Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaNamibiëHet beste van Namibië
16 dagen:

Het beste van Namibië

Hoogtepunten van deze reis:

Windhoek, Waterberg, Okonjima Nature Reserve, Nationaal Park Etosha, Het versteende bos, Damaraland, rotsschilderingen bij Twyfelfontein, Burnt Mountain, Organ Pipes-kloof, Het openluchtmuseum Damara Village, Swakopmund, Sossusvlei.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Windhoek v.v.
 • Transport volgens de beschrijving in het programma. Met lokale, Engelssprekende gids/chauffeur
 • 13 overnachtingen in goede hotels en lodges
 • 13 x ontbijt (dag 3 t/m dag 15)
 • 11 x diner (dag 2 t/m 9 en dag 12 t/m 14)
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Stadsbezichtiging in Windhoek
 • Okonjima Nature Reserve
 • Twee en een halve dag safari in Nationaal Park Etosha
 • Het versteende bos
 • Organ Pipes-kloof
 • Burnt Mountain
 • Damaraland
 • Rotsschilderingen bij Twyfelfontein
 • Het openluchtmuseum Damara Village
 • Sossusvlei
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer € 510
Korting bij grote groepen.

Neem contact met ons op voor informatie over kinderprijzen.
Kies deze reis omdat...

Namibië fascinerende contrasten heeft. De steden ademen een koloniale sfeer, een overblijfsel uit de Duitse koloniale tijd. Meerdere steden hebben architectuur uit de koloniale tijd. Voor vele inwoners is Duits nog steeds de hoofdtaal. De landschappen is een hoofdstuk apart. Het rode zand van de Namibwoestijn reikt helemaal tot het blauwe water van de Atlantische Oceaan en vormt een haast onwerkelijk contrast. Hier vindt u de wereldberoemde zandduinen van de Sossusvlei.

Het werelderfgoed van UNESCO bij Twyfelfontein bestaat uit meer dan 2500 prehistorische rotsschilderingen van mensen en dieren – sommige zijn duizenden jaren oud. De woestijn de Kalahari is alles behalve een onvruchtbaar en grijs zandgebied. Er zijn enorm veel dieren en planten te vinden. De Bosjesmannen leven al duizenden jaren met en in deze unieke natuur. De mooiste parel van de bezienswaardigheden is Nationaal Park Etosha. Dit park doet niet onder voor de bekende Nationaale Parken in Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Tanzania en Kenia.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vlucht van Nederland naar Windhoek.

Dag 2: Aankomst in Namibië, Windhoek
Dag 2: Aankomst in Namibië, Windhoek

Na aankomst in Windhoek gaat u door de immigratie, haalt uw bagage op en gaat u vervolgens door de douane. In de aankomsthal wacht uw Engelssprekende gids u op en leidt u naar uw hotel in Windhoek.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië en met zijn ca. 300.000 inwoners de grootste stad van het land. De stad ligt op een hoogte van 1650 meter en is in een prachtige vallei gelegen, die in het noorden door de Erosbergen en in het zuiden door de Auasbergen wordt omgeven. In het westen daalt het berggebied Khomas Hochland af richting de Namibwoestijn en de Atlantische Oceaan. Windhoek is een moderne stad met een architectuur die duidelijk door de vroegere Duitse kolonisatie van het land is beïnvloed. De stadskern van Windhoek is rondom de Independence Avenue geconcentreerd en kan gemakkelijk te voet worden verkend. De drukke hoofdwinkelstraat begint bij Ausspannplatz in het zuiden en loopt tot aan de wijk Katutura in het noorden.

De eerste avond wordt u voor een diner in het hotel uitgenodigd. Hier maakt u kennis met uw gids en de andere deelnemers aan de reis.

Overnachting Safari Court Hotel 

Dag 3: Windhoek – Waterberg
Dag 3: Windhoek – Waterberg

Na het ontbijt vindt er een bezichtiging van Windhoek plaats gevolgd door een bezoek aan Waterberg. Tijdens de tocht is er een stop in Okahandja, waar u een markt met houtsnijwerk bezoekt.

Waterberg is een massieve tafelberg ten oosten van Otjiwarongo, dat in het noorden van Centraal-Namibië ligt. De berg is ca. 50 km lang, tot wel 16 km breed en torent 200 m boven de omliggende vlakte nabij de regio Omaheke – de plaatselijke naam van de Kalahari – uit. De tafelberg vormt een natuurlijke barrière voor drijvende wolken, waardoor de wolken boven de hellingen en de top in regen veranderen. De berg bestaat uit zandsteen en zuigt de regen op. De regen wordt in de berg naar een waterbron geleid. Deze droogt niet uit, zelfs niet in het droge seizoen.

Overnachting Waterberg Wilderness Lodge 

Dag 4: Okonjima Nature Reserve
Dag 4: Okonjima Nature Reserve

Vandaag bezoekt u Okonjima Nature Reserve, dat een oppervlakte van 160 km² beslaat. Okonjima is synoniem met de Africat Foundation, een reservaat en rehabilitatiecentrum voor grote Afrikaanse roofdieren. Roofdieren die een direct gevaar voor de lokale bevolking vormen, worden in dit reservaat uitgezet.

Ze kunnen zich samen met andere wilde dieren vrij in het grote omheinde gebied bewegen. Ze moeten zelf jagen om aan voedsel te komen. Er wordt u over het werk verteld en u maakt een rit door het reservaat. U keert pas in de middag terug naar Waterberg Wilderness Lodge. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Overnachting Waterberg Wilderness Lodge 

Dag 5: Nationaal Park Etosha
Dag 5: Nationaal Park Etosha

U laat Waterberg achter u en rijdt via de mijnstad Tsumeb naar het wereldberoemde Nationaale Park Etosha. Etosha is een van de meest bijzondere Nationale Parken van Afrika. Het park is bekend om zijn 5.000 km2 grote zoutvlakte, Etosha Pan genaamd, die zo groot is dat het vanaf de ruimte is te zien. Dit enorme open gebied is het restant van een uitgedroogd meer. De witte, haast eindeloze zoutvlakte is fascinerend en bijna onwerkelijk.

Hoewel de leefomstandigheden extreem zijn, is er een rijk dierenleven, vooral rondom de waterpoelen. De waterpoelen zijn dan ook de beste plekken waar u als safaritoerist de dieren kunt bewonderen. Vandaag gaat u een halve dag op safari in Etosha.

Let op! Bij enkele vertrekdata zijn er 2 overnachtingen in het oostelijke deel van Etosha en 1 in het zuidelijke deel. De rest van het programma blijft onveranderd.

Dit geldt voor de volgende vertrekdata:
15 juli, 12 augustus, 11 november

Overnachting Mokuti Lodge 

Dag 6-7: Op safari in Nationaal Park Etosha
Dag 6-7: Op safari in Nationaal Park Etosha

Nationaal Park Etosha is een van de hoogtepunten van de reis. Dit enorm grote Nationaale Park wordt tot de absoluut beste plekken van Afrika gerekend waar het dierenleven is te zien. Twee volle dagen gaat u op safari in het fantastische Nationaale Park Etosha.

U gaat naar zowel grote als kleine dieren speuren: zebra’s, gnoes, giraffen, olifanten, koedoes en struisvogels. Deze zijn alle in heel Afrika te vinden. In Etosha heeft u echter ook kans de meer zeldzame en bedreigde diersoorten te zien, zoals de elandantilopen (de grootste soort antilopen), dikdiks (de kleinste soort antilopen), oryxen, zwarte impala’s en mooie scharrelaars met paarse borst- en andere kleurrijke veren. En waar veel prooidieren zijn, zijn ook veel roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, wilde honden en goochelarenden.

Bij te boeken tegen meerprijs: Safari in open jeep. Prijs per dag ca. 700-800 NAD (kan uitsluitend in de lodge worden geboekt).

Let op! Bij enkele vertrekdata zijn er 2 overnachtingen in het oostelijke deel van Etosha en 1 in het zuidelijke deel. De rest van het programma blijft onveranderd.

Dit geldt voor de volgende vertrekdata:
15 juli, 12 augustus, 11 november

Overnachting Etosha Safari Lodge 

Dag 8: Het versteende bos, Damaraland, Twyfelfontein
Dag 8: Het versteende bos, Damaraland, Twyfelfontein

Vandaag rijdt u door het spectaculaire tafelberglandschap bij Ugab Terrassen naar Damaraland. U bezoekt het versteende bos met boomstammen van meer dan 200 miljoen jaar oud. Bij sommige bomen lijkt het alsof ze slechts een paar jaar geleden zijn omgevallen. Boomschors en de noesten zijn namelijk nog duidelijk zichtbaar. U kunt hier tevens de bijzondere nationaale plant van Namibië, de Welwitschia mirabilis, zien. De plant heeft een zeer bijzondere vorm en is met geen andere plant te vergelijken. Vanuit de wortelstok groeien lange, brede, lederachtige bladen die meters lang kunnen worden. De bladen liggen op de grond en blijven gedurende het hele leven van de plant groeien. Door de wind en het zand scheuren de bladen en doen daarmee de plant rommelig en versleten lijken. De bloemen zijn primitief en de vruchten zitten in de kegelvormige kop van de stengels. Men denkt dat de plant wel 1000 jaar oud kan worden.

Overnachting Twyfelfontein Country Lodge 

Dag 9: Twyfelfontein
Dag 9: Twyfelfontein

Net naast Twyfelfontein Country Lodge bevindt zich een van de meest indrukwekkende culture bezienswaardigheden van Namibië. Te weten de meer dan 2.500 rotsschilderingen die de Bosjesmannen, ook wel het volk de San genoemd, ongeveer 6.000 jaar geleden hebben gemaakt. In 2008 heeft UNESCO de rotsschilderingen bij Twyfelfontein en de grotwoningen als werelderfgoed aangewezen.

U bezoekt ook Burnt Mountain en Organ Pipes-kloof. In het openluchtmuseum Damara Village kunt u meer te weten komen over de oude cultuur van het volk de Damara. Het museum is opgericht om de overblijfselen van de cultuur te bewaren en om inkomsten voor de Damara te genereren. Er wordt u over hun tradities en cultuur verteld. Na dit bezoek is de rest van de dag ter vrije besteding.

In de lodge wordt tegen een meerprijs een tocht langs de rivier de Aba Huab aangeboden. Af en toe zijn daar woestijnolifanten te zien.

‘s Avonds kunt u deelnemen aan sterrenkijktocht. De hemel boven Namibië is een van de helderste ter wereld. De verschillende kleuren van de sterren zijn vaak met het blote oog te zien. Ook voor deze tocht moet apart betaald worden.

Lees hier meer over excursies tegen meerprijs:

Overnachting Twyfelfontein Country Lodge 

Dag 10: Twyfelfontein – Swakopmund
Dag 10: Twyfelfontein – Swakopmund

U gaat richting het zuiden en passeert de hoogste berg van Namibië, de Brandberg. Vanaf hier volgt u de Atlantische kust naar de plaats Swakopmund. Swakopmund heeft 42.000 inwoners en is de grootste kustplaats van het land. Het is tevens de favoriete vakantieplaats van Namibië. Aan de architectuur is te zien dat hier vroeger Duitse kolonisten hebben gewoond. De plaats vormt een groot contrast met de ernaast liggende Namibwoestijn. In de duinen buiten het stadje kunt u een poging tot zandboarden doen, en in de baai kunt u kajakken.

Overnachting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 11: Swakopmund
Dag 11: Swakopmund

U kunt de dag zelf invullen. Er is een enorm aanbod aan excursies. Deze zijn tegen een meerprijs ter plaatse te boeken. U kunt bijvoorbeeld Kristall Galerie, het museum en het Aquarium bezoeken. Of wat dacht u van een fascinerende vliegtocht boven de woestijn en de duinen. In Walvis Bay kunt u op dolfijnensafari gaan. Tijdens deze safari kunt u springende dolfijnen en de Kaapse pelsrob zien. Laatstgenoemde waagt zich soms op het achterdek van de catamaran.

Lees hier meer over excursies tegen meerprijs:

Overnachting Beach Hotel Swakopmund 

Dag 12: Swakopmund – Namib Naukluft Park – Sesriem – Sossusvlei
Dag 12: Swakopmund – Namib Naukluft Park – Sesriem – Sossusvlei

U laat de kust achter u en gaat verder het land in. Onderweg passeert u het beroemde maanlandschap. Vervolgens rijdt u door het indrukwekkende woestijnlandschap bij de Kuisebkloof en Namib Naukluft Park richting Sesriem.

Namib Naukluft Park is het grootste Nationaale Park van Namibië. Het park beslaat een gebied van 50.000 km². Dit is groter dan Nederland. Het park werd ruim 100 jaar geleden opgericht en omvat unieke natuur, bijvoorbeeld de honderden meters hoge rode zandduinen bij Sossusvlei en woestijndieren die zich volledig aan de leefomstandigheden in de woestijn hebben aangepast.

Overnachting Elegant Desert Lodge 

Dag 13: Sossusvlei
Dag 13: Sossusvlei

U vertrekt al vroeg naar de Sossusvlei. Laat u fascineren door de kleurwisseling bij de Sossusvlei tijdens het opgaan van de zon.

Als u wilt, kunt u naar de top van een van de hoogste zandduinen ter wereld wandelen en het unieke uitzicht over de Sossusvlei en het uitgedroogde meer Deadvlei zien. Vanaf de parkeerplaats is het enkel met een auto met vierwielaandrijving mogelijk om op de zandvlakte te komen.

Voordat u terugkeert naar uw lodge bezoekt u de Sesriemkloof.

Overnachting Elegant Desert Lodge 

Dag 14: Sossusvlei – Windhoek
Dag 14: Sossusvlei – Windhoek

U kunt de dag beginnen met een extra belevenis, te weten een geweldig ballonvaart boven de Sossusvlei.

De reis gaat terug naar Windhoek. U rijdt door Rehoboth. Hier wonen de Basters, een bijzonder volk. Onderweg bezoekt u het Namibia Craft Centre. Hier kunt u verschillende ambachtelijke Namibische producten zien en kopen. Het aanbod varieert van sieraden en borduurwerk tot houtsnijwerk gemaakt door de stammen en volken waarmee u tijdens de reis kennis hebt gemaakt.  De rest van de dag in de hoofdstad is ter vrije besteding.

Lees hier meer over de tocht (er geldt een meerprijs):

Overnachting Safari Court Hotel 

Dag 15: Namibië – Nederland
Dag 15: Namibië – Nederland

Transfer naar de luchthaven. Terugreis van Windhoek naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 16: Weer thuis in Nederland
Dag 16: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland en kunt terugkijken op een geweldige vakantie vol belevenissen.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor families met kinderen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 740
Singletoeslag: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan en een waar paradijs als u met kinderen reist. Het hele jaar door is hier een heerlijk klimaat en een ongelofelijk vriendelijke lokale bevolking. Het eiland wordt omgeven door kristalhelder water. Er zijn kindvriendelijke stranden die worden afgeschermd door een kleurrijk koraalrif, waardoor Mauritius eveneens een perfecte plaats voor snorkelen is. Mauritius heeft een ongelofelijk mooie natuur met weelderige bossen, kleine lagunes en watervallen waarbij het water bruisend van de berg valt.

Het eiland Mauritius is de ideale plek voor het hele gezin. Er is een zee aan activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op het water. 8 km van het strand Flic-en-Flac ligt Casela Nature Park. Hier vindt u reuzenschildpadden, zebra’s, tijgers, leeuwen, giraffen, apen en 1500 vogels. Het is ook mogelijk om op een segway te rijden, over hangbruggen te lopen en nog veel meer.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge 4 dagen/3 nachten
Het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 510
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 405
Singletoeslag: + € 45

U verblijft 3 nachten in het particuliere natuurreservaat bij Onjala Lodge, gelegen op ca. 40 minuten rijden van de hoofdstad, Windhoek.

Het natuurreservaat bestaat uit 1.700 hectare struikachtig gebied. Wat wilde dieren betreft leven hier o.a. giraffen, zwarte gnoes, knobbelzwijnen, zebra’s, oryxen en luipaarden.

Onjala is een parel midden in de ongerepte Namibische natuur. Hier kunt u genieten van de rust en uw accu weer opladen door te ontspannen bij het zwembad of in de spa-ruimte, met een boek op de veranda te zitten, of van de dierengeluiden en de rest van de omgeving te genieten. Optionele excursies zijn ter plaatse tegen meerprijs te boeken.

Het verblijf is inclusief volpension.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Onjala Lodge 

Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten
Victoriawatervallen 4 dagen/3 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 860
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 400
Singletoeslag: + € 270

De Victoriawatervallen worden als de meest spectaculaire watervallen van de wereld beschouwd. Ze zijn een van de onstuimigste en indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld. Bovendien hebben ze een prachtige ligging, te weten midden in het tropische Afrika.

De dagen bij de Victoriawatervallen zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Upgrademogelijkheden:

Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Toeslag eenpersoonskamer: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Kaapstad 5 dagen/4 nachten
Kaapstad 5 dagen/4 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 586
Per kind jonger dan 12 jr.: + € 719
Singletoeslag: + € 319

Kaapstad heeft een indrukwekkende ligging aan de voet van de Tafelberg, en heeft een prachtig havenhoofd aan de Atlantische Oceaan. Met zijn trendy cafés en restaurants gecombineerd met een ontspannen sfeer, markten en boeiende bezienswaardigheden is Kaapstad een fascinerende stad, waar shopping, ontspanning en uitstapjes prima samengaan.

De dagen in Kaapstad zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief ontbijt.

Hieronder ziet u een selectie van de optionele tochten:

Overnachting Premier Hotel Cape Manor 

Upgrademogelijkheden in Kaapstad:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.