• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeInfo & ContactMaatschappelijke verantwoordelijkheid

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

We geven Afrika iets terug, en dat is ook voor u een mogelijkheid!

We leven van het organiseren van reizen naar Afrika, en daar zijn we trots op. Voor ons is Afrika echter veel meer dan inkomsten genereren. Het is een werelddeel dat voor ons allen belangrijk is vanwege de unieke natuur en het dierenleven die voor toekomstige generaties in stand moeten worden gehouden. Afrika is ook een continent dat behoefte aan hulp heeft om de levensomstandigheden voor de bevolking en de economische ontwikkeling te kunnen verbeteren.

Als een vanzelfsprekend onderdeel van onze kernwaarden willen wij daarom iets terugdoen voor dit fascinerende continent en de mensen die ons en onze klanten door de jaren heen zeer fantastische belevenissen hebben gegeven.

Afrika kan op veel manieren hulp worden geboden, maar voor alle soorten hulp geldt dat we er ver mee kunnen komen. Zelfs weinig middelen kunnen het verschil maken. We zijn ook realistisch over de mate waarin we kunnen helpen. Daarom hebben we een aantal projecten uitgekozen, die ons naar aan het hart liggen. Het betreft projecten die we zelf kennen, regelmatig bezoeken en die onze klanten tijdens hun reis kunnen bezoeken.

We willen er zeker van zijn dat de steun die we geven op de juiste plek belandt, bij de juiste mensen terechtkomt en wordt omgezet in duurzame en ontwikkeling bevorderende hulp. Daarom hebben we een aantal specifieke projecten uitgekozen, die we volledig steunen in de vorm van financiële hulp en directe betrokkenheid. We willen ons klanten dezelfde mogelijkheid geven. We steunen de projecten in de vorm van rechtstreekse donaties.

Het gaat heel eenvoudig in zijn werk. Er bestaat een rekening voor elk project dat we steunen. Zo zorgen we ervoor dat de donaties rechtstreeks en volledig aan de juiste geadresseerden ten goede komen. De rekening waar de donaties op worden gestort, hoort bij het project dat we steunen en wordt door mensen beheerd die we volledig vertrouwen. Daarom weten we dat het geld naar de juiste plek gaat en voor het doel wordt gebruikt. Als u een project wil steunen, kunt u uw donaties overmaken naar de rekening die onder het betreffende project staat.

We benadrukken dat uw donatie rechtstreeks en volledig aan het project ten goede komt. Afrikareizen.nl komt niet aan uw donatie. Het bedrag wordt rechtstreeks aan onze samenwerkingspartner overgemaakt, die ervoor zorgt dat het geld rechtstreeks voor het doel wordt gebruikt.

De door ons gesteunde projecten zijn hieronder nader beschreven.

Onze steunprojecten in Afrika

Børn fra Masai Pre-School Afrika-safaris direktør, Claus Jessen, til åbningen af skolen

Masai Pre-School, Ngorongoro Reservation Area, Tanzania

In samenwerking met onze partner Zara Charity in Tanzania hebben we de Ngorongoro Masai Pre-School gebouwd. De school ligt in Ngorongoro Reservation Area dat behalve het woongebied van duizenden Masai ook de Ngorongoro-krater herbergt. Deze krater staat op het programma van onze safarireizen naar Tanzania.

Afrika Safari, het zusterbureau van Afrikareizen.nl, heeft USD 30.000 voor de bouw gedoneerd en samen met andere sponsors de bouw van de school mogelijk gemaakt. De school functioneert als een soort kleuterklas voor Masai-kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Hier leren zij wat het naar school gaan betekent en worden op die wijze voorbereid om, als ze een jaar of 7 zijn, naar de ‘echte’ school te gaan. De school is in mei 2015 geopend en heeft vandaag de dag ca. 40 Masai-kinderen. Zij wonen in het aan de school verbonden scholierenhuis.

Het bestaan van de school is afhankelijk van structurele donaties, zodat de leraar, het onderwijsmateriaal en het eten en drinken voor de kinderen kunnen worden betaald. Het onderwijs kost ca. USD 850 per kind per jaar. Onze klanten kunnen de school tijdens de safari in Tanzania bezoeken.

Klik hier om aan de Masai Pre-school te doneren.

Vergeet niet: ”Masai Pre-School” te vermelden in ”Description”

Loving God Pre-School - Vinke vinke Loving God Pre-School - Så bliver der danset

Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Zuid-Afrika

LOVING GOD PRE-SCHOOL, JEPPES’ REEF, ZUID-AFRIKA

Loving God Pre-School is opgericht in 2001 door een vroegere werkneemster van de Pestana Kruger Lodge. Afrikareizen heeft in de loop der jaren verschillende projecten gesteund.

Op dit moment leidt Shadra Maseko de school en zij zet alles op alles om de kleuterschool open te houden met steun van donaties en het weinige schoolgeld.

Heeft u zin om dit project te bezoeken tijdens uw verblijf in de Pestana Kruger Lodge? Afrikareizen betaalt het vervoer erheen zodat u geen kosten hoeft te maken. Misschien wilt u in plaats daarvan een kleine donatie meenemen naar de school? Het kan kleding of speelgoed zijn, of iets anders dat u uit Nederland meeneemt, maar we stoppen ook met alle plezier onderweg zodat u iets kunt kopen. Neem contact met ons op voor de details of vraag uw reis-coördinator, die u ontmoet in de Pestana Kruger Lodge.

De kinderen zijn 3-5 jaar oud en vinden het geweldig om bezoek te krijgen van onze gasten en zullen uw donatie met een grote knuffel en blije gezichten ontvangen.

Onze gasten bezoeken de kleuterschool al sinds 2010 en in de loop der jaren zijn er veel verbeteringen doorgevoerd en mooie donaties gedaan, zoals o.a. een nieuw schoolgebouw, toiletgebouw, koelkast, tegels + verf, afdak, waterpomp en tank en heel veel etenswaren, kleding en speelgoed.

Volg de school in de Facebook-groep: Loving God Pre-School, Zuid-Afrika

U kunt het project steunen via onderstaande rekening:

Standard Bank Malelane

Rekeningnummer: 081 48 60 73

Branch code: 053252

BIC / Swift: SB ZA ZA JJ

(Let op: men gebruikt geen IBAN-nummer in Zuid-Afrika)

 

NB: Kiest u ervoor om dit project te steunen, stuur ons dan een email (info@afrika-safari.nl), wanneer u een geldbedrag heeft overgemaakt. Dan laten wij de school weten dat ze moeten opletten of het bedrag binnenkomt.

Les in de Nairrataat Primary School bij de stad Emali Nairrataat Primary School Nairrataat Primary School Leraar en kinderen in de Mwamunga Primary School Jongetje in de Mwamunga Primary School Ingang van de Mwamunga Primary School

Pack for a Purpose

In Kenia werken wij en onze samenwerkingspartner samen met de organisatie Pack for a Purpose. Deze organisatie werkt samen met een reeks weeshuizen, scholen, kleuterscholen enzovoorts overal ter wereld, waar u speelgoed, potloden, kleding, voetballen enzovoorts af kunt leveren. De projecten geven op de website aan wat er in hun gebied ontbreekt, zodat u niet 10 voetballen meeneemt naar een dorp of weeshuis waar ze om gommetjes verlegen zitten.

Via Afrikareizen en onze samenwerkingspartners kunt u drie projecten in Kenia helpen, afhankelijk van welke reis naar Kenia u kiest.

Alle drie de projecten hebben het volgende nodig:

Schoolmateriaal:
Potloden, balpennen, kleurpotloden, lijmstiften, linialen, etuis, gommetjes, hoekmeters, puntenslijpers

Sportspullen:
Balpompen, ballen (voetballen, tennisballen, basketballen enz.) voetbalkleding, fluitjes

Keukengerei:
Potten en pannen, schalen, plastic bekers en borden (geen wegwerpartikelen)

Persoonlijke hygiëne:
Maandverband en tampons

 

U kunt op de volgende reizen projecten helpen:

 

Op deze reis kunt u een school in de stad Voi dicht bij het Nationaal park Tsavo helpen.

Strandvakantie in Mombasa en safari in 3 nationale parken

Naast de bovenstaande spullen heeft de school ook het volgende nodig:
Kinderkleding en -schoenen, zakrekenmachines met zonnecel, scharen, schooltassen.

 

Op deze 4 reizen kunt u een kleuterschool/school in de stad Emali helpen.

Karibu Kenia en strandvakantie in Mombasa
Safari in Kenia en Tanzania
Karibu Kenia-safari
Karibu Kenia en strandvakantie op Zanzibar

Naast de bovenstaande spullen heeft de kleuterschool/school ook het volgende nodig:
Krijtjes, zakrekenmachines met zonnecel, boeken over tuinieren (in het Engels)

 

Op deze reizen kunt u een weeshuis dat op 1 uur rijden van Nairobi ligt helpen.

Karibu Kenia en strandvakantie in Mombasa
Karibu Kenia-safari
Karibu Kenia en strandvakantie op Zanzibar
Gezinssafari in Kenia
Hakuna Matata-safari
Hakuna Matata en strandvakantie op Zanzibar
Hakuna Matata en strandvakantie in Mombasa

Naast de bovenstaande spullen heeft de school ook het volgende nodig:
Schooltassen, puzzels, naaigerei, kralen, kinderkleding en -schoenen, klamboes, beddengoed, dekens, kussens, handdoeken, borstels, zeep, haarspeldjes en haarelastiekjes, tandenborstels, handcrème, tandpasta, leesbrillen

 

Wilt u deze projecten tijdens uw reis naar Kenia helpen, zeg het dan tegen ons als u uw reis bestelt, dan zorgen wij ervoor dat u uw schenking af kunt leveren!

Onze populairste reizen
Hier reizen anderen naartoe
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.