• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds

Reizen naar Namibië

Tijdens een reis naar Namibië maakt u kennis met een land van contrasten, waar u enkele van de oudste landschappen ter wereld kunt zien.

Namibië herbergt fantastische nationaal parken met een rijk dierenleven en verrassende en spannende natuurgebieden die nagenoeg door niets worden geëvenaard.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Namibië.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Namibië Namibië

Reizen naar Namibië

Tijdens een reis naar Namibië maakt u kennis met een land van contrasten, waar u enkele van de oudste landschappen ter wereld kunt zien.

Namibië herbergt fantastische nationaal parken met een rijk dierenleven en verrassende en spannende natuurgebieden die nagenoeg door niets worden geëvenaard.

Bekijk hieronder al onze reizen naar Namibië.

Bij vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Waarom op vakantie naar Namibië?

Namibië is een van de meest contrastrijke landen van Afrika. Het land heeft een unieke natuur die u nergens anders zult aantreffen, een fantastische fauna en een interessante cultuur die zijn oorsprong vindt in de Duitse kolonisten en de oorspronkelijke stamvolkeren.

Namibië is de ideale vakantiebestemming als u graag een autorondreis wilt maken in Afrika en de voorkeur geeft aan een minder toeristisch safarigebied. Bezoek Namibië en ontdek een van de best bewaarde geheimen van Afrika.

Onze reizen naar Namibië

In Namibië kun je een van onze klassieke rondreizen maken of voor een fly-drive kiezen.  Sommige reizen naar Namibië kunnen met een safari in Botswana worden gecombineerd.

Rondreizen in Namibië

Tijdens de rondreizen wordt de nadruk gelegd op cultuur, natuur, safari of een combinatie daarvan. Lees meer over de rondreizen door te klikken op ”lees meer” bij de betreffende reis boven aan de pagina.

Autorondreizen in Namibië

Met onze fly-drives kun je zelf Namibië verkennen.

Dankzij de uitstekende infrastructuur, die tot de beste van Afrika behoort, is Namibië heel geschikt voor een autorondreis langs de verschillende hoogtepunten.

De autorondreizen brengen u bij enkele van de grootste bezienswaardigheden van Namibië, bijv. de hoofdstad Windhoek en de zandduinen bij Sossusvlei.

Lees meer over de autorondreizen door te klikken op ”lees meer” bij een van de reizen boven aan de pagina.

Hoogtepunten van Namibië

Namibië is een van de beste safaribestemmingen ter wereld. U ziet er veel klassieke safaridieren maar ook dieren die zich aan de moeilijke levensomstandigheden in de woestijn hebben aangepast, zoals olifanten, neushoorns en leeuwen.

De landschappen van Namibië kunnen u daadwerkelijk de adem benemen. Zo bezoekt u in Namibië bijv. de Namib-woestijn, die als een van de oudste woestijnen ter wereld wordt beschouwd, en de Kalahari-woestijn, waar u kennis kunt maken met het San-volk, dat tot de oudste culturen van Afrika wordt gerekend.

Namibië biedt allerlei avonturen en bijzondere ervaringen. Hieronder staan enkele hoogtepunten die door onze gasten worden genoemd.

Oranjerode zandduinen bij Sossusvlei

De oranjerode zandduinen van Sossusvlei behoren tot de bekendste attracties van Namibië. Hier ziet u het Namibië dat u kent van de foto’s. Ondanks de moeilijke levensomstandigheden leven hier heel veel dieren die zich aan de woestijn hebben aangepast, zoals oryxantilopen en springbokken.

Sossusvlei is vooral mooi in de vroege ochtendschemering, wanneer de langzaam opkomende zon voor een fascinerend kleurenschouwspel in de woestijn zorgt. U kunt ook naar de top van de hoge zandduinen klimmen, waar u een prachtig uitzicht heeft over Sossusvlei.

Safari in het Etosha National Park

Het Etosha National Park wordt gekenmerkt door een 5.000 km2 grote zoutvlakte, die ca. 25% van het park beslaat en ontstaan is uit een opgedroogd meer.

Ondanks de moeilijke levensomstandigheden in Etosha is dit nationale park een van de meest dierrijke gebieden van Namibië en staat het bekend als een van de beste safaribestemmingen ter wereld. Vooral in de droogteperiode zijn er veel dieren te zien, als ze samenkomen bij de paar poelen die er dan nog zijn.

Etosha heeft een zeer gevarieerde fauna met o.a. giraffen, gnoes, zebra’s, olifanten, leeuwen en zeldzamere dieren als elandantilopen (een van de grootste soorten antilope), Damara Dik-Diks (een van de kleinste soorten antilope) en oryxantilopen. In het regenseizoen zijn er daarnaast meer dan 340 verschillende vogelsoorten te zien.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is een indrukwekkende ervaring. De kloof is 160 km lang, tot 27 km breed en op sommige plaatsen maar liefst 550 meter diep.

Op de top van de kloof zijn een paar fantastische uitkijkpunten, en de Fish River is het hele jaar door een bezoek waard. In de droogteperiode kunt u naar de bodem van de kloof rijden, en in het regenseizoen is het mogelijk om te zwemmen in de rivier, die meestal alleen stroomt in de zomermaanden, van november tot februari.

Andere hoogtepunten in Namibië

Namibië is een en al avontuur. Behalve de bovenstaande drie hoogtepunten kunt u in Namibië ook het volgende beleven:

 • Bezoek aan het San-volk, de Bosjesmannen, in Ombili Foundation
 • Duitse sfeer in de vakantie- en kustplaats Swakopmund, aan de Atlantische Oceaan
 • Het Twyfelfontein-dal met de 6000 jaar oude grotschilderingen, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat
 • Okonjima Nature Reserve, een revalidatiecentrum voor grote Afrikaanse roofdieren.
 • De hoofdstad Windhoek, waar Europese tradities en Afrikaanse cultuur samensmelten.

Combineren met een safari in Botswana

Sluit uw rondreis in Namibië af met een safari in Botswana. U kunt bijvoorbeeld op safari gaan in Nationaal park Chobe of de Okavango-delta.

Nationaal park Chobe

Het 10.000 km2 grote nationaal park herbergt ongelooflijk mooie en ongerepte natuur, en een spannend dierenleven. Dit nationaal park is ook bekend om zijn vele olifanten. Je vindt hier zelfs een van de grootste concentraties olifanten in Afrika. Volgens sommige schattingen wel 50.000 olifanten. Daarnaast kun je apen, giraffen, nijlpaarden en een ontelbaar aantal soorten vogels zien, en met een beetje geluk ook alle dieren van de Big five van Afrika.

Door de combinatie van een gewone game drive per landcruiser en een cruise op de brede rivier de Chobe krijg je een gevarieerd aanbod tijdens je safari. En vanuit een boot op de rivier de Chobe kun je een Afrikaanse zonsondergang zien, die nagenoeg niet is te overtreffen.

De Okavango-delta

De Okavango-delta ligt in het noordwesten van Botswana. Het is een van de grootste moerasgebieden ter wereld, wat verbazingwekkend is, omdat het midden in de verder zo droge Kalahari-woestijn ligt. De delta beslaat een gebied van ca. 14.000 km2 en doordat het jaarlijks onder water komt te staan, staat het gebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De grote hoeveelheid water trekt duizenden dieren aan, waardoor de delta zeer geschikt is om er op safari te gaan. Okavango is bijvoorbeeld een van de beste plekken in Afrika om olifanten te spotten. Het is ook een paradijs voor vogelliefhebbers en u vindt hier de meest bedreigde diersoorten ter wereld, bijvoorbeeld de cheeta, de witte en zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde hond. Daarnaast kunt u hier de gebruikelijke safaridieren meemaken, zoals de giraf, zebra en diverse soorten antilopes.

Heeft u vragen over onze reizen?

Op onze pagina met reisinformatie over Namibië vindt u informatie over alles van het weer tot een visum en andere punten waar u op moet letten als u naar Namibië reist.

Daarnaast kunt u altijd contact opnemen met onze reisspecialisten, die jarenlange ervaring hebben met reizen naar Afrika. Onze reizen worden voortdurend uitgeprobeerd, zodat we in staat zijn uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Bekijk al onze avontuurlijke vakanties in Afrika hier.

We helpen u graag bij het boeken van de vakantie van uw leven.

Beleef het van heel dichtbij met Afrikareizen.nl!

Bekijk een selectie van de foto's
Foto's
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Hoe ga je te werk?
Zo boek je je droomreis bij Afrikareizen.nl

Vind je droomreis op de website

We beschrijven al onze reizen aan de hand van een dag-tot-dag-programma en laten daarbij foto's en filmpjes zien. Je kun meer lezen over de overnachting, de combinatiemogelijkheden en alle praktische zaken. Bovendien kun je de prijzen en vertrekdata voor de komende 18 maanden bekijken.

Heb je vragen en wensen?

Je kunt ons altijd bellen of schrijven. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden, naar je wensen te luisteren en je eerlijk en deskundig advies te geven, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met reizen in Afrika.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Je ontvangt een gedetailleerde offerte voor de reis. Je kunt deze offerte bewaren, printen en aan je reisgenoten geven. Als je besluit de reis te boeken, kun je dit gemakkelijk rechtstreeks vanuit de offerte doen.

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.