• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaNamibiëHoogtepunten van Namibië
10 dagen

Hoogtepunten van Namibië

Beleef de Duitse stad Swakopmund, de hoge rode duinen bij Sossusvlei en de safari in Etosha. Deze reis gaat langs de hoogtepunten van Namibië en is perfect voor u als u niet zelf wilt rijden.

Hoogtepunten van Namibië Hoogtepunten van Namibië
10 dagen

Hoogtepunten van Namibië

Beleef de Duitse stad Swakopmund, de hoge rode duinen bij Sossusvlei en de safari in Etosha. Deze reis gaat langs de hoogtepunten van Namibië en is perfect voor u als u niet zelf wilt rijden.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beleeft de belangrijkste hoogtepunten – incl. safaribelevenissen in nationaal park Etosha
 • U wordt de gehele reis begeleid door een lokale gids
 • Deze reis is perfect voor u als u niet zelf wilt rijden
 • U kunt uw reis combineren met een verblijf in Kaapstad of een strandvakantie op Mauritius

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen

De reis in het kort:

Op deze reis beleeft u de belangrijkste hoogtepunten van Namibië. In Swakopmund is er tijd om een van de meest Duitse steden ter wereld te bekijken. De kustplaats staat bekend om de rijke geschiedenis en de mooie architectonische overblijfselen uit de Duitse kolonietijd.

Dat Namibië het land van de contrasten is, zal duidelijk worden als u zich van Swakopmund landinwaarts begeeft naar de Namib-woestijn met het rode zand en de honderden meters hoge duinen die zich 2.000 km langs het blauwe water van de Atlantische Oceaan uitstrekken. Hier vindt u de wereldberoemde zandduinen van Sossusvlei.

Van de hoofdstad Windhoek gaat de reis naar Etosha Nationaal park. Hier beleeft u het iconische en unieke dierenleven met o.a. olifanten, leeuwen, luipaarden, giraffen, oryxen, sabelantilopen en witte neushoorns.

De reis vindt plaats met een kleine, internationale groep met een gids die de omgeving goed kent en de hele reis bij uw groep blijft.

Let op: de reis vindt plaats met een kleine internationale groep met Engels- en Duitssprekende gids.

Gelieve op het volgende te letten: Bij vertrek op 10 augustus 2019 an 30 april 2020 overnacht u op dag 4 en 5 in het Tsauchab River Camp in plaats van bij A Little Sossus Lodge.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Swakopmund – terugvlucht van Windhoek
 • Transport volgens de beschrijving in het programma. Met lokale, Engels- en Duitssprekende gids/chauffeur
 • 7 overnachtingen in hotels en lodges
 • 7 x ontbijt (dag 2-9)
 • 2 x diner (dag 7-8)
 • Entreegelden en rondleiding met gids naar Sossusvlei & Sesriem Canyon
 • Entreegeld en gamedrive in Etosha Nationaal park
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij min. 2 deelnemers
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u uit Nederland naar Namibië met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Swakopmund

Bij uw aankomst in Walvis Bay Luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale gids, die u naar uw hotel rijdt. U heeft twee overnachtingen in Swakopmund.

Swakopmund telt 47.000 inwoners en is de grootste kustplaats van Namibië en de favoriete vakantiestad met een gezellige sfeer en veel toeristenattracties. De Duitse koloniale geschiedenis is duidelijk af te lezen aan de mooie architectuur, die beschouwd wordt als een van de best bewaarde voorbeelden van de Duitse koloniale architectuur in de hele wereld.

Dag 3: Swakopmund

Deze dag is ter vrije besteding.

U kunt deze dag zelf op ontdekking gaan in de stad, of u kunt ervoor kiezen om een excursie te boeken.

Bezoek bv. het museum, de Kristall Gallerie of het Aquarium. Misschien heeft u zin in een catamarancruise in de baai of een tocht met een quadbike in de hoge duinen. We kunnen ook de woestijntocht in het duinlandschap tussen Swakopmund en Walvis Bay van harte aanbevelen, hier komt u dichterbij de ongelofelijke dieren die hier leven.

Dag 4: Swakopmund – Sossusvlei

Vandaag wordt werkelijk duidelijk dat Namibië het land van de contrasten is. Van de vakantiestemming in de kustplaats begeeft u zich landinwaarts. Via de spectaculaire Gaub Pass en het kleine plaatsje Solitaire bereikt u Sossusvlei bij de ingang van het grootste nationaal park van Namibië, Namib Naukluft Park, dat een gebied beslaat van 50.000 km2, groter dan bv. Zwitserland of Nederland.

’s Middags heeft u de mogelijkheid om een excursie in de omgeving te boeken, in het geval u er niet voor kiest om gewoon te ontspannen na de rit van vandaag.

Gelieve op het volgende te letten: Bij vertrek op 10 augustus 2019 an 30 april 2020 overnacht u op dag 4 en 5 in het Tsauchab River Camp in plaats van bij A Little Sossus Lodge.

Dag 5: Sossusvlei en Sesriem Canyon

U begint vroeg deze ochtend en wordt naar Sossusvlei gereden, waar u de dramatische kleurverandering in de woestijn beleeft terwijl de zon langzaam opgaat.

Als u wilt, kunt u naar de top van een van de hoogste zandduinen ter wereld lopen en genieten van het unieke uitzicht over Sossusvlei en het opgedroogde meer Deadvlei, waar dode, sculptuurachtige bomen hun naakte takken naar de hoge blauwe hemel uitsteken. Vooral ”Dune 45” is erg beroemd en is zeer zeker een van de meest gefotografeerde zandduinen ter wereld.

Later die dag bezoekt u Sesriem Canyon, die 30 meter diep en 3 km lang is en die in de loop van miljoenen jaren door de stroming van de rivier de Tsauchab is ontstaan.

De rest van de middag is ter vrije beschikking, waar u kunt deelnemen aan de activiteiten in de lodge of kunt ontspannen bij het zwembad.

Gelieve op het volgende te letten: Bij vertrek op 10 augustus 2019 an 30 april 2020 overnacht u op dag 4 en 5 in het Tsauchab River Camp in plaats van bij A Little Sossus Lodge.

Dag 6: Sossusvlei – Windhoek

Vandaag vertrekken we opnieuw vroeg uit het hotel. Als u op tijd in Windhoek aankomt, is er namelijk tijd voor een middagtour in de stad.

Windhoek is niet alleen de hoofdstad van Namibië, het is ook de grootste stad van het land met 300.000 inwoners. De stad ligt op een hoogte van 1.650 meter in een prachtige vallei, in het noorden begrensd door de Eros bergen en de Auas bergen in het zuiden. Naar het westen strekt het Khomas Hoogland zich uit tot aan de Namib woestijn en de Atlantische Oceaan.

Windhoek is een moderne stad met een duidelijke architectonische invloed van de Duitse kolonietijd. Het stadscentrum van Windhoek is geconcentreerd bij Independence Avenue en is makkelijk te voet te verkennen. De drukke hoofdstraat begint bij Ausspannplatz in het zuiden en strekt zich uit naar het stadsdeel Katutura in het noorden.

De avond is ter vrije beschikking.

Dag 7: Windhoek – Etosha Nationaal park

Vandaag gaat de reis naar het noorden naar Etosha via Outjo. Etosha is een van meest bijzondere nationale parken van Afrika. Het park is bekend om zijn is 5.000 km² grote zoutvlakte, Etosha Pan, die zo groot is dat deze vanuit de ruimte te zien is. Dit enorme, open gebied is het restant van een opgedroogd meer. De witte, bijna oneindige zoutvlakte is fascinerend en bijna onwerkelijk.

Hoewel de leefomstandigheden extreem zijn, is er een rijk dierenleven en staat het park bekend als een van de beste plekken in Afrika waar je wilde dieren kunt zien, vooral bij de waterpoelen. Dit gebied rond de waterpoelen is ook broedplaats voor trekvogels.

Dag 8: Etosha Nationaal park

Etosha Nationaal park is een van de grootste hoogtepunten van de reis en vandaag gaat u op een gamedrive, en kunt u leeuwen, giraffen, gnoes, koedoes, zebra’s en olifanten zien, die op zoek zijn naar voedsel en water of die liggen uit te rusten.

In Etosha heeft u ook een grote kans om hele mooie zeldzame dieren en vogels te zien, zoals elandantilopen (een van de grootste antilopen), dikdiks (een van de kleinste antilopen), oryxen met de lange zwarte rechte hoorns, zwarte impala’s, luipaarden, jachtluipaarden, hyena’s, de goochelarend en de scharrelaar met de prachtige purperen veren.

Dag 9: Etosha – Windhoek – vertrek

Het is tijd om afscheid te nemen van Namibië. Van Etosha gaat de reis terug naar Windhoek en de luchthaven, vanwaar u vertrekt – tenzij u ervoor kiest om uw reis te verlengen met bv. een bezoek aan Cape Town?

Dag 10: Aankomst in Nederland

Na een spannende en avontuurlijke vakantie komt u in Nederland aan.

Verleng uw reis

Kaapstad, 4 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 836
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 952
Singletoeslag: + € 614

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Mauritius voor volwassenen, 5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1575
Toeslag eenpersoonskamer: + € 500

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Let op: Hotel Le Meridien is t/m 31 oktober 2019 gesloten wegens renovatie. In deze periode wordt u in The Westin Turtle Bay & Spa ondergebracht.

Bezoek de Okavango-delta, 4 overnachtingen

Prijs:
Per persoon in tweepersoonskamer: + € 1808
Toeslag eenpersoonskamer: + € 633

Verleng uw reis met een safari in een van de meest unieke natuurgebieden ter wereld.

Begin januari regent het in het hoogland van Angola. De regen stroomt van de berghellingen af en zet grote stukken land onder water. Als de grond niet meer water op kan nemen, stroomt het regenwater verder naar het zuiden, weg van de zee. Binnen een paar maanden komt het aan bij de Okavango-rivier en hier herhaalt het hele proces zich nogmaals: als de rivier niet meer water op kan nemen, komen de omringende stukken land onder water te staan en het water stroomt verder door naar het zuiden, richting Botswana. Ongeveer 6 maanden nadat het water als regenwater in het hoogland van Angola is gevallen, bereikt het de Kalahari-woestijn in Botswana. Hier stroomt het uit in het niets. Er is hier namelijk geen zee of rivier, alleen maar een kale woestijn die zonder dit water het grootste gedeelte van het jaar droog en dor zou zijn. Dankzij het regenwater uit Angola wordt dit tijdelijk de grootste binnenlandse delta van Afrika en een van de gebieden met de meeste dieren, en daardoor een fantastische safari-bestemming.

Deze delta is natuurlijk een waar paradijs voor een vogelliefhebber. U vindt hier maar liefst 530 verschillende soorten vogels. U kunt hier ook nijlpaarden, olifanten, giraffen, zebra’s en een heleboel soorten antilopen aantreffen. En door de komst van deze prooidieren komen er ook roofdieren, zodat het niet ongebruikelijk is om hier leeuwen, luipaarden of wilde honden te zien.

U overnacht in een rustiek, maar comfortabel en gezellig tentenkamp. Alle tenten hebben een eigen badkamer en toilet, ingericht op bush-manier. Hiervandaan gaat u op safari in de delta. Het is ook mogelijk om een boottocht in een traditionele kano bij te bestellen, als u alles eens vanaf het water wilt aanschouwen.

Let op: deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 reizigers en is niet geschikt voor kinderen onder de 12.

U moet de verlenging uiterlijk 60 dagen voor vertrek boeken.

Victoriawatervallen, 3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1028
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 626
Singletoeslag: + € 536

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Nationaal park Chobe, 3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + €1389
Per kind jonger dan 12 jr.: + €923
Singletoeslag: + € 381

Als u de garantie wilt hebben olifanten te spotten, moet u nationaal park Chobe in Botswana bezoeken. Hier vindt u de grootste concentratie olifanten van het hele Afrikaanse continent. Er leven hier minstens 50.000 olifanten, sommigen menen zelfs 120.000. U kunt daarnaast een overvloed aan buffels, zebra’s, giraffes, antilopen, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven, bijvoorbeeld ooievaars, bijeneters en gieren, zien. Het is ook mogelijk hyena’s, luipaarden en de zeldzame wilde honden te spotten. Het is niet zonder reden dat Botswana vaak wordt uitgeroepen tot een van de beste safarilanden van heel Afrika!

Nationaal park Chobe biedt unieke en gevarieerde belevenissen, zowel in de vorm van een gamedrive als een overvloed aan activiteiten op rivier de Chobe.

Deze 4-daagse verlenging met safari in Chobe biedt het beste van beide werelden aan land en op het water. We hebben een vrije dag ingepland, zodat u bijvoorbeeld een excursie tegen meerprijs naar de machtige Victoriawatervallen, een extra boottocht op de rivier of meer gamedrives kunt boeken. Nu u helemaal naar Afrika bent gereisd, is dit een unieke mogelijk om Botswana te bezoeken!

Toeslag voor eenpersoonskamer € 269
Korting bij grote groepen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.