Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00. Di. en do.: 09.00 – 14.00
Menu
HomeSafari in AfrikaNamibië
Namibie

Reizen naar Namibië

Tijdens een reis naar Namibië maakt u kennis met een land van contrasten, waar u enkele van de oudste landschappen ter wereld kunt zien.

Namibië heeft fantastische nationale parken met bijzondere dieren die zich aan de weerbarstige natuur hebben aangepast.

Voor vragen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 90.

Populaire reizen: Namibië

Waarom op vakantie naar Namibië?

Namibië is een van de meest contrastrijke landen van Afrika. Het land heeft een unieke natuur die u nergens anders zult aantreffen, een fantastische fauna en een interessante cultuur die zijn oorsprong vindt in de Duitse kolonisten en de oorspronkelijke stamvolkeren.

Namibië is de ideale vakantiebestemming als u graag een autorondreis wilt maken in Afrika en de voorkeur geeft aan een minder toeristisch safarigebied. Bezoek Namibië en ontdek een van de best bewaarde geheimen van Afrika.

Onze reizen naar Namibië

Wij bieden zes verschillende reizen naar Namibië, met een lengte van 8 tot 18 dagen. In Namibië kunt u een van onze vier klassieke rondreizen maken of een van de twee autorondreizen, waarbij u zelf rijdt. Sommige reizen naar Namibië kunnen met een safari in Botswana worden gecombineerd.

Rondreizen in Namibië

Vier van onze reizen behoren tot de meer klassieke rondreizen, waarbij alles voor u is geregeld. Deze rondreizen duren 8 tot 16 dagen.

Tijdens de rondreizen wordt de nadruk gelegd op cultuur, natuur, safari of een combinatie daarvan. Lees meer over de rondreizen door te klikken op ”lees meer” bij de betreffende reis boven aan de pagina.

Autorondreizen in Namibië

Wij bieden twee autorondreizen naar Namibië waarbij u zelf rijdt en het land op eigen houtje kunt verkennen. Dankzij de uitstekende infrastructuur, die tot de beste van Afrika behoort, is Namibië heel geschikt voor een autorondreis langs de verschillende hoogtepunten.

De autorondreizen brengen u bij enkele van de grootste bezienswaardigheden van Namibië, bijv. de hoofdstad Windhoek en de zandduinen bij Sossusvlei. Tijdens de 14-daagse reis passeert u een van de grootste kloven ter wereld, de Fish River Canyon, en maakt u kennis met de bijzondere fauna in de Kalahari-woestijn. Tijdens de 18-daagse reis gaat u op safari in het Etosha National Park.

Lees meer over de autorondreizen door te klikken op ”lees meer” bij een van de reizen boven aan de pagina.

Hoogtepunten van Namibië

Namibië is een van de beste safaribestemmingen ter wereld. U ziet er veel klassieke safaridieren maar ook dieren die zich aan de moeilijke levensomstandigheden in de woestijn hebben aangepast, zoals olifanten, neushoorns en leeuwen.

De landschappen van Namibië kunnen u daadwerkelijk de adem benemen. Zo bezoekt u in Namibië bijv. de Namib-woestijn, die als een van de oudste woestijnen ter wereld wordt beschouwd, en de Kalahari-woestijn, waar u kennis kunt maken met het San-volk, dat tot de oudste culturen van Afrika wordt gerekend.

Namibië biedt allerlei avonturen en bijzondere ervaringen. Hieronder staan enkele hoogtepunten die door onze gasten worden genoemd.

Oranjerode zandduinen bij Sossusvlei

De oranjerode zandduinen van Sossusvlei behoren tot de bekendste attracties van Namibië. Hier ziet u het Namibië dat u kent van de foto’s. Ondanks de moeilijke levensomstandigheden leven hier heel veel dieren die zich aan de woestijn hebben aangepast, zoals oryxantilopen en springbokken.

Sossusvlei is vooral mooi in de vroege ochtendschemering, wanneer de langzaam opkomende zon voor een fascinerend kleurenschouwspel in de woestijn zorgt. U kunt ook naar de top van de hoge zandduinen klimmen, waar u een prachtig uitzicht heeft over Sossusvlei.

Tijdens 3 van de rondreizen en beide autorondreizen doet u Sossusvlei aan.

Safari in het Etosha National Park

Het Etosha National Park wordt gekenmerkt door een 5.000 km2 grote zoutvlakte, die ca. 25% van het park beslaat en ontstaan is uit een opgedroogd meer.

Ondanks de moeilijke levensomstandigheden in Etosha is dit nationale park een van de meest dierrijke gebieden van Namibië en staat het bekend als een van de beste safaribestemmingen ter wereld. Vooral in de droogteperiode zijn er veel dieren te zien, als ze samenkomen bij de paar poelen die er dan nog zijn.

Etosha heeft een zeer gevarieerde fauna met o.a. giraffen, gnoes, zebra’s, olifanten, leeuwen en zeldzamere dieren als elandantilopen (een van de grootste soorten antilope), Damara Dik-Diks (een van de kleinste soorten antilope) en oryxantilopen. In het regenseizoen zijn er daarnaast meer dan 340 verschillende vogelsoorten te zien.

Tijdens drie van de rondreizen en één autorondreis gaat u op safari in het Etosha National Park.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is een indrukwekkende ervaring. De kloof is 160 km lang, tot 27 km breed en op sommige plaatsen maar liefst 550 meter diep.

Op de top van de kloof zijn een paar fantastische uitkijkpunten, en de Fish River is het hele jaar door een bezoek waard. In de droogteperiode kunt u naar de bodem van de kloof rijden, en in het regenseizoen is het mogelijk om te zwemmen in de rivier, die meestal alleen stroomt in de zomermaanden, van november tot februari.

Tijdens onze 14-daagse autorondreis doet u de Fish River Canyon aan.

Andere hoogtepunten in Namibië

Namibië is een en al avontuur. Behalve de bovenstaande drie hoogtepunten kunt u in Namibië ook het volgende beleven:

 • Bezoek aan het San-volk, de Bosjesmannen, in Ombili Foundation
 • Duitse sfeer in de vakantie- en kustplaats Swakopmund, aan de Atlantische Oceaan
 • Het Twyfelfontein-dal met de 6000 jaar oude grotschilderingen, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat
 • Okonjima Nature Reserve, een revalidatiecentrum voor grote Afrikaanse roofdieren.
 • De hoofdstad Windhoek, waar Europese tradities en Afrikaanse cultuur samensmelten.

Combineren met nationaal park Chobe in Botswana

Sluit je Zuid-Afrikaanse avontuur af met een reis naar Botswana. Hier ga je op safari in het fantastische nationaal park Chobe, één van de beste nationaal parken van Afrika.

Het 10.000 km2 grote nationaal park herbergt ongelooflijk mooie en ongerepte natuur, en een spannend dierenleven. Dit nationaal park is ook bekend om zijn vele olifanten. Je vindt hier zelfs een van de grootste concentraties olifanten in Afrika. Volgens sommige schattingen wel 120.000 olifanten. Daarnaast kun je apen, giraffen, nijlpaarden en een ontelbaar aantal soorten vogels zien, en met een beetje geluk ook alle dieren van de Big five van Afrika.

Door de combinatie van een gewone game drive per landcruiser en een cruise op de brede rivier de Chobe krijg je een gevarieerd aanbod tijdens je safari. En vanuit een boot op de rivier de Chobe kun je een Afrikaanse zonsondergang zien, die nagenoeg niet is te overtreffen.

Wilt u meer over onze reizen weten?

Onze zes reizen staan voor zes uiteenlopende avonturen. Dus bekijk de reizen boven aan deze pagina om te kijken welke u het meest aanspreekt.

Op de pagina’s van de betreffende reizen vindt u gedetailleerde informatie over:

 • De hoogtepunten van de reis
 • Wat bij de prijs is inbegrepen
 • Actuele prijzen per persoon
 • Waarom u voor deze reis moet kiezen
 • Overzicht van het dagprogramma van alle dagen
 • Mogelijkheid om een vrijblijvende offerte aan te vragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

De prijzen van de reizen zijn inclusief vluchten, overnachtingen, activiteiten en, in geval van een autorondreis, de autohuur. De prijs voor de definitieve reis naar Namibië hangt af van

 • Aantal reizigers
 • Vertrekdatum
 • Luchthaven van vertrek

U kunt een geheel vrijblijvende offerte aanvragen, die u rechtstreeks per mail ontvangt.

Vul uw gegevens in bij ”OFFERTE AANVRAGEN”. Vervolgens stellen wij een offerte op met een prijs die gebaseerd is op uw gegevens. Onze reisspecialisten streven ernaar alle prijsaanvragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Als u vervolgens akkoord gaat met de offerte en de reis wilt boeken, doet u dit eenvoudig door de instructies in de offerte te volgen.

Heeft u vragen over onze reizen?

Op onze pagina met reisinformatie over Namibië vindt u informatie over alles van het weer tot een visum en andere punten waar u op moet letten als u naar Namibië reist.

Daarnaast kunt u altijd contact opnemen met onze reisspecialisten, die jarenlange ervaring hebben met reizen naar Afrika. Onze reizen worden voortdurend uitgeprobeerd, zodat we in staat zijn uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Bekijk al onze avontuurlijke vakanties in Afrika hier.

We helpen u graag bij het boeken van de vakantie van uw leven.

Beleef het van heel dichtbij met Afrikareizen.nl!

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.