• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds

Mauritius – Reisinformatie

Mauritius – Reisinformatie

Mauritius – Reisinformatie

1. Het weer op Mauritius

Mauritius is het hele jaar door een fascinerende bestemming. Het is er altijd warm. Over het hele jaar genomen is de gemiddelde temperatuur op Mauritius 23 graden. De zomer duurt van december tot en met april. In deze periode is het het warmst, maar het is tevens de periode waarin de meeste regen valt. In de periode van mei tot en met november is het droger. De temperatuur is aangenamer en is het koeler.

Weerstatistieken
JAN
FEB
MAR
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gemiddelde temp.
26
26
26
25
23
22
21
21
21
23
24
25
Gemiddelde neerslag in mm
228
228
178
178
101
76
76
76
50
50
50
152
Weer
statistieken
Gemiddelde
temp.
Gemiddelde
neerslag
in mm
JAN 26 228
FEB 26 228
MAR 26 178
APR 25 178
MEI 23 101
JUN 22 76
JUL 21 76
AUG 21 76
SEP 21 50
OKT 23 50
NOV 24 50
DEC 25 152
2. Reisvoorwaarden

Lees alstublieft zorgvuldig onze algemene reisvoorwaarden, daar deze algemene voorwaarden onderdeel zijn van de contractuele bepalingen in verband met de reizen gekocht bij Afrikareizen.nl.

Klik hier om onze reisvoorwaarden te lezen.

3. Reisverzekeringen

Wij raden u dringend aan een goede reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. Een goede verzekering met een uitgebreide werelddekking kan u ingeval van schade, letsel of ziekte veel onnodige kosten en regelingen schelen. De standaard ziektekostenverzekering is veelal niet voldoende.

4. Vaccinatie

Voor de door Afrikareizen.nl aangeboden bestemmingen gelden adviezen, respectievelijk voorschriften op het gebied van gezondheid.

Let op de regels in verband met de gele koorts, vooral als u het land binnenkomt vanuit een ander Afrikaans land.

Wijzigingen met betrekking tot medische voorschriften komen zeer regelmatig voor en daarom dient u zelfstandig na te gaan of er voor uw reisbestemming gezondheidsadviezen van toepassing zijn.

Dit kan inhouden bescherming middels vaccinaties of tabletten, maar ook het gebruik van preventieve maatregelen ter voorkoming van ziektes.

U dient zich hiertoe – ruim voor vertrek – te wenden tot uw huisarts, GGD, het Ministerie van Volksgezondheid of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Op Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering kunt u meer informatie vinden over ziekten op reis en hoe u deze kunt voorkomen.

We attenderen u erop dat u bij het reizen naar Mauritius uw vaccinatiebewijs dient mee te nemen wanneer u een gebied bezocht heeft waar gele koorts heerst.

5. Visum / Paspoort

Als Nederlands staatsburger heeft u geen visum nodig voor een verblijf tot 90 dagen op Mauritius. Uw paspoort dient nog ten minste 6 maanden geldig te zijn na aankomst op Mauritius en minimaal 1 onbeschreven visumpagina te bevatten.

Tevens moet u in het bezit zijn van een retour-ticket naar huis of een ticket voor een vlucht naar een ander land.

Bij aankomst op Mauritius dient u bovendien een formulier in te vullen, waarop u het adres van uw verblijf dient aan te geven.

De regels voor visum en paspoort kunnen kort van tevoren worden gewijzigd. Daarom raden wij u aan deze altijd te controleren op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

6. Ontvangst van vliegtickets

We sturen u de vliegtickets zodra u uw reis heeft geboekt. Op het vluchtschema kunt u de tijdstippen en vliegroute zien. Het is belangrijk, dat u controleert dat er geen spelfouten in uw naam staan. Uw naam op de vliegticket dient exact overeen te komen met de naam in uw paspoort. Als u fouten in de namen ontdekt, dient u onmiddellijk contact met ons op te nemen.

Tegenwoordig bestaan er alleen nog maar elektronische vliegtickets (e-tickets). U krijgt dus geen papieren vliegticket voor het inchecken op de luchthaven. Voor het inchecken op de luchthaven heeft u uw paspoort en de boekingsreferentie nodig. De boekingsreferentie staat op uw vluchtschema.

7. Servicebrief

Wanneer u een reis bij ons heeft geboekt, ontvangt u voordat u vertrekt onze servicebrief. In de servicebrief vindt u belangrijke informatie over bijvoorbeeld online inchecken, wat te doen bij vertraging en onze overeengekomen richtlijnen voor het geven van fooi. Bovendien bevat de servicebrief belangrijke telefoonnummers van onze lokale agenten en ons telefoonnummer voor noodgevallen.

Daarom is het belangrijk dat u de servicebrief print en op reis meeneemt.

8. Upgrade en extra beenruimte

Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het tegenwoordig mogelijk om naar zitplaatsen met extra ruimte en comfort te upgraden, bijvoorbeeld Economy Comfort bij KLM. Wij kunnen uw ticket niet naar deze zitplaatsen upgraden, maar dit kunt u in de meeste gevallen zelf doen via de website van de luchtvaartmaatschappij.

Wij kunnen helaas niet voor het reserveren van zitplaatsen met extra beenruimte, zoals die bij de nooduitgangen in het vliegtuig, zorgen. Als u extra beenruimte nodig hebt, raden we u aan zo vroeg mogelijk op de datum van vertrek op de luchthaven in te checken en een medewerker te vragen u te helpen.

9. Uw bagage

We gebruiken veel verschillende luchtvaartmaatschappijen voor de vluchten naar Mauritius, daarom zijn er geen eenduidige regels voor de hoeveelheid in te checken bagage en handbagage te geven. Zie de informatie hierover op uw vliegticket of neem contact met ons op als u hier vragen over heeft.

Nette zomerkleding in de avond. Mannen dienen een lange broek te dragen. Slippers en badkleding zijn niet toegestaan in het restaurant.

Zorg ervoor alle belangrijke, onmisbare zaken in uw handbagage te hebben. Dit betreft bijv. paspoort, visum, vliegtickets, verzekeringspolissen, creditcard, geld, camera, maar ook eventuele informatie over uw specifieke gezondheidssituatie en essentiële medicijnen.

Door de airconditioning in het vliegtuig kunt u op de tocht komen te zitten, dus een dun windjack in de handbagage is een goed idee.

10. Tijdsverschil met Mauritius

Mauritius valt in tijdzone UTC +4. Dus het eiland loopt tijdens onze zomertijd twee uur voor op Nederland, en tijdens onze wintertijd drie uur.

11. Taal op Mauritius

De meeste inwoners zijn tweetalig en spreken vloeiend Engels en Frans. In het dagelijkse leven zijn Creools en Frans de hoofdtalen, maar er worden ook veel oriëntaalse talen gesproken.

12. Transport vanaf de luchthaven op Mauritius

Op de luchthaven van Mauritius moet u naar balie 3 voor uw transfer naar het hotel.

13. Munteenheid

De munteenheid op Mauritius is de Mauritiaanse Roepie (MUR). 100 MUR is ca. 2,52 EUR Op de meeste locaties accepteert men Visa, Master Card en Diners. U kunt naar MUR wisselen op luchthavens, in banken en hotels. Het wisselen van MUR in euro’s is alleen mogelijk in de bank op de luchthaven.

14. Feestdagen

Het is altijd een bijzondere belevenis om tradities en feesten van andere landen mee te maken. Hieronder ziet u een overzicht van feestdagen, belangrijke festivals en bijzondere herdenkingen.

We maken u erop attent dat sommige musea en bezienswaardigheden op deze dagen gesloten kunnen zijn.

 

15. Fooien

Restaurants en hotels zetten over het algemeen 10% extra op de rekening. Daarom verwacht men normaal gesproken geen fooi op Mauritius. Als u tijdens het verblijf buitengewoon goed bent behandeld en hiervoor een beloning wilt geven, is het geven van fooi helemaal oké.

16. Reizigers met beperkte mobiliteit

Wij maken u er op attent dat onze reizen over het algemeen niet geschikt zijn voor personen met een beperkte mobiliteit. Neem contact met ons op voor informatie over de mogelijkheden op basis van uw specifieke behoeften.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.