 t/m dag 13)
  • 10 x diner (dag 3 t/m dag 12)
  • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
  • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen
Toeslag voor eenpersoonskamer € 400
We raden u aan deze reis ruim op tijd te boeken om zeker te zijn van deelname.

Neem contact met ons op voor informatie over kinderprijzen.

Combinatiemogelijkheden na de safari:

Kies deze reis omdat...

Wilt u de vrijheid om zelf Namibië te verkennen tijdens een tocht met van tevoren geregelde accommodaties? Dan is deze vakantie waarbij u zelf rijdt misschien iets voor u. Namibië is een geschikt land om zelf te rijden. Er zijn prima wegen, goede auto’s en behulpzame inwoners.

De reis gaat door het centrale en zuidelijke deel van het land en start in de hoofdstad, Windhoek. Hierna begint uw avontuur in de Namibische natuur. U rijdt door unieke en grandioze landschappen met lange rivieren, diepe kloven, enorm grote woestijnen en hoge rode zandduinen. Met een beetje geluk ziet u de unieke woestijndieren.

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, is een bezoek aan het Duwisib-kasteel, het diamantenmijnbouwgebied ‘Die Sperrgebiet’, het spookstadje Kolmanskop en de kustplaats Lüderitz een idee.

De reis eindigt in een particulier natuurreservaat dat uit 1.700 ha struikachtig gebied en fascinerend dierenleven bestaat.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Namibië met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Windhoek
Dag 2: Aankomst in Windhoek

Na aankomst op de internationale luchthaven van Windhoek gaat u door de immigratie, haalt uw bagage op en gaat u vervolgens door de douane. U haalt uw huurauto op en rijdt naar uw hotel – ca. 1 uur rijden.

Windhoek is niet alleen de hoofdstad van Namibië, maar met zijn 300.000 inwoners ook de grootste stad van het land. De stad ligt op een hoogte van 1.650 meter en is in een prachtige vallei gelegen, die in het noorden door de Erosbergen en in het zuiden door de Auasbergen wordt omgeven. In het westen daalt het berggebied Khomas Hochland af richting de Namibwoestijn en de Atlantische Oceaan.

Windhoek is een moderne stad met een architectuur die duidelijk door de vroegere Duitse kolonisatie van het land is beïnvloed. Hier smelten de Europese tradities en de Afrikaanse culturen samen.

De stadskern van Windhoek is rondom de Independence Avenue geconcentreerd en kan gemakkelijk te voet worden verkend. De drukke hoofdwinkelstraat begint bij Ausspannplatz in het zuiden en loopt tot aan de wijk Katutura in het noorden. Als u tijd hebt, kunnen we aanraden het Namibia Craft Centre te bezoeken. U kunt hier Namibische kunst, boeken, foto’s en lokale delicatessen kopen.

Rijafstand deze dag: ca. 45 km

Overnachting The Elegant Guesthouse 

Dag 3: Windhoek – Sesriem
Dag 3: Windhoek – Sesriem

Vandaag rijdt u richting het zuiden, naar Sesriem bij de Namibwoestijn. U rijdt door het schilderachtige en ruwe berggebied Khomas Hochland dat een hoogte heeft van 1.750 tot 2.000 meter. Het gebied wordt gekenmerkt door steile bergen en golvende heuvels. Vervolgens rijdt u naar de Remhoogtepas, 1.556 meter boven zeeniveau, waar u van een prachtig uitzicht bij ‘The Great Escarpment’ kunt genieten. Dit is een grote geologische formatie die de duidelijke grens met de Namibwoestijn vormt. Deze woestijn strekt zich over een lengte van 2.000 km langs de Atlantische kust van Afrika uit. De woestijn is meer dan 50 miljoen jaar oud en daarmee de oudste woestijn ter wereld. Hier kunt u woestijndieren en de betoverende rode zandduinen bij de beroemde Sossusvlei zien. Het zijn de hoogste zandduinen ter wereld.

Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie Hoodia Desert Lodge bij de rivier de Tsauchab, ca. 20 km van Sesriem, dat aan het grootste Nationaale Park van Namibië – Namib Naukluft Park – grenst. Het park beslaat een gebied van 50.000 km². Dit is groter dan Nederland.

Rijafstand deze dag: ca. 310 km

Overnachting Hoodia Desert Lodge 

Dag 4: Sossusvlei & Sesriem Canyon
Dag 4: Sossusvlei & Sesriem Canyon

U kunt de dag beginnen met een extra belevenis, te weten een geweldig ballonvaart boven de Sossusvlei.

Wij raden u aan vroeg naar de Sossusvlei te rijden. Tijdens het langzaam opkomen van de zon ondergaat de woestijn een fascinerende kleurwisseling.

Als u wilt, kunt u naar de top van een van de hoogste zandduinen ter wereld wandelen en het unieke uitzicht over de Sossusvlei en het uitgedroogde meer Deadvlei zien. Hier staan, als een soort kunstwerk van de natuur, dode bomen die hun takken als armen naar de blauwe hemel uitstrekken.

Hierna kunt u uw ontbijt onder een acaciaboom nuttigen voordat u verder rijdt naar de 30 meter diepe en 3 kilometer lange Sesriem Canyon, die in de loop van miljoenen jaren door de stroming van de rivier de Tsauchab is gecreëerd.

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Rijafstand deze dag: ca. 160 km

Lees hier meer over de tocht (er geldt een meerprijs):

Overnachting Hoodia Desert Lodge 

Dag 5: Sesriem – Aus
Dag 5: Sesriem – Aus

Vandaag rijdt u naar Aus. Onderweg ernaartoe kunt u langs het Duwisib-kasteel rijden, dat midden in de droge savanne door baron Hans Heinrich von Wolf werd gebouwd. Na het einde van de oorlog tussen Duitsland en Namibië in 1907 keerde baron von Wolf terug naar Duitsland en trouwde met Jayta Humphreys, de stiefdochter van de Amerikaanse consul.  Ze besloten zich in het zuidwesten van Afrika te vestigen. Architect Wilhelm Sander kreeg de opdracht het kasteel te ontwerpen. Het meeste materiaal werd uit Duitsland geïmporteerd. Steenhouwers uit Italië, Zweden en Ierland werden in dienst genomen. Het 22 kamers tellende kasteel werd in 1909 voltooid. Als u tijd hebt, kunt u het kasteel bezoeken en het oorspronkelijke interieur bezichtigen. Met een beetje geluk ziet u wilde paarden in het omliggende gebied. Deze paarden schijnen nakomelingen van de volbloedpaarden van de baron te zijn.

Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie Klein-Aus Vista, gelegen aan de rand van een niet-toegankelijk diamantenmijnbouwgebied, ook wel ‘Die Sperrgebiet’ genoemd. In het Duits betekent dit ‘verboden terrein’. De Duitsers vonden in 1908 diamanten in de Namibwoestijn en zette 26.000 kmaf. Slechts enkelen hebben sinds 1908 toestemming gekregen om dit gebied te betreden. Na de onafhankelijkheid heeft de regering van Namibië een gedeelte van ‘Die Sperrgebiet’ tot Nationaal Park uitgeroepen. Tegenwoordig is het gebied opengesteld voor het houden van tochten onder leiding van een gids van het Namibische ministerie voor milieu en toerisme.

Rijafstand deze dag: ca. 390 km.

Overnachting Klein-Aus Vista 

Dag 6: Aus
Dag 6: Aus

U kunt de dag zelf invullen.

Het magische woestijnlandschap rondom het hotel is ideaal voor wandeltochten en kan via de gemarkeerde paden worden verkend. In het hotel kunt u tegen meerprijs een excursie boeken naar Koichab Pan in het Namib Naukluft Park. In het park kunt u bij Garup wilde paarden zien.

Klein-Aus Vista is ook een goed startpunt voor een bezoek aan de havenplaats Lüderitz, 120 km ervandaan. Lüderitz ligt op de plek waar de droge Namibwoestijn en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. U kunt er kolonies pinguïns en flamingo’s zien. De plaats is prachtig aan de kust gelegen. Daarnaast zijn hier mooie Duitse koloniale gebouwen, bakkerijen en cafeetjes. Vanuit hier kunt u naar het spookstadje Kolmanskop rijden. Vroeger was dit een mijnwerkersstadje. Het is tegenwoordig een populaire toeristische bestemming. De verlaten huizen en gebouwen zijn half onder het zand bedolven. Dit is zand uit de Namibwoestijn, en door de constant waaiende wind hiernaartoe gebracht. Kolmanskops ligt in ‘Die Sperrgebiet’. Om toegang tot het stadje te krijgen heeft u een vergunning nodig.  De vergunning kan bij de stadspoort worden gekocht. Daarna volgt een begeleide tocht. De aanvangstijden hiervan zijn 9.30 uur en 11.00 uur op maandag t/m zaterdag, en 10.00 uur op zondag.

‘s Avonds kunt u vanuit het hotel van de prachtige zonsondergang genieten.

Rijafstand deze dag: Is afhankelijk van uw keuze.

Overnachting Klein-Aus Vista 

Dag 7: Aus – Fish River Canyon
Dag 7: Aus – Fish River Canyon

U rijdt naar het zuiden van Namibië, naar de Fish River Canyon – een van de absolute hoogtepunten van de reis. Fish River Canyon, ook wel Visriviercanyon genoemd, is na de Grand Canyon in de VS de grootste kloof ter wereld. In de loop van miljoenen jaren is deze 160 km lange en tot wel 27 km brede kloof door enorme endogene krachten en de rivier ontstaan. De maximale diepte is 550 meter. Bij Hobas, 70 km ten noorden van Ai-Ais, ligt een voor het publiek toegankelijk uitkijkpunt. Dit deel van de kloof maakt deel uit van het Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier Park. In Ai-Ais bevinden zich enkele warmwaterbronnen. Ai-Ais betekent ‘brandend water’ in de lokale Nama-taal. De zwavelhoudende warmwaterbronnen liggen aan de voet van de bergen aan de zuidelijke zijde van Fish River Canyon.

U verblijft twee nachten in uw accommodatie Cañon Lodge.

Rijafstand deze dag: ca. 290 km.

Overnachting Cañon Lodge 

Dag 8: Fish River Canyon
Dag 8: Fish River Canyon

Als u geen last van hoogtevrees heeft, kunnen wij u een tocht naar Fish River Canyon en de omgeving aanbevelen. Vanaf fantastische uitkijkpunten kunt u hier genieten van het uitzicht op indrukwekkende formaties en kleuren. Vanaf de noordzijde kunt u naar de bodem van de kloof rijden. Afhankelijk van het seizoen is het mogelijk in de rivier te zwemmen. De rivier de Fish stroomt niet het hele jaar door, meestal alleen in de zomermaanden van november tot en met februari. Vaak staat hij van juni tot en met augustus droog.

Rijafstand deze dag: ca. 40 km.

Overnachting Cañon Lodge 

Dag 9: Fish River Canyon – Kalahari
Dag 9: Fish River Canyon – Kalahari

U verlaat Fish River Canyon en zet koers richting het centrale deel van Namibië, naar de schilderachtige Kalahari, waar u twee nachten verblijft. De woestijn de Kalahari beslaat een gigantisch gebied van ca. 900.000 km2, waarvan 70% in Botswana ligt. Het overige deel ligt verdeeld over Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Hier vindt u een rijk dierenleven en plantenwereld. Meerdere gebieden zijn als Nationaal Park of wildreservaat aangewezen. U kunt hier o.a. ook het volk de San ontmoeten. Ze leven nog steeds van jagen en verzamelen.

Onderweg kunt u een stop maken bij Quiver Tree Forest, bekend om zijn 250 kokerbomen. De Bosjesmannen gebruikten vroeger de takken voor het maken van pijlkokers, vandaar de naam. De bomen zijn 200 tot 300 jaar oud en kunnen 9 meter hoog worden.

In dit gebied bevindt zich tevens Giant’s Playground. Hier liggen 180 miljoen jaar oude lavastenen. Ze zijn uit de aarde omhoog gedrukt en bij het bereiken van het aardoppervlak afgekoeld. Door endogene krachten zijn de stenen op elkaar gestapeld en zijn er unieke formaties gecreëerd.

Als er nog tijd voor is, kunt u langs de Nautedam rijden. Dit stuwmeer bevat 69 miljoen m³ water en is daarmee het op twee na grootste stuwmeer van Namibië.

Rijafstand deze dag: ca. 425 km.

Overnachting Bagatelle Kalahari Game Ranch 

Dag 10: Kalahari
Dag 10: Kalahari

U kunt de dag zelf invullen.

De mogelijkheden zijn heerlijk ontspannen in de fantastische omgeving of deelnemen aan een activiteit van de lodge. U kunt o.a. de prachtige cheeta’s zien. Ze leven in een omheind gebied van 12 hectare. Een andere optie is een bezoek aan de fascinerende Kalahari, waar hoge rode duinen, brede valleien en groene acaciabomen zijn te zien. Ook kunt u hier antilopen, oryxen, giraffen en struisvogels in een magistraal landschap voorbij zien komen.

Overnachting Bagatelle Kalahari Game Ranch 

Dag 11: Kalahari – Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge
Dag 11: Kalahari – Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge

Vandaag rijdt u naar het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge, gelegen op ca. 40 minuten rijden van de hoofdstad, Windhoek.

Het natuurreservaat bestaat uit 1.700 hectare struikachtig gebied. Wat wilde dieren betreft leven hier o.a. giraffen, zwarte gnoes, knobbelzwijnen, zebra’s, oryxen en luipaarden.

Rijafstand deze dag: ca. 310 km

Overnachting Onjala Lodge 

Dag 12: Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge
Dag 12: Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge

U kunt de dag zelf invullen.

Onjala is een parel midden in de ongerepte Namibische natuur. Hier kunt u genieten van de rust en uw accu weer opladen door te ontspannen bij het zwembad of in de spa-ruimte, met een boek op de veranda te zitten, of van de dierengeluiden en de rest van de omgeving te genieten.  Optionele excursies zijn ter plaatse tegen meerprijs te boeken.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Onjala Lodge 

Dag 13: Terugreis
Dag 13: Terugreis

U rijdt naar de luchthaven van Windhoek. Hier levert u de huurauto in en vliegt naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 14: Weer thuis in Nederland
Dag 14: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland en kunt terugkijken op een geweldige vakantie vol belevenissen.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten
Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten

Per persoon in een tweepersoonkamer: + €1050
Per kind jonger dan 12 jr.: + €675
Singletoeslag: + € 340

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Overnachting Chobe Safari Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.