• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
10 dagen

Shira-route

Neem de Shira-route naar de top van de Kilimanjaro. Dit is een van de kortste routes en daardoor precies geschikt voor u als u in goede vorm bent, maar over beperkte tijd beschikt.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Shira-route Shira-route
10 dagen

Shira-route

Neem de Shira-route naar de top van de Kilimanjaro. Dit is een van de kortste routes en daardoor precies geschikt voor u als u in goede vorm bent, maar over beperkte tijd beschikt.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 2 overnachtingen in Springlands Hotel in Moshi incl. volpension (een overnachting voor en na de klimtocht)
 • Beklimming van de Kilimanjaro via de Shira-route
 • 5 overnachtingen in tenten op de Kilimanjaro incl. volpension
 • Alle maaltijden worden door een lokale kok bereid
 • Professionele gidsen en dragers tijdens de hele tocht
 • Vlucht van Kilimanjaro naar Nederland incl. transfer
 • Mogelijkheid om safari of strandvakantie bij te boeken voor na klimtocht
 • Begindatum naar keuze – de beklimming is het hele jaar door mogelijk
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort:

Nationaal park.  De Shira-route is grotendeels identiek aan de Lemosho-route. Het verschil is dat de Shira-route korter is en een zwaardere en inspannendere start heeft, aangezien de eerste overnachtingsplaats zich op een hoogte van 3.840 meter bevindt. De Shira-route voert u door gevarieerde landschappen, van regenwoud, heide tot alpien woestijnlandschap, naar Uhuru Peak, 5.895 meter boven zeeniveau. Onderweg kunt u genieten van de vele uitkijkpunten naar Mt. Meru, het enorme massief van de Kibo en de bergtoppen van de Mawenzi die zich tegen de Afrikaanse hemel aftekenen. U nuttigt een lunch aan de voet van de beroemde Lava Tower en bestijgt de Great Barranco Wall bij de Heim-gletsjer, die als een enorm ijsgordijn boven het massief hangt. Het laatste deel van de klimtocht naar de top vindt vanuit het oosten plaats, waar u van een ongelofelijk mooie zonsopgang bij Stella Point kunt genieten. Het afdalen volgt de Mweka-route in zuidelijke richting.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • De route begint hoog en moeilijk en is daarom minder druk dan de andere routes
 • De Shira-route is bijna hetzelfde als de Lemosho-route, maar korter en daarmee meer prijsvriendelijk
 • U start hoger en daarom is deze route de meest tijdsbesparende route
 • Het is mogelijk uw reis te verlengen met zowel safari als strandvakantie op Zanzibar

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro

Vlucht vanuit Nederland naar Kilimanjaro, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi

Uw gids haalt u op van Kilimanjaro Airport en rijdt u naar Springlands Hotel in de kleine plaats Moshi – ca. 1 uur rijden. Vanuit Moshi kunt u een eerste glimp van de besneeuwde top van de Kilimanjaro opvangen. Moshi is een typisch Afrikaans stadje, zowel wat betreft cultuur als sfeer. Het bezoek aan de lokale markt en de kleine winkels is een waar exotisch feest.

‘s Middags wordt er een welkomstsessie gehouden, waarbij de gids de uitrusting en de wandeling naar de top van de Kilimanjaro doorneemt.

Het is bovendien mogelijk om een boom te planten in samenwerking met Zara Charity. Lees hier meer.

Hoogten: Moshi: 915 m boven zeeniveau

Accommodatie:
Dag 3: Moshi - Shira Gate– Shira 2 Camp

U rijdt van Moshi naar Shira Gate, de westelijke ingang van Nationaal Park Kilimanjaro. Bij aankomst bij Shira Gate vindt het inchecken en registreren plaats. Dit is ook de plaats waar u uw team van gidsen, koks en dragers ontmoet. Hier begint de beklimming naar de top van de Kilimanjaro. De Kilimanjaro bestaat uit drie gedoofde vulkanen; Kibo met het hoogste punt, Uhuru (5.895 m boven zeeniveau), Mawenzi (5.149 m boven zeeniveau) en Shira (3.962 m boven zeeniveau).

De etappe van deze dag is zwaar en inspannend, u bereikt een hoogteverschil van maar liefst 2010 meter. (Plus de stijging van 915 meter tussen Moshi en Shira Gate.) De route voert u over mooie paden door het regenwoud, met een beetje geluk ziet u een aantal van de dieren die in het bos leven. Na het regenwoud verandert het landschap in heidelandschap. Hier ziet u heide, wilde bloemen, enorme dendrosenecio-planten en stenen paden. Onderweg kunt u het enorme massief van de Kibo zien. De dragers lopen vooruit zodat uw tent klaar staat bij uw aankomst in Shira 2 Camp.

De stijging vandaag is zeer groot, daarom is het belangrijk rustig aan te doen en naar uw lichaam te luisteren. Wees alert op tekenen van hoogteziekte.

Hoogten: Moshi: 915 m boven zeeniveau, Shira Gate: 1.830 m boven zeeniveau, Shira 2 Camp: 3.840 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van Moshi naar camp: 2.925 m

Afstand: 10 km

Duur van de wandeling: 4 uur

Dag 4: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp

Vandaag wandelt u richting het oosten. Het landschap wordt droger, kaler en meer stenig naarmate de hoogte toeneemt. Onderweg wordt u beloond met prachtige uitzichten op Kibo en Mt. Meru die boven de witte wolken uitsteken. Na een paar uur wandelen komt u bij de beroemde Lava Tower, die getuigt van de vroegere vulkanische activiteit van de Kilimanjaro.

Na de lunch aan de voet van de Lava Tower daalt u af naar Barranco Camp, dat in een dal bij de Great Barranco Wall ligt. Bij gunstig weer kunt u bij Barranco Camp van een prachtige zonsondergang genieten. Ook is er vanaf hier een adembenemend uitzicht op de top van de Kilimanjaro en een mooi uitzicht langs de bergwand naar het diepere deel van het dal en naar de verder richting het oosten liggende 300 meter hoge Great Barranco Wall.

De etappe van deze dag zal zowel wat betreft terrein als hoogte de nodige inzet vereisen, dus blijf rustig en luister naar uw lichaam. Ook al sluit u de dag af met een hoogteverschil van slechts +110 meter, tijdens de wandeling deze dag komt u op maar liefst +790 meter bij de Lava Tower voordat u afdaalt naar Barranco Camp.  Bij velen manifesteren zich op deze hoogten de eerste symptomen van hoogteziekte, dus wees alert en informeer de gids bij de minste of geringste verdenking.

Hoogten: Shira 2 Camp: 3.840 m boven zeeniveau, Lava Tower: 4.630 m boven zeeniveau, Barranco Camp: 3.950 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 110 m

Afstand: 6 km

Duur van de wandeling: 5 uur

Dag 5: Barranco Camp - Karanga Camp

Na de nacht onder de indrukwekkende Great Barranco Wall te hebben doorgebracht, beklimmen we de beruchte rotswand, wat gemakkelijker blijkt dan het in eerste instantie leek. Boven aan de wand, net onder de Heim-gletsjer, ontvouwt de unieke schoonheid van de Kilimanjaro zich. De route gaat naar beneden naar de Karanga Valley. Hier ligt Karanga Camp. Vanaf hier heeft u uitzicht op de bergtoppen van de Mawenzi die zich tegen de Afrikaanse hemel aftekenen.

Het is belangrijk dat u de rest van de dag goed uitrust, want de beklimming naar de Uhuru Peak ligt om de spreekwoordelijke hoek.

Hoogten: Barranco Camp: 3.950 m boven zeeniveau, Karanga Camp: 4.200 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 250 m

Afstand: 4 km

Duur van de wandeling: 3½ uur

Dag 6: Karanga Camp - Barafu Camp

Vandaag wandelt u naar Barafu Camp. De tocht gaat door het adembenemende en spectaculaire landschap dat uit grote en kleine vulkaanstenen bestaat, wat getuigt van de vulkanische activiteit die hier eens was. Het laatste stukje naar Barafu Camp volgt u de Mweka-route. Onderweg heeft u uitzicht op de Kibo en de Mawenzi.

Barafu Camp ligt op een bergrug. De ondergrond is rotsachtig en het waait hier vaak behoorlijk. Zorg er daarom voor het terrein rondom het kamp te hebben verkend voor het donker wordt. Zodat u goed voorbereid bent voordat de beklimming naar de top kort na middernacht van start gaat.

Zorg er tevens voor dat uw uitrusting en warme kleding gereed zijn voor de wandeling naar de top de volgende dag. Bewaar drinkwater in een thermosfles, zodat het geen ijs wordt. Ga vroeg naar bed zodat uw lichaam en geest voorbereid zijn voor de ultieme uitdaging van de Kilimanjaro.

Hoogten: Karanga Camp: 4.200 m boven zeeniveau, Barafu Camp: 4.550 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 350 m

Afstand: 4 km

Duur van de wandeling: 3½ uur

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Omstreeks middernacht wordt u gewekt en na een snack gaat de beklimming naar de Uhuru Peak van start. In het donker tot aan zonsopgang op moeilijk terrein wandelen is voor de meesten het moeilijkste deel. Het doel is Stella Point bij zonsopgang te bereiken. Bij Stella Point pauzeert u om van de prachtige zonsopgang te genieten. Pauzeer niet te lang, want de koude en vermoeidheid maken het anders bijna onmogelijk om weer op gang te komen. U vervolgt uw tocht langs de kraterrand. De stijging op het laatste stuk naar Uhuru Peak is vrij constant. Afhankelijk van het jaargetijde kan er op het laatste deel van de route naar Uhuru Peak, ons uiteindelijke doel, de top van de Kilimanjaro en de top van Afrika, sneeuw liggen. Wanneer u de top op een hoogte van 5.895 m bereikt, kunt u zichzelf een schouderklopje geven en van het fenomenale uitzicht genieten. Misschien is het ook een leuk idee om een selfie bij het Uhuru Peak-bord te nemen, zodat u een blijvende herinnering hebt.

Vanaf hier begint het afdalen naar Barafu Camp. Hier krijgt u een welverdiende, maar korte rustpauze voordat u verder naar beneden over het rotsachtige pad naar Mweka Camp wandelt. Daar mag u uiteindelijk een hele nacht lekker slapen.

Hoogten: Barafu Camp: 4.550 m boven zeeniveau, Uhuru Peak: 5.895 m boven zeeniveau, Mweka Camp 3.100 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 1.450 m

Afstand: 5 km omhoog/12 km omlaag

Duur van de wandeling: 6-7 uur omhoog, 7 timer omlaag

Dag 8: Mweka Camp – Moshi

Na het ontbijt wandelt u naar Mweka Gate. Hier checkt u uit voordat u wordt opgehaald en weer naar het hotel in Moshi wordt gereden. In het hotel wordt een smakelijke lunch geserveerd. Allen die de beklimming hebben volbracht ontvangen een certificaat.

Hoogten: Mweka Camp: 3.100 m boven zeeniveau, Mweka Gate: 1.850 m boven zeeniveau, Moshi: 915 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 2.185 m

Afstand: 10 km

Duur van de wandeling: 3 uur

Accommodatie:
Dag 9: Terugreis

Vandaag checkt u uit in het hotel en wordt u naar de luchthaven gereden. Vanaf daar vliegt u naar huis.

Dag 10: Weer thuis in Nederland

Na een reis met een belevenis voor het leven komt u in Nederland aan.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Masai-avontuur in Osiligilai Maasai Lodge, 2 nachten

Wilt u aardig voor uzelf zijn, nadat u op de top van de Kilimanjaro hebt gestaan of urenlang in een safari-auto hebt gezeten? Droomt u ervan om de cultuur, tradities en gewoontes van de Masai van dichtbij mee te maken, zonder dat u daarvoor hoeft in te leveren op comfort? Wilt u de zonsopgang boven de Kilimanjaro zien en luieren bij een zwembad dat uitkijkt op de hoogste berg van Afrika? Plak dan twee nachten in Osiligilai Maasai Lodge aan uw reis vast.

U vindt deze mooie en authentieke lodge op circa 2 uur rijden van Moshi en we durven best te beloven dat de natuur en cultuur adembenemend zullen zijn.

De lodge ligt in een typisch Masai grasland met open vlaktes, gras zover het oog reikt en uitzicht op Mount Meru en Mount Kilimanjaro. Hij is het eigendom van de plaatselijke Masai die de plek met veel enthousiasme runnen, waardoor u zich bijzonder welkom voelt. U hebt ook volop mogelijkheden om dit semi-nomadische volk van dichtbij mee te maken.

U overnacht in een traditionele Masai-hut die van alle gemakken is voorzien, zoals een wc, elektriciteit en een douche met warm water. Uw bed staat op een strategische plek: zodat u ‘s ochtends vroeg vanuit uw bed de zon ziet opgaan boven de Kilimanjaro.

Uw verblijf bij de lodge is inclusief alle maaltijden en een hele reeks activiteiten, zoals speerwerpen en traditionele Masai zang en dans, terwijl u de zon ziet ondergaan achter Mount Meru. U hebt daarnaast de kans om diverse excursies of activiteiten bij te bestellen. Maar u kunt er ook voor kiezen om bij het zwembad te luieren en te genieten van het uitzicht op de Kilimanjaro, terwijl u van een koud pilsje en een goed boek geniet.

Wilt u meer informatie over een verblijf in de Osiligilai Maasai Lodge? Lees dan het reisverslag van onze Afrika-expert.

Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park, 1 nacht

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten in het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van dit Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Accommodatie:
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park (1n) & strandvakantie op Zanzibar (6n), 7 nachten

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten van het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van het Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Strandvakantie op Zanzibar, 6 nachten

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Gorilla tracking in Oeganda, 4 nachten

U heeft gegarandeerd foto’s gezien van die zachte, harige berggorilla’s in Bwindi Impenetrable nationaal park in Oeganda.

Waarom niet uw reis in Oost-Afrika voltooien en uw vakantie verlengen met een uitstapje naar Oeganda op zoek naar de unieke berggorilla’s?

Om het makkelijk te maken hebben wij deze 5 dagen verlenging voor u, waarbij u naast gorilla-tracking ook op “walking safari”gaat in Lake Mburo nationaal park.

Natuurlijk zijn vlucht, gorillavergunning en halfpension op bijna alle plaatsen inbegrepen.

Gemakkelijker kunnen we het niet maken!

Let op: Deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 personen.

U moet de verlenging uiterlijk 70 dagen voor vertrek boeken.

Extra dag voor het acclimatiseren: € 266
Korting bij grote groepen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering
Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.