Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaNamibiëSafari & Bosjesmannen in Namibië
8 dagen:

Safari & Bosjesmannen in Namibië

Hoogtepunten van deze reis: 

Nationaal Park Etosha, Bosjesmannen in de Ombili Foundation

In de prijs is inbegrepen:

  • Vlucht van Nederland naar Windhoek v.v.
  • Transport volgens de beschrijving in het programma. Met lokale, Engelssprekende gids/chauffeur
  • 5 overnachtingen in goede hotels en lodges
  • 5 x ontbijt (dag 3, 4, 5, 6, 7)
  • 4 x diner (dag 2, 3, 4, 5)
  • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
  • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

  • 3 x safari in Nationaal Park Etosha
  • Bezoek aan de Ombili Foundation
  • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer € 201
Korting bij grote groepen.

We raden u aan deze reis ruim op tijd te boeken om zeker te zijn van deelname.

Neem contact met ons op voor informatie over kinderprijzen.
Kies deze reis omdat...

Langs de westkust ten noorden van Zuid-Afrika ligt Namibië, een van de mooiste landen van Afrika, en een land met fascinerende contrasten. Hier zijn unieke landschappen te vinden: enorme open vlaktes, tafelbergen, zoutvlaktes, ruwe kusten en een woestijn met rode zandduinen. Het is tevens een land met een fantastisch dierenleven en vele fascinerende culturen, die van de oorspronkelijke bevolking en de Duitse kolonisten afstammen.

Tijdens deze rondreis gaat u op avontuur in het Nationaale Park Etosha. Dit park is beroemd om zijn enorme zoutvlakte en gevarieerde dierenleven met onder meer olifanten, oryxen, leeuwen, giraffen, zwarte impala’s, de grootste en kleinste antilopensoort, scharrelaars en nog veel meer. U bezoekt de Ombili Foundation, waar u Bosjesmannen (ook wel het volk de San genoemd) ontmoet. Zij hebben de oudste cultuur van Afrika. Uw reis eindigt in de hoofdstad, Windhoek. Deze stad kenmerkt zich door de Duitse koloniale tijd.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Namibië met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Windhoek – Etosha
Dag 2: Aankomst in Windhoek – Etosha

Na aankomst op de internationale luchthaven van Windhoek gaat u door de immigratie, haalt uw bagage op en gaat u vervolgens door de douane. In de aankomsthal wacht uw Engelssprekende chauffeur u op en rijdt u naar uw lodge. De lodge ligt bij de oostelijke ingang van het wereldberoemde Nationaale Park Etosha.

Vanaf de luchthaven gaat de reis noordwaarts. Uw chauffeur rijdt u via Otjiwarongo en de mijnstad Tsumeb naar uw bestemming. Na ca. 4 uur arriveert u bij Mokuti Etosha Lodge. Hier heeft u 4 overnachtingen.

Overnachting Mokuti Lodge 

Dag 3: Safari in Nationaal Park Etosha
Dag 3: Safari in Nationaal Park Etosha

Etosha is een van de meest bijzondere Nationaale Parken van Afrika. Het park is bekend om zijn 5.000 kmgrote zoutvlakte, Etosha Pan genaamd, die zo groot is dat het vanaf de ruimte is te zien. Dit enorme open gebied is het restant van een uitgedroogd meer. De witte, haast eindeloze zoutvlakte is fascinerend en bijna onwerkelijk.

Hoewel de leefomstandigheden extreem zijn, is er een rijk dierenleven. Het park wordt tot de absoluut beste plekken van Afrika gerekend waar wilde dieren zijn te zien, vooral rondom de waterpoelen. Het gebied rond de waterpoelen is ook broedplaats voor trekvogels.

Vandaag gaat u op gamedrive. Er is goede kans dat u leeuwen, giraffen, zebra’s, elandantilopen (een van de grootste soorten antilope), Damara Dik-Diks (een van de kleinste soorten antilope) en olifanten op zoek naar voedsel en water of rustend in de schaduw ziet.

U kunt de middag zelf invullen.

Bij te boeken tegen meerprijs: Safari in open jeep. Prijs per dag ca. 700-800 NAD (kan uitsluitend in de lodge worden geboekt).

Overnachting Mokuti Lodge 

Dag 4: Ombili Foundation en safari in Nationaal Park Etosha
Dag 4: Ombili Foundation en safari in Nationaal Park Etosha

Na het ontbijt bezoekt u de Ombili Foundation vlak bij de plaats Tsumeb. De stichting heeft als doel de leefomstandigheden van de Bosjesmannen (het volk de San) te verbeteren. Hun cultuur is 25.000 tot 30.000 jaar oud en daarmee de oudste cultuur van Afrika. De Bosjesmannen komen oorspronkelijk uit het zuiden van Afrika. Als jagers en verzamelaars hebben zij altijd een traditioneel leven in de natuur geleid. In de loop der jaren zijn hun leefomstandigheden echter aangetast doordat hun eeuwenlange leefgebieden geleidelijk door koloniale en andere machthebbers zijn ingenomen. Velen van hen zijn door de jaren heen als veeherder of landarbeider uitgebuit. Ze kregen alcohol en weinig eten in plaats van een echt loon. Dit heeft tot honger en alcoholisme geleid. Vandaag de dag hebben de Bosjesmannen op veel plaatsen een zwaar bestaan en vinden het moeilijk zich in de moderne wereld te begeven.

Daarom is de Ombili Foundation opgericht. Er leven tegenwoordig ongeveer 480 Bosjesmannen. Het streven is het voor deze mensen mogelijk te maken om in de moderne wereld te leven. U krijgt volop de mogelijkheid om hun vragen te stellen over hun cultuur en het overleven in de moderne wereld.

Hierna is het tijd voor de lunch. In de middag gaat u opnieuw op safari in het Nationaale Park Etosha.

Overnachting Mokuti Lodge 

Dag 5: Safari in Nationaal Park Etosha
Dag 5: Safari in Nationaal Park Etosha

Vandaag gaat u op de laatste safari van deze reis. Speur naar de zeldzame en prachtige dieren zoals oryxen, zwarte impala’s, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, wilde honden, goochelarenden en mooie scharrelaars met paarse borst- en andere kleurrijke veren.

Na de safari wordt u naar uw lodge gereden. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ontspannen onder de Afrikaanse hemel, een verfrissende duik in het zwembad nemen, een wandeltocht over de gemarkeerde wandelpaden maken of het vlakbij gelegen Ontouka Reptile Park bezoeken.

Overnachting Mokuti Lodge 

Dag 6: Etosha – Windhoek
Dag 6: Etosha – Windhoek

U wordt naar de hoofdstad, Windhoek, gereden. Deze stad is met zijn ca. 300.000 inwoners de grootste stad van het land. De stad ligt op een hoogte van 1.650 meter en is in een prachtige vallei gelegen, die in het noorden door de Erosbergen en in het zuiden door de Auasbergen wordt omgeven. In het westen daalt het berggebied Khomas Hochland af richting de Namibwoestijn en de Atlantische Oceaan.

Windhoek is een moderne stad met een architectuur die duidelijk door de vroegere Duitse kolonisatie van het land is beïnvloed. De stadskern van Windhoek is rondom de Independence Avenue geconcentreerd en kan gemakkelijk te voet worden verkend. De drukke hoofdwinkelstraat begint bij Ausspannplatz in het zuiden en loopt tot aan de wijk Katutura in het noorden.

Overnachting Safari Court Hotel 

Dag 7: Terugreis
Dag 7: Terugreis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden, waar u, met tussenlanding(en) onderweg, naar Nederland vliegt.

Dag 8: Weer thuis
Dag 8: Weer thuis

U landt in Nederland en kunt terugkijken op een geweldige reis vol belevenissen.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 740
Singletoeslag: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan en een waar paradijs als u met kinderen reist. Het hele jaar door is hier een heerlijk klimaat en een ongelofelijk vriendelijke lokale bevolking. Het eiland wordt omgeven door kristalhelder water. Er zijn kindvriendelijke stranden die worden afgeschermd door een kleurrijk koraalrif, waardoor Mauritius eveneens een perfecte plaats voor snorkelen is. Mauritius heeft een ongelofelijk mooie natuur met weelderige bossen, kleine lagunes en watervallen waarbij het water bruisend van de berg valt.

Het eiland Mauritius is de ideale plek voor het hele gezin. Er is een zee aan activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op het water. 8 km van het strand Flic-en-Flac ligt Casela Nature Park. Hier vindt u reuzenschildpadden, zebra’s, tijgers, leeuwen, giraffen, apen en 1500 vogels. Het is ook mogelijk om op een segway te rijden, over hangbruggen te lopen en nog veel meer.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge 4 dagen/3 nachten
Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 510
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 405
Singletoeslag: + € 45

U verblijft 3 nachten in het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge, gelegen op ca. 40 minuten rijden van de hoofdstad, Windhoek.

Het natuurreservaat bestaat uit 1.700 hectare struikachtig gebied. Wat wilde dieren betreft leven hier o.a. giraffen, zwarte gnoes, knobbelzwijnen, zebra’s, oryxen en luipaarden.

Onjala is een parel midden in de ongerepte Namibische natuur. Hier kunt u genieten van de rust en uw accu weer opladen door te ontspannen bij het zwembad of in de spa-ruimte, met een boek op de veranda te zitten, of van de dierengeluiden en de rest van de omgeving te genieten. Optionele excursies zijn ter plaatse tegen meerprijs te boeken.

Het verblijf is inclusief volpension.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Onjala Lodge 

Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten
Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 860
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 400
Singletoeslag: + € 270

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Upgrademogelijkheden:

Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Toeslag eenpersoonskamer: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Kaapstad 5 dagen/4 nachten
Kaapstad 5 dagen/4 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 586
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 719
Singletoeslag: + € 319

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheden in Kaapstad:

Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten
Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten

Per persoon in een tweepersoonkamer: + €1050
Per kind jonger dan 12 jr.: + €675
Singletoeslag: + € 340

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Overnachting Chobe Safari Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.