Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeInfo & ContactMaatschappelijke verantwoordelijkheid

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

social-ansvarlighed

We geven Afrika iets terug, en dat is ook voor u een mogelijkheid!

We leven van het organiseren van reizen naar Afrika, en daar zijn we trots op. Voor ons is Afrika echter veel meer dan inkomsten genereren. Het is een werelddeel dat voor ons allen belangrijk is vanwege de unieke natuur en het dierenleven die voor toekomstige generaties in stand moeten worden gehouden. Afrika is ook een continent dat behoefte aan hulp heeft om de levensomstandigheden voor de bevolking en de economische ontwikkeling te kunnen verbeteren.

Als een vanzelfsprekend onderdeel van onze kernwaarden willen wij daarom iets terugdoen voor dit fascinerende continent en de mensen die ons en onze klanten door de jaren heen zeer fantastische belevenissen hebben gegeven.

Afrika kan op veel manieren hulp worden geboden, maar voor alle soorten hulp geldt dat we er ver mee kunnen komen. Zelfs weinig middelen kunnen het verschil maken. We zijn ook realistisch over de mate waarin we kunnen helpen. Daarom hebben we een aantal projecten uitgekozen, die ons naar aan het hart liggen. Het betreft projecten die we zelf kennen, regelmatig bezoeken en die onze klanten tijdens hun reis kunnen bezoeken.

We willen er zeker van zijn dat de steun die we geven op de juiste plek belandt, bij de juiste mensen terechtkomt en wordt omgezet in duurzame en ontwikkeling bevorderende hulp. Daarom hebben we een aantal specifieke projecten uitgekozen, die we volledig steunen in de vorm van financiële hulp en directe betrokkenheid. We willen ons klanten dezelfde mogelijkheid geven. We steunen de projecten in de vorm van rechtstreekse donaties.

Het gaat heel eenvoudig in zijn werk. Er bestaat een rekening voor elk project dat we steunen. Zo zorgen we ervoor dat de donaties rechtstreeks en volledig aan de juiste geadresseerden ten goede komen. De rekening waar de donaties op worden gestort, hoort bij het project dat we steunen en wordt door mensen beheerd die we volledig vertrouwen. Daarom weten we dat het geld naar de juiste plek gaat en voor het doel wordt gebruikt. Als u een project wil steunen, kunt u uw donaties overmaken naar de rekening die onder het betreffende project staat.

We benadrukken dat uw donatie rechtstreeks en volledig aan het project ten goede komt. Afrikareizen.nl komt niet aan uw donatie. Het bedrag wordt rechtstreeks aan onze samenwerkingspartner overgemaakt, die ervoor zorgt dat het geld rechtstreeks voor het doel wordt gebruikt.

De door ons gesteunde projecten zijn hieronder nader beschreven.

Onze steunprojecten in Afrika
Masai Pre-School, Ngorongoro Reservation Area, Tanzania

In samenwerking met onze partner Zara Charity in Tanzania hebben we de Ngorongoro Masai Pre-School gebouwd. De school ligt in Ngorongoro Reservation Area dat behalve het woongebied van duizenden Masai ook de Ngorongoro-krater herbergt. Deze krater staat op het programma van onze safarireizen naar Tanzania.

Afrika Safari, het zusterbureau van Afrikareizen.nl, heeft USD 30.000 voor de bouw gedoneerd en samen met andere sponsors de bouw van de school mogelijk gemaakt. De school functioneert als een soort kleuterklas voor Masai-kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Hier leren zij wat het naar school gaan betekent en worden op die wijze voorbereid om, als ze een jaar of 7 zijn, naar de ‘echte’ school te gaan. De school is in mei 2015 geopend en heeft vandaag de dag ca. 40 Masai-kinderen. Zij wonen in het aan de school verbonden scholierenhuis.

Het bestaan van de school is afhankelijk van structurele donaties, zodat de leraar, het onderwijsmateriaal en het eten en drinken voor de kinderen kunnen worden betaald. Het onderwijs kost ca. USD 850 per kind per jaar. Onze klanten kunnen de school tijdens de safari in Tanzania bezoeken.

Klik hier om aan de Masai Pre-school te doneren.

Vergeet niet: ”Masai Pre-School” te vermelden in ”Description”

Speel de video af

Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Zuid-Afrika

Loving God Pre-School werd in 2001 door Deborah Nkosi opgericht. Zij werkte op dat moment als serveerster in het restaurant van de Pestana Kruger Lodge.

Afrikareizen en onze klanten hebben de kleuterschool al bijna 6 jaar continue bezocht. Door de jaren heen zijn er veel verbeteringen doorgevoerd en mooie schenkingen gedaan, o.a. een nieuw schoolgebouw, toiletten en een toiletgebouw, koelkast, tegels en verf en enorme hoeveelheden etenswaren, kleding en speelgoed.

De kleuterschool wordt door Afrikareizen gesteund door rechtstreekse donaties en door het aanbieden aan onze klanten de kleuterschool te bezoeken tijdens hun verblijf in de Pestana Kruger Lodge in Zuid-Afrika.

U kunt het project via de volgende rekening steunen:
Standard Bank Malelane
Rekeningnummer: 081 48 60 73
Branch code: 053252
SWIFT-code: SB ZA ZA JJ

Opmerking: Kiest u ervoor om dit project te steunen, stuur ons dan een email (info@afrikareizen.nl) wanneer u een geldbedrag heeft overgemaakt. Dan informeren wij de school, dat ze een oog erop moeten houden dat het bedrag aankomt.”

Speel de video af

Vergeet niet dat u gast in Afrika bent

Naast onze klanten te vragen rechtstreeks te helpen, vragen we ze ook eraan te denken dat ze gast in Afrika zijn tijdens een reis met ons. Daarom vragen we u vriendelijk:

  • Besteed wat tijd aan het leren kennen van de cultuur en gewoonten, de “do’s and don’ts”. Het allerbelangrijkste is dat u respect voor het land dat u bezoekt, en de bevolking toont.
  • Vraag altijd om toestemming voordat u mensen of hun eigendommen fotografeert.
  • Zorg ervoor dat u alles achterlaat zoals u het hebt aangetroffen, laat alles netjes achter
  • Wees redelijk tijdens het onderhandelen. Afdingen is normaal, maar vergeet niet dat de laatste 2 USD meer voor de verkoper betekenen dan voor u.
  • Glimlach. U krijgt gegarandeerd een glimlach terug.

En vergeet bij dit alles vooral niet van uw geweldige en onvergetelijke reis in Afrika te genieten.

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Top Reizen
Luxe safari in Zuid-Afrika
Luxe safari in Zuid-Afrika
Safari met een reiscoördinator
 
Zuid-Afrika & Kaapstad
Zuid-Afrika & Kaapstad
Unieke safari gecombineerd met stadsbelevenissen.
 
Beklim de Kilimanjaro
Beklim de Kilimanjaro
Bereik de top van de Kilimanjaro via de bekende Whisky-route.
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari vol belevenissen, en witte stranden.
 
Safari in Tanzania
Safari in Tanzania
Safari in 4 nationale parken
 

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.