• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaNamibiëFly-drive naar Nationaal Park Etosha & Sossusvlei
18 dagen

Fly-drive naar Nationaal Park Etosha & Sossusvlei

Geniet van de vrijheid in uw eigen huurauto. Zie de dieren op de zoutvlakte in Etosha, de roofdieren in Okonjima, het morgenrood bij de duinen van Sossusvlei, en de Duitse kustplaats Swakopmund.

Fly-drive naar Nationaal Park Etosha & Sossusvlei Fly-drive naar Nationaal Park Etosha & Sossusvlei
18 dagen

Fly-drive naar Nationaal Park Etosha & Sossusvlei

Geniet van de vrijheid in uw eigen huurauto. Zie de dieren op de zoutvlakte in Etosha, de roofdieren in Okonjima, het morgenrood bij de duinen van Sossusvlei, en de Duitse kustplaats Swakopmund.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U heeft uw eigen huurauto en de vrijheid om van de dagen te genieten zoals u dat wilt
 • Wij verzorgen de overnachtingen, zowel ontbijt als diner is inbegrepen op de meeste dagen
 • U kunt zich verheugen op fantastische safaribelevenissen in nationaal park Etosha
 • Sluit de reis af met zelfverwenning in de heerlijke Onjala Lodge

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen

De reis in het kort:

Als u de vrijheid wilt om zelf Namibië te verkennen tijdens een tocht met van tevoren geregelde accommodaties, dan is deze vakantie waarbij u zelf rijdt misschien iets voor u. Namibië is een geschikt land om zelf te rijden. Zowel de wegen als de auto’s zijn prima, dus geen reden tot twijfel.

Deze reis laat u het centrale en noordelijke deel van het land zien. U bezoekt de charmante kustplaats Swakopmund, gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de enorme Namibwoestijn. Een van de hoogtepunten van de reis is het beroemde Nationale Park Etosha. Het is niet alleen beroemd om zijn fascinerende dieren, maar ook om zijn grote zoutvlakte. De zoutvlakte is zo groot dat het vanaf de ruimte is te zien. Bij de Sossusvlei kunt u de hoge rode zandduinen en het opgedroogde meer de Deadvlei zien. Niet ver van de rivier de Tsauchab bevindt zich de 30 meter diepe Sesriem Canyon, die absoluut een bezoek waard is. Als u van wandelen houdt, moet u zeker de Fransfontein- en Erongobergen verkennen. De bergen zijn omgeven door natuurreservaten met wilde dieren. De reis eindigt in Windhoek.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Windhoek v.v.
 • 15 dagen Avis autohuur Toyota Hilux met vierwielaandrijving of soortgelijke auto, incl. de nodige verzekeringen
 • 15 overnachtingen in goede hotels en lodges
 • 15 x ontbijt (dag 3 t/m dag 17)
 • 11 x diner (dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15)
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Namibië met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Windhoek

Na aankomst op de internationale luchthaven van Windhoek gaat u door de immigratie, haalt uw bagage op en gaat u vervolgens door de douane. U haalt uw huurauto op en rijdt naar uw hotel – ca. 1 uur rijden.

Windhoek is niet alleen de hoofdstad van Namibië, maar met zijn 300.000 inwoners ook de grootste stad van het land. De stad ligt op een hoogte van 1.650 meter en is in een prachtige vallei gelegen, die in het noorden door de Erosbergen en in het zuiden door de Auasbergen wordt omgeven. In het westen daalt het berggebied Khomas Hochland af richting de Namibwoestijn en de Atlantische Oceaan.

Windhoek is een moderne stad met een architectuur die duidelijk door de vroegere Duitse kolonisatie van het land is beïnvloed. Hier smelten de Europese tradities en de Afrikaanse culturen samen.

De stadskern van Windhoek is rondom de Independence Avenue geconcentreerd en kan gemakkelijk te voet worden verkend. De drukke hoofdwinkelstraat begint bij Ausspannplatz in het zuiden en loopt tot aan de wijk Katutura in het noorden. Als u tijd hebt, kunnen we aanraden het Namibia Craft Centre te bezoeken. U kunt hier Namibische kunst, boeken, foto’s en lokale delicatessen kopen.

Rijafstand deze dag: ca. 45 km

Dag 3: Windhoek – Natuurreservaat Okonjima

U zet koers richting het noorden en rijdt via de vallei van Okahandja naar het natuurreservaat Okonjima. Onderweg passeert u enkele farms. Vergeet niet van de spectaculaire uitzichten over de eindeloze savanne te genieten.

Rijafstand deze dag: ca. 230 km

Dag 4: Natuurreservaat Okonjima

U kunt de dag zelf invullen.

Natuurreservaat Okonjima is synoniem met de Africat Foundation, een reservaat en rehabilitatiecentrum voor grote Afrikaanse roofdieren die zich te dicht in de buurt van mensen hebben begeven. Ze kunnen zich samen met andere wilde dieren vrij in het grote omheinde gebied bewegen. Ze moeten zelf jagen om aan voedsel te komen.

U kunt aan de activiteiten in het reservaat deelnemen, o.a. gamedrive en bushman walks. Er zijn wandeltochten onder leiding van een Bosjesman, die over het alledaagse leven en de levenswijze van de Bosjesmannen vertelt.

U kunt ook zelf het gebied verkennen via de paden die in totaal 8 km lang zijn. Langs de paden leven meer dan 250 vogelsoorten.

Dag 5: Okonjima – Nationaal Park Etosha

Vandaag rijdt u via de mijnstad Tsumeb naar Nationaal Park Etosha.

Etosha is een van de meest bijzondere Nationaale Parken van Afrika. Het park is bekend om zijn 5.000 kmgrote zoutvlakte, Etosha Pan genaamd, die zo groot is dat het vanaf de ruimte is te zien. Dit enorme open gebied is het restant van een uitgedroogd meer. De witte, haast eindeloze zoutvlakte is fascinerend en bijna onwerkelijk.

Hoewel de leefomstandigheden extreem zijn, is er een rijk dierenleven. Het park wordt tot de absoluut beste plekken van Afrika gerekend waar wilde dieren zijn te zien, vooral rondom de waterpoelen. Het gebied rond de waterpoelen is ook broedplaats voor trekvogels.

Rijafstand deze dag: ca. 340 km

Dag 6: Nationaal Park Etosha

Vandaag rijdt u zelf een gamedrive in Nationaal Park Etosha. U kunt o.a. de traditionele Afrikaanse dieren zoals giraffen, struisvogels, gnoes, zebra’s, olifanten en leeuwen op zoek naar voedsel en water of rustend in de schaduw zien. Het speuren naar leeuwen is nog niet zo makkelijk, aangezien zij goed gecamoufleerd in het gras liggen. De giraffen, die hoog boven de droge vegetatie uitsteken, zijn beter zichtbaar. De oplettende bezoeker zal ontdekken dat veel olifanten in dit park groter zijn dan de olifanten elders in Afrika. Dit komt door de vitamines en voedingsstoffen die in de grond van het Nationaale Park Etosha voorkomen.

Dag 7: Nationaal Park Etosha

Ook deze dag gaat u op safari in Nationaal Park Etosha. Vandaag kunt u op zoek gaan naar de meer zeldzame en bedreigde diersoorten zoals de elandantilopen (een van de grootste soorten antilope), Damara Dik-Diks (een van de kleinste soorten antilope), oryxen, zwarte neushoorns en luipaarden.

Als u Nationaal Park Etosha in het regenseizoen (november-april) bezoekt, kunt u een grote verscheidenheid aan vogels zien, namelijk meer dan 340 soorten. Na hevige regen is de zoutvlakte op veel plaatsen met water gevuld. Dit trekt vogels zoals flamingo’s, bijeneters en koritrappen aan. De laatstgenoemde is de zwaarste vogel die kan vliegen.

Vlak voor zonsondergang rijdt u naar het zuidelijke deel van het park, Andersson gate om precies te zijn. Daar ligt uw lodge.

Dag 8: Etosha – Fransfonteinbergen

Vandaag rijdt u naar Gelukspoort Guestfarm. Als u het ziet, begrijpt u waarom het woord ‘geluk’ in de naam staat. De farm is fantastisch gelegen bij de Fransfonteinbergen. Het bij de farm horende 5000 ha land biedt de mogelijkheid wilde dieren te zien. Bij aankomst wordt u hartelijk verwelkomd door uw gastvrouw en gastheer Christa en Frank Glöditzsch.

Rijafstand deze dag: ca. 160 km

Dag 9: Fransfonteinbergen

Deze dag kunt u zelf invullen. Misschien wilt u ontspannen bij het zwembad, van de mooie tuin genieten of het vogelleven bewonderen. U kunt ook de bergen verkennen. Er zijn vele wandelpaden, zodat u te voet de omgeving en de dieren kunt zien. U kunt uiteraard ook de auto nemen. Uw gastvrouw en gastheer zullen graag met u meegaan en hun kennis met u delen.

Tegen de namiddag komen veel dieren bij de waterpoelen om hun dorst te lessen. Als de zonsondergang nadert, kunt u vanaf het ‘sundowner’-terras van een fenomenaal panoramisch uitzicht over het mooie landschap en de Fransfonteinbergen genieten en even later de rode zon achter de horizon zien verdwijnen.

Dag 10: Fransfonteinbergen – Erongobergen

Vandaag rijdt u via Omajete en Omaruru naar de Erongobergen. Uw accommodatie voor de volgende twee nachten is Erongo Wilderness Lodge, gelegen in een prachtige omgeving.

Rijafstand deze dag: ca. 220 km

Dag 11: Erongobergen

U kunt de dag zelf invullen.

Lekker ontspannen en van de omgeving genieten of bij het zwembad liggen en een goed boek lezen. De lodge biedt ook activiteiten aan, o.a. wandeltochten door de bergen. In de bergen kun u Paula Cave bezoeken, een van de zes locaties in Namibië waar rotsschilderingen te zien zijn. Paul Cave is al sinds 1951 beschermd.

In de namiddag kunt u van een verfrissend ‘sundowner’-drankje genieten en de betoverende zonsondergang boven de Erongo- en Brandbergbergen zien.

Dag 12: Erongobergen – Swakopmund

Vandaag rijdt u via Karibib en Usakos naar de kustplaats Swakopmund

Swakopmund heeft 42.000 inwoners en is de grootste kustplaats van het land. Het is tevens de favoriete vakantieplaats van Namibië. Aan o.a. de architectuur is te zien dat hier vroeger Duitse kolonisten hebben gewoond.

Uw hotel ligt centraal, dicht bij het strand en het beroemde visrestaurant Jetty 1905.

Rijafstand deze dag: ca. 240 km

Dag 13: Swakopmund

U kunt de dag zelf invullen. Er is een enorm aanbod aan excursies. Deze zijn tegen een meerprijs ter plaatse te boeken. U kunt o.a. Kristall Galerie, het museum en het Aquarium bezoeken. Of wat dacht u van een fascinerende vliegtocht boven de woestijn of zandboarden in de duinen. In Walvis Bay kunt u op dolfijnensafari gaan. Tijdens deze safari kunt u twee soorten dolfijnen en de Kaapse pelsrob zien. Laatstgenoemde waagt zich soms op het achterdek van de catamaran.

Dag 14: Swakopmund – Tsauchab River

Voordat u vandaag verder rijdt naar Tsauchab River kunt u het beroemde maanlandschap net buiten Swakopmund bezoeken. U kunt hier tevens de Nationaale plant van Namibië, de Welwitschia mirabilis, zien.

Vervolgens rijdt u door het fenomenale landschap bij Kuiseb Canyon en even later langs het Namib Naukluft Park, dat een gebied van 50.000 km² beslaat. Dit is groter dan Nederland. Namib Naukluft Park maakt deel uit van de Namibwoestijn. Deze woestijn is meer dan 50 miljoen jaar oud en daarmee de oudste woestijn ter wereld. Hier kunt u woestijndieren en de betoverende rode zandduinen bij de beroemde Sossusvlei zien. Het zijn de hoogste zandduinen ter wereld.

U komt aan bij uw lodge, die ongeveer 30 km van Sesriem ligt.

Rijafstand deze dag: ca. 370 km

Dag 15: Sossusvlei – Sesriem Canyon

Wij raden u aan vroeg naar de Sossusvlei te rijden. Tijdens het langzaam opkomen van de zon ondergaat de woestijn een fascinerende kleurwisseling.

Als u wilt, kunt u naar de top van een van de hoogste zandduinen ter wereld wandelen en het unieke uitzicht over de Sossusvlei en het uitgedroogde meer Deadvlei zien. Hier staan, als een soort kunstwerk van de natuur, dode bomen die hun takken als armen naar de blauwe hemel uitstrekken. Vanaf de parkeerplaats is het enkel met een auto met vierwielaandrijving mogelijk om op de zandvlakte te komen.

Hierna bezoekt u de 30 meter diepe en 3 kilometer lange Sesriem Canyon, die in de loop van miljoenen jaren door de stroming van de rivier de Tsauchab is gecreëerd.

De rest van de middag kunt u zelf invullen, bijvoorbeeld deelnemen aan een van de activiteiten bij de lodge of heerlijk ontspannen bij het zwembad.

Rijafstand deze dag: ca. 160 km

Dag 16: Sossusvlei – Windhoek

U kunt de dag beginnen met een extra belevenis, te weten een geweldig ballonvaart boven de Sossusvlei.

U rijdt vandaag richting het noordoosten, via het historische plaatsje Rehoboth, naar Windhoek, waar de laatste overnachting van de reis is.

In Rehoboth wonen ongeveer 35.000 Basters. Zij zijn afstammelingen van Nederlandse kolonisten en vrouwen van de inlandse Afrikaanse stammen. De Basters vestigden zich in 1871 in Rehoboth en hadden hun eigen wetgeving voordat Namibië in 1884 onder Duits gezag kwam. Als er tijd voor is, kunt u het stadsmuseum bezoeken. Alle werkdagen is het museum van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur open, op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Ten westen van Rehoboth ligt de Oanobdam. De bouw van dit stuwmeer werd in 1990, het jaar waarin Namibië onafhankelijk werd, voltooid. De Oanobdam voorziet Rehoboth van drinkwater en heeft een capaciteit van 34.505.000 m³. Het reservoir is gecreëerd door indamming van de rivier de Oanob. Zowel de dam als het reservoir is naar de rivier genoemd.

In de namiddag bereikt u Windhoek.

Rijafstand deze dag: ca. 380 km

Dag 17: Terugreis

U rijdt naar de luchthaven van Windhoek. Hier levert u de huurauto in en vliegt naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 18: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland en kunt terugkijken op een geweldige reis vol belevenissen.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 400
We raden u aan deze reis ruim op tijd te boeken om zeker te zijn van deelname.

Neem contact met ons op voor informatie over kinderprijzen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.