Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaNamibiëHoogtepunten van Namibië
12 dagen:

Hoogtepunten van Namibië

Hoogtepunten van deze reis:

Windhoek, Sossusvlei, Sesriem Canyon, Swakopmund, Nationaal Park Etosha, het particuliere wildreservaat bij Otjiwa Safari Lodge.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Windhoek v.v.
 • Transport volgens de beschrijving in het programma. Met lokale, Engelssprekende gids/chauffeur
 • 9 overnachtingen in goede hotels en lodges
 • 9 x ontbijt (dag 2 t/m 1o)
 • 7 x diner (dag 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10)
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Sossusvlei
 • Sesriem Canyon
 • Safari in Nationaal Park Etosha
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer € 461
Korting bij grote groepen.

Neem contact met ons op voor informatie over kinderprijzen.
Kies deze reis omdat...

Wilt u de grote contrasten van Namibië ervaren, zonder dat u zelf hoeft te rijden, en hebt u maar weinig tijd tot uw beschikking? Kies dan deze reis.

Er wordt gereisd met een kleine, internationale groep en een plaatselijke gids die u tijdens de hele reis vergezeld. Onderweg overnacht u in goede hotels en lodges. U krijgt elke dag een ontbijt geserveerd en op zeven van de avonden ook een diner. Natuurlijk zijn de voornaamste excursies bij de prijs inbegrepen.

U ziet de hoogtepunten van Namibië: het rode zand van de Namib-woestijn, de honderden meters hoge rotsen langs 2000 km van de Atlantische Oceaan, en het uitgedroogde meer Deadvlei, dat prachtig contrasteert met de hoge blauwe lucht. In het particuliere wildreservaat bij Otjiwa Safarilodge en in Nationaal park Etosha maakt u de unieke fauna van het land mee, met onder meer olifanten, leeuwen, luipaarden, giraffen, sabelantilopes en witte neushoorns.

Namibië is het land van de contrasten en het heeft bezienswaardigheden in wereldklasse te bieden. De landschappen zijn er betoverend en buitengewoon indrukwekkend door de diepe kloven een maanlandschappen.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Namibië met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Windhoek
Dag 2: Aankomst in Windhoek

Na aankomst op de internationale luchthaven van Windhoek gaat u door de immigratie, haalt uw bagage op en gaat u vervolgens door de douane. In de aankomsthal wacht uw Engelssprekende chauffeur u op en rijdt u naar uw hotel in het noorden van Windhoek. Met een beetje geluk ziet u onderweg wilde dieren voorbijkomen.

Windhoek is niet alleen de hoofdstad van Namibië, maar met zijn 300.000 inwoners ook de grootste stad van het land. De stad ligt op een hoogte van 1.650 meter en is in een prachtige vallei gelegen, die in het noorden door de Erosbergen en in het zuiden door de Auasbergen wordt omgeven. In het westen daalt het berggebied Khomas Hochland af richting de Namibwoestijn en de Atlantische Oceaan.

Windhoek is een moderne stad met een architectuur die duidelijk door de vroegere Duitse kolonisatie van het land is beïnvloed. De stadskern van Windhoek is rondom de Independence Avenue geconcentreerd en kan gemakkelijk te voet worden verkend. De drukke hoofdwinkelstraat begint bij Ausspannplatz in het zuiden en loopt tot aan de wijk Katutura in het noorden.

De eerste avond wordt u voor een diner in het hotel uitgenodigd. Hier maakt u kennis met uw gids en de andere deelnemers aan de reis.

Overnachting Safari Court Hotel 

Dag 3: Windhoek – Sossusvlei (ca. 380 km)
Dag 3: Windhoek – Sossusvlei (ca. 380 km)

U laat Windhoek achter u en rijdt naar de Namibwoestijn. De Namibwoestijn strekt zich over een lengte van 2.000 km langs de Atlantische kust van Afrika uit. Deze woestijn is meer dan 50 miljoen jaar oud en daarmee de oudste woestijn ter wereld. Hier kunt u woestijndieren en de betoverende rode zandduinen bij de beroemde Sossusvlei zien. Het zijn de hoogste zandduinen ter wereld.

Uw accommodatie is Sossusvlei Lodge. Deze ligt bij de ingang van het grootste Nationaale Park van Namibië, Namib Naukluft Park. Het park beslaat een gebied van 50.000 km². Dit is groter dan Nederland.

Overnachting Elegant Desert Lodge 

Dag 4: Sossusvlei – Sesriem Canyon (ca. 60 km)
Dag 4: Sossusvlei – Sesriem Canyon (ca. 60 km)

Vandaag vertrekt u al vroeg naar de Sossusvlei. Tijdens het langzaam opkomen van de zon ondergaat de woestijn een fascinerende kleurwisseling.

Als u wilt, kunt u naar de top van een van de hoogste zandduinen ter wereld wandelen en het unieke uitzicht over de Sossusvlei en het uitgedroogde meer Deadvlei zien. Hier staan, als een soort kunstwerk van de natuur, dode bomen die hun takken als armen naar de blauwe hemel uitstrekken.

Hierna kunt u uw ontbijt onder een acaciaboom nuttigen voordat u de 30 meter diepe en 3 kilometer lange Sesriem Canyon bezoekt. Deze grote kloof is in de loop van miljoenen jaren door de stroming van de rivier de Tsauchab gecreëerd.

De rest van de middag kunt u zelf invullen, bijvoorbeeld deelnemen aan een van de activiteiten bij de lodge of heerlijk ontspannen bij het zwembad.

Overnachting Elegant Desert Lodge 

Dag 5: Sossusvlei – Swakopmund (ca. 370 km)
Dag 5: Sossusvlei – Swakopmund (ca. 370 km)

U kunt de dag beginnen met een extra belevenis, te weten een geweldig ballonvaart boven de Sossusvlei.

Vandaag gaat u naar de kustplaats Swakopmund. De tocht gaat langs het Namib Naukluft Park en vervolgens door het indrukwekkende woestijnlandschap bij Kuiseb. U komt langs het beroemde maanlandschap en u kunt onderweg de nationale plant van Namibië, de Welwitschia mirabilis, zien.

Swakopmund heeft 42.000 inwoners en is de grootste kustplaats van het land. Het is tevens de favoriete vakantieplaats van Namibië. Aan de architectuur is te zien dat hier vroeger Duitse kolonisten hebben gewoond. De plaats vormt een groot contrast met de ernaast liggende Namibwoestijn. In de duinen buiten het stadje kunt u een poging tot zandboarden doen, en in de baai kunt u kajakken.

Lees hier meer over de tocht (er geldt een meerprijs):

Overnachting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 6: Swakopmund
Dag 6: Swakopmund

U kunt de dag zelf invullen. Er is een enorm aanbod aan excursies. Deze zijn tegen een meerprijs ter plaatse te boeken. U kunt o.a. Kristall Galerie, het museum en het Aquarium bezoeken. Of wat dacht u van een fascinerende vliegtocht boven de woestijn en de duinen. In Walvis Bay kunt u op dolfijnensafari gaan. Tijdens deze safari kunt u springende dolfijnen en de Kaapse pelsrob zien. Laatstgenoemde waagt zich soms op het achterdek van de catamaran.

Lees hier meer over excursies tegen meerprijs:

Overnachting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 7: Swakopmund – Etosha (ca. 500 km)
Dag 7: Swakopmund – Etosha (ca. 500 km)

Vandaag gaat u richting het noorden, om precies te zijn naar Etosha, via Outjo. Etosha is een van de meest bijzondere Nationaale Parken van Afrika. Het park is bekend om zijn 5.000 km2 grote zoutvlakte, Etosha Pan genaamd, die zo groot is dat het vanaf de ruimte is te zien. Dit enorme open gebied is het restant van een uitgedroogd meer. De witte, haast eindeloze zoutvlakte is fascinerend en bijna onwerkelijk.

Hoewel de leefomstandigheden extreem zijn, is er een rijk dierenleven. Het park wordt tot de absoluut beste plekken van Afrika gerekend waar wilde dieren zijn te zien, vooral rondom de waterpoelen. Het gebied rond de waterpoelen is ook broedplaats voor trekvogels.

Overnachting Etosha Safari Lodge 

Dag 8: Nationaal Park Etosha
Dag 8: Nationaal Park Etosha

Nationaal Park Etosha is een van de hoogtepunten van de reis. Vandaag gaat u op gamedrive met een open jeep en kunt u leeuwen, giraffen, gnoes, koedoes, zebra’s en olifanten op zoek naar voedsel en water of rustend in de schaduw zien.

In Etosha heeft u kans de meer zeldzame en bedreigde diersoorten te zien, zoals de elandantilopen (een van de grootste soorten antilope), Damara Dik-Diks (een van de kleinste soorten antilope), oryxen, zwarte impala’s, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, goochelarenden en mooie scharrelaars met paarse borst- en andere kleurrijke veren.

Bij te boeken tegen meerprijs: Safari in open jeep. Prijs per dag ca. 700-800 NAD (kan uitsluitend in de lodge worden geboekt).

Overnachting Etosha Safari Lodge 

Dag 9: Etosha – Het particuliere wildreservaat bij Otjiwa Safari Lodge (ca. 200 km)
Dag 9: Etosha – Het particuliere wildreservaat bij Otjiwa Safari Lodge (ca. 200 km)

Vandaag gaat u naar het particuliere wildreservaat bij Otjiwa Safari Lodge. De tocht gaat via de plaats Outjo, bekend om zijn bakkerij. Als de bakkerij open is, stoppen we hier uiteraard, zodat u van een kop koffie of thee en verse broodjes/taartjes kunt genieten. De apfelstrudel is overigens een echte aanrader!

Vervolgens rijdt uw chauffeur u naar Otjiwa Safari Lodge, een van de oudste farms van Namibië. De lodge ligt midden in de ongerepte natuur van Namibië en omvat 12.000 hectare bush. Hier kunt u 25 soorten wilde dieren en veel vogels zien. Onder andere de majestueuze Afrikaanse visarend, de witte neushoorn en een de grootste populaties sabelantilopen van Namibië leven hier.

Na het inchecken is de tijd ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen en van de rust en prachtige omgeving genieten.

Overnachting Otjiwa Safari Lodge 

Dag 10: Het particuliere wildreservaat bij Otjiwa Safari Lodge
Dag 10: Het particuliere wildreservaat bij Otjiwa Safari Lodge

U kunt de dag zelf invullen. De lodge biedt vele activiteiten aan. U kunt bijvoorbeeld een wandeltocht maken, op gamedrive gaan, vogels kijken, op neushoorn-trekking gaan of een voederplaats voor gieren bezoeken. In de namiddag kunt u bij het zwembad van een ‘sundowner’-drankje genieten.

Overnachting Otjiwa Safari Lodge 

Dag 11: Terugreis (ca. 210 km)
Dag 11: Terugreis (ca. 210 km)

U wordt bij de lodge opgehaald en naar de internationale luchthaven van Windhoek gereden, waar u, met tussenlanding(en) onderweg, weer terugvliegt.

Dag 12: Weer thuis in Nederland
Dag 12: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland en kunt terugkijken op een geweldige vakantie vol belevenissen.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 740
Singletoeslag: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan en een waar paradijs als u met kinderen reist. Het hele jaar door is hier een heerlijk klimaat en een ongelofelijk vriendelijke lokale bevolking. Het eiland wordt omgeven door kristalhelder water. Er zijn kindvriendelijke stranden die worden afgeschermd door een kleurrijk koraalrif, waardoor Mauritius eveneens een perfecte plaats voor snorkelen is. Mauritius heeft een ongelofelijk mooie natuur met weelderige bossen, kleine lagunes en watervallen waarbij het water bruisend van de berg valt.

Het eiland Mauritius is de ideale plek voor het hele gezin. Er is een zee aan activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op het water. 8 km van het strand Flic-en-Flac ligt Casela Nature Park. Hier vindt u reuzenschildpadden, zebra’s, tijgers, leeuwen, giraffen, apen en 1500 vogels. Het is ook mogelijk om op een segway te rijden, over hangbruggen te lopen en nog veel meer.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge 4 dagen/3 nachten
Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 510
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 405
Singletoeslag: + € 45

U verblijft 3 nachten in het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge, gelegen op ca. 40 minuten rijden van de hoofdstad, Windhoek.

Het natuurreservaat bestaat uit 1.700 hectare struikachtig gebied. Wat wilde dieren betreft leven hier o.a. giraffen, zwarte gnoes, knobbelzwijnen, zebra’s, oryxen en luipaarden.

Onjala is een parel midden in de ongerepte Namibische natuur. Hier kunt u genieten van de rust en uw accu weer opladen door te ontspannen bij het zwembad of in de spa-ruimte, met een boek op de veranda te zitten, of van de dierengeluiden en de rest van de omgeving te genieten. Optionele excursies zijn ter plaatse tegen meerprijs te boeken.

Het verblijf is inclusief volpension.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Onjala Lodge 

Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten
Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 860
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 400
Singletoeslag: + € 270

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Upgrademogelijkheden:

Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Toeslag eenpersoonskamer: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Kaapstad 5 dagen/4 nachten
Kaapstad 5 dagen/4 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 586
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 719
Singletoeslag: + € 319

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheden in Kaapstad:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.