020 - 369 07 90 | Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00. Di. en do.: 09.00 – 14.00
HomePraktische informatieMauritius

Mauritius – Reisinformatie

1. Het weer op Mauritius

Mauritius is het hele jaar door een fascinerende bestemming. Het is er altijd warm. Over het hele jaar genomen is de gemiddelde temperatuur op Mauritius 23 graden. De zomer duurt van december tot en met april. In deze periode is het het warmst, maar het is tevens de periode waarin de meeste regen valt. In de periode van mei tot en met november is het droger. De temperatuur is aangenamer en is het koeler.

Weerstatistieken
JAN
FEB
MAR
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gemiddelde temp.
30
29
29
28
26
24
24
25
27
28
28
29
Gemiddelde neerslag in mm
176
203
245
163
83
65
63
58
38
34
79
128
Weer
statistieken
Gemiddelde
temp.
Gemiddelde
neerslag
in mm
JAN 30 176
FEB 29 203
MAR 29 245
APR 28 163
MEI 26 83
JUN 24 65
JUL 24 63
AUG 25 58
SEP 27 38
OKT 28 34
NOV 28 79
DEC 29 128
2. Reisvoorwaarden

Lees alstublieft zorgvuldig onze algemene reisvoorwaarden, daar deze algemene voorwaarden onderdeel zijn van de contractuele bepalingen in verband met de reizen gekocht bij Afrikareizen.nl.

Klik hier om onze reisvoorwaarden te lezen.

3. Reisverzekeringen

Wij raden u dringend aan een goede reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. Een goede verzekering met een uitgebreide werelddekking kan u ingeval van schade, letsel of ziekte veel onnodige kosten en regelingen schelen. De standaard ziektekostenverzekering is veelal niet voldoende.

4. Vaccinatie

Voor de door Afrikareizen.nl aangeboden bestemmingen gelden adviezen, respectievelijk voorschriften op het gebied van gezondheid.

Let op de regels in verband met de gele koorts, vooral als u het land binnenkomt vanuit een ander Afrikaans land.

Wijzigingen met betrekking tot medische voorschriften komen zeer regelmatig voor en daarom dient u zelfstandig na te gaan of er voor uw reisbestemming gezondheidsadviezen van toepassing zijn.

Dit kan inhouden bescherming middels vaccinaties of tabletten, maar ook het gebruik van preventieve maatregelen ter voorkoming van ziektes.

U dient zich hiertoe – ruim voor vertrek  – te wenden tot uw huisarts, GGD, het Ministerie van Volksgezondheid of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Op www.lcr.nl kunt u meer informatie vinden over ziekten op reis en hoe u deze kunt voorkomen.

We attenderen u erop dat u bij het reizen naar Mauritius uw vaccinatiebewijs dient mee te nemen wanneer u een gebied bezocht heeft waar gele koorts heerst.

5. Visum / Paspoort

Als Nederlands staatsburger heeft u geen visum nodig voor een verblijf tot 90 dagen op Mauritius. Uw paspoort dient nog ten minste 6 maanden geldig te zijn na aankomst op Mauritius en minimaal 1 onbeschreven visumpagina te bevatten.

Tevens moet u in het bezit zijn van een retour-ticket naar huis of een ticket voor een vlucht naar een ander land.

Bij aankomst op Mauritius dient u bovendien een formulier in te vullen, waarop u het adres van uw verblijf dient aan te geven.

De regels voor visum en paspoort kunnen kort van tevoren worden gewijzigd. Daarom raden wij u aan deze altijd te controleren op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

6. Ontvangst van vliegtickets

We sturen u het vluchtschema zodra de vlucht is geboekt. Hier staan uw vluchten nauwkeurig op aangegeven. We maken gebruik van elektronische tickets die u zelf moet printen. Wanneer de tickets zijn verstrekt, sturen we u een e-mail met het boekingsnummer en de gegevens die u nodig heeft om de tickets te printen. U ontvangt tevens een begeleidende brief met nuttige telefoonnummers, zoals een telefoonnummer waarop altijd een medewerker van www.afrikareizen.nl bereikbaar is, ook buiten kantooruren.

7. Upgrade en extra beenruimte

Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het tegenwoordig mogelijk om naar zitplaatsen met extra ruimte en comfort te upgraden, bijvoorbeeld Economy Comfort bij KLM. Wij kunnen uw ticket niet naar deze zitplaatsen upgraden, maar dit kunt u in de meeste gevallen zelf doen via de website van de luchtvaartmaatschappij.

Wij kunnen helaas niet voor het reserveren van zitplaatsen met extra beenruimte, zoals die bij de nooduitgangen in het vliegtuig, zorgen. Als u extra beenruimte nodig hebt, raden we u aan zo vroeg mogelijk op de datum van vertrek op de luchthaven in te checken en een medewerker te vragen u te helpen.

8. Koffer en handbagage

We gebruiken veel verschillende luchtvaartmaatschappijen voor de vluchten naar Zuid-Afrika, daarom zijn er geen eenduidige regels voor de hoeveelheid in te checken bagage en handbagage te geven. Zie de informatie hierover op uw vliegticket of neem contact met ons op als u hier vragen over heeft.

U en uw reisgenoot dienen de koffers zo te pakken dat jullie je in principe met één koffer kunnen redden. Zover zal het zeer waarschijnlijk niet komen, maar het is weleens gebeurd dat een koffer in de luchthaven zoekraakte. Als dat gebeurt kan het een aantal dagen duren voordat de koffer bij het hotel waar u verblijft, wordt afgeleverd.

Stop alle belangrijke en onmisbare zaken in uw handbagage: paspoort, vliegtickets, verzekeringsdocumenten, creditcard, geld, doktersrecepten, eventueel informatie over uw specifieke gezondheid. Denk ook aan malariapillen, essentiële medicijnen (voor suikerziekte bijvoorbeeld), medicijnen tegen allergie of plotselinge buikpijn (Imodium bijvoorbeeld) en pijnstillers zoals paracetamol en/of Ibuprofen. Uw camera, de dure verrekijker en andere waardevolle voorwerpen moeten ook in de handbagage.

Door de airconditioning in het vliegtuig kunt u op de tocht komen te zitten, dus een dun windjack in de handbagage is een goed idee. Als u nog ruimte heeft, kunt u ook een safarihoed meenemen.

9. Tijdsverschil met Mauritius

Mauritius valt in tijdzone UTC +4. Dus het eiland loopt tijdens onze zomertijd twee uur voor op Nederland, en tijdens onze wintertijd drie uur.

10. Taal op Mauritius

De meeste inwoners zijn tweetalig en spreken vloeiend Engels en Frans. In het dagelijkse leven zijn Creools en Frans de hoofdtalen, maar er worden ook veel oriëntaalse talen gesproken.

11. Dresscode

Nette zomerkleding in de avond. Mannen dienen een lange broek te dragen.
Slippers en badkleding zijn niet toegestaan in het restaurant.

12. Transport vanaf de luchthaven op Mauritius

Op de luchthaven van Mauritius moet u naar balie 3 voor uw transfer naar het hotel.

13. Munteenheid

De munteenheid op Mauritius is de Mauritiaanse Roepie (MUR). 100 MUR is ca. 2,52 EUR Op de meeste locaties accepteert men Visa, Master Card en Diners. U kunt naar MUR wisselen op luchthavens, in banken en hotels. Het wisselen van MUR in euro’s is alleen mogelijk in de bank op de luchthaven.

14. Fooien

Restaurants en hotels zetten over het algemeen 10% extra op de rekening. Daarom verwacht men normaal gesproken geen fooi op Mauritius. Als u tijdens het verblijf buitengewoon goed bent behandeld en hiervoor een beloning wilt geven, is het geven van fooi helemaal oké.

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Top 5 Reizen
Luxe safari in Zuid-Afrika
Luxe safari in Zuid-Afrika
Safari met een reiscoördinator
 
Zuid-Afrika & Kaapstad
Zuid-Afrika & Kaapstad
Unieke safari gecombineerd met stadsbelevenissen.
 
Beklim de Kilimanjaro
Beklim de Kilimanjaro
Bereik de top van de Kilimanjaro via de bekende Whisky-route.
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari vol belevenissen, en witte stranden.
 
Safari in Tanzania
Safari in Tanzania
Safari in 4 nationale parken
 

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.