Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaNamibiëNatuur & cultuur in Namibië
8 dagen:

Natuur & cultuur in Namibië

Hoogtepunten van deze reis:

De zandduinen in Sossusvlei, Sesriem Canyon, Swakopmund, The Living Museum of the Ju/’Hoansi-San (‘levend museum’ van de Bosjesmannen – ook wel het volk de San genoemd).

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Windhoek v.v. incl. transfer
 • Transport volgens de beschrijving in het programma. Met lokale, Engelssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen in goede hotels en lodges
 • 5 x ontbijt (dag 2, 3, 4, 5, 6)
 • 3 x diner (dag 2, 3, 6)
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Sossusvlei
 • Sesriem Canyon
 • The Living Museum of the Ju/’Hoansi-San (‘levend museum’ van de Bosjesmannen – ook wel het volk de San genoemd).
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer € 282
We raden u aan deze reis ruim op tijd te boeken om zeker te zijn van deelname.

Neem contact met ons op voor informatie over kinderprijzen.
Kies deze reis omdat...

Namibië een fantastisch, gevarieerd en land vol contrasten is. U kunt hier de hoogste zandduinen ter wereld in de oudste woestijn ter wereld zien, te weten de enorm grote, rood gekleurde Namibwoestijn, die zich over 2.000 km langs de Atlantische kust uitstrekt. Met een beetje geluk ziet u woestijndieren, die zich helemaal aan het woestijnklimaat hebben aangepast.  Het land heeft ook een rijke geschiedenis en mooie architectuur uit de Duitse koloniale tijd. Dit kunt u bijvoorbeeld in de kustplaats Swakopmund zien.

Namibië kent ten minste 11 etnische groepen. Een daarvan kunt u in het levende museum van de Bosjesmannen (het volk de San) zien. In dit museum kunt u zien hoe de Bosjesmannen er alles aan doen om te overleven in de moderne wereld. Ook kunt u hier meer te weten komen over hun boeiende cultuur. Hun cultuur is 25.000 tot 30.000 jaar oud en daarmee de oudste van Afrika.

Het is mogelijk uw reis met enkele dagen te verlengen met een verblijf in het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge. U kunt hier een minisafari maken en het intrigerende dierenleven van Namibië bestuderen.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Namibië met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Windhoek – Sesriem
Dag 2: Aankomst in Windhoek – Sesriem

Na aankomst op de internationale luchthaven van Windhoek gaat u door de immigratie, haalt uw bagage op en gaat u vervolgens door de douane. In de aankomsthal wacht uw Engelssprekende gids/chauffeur u op en rijdt u naar uw lodge.

U gaat richting het zuiden, naar Sesriem bij de Namibwoestijn. Deze woestijn strekt zich over een lengte van 2.000 km langs de Atlantische kust van Afrika uit. Deze woestijn is meer dan 50 miljoen jaar oud en daarmee de oudste woestijn ter wereld. Hier kunt u woestijndieren en de betoverende rode zandduinen bij de beroemde Sossusvlei zien. Het zijn de hoogste zandduinen ter wereld.

Uw accommodatie is Sossusvlei Lodge. Deze ligt bij de ingang van het grootste Nationaale Park van Namibië, Namib Naukluft Park. Het park beslaat een gebied van 50.000 km². Dit is groter dan Nederland.

Overnachting Elegant Desert Lodge 

Dag 3: Sossusvlei & Sesriem Canyon
Dag 3: Sossusvlei & Sesriem Canyon

Vandaag vertrekt u al vroeg naar de Sossusvlei. Tijdens het langzaam opkomen van de zon ondergaat de woestijn een fascinerende kleurwisseling.

Als u wilt, kunt u naar de top van een van de hoogste zandduinen ter wereld wandelen en het unieke uitzicht over de Sossusvlei en het uitgedroogde meer Deadvlei zien. Hier staan, als een soort kunstwerk van de natuur, dode bomen die hun takken als armen naar de blauwe hemel uitstrekken.

Hierna kunt u uw ontbijt onder een acaciaboom nuttigen voordat u de 30 meter diepe en 3 kilometer lange Sesriem Canyon bezoekt. Deze grote kloof is in de loop van miljoenen jaren door de stroming van de rivier de Tsauchab gecreëerd.

De rest van de middag kunt u zelf invullen, bijvoorbeeld deelnemen aan een van de activiteiten bij de lodge of heerlijk ontspannen bij het zwembad.

Overnachting Elegant Desert Lodge 

Dag 4: Sossusvlei – Swakopmund
Dag 4: Sossusvlei – Swakopmund

U kunt de dag beginnen met een extra belevenis, te weten een geweldig ballonvaart boven de Sossusvlei.

Vandaag gaat u naar de kustplaats Swakopmund. De tocht gaat langs het Namib Naukluft Park en vervolgens door het indrukwekkende woestijnlandschap bij Kuiseb. U komt langs het beroemde maanlandschap en u kunt onderweg de nationale plant van Namibië, de Welwitschia mirabilis, zien.

Swakopmund heeft 42.000 inwoners en is de grootste kustplaats van het land. Het is tevens de favoriete vakantieplaats van Namibië. Aan de architectuur is te zien dat hier vroeger Duitse kolonisten hebben gewoond. De plaats vormt een groot contrast met de ernaast liggende Namibwoestijn.

Lees hier meer over de tocht (er geldt een meerprijs):

Overnachting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 5: Swakopmund
Dag 5: Swakopmund

U kunt de dag zelf invullen. Er is een enorm aanbod aan excursies. Deze zijn tegen een meerprijs ter plaatse te boeken. U kunt o.a. Kristall Galerie, het museum en het Aquarium bezoeken. Of wat dacht u van een fascinerende vliegtocht boven de woestijn of zandboarden in de duinen. In Walvis Bay kunt u op dolfijnensafari gaan. Tijdens deze safari kunt u springende dolfijnen en de Kaapse pelsrob zien. Laatstgenoemde waagt zich soms op het achterdek van de catamaran.

Lees hier meer over excursies tegen meerprijs:

Overnachting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 6: Swakopmund – Erongo
Dag 6: Swakopmund – Erongo

Vandaag gaat u naar Spitzkoppe bij de Erongobergen. Hier bezoekt u het levende museum van de Bosjesmannen (het volk de San). Hun cultuur is 25.000 tot 30.000 jaar oud en daarmee de oudste cultuur van Afrika. Het volk de San komt oorspronkelijk uit het zuiden van Afrika. Als jagers en verzamelaars hebben zij altijd een traditioneel leven in de natuur geleid. In de loop der jaren zijn hun leefomstandigheden echter aangetast doordat hun eeuwenlange leefgebieden geleidelijk door koloniale en andere machthebbers zijn ingenomen.

Bij aankomst staat er een gids voor u klaar die u op een wandeltocht in het bushveld meeneemt en over de traditionele jachtmethoden van de Bosjesmannen vertelt. U krijgt volop de mogelijkheid om vragen te stellen over hun cultuur en het overleven in de moderne wereld.

Hierna bezoekt u een lokaal San-dorp, waar u kunt zien hoe het dagelijkse leven van de bewoners eruitziet en op welke wijze het traditionele eten wordt bereid en sieraden worden gemaakt.

Vervolgens wordt u naar de lodge gereden waar u overnacht.

Overnachting Erongo Wilderness Lodge 

Dag 7: Erongo – Terugreis
Dag 7: Erongo – Terugreis

U wordt bij de lodge opgehaald en naar de internationale luchthaven van Windhoek gereden, waar u, met tussenlanding(en) onderweg, weer terugvliegt.

Dag 8: Weer thuis in Nederland
Dag 8: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland en kunt terugkijken op een geweldige vakantie vol belevenissen.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 740
Singletoeslag: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan en een waar paradijs als u met kinderen reist. Het hele jaar door is hier een heerlijk klimaat en een ongelofelijk vriendelijke lokale bevolking. Het eiland wordt omgeven door kristalhelder water. Er zijn kindvriendelijke stranden die worden afgeschermd door een kleurrijk koraalrif, waardoor Mauritius eveneens een perfecte plaats voor snorkelen is. Mauritius heeft een ongelofelijk mooie natuur met weelderige bossen, kleine lagunes en watervallen waarbij het water bruisend van de berg valt.

Het eiland Mauritius is de ideale plek voor het hele gezin. Er is een zee aan activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op het water. 8 km van het strand Flic-en-Flac ligt Casela Nature Park. Hier vindt u reuzenschildpadden, zebra’s, tijgers, leeuwen, giraffen, apen en 1500 vogels. Het is ook mogelijk om op een segway te rijden, over hangbruggen te lopen en nog veel meer.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge 4 dagen/3 nachten
Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 510
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 405
Singletoeslag: + € 45

U verblijft 3 nachten in het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge, gelegen op ca. 40 minuten rijden van de hoofdstad, Windhoek.

Het natuurreservaat bestaat uit 1.700 hectare struikachtig gebied. Wat wilde dieren betreft leven hier o.a. giraffen, zwarte gnoes, knobbelzwijnen, zebra’s, oryxen en luipaarden.

Onjala is een parel midden in de ongerepte Namibische natuur. Hier kunt u genieten van de rust en uw accu weer opladen door te ontspannen bij het zwembad of in de spa-ruimte, met een boek op de veranda te zitten, of van de dierengeluiden en de rest van de omgeving te genieten. Optionele excursies zijn ter plaatse tegen meerprijs te boeken.

Het verblijf is inclusief volpension.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Onjala Lodge 

Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten
Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 860
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 400
Singletoeslag: + € 270

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Upgrademogelijkheden:

Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Toeslag eenpersoonskamer: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Kaapstad 5 dagen/4 nachten
Kaapstad 5 dagen/4 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 586
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 719
Singletoeslag: + € 319

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheden in Kaapstad:

Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten
Nationaal park Chobe 4 dagen /3 nachten

Per persoon in een tweepersoonkamer: + €1050
Per kind jonger dan 12 jr.: + €675
Singletoeslag: + € 340

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Overnachting Chobe Safari Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.