Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaKilimanjaroRongai-route incl. acclimatisatiedag
11 dagen:

De Rongai-route incl. acclimatisatiedag

Hoogtepunten van deze reis:

Moshi, Nale Moru, Second Cave, Third Cave, Mawenzi, Kibo, Gilman’s Point, Uhuru Peak.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 2 overnachtingen in Springlands Hotel in Moshi incl. volpension (een overnachting voor en na de klimtocht)
 • Beklimming van de Kilimanjaro via de Rongai-route
 • 6 overnachtingen op de Kilimanjaro in tenten incl. volpension en een acclimatisatiedag
 • Alle maaltijden worden door een lokale kok bereid
 • Professionele gidsen en dragers tijdens de hele tocht
 • Vlucht van Kilimanjaro naar Nederland incl. transfer
 • Mogelijkheid om safari of strandvakantie bij te boeken voor na klimtocht
 • Begindatum naar keuze – de beklimming is het hele jaar door mogelijk
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers
Korting bij grote groepen
Kies deze reis omdat...

Rongai begint ten noorden van de berg, bij het kleine dorp Nale Muru, dat ten zuiden van de Keniaanse grens ligt. U wandelt door de mais- en aardappelvelden en het naaldenbos in. Het landschap verandert in heidelandschap, vol heide, wilde planten en stenen paden. Onderweg heeft u een fantastisch uitzicht op de Kibo en zijn gletsjers en de hoge spitse toppen van de Mawenzi. Naarmate de hoogte toeneemt, verandert het landschap in hoogland en alpien woestijnlandschap met grote en kleine vulkaanstenen. Vanaf Kibo Huts overlappen de Rongai-route en de Marangu-route elkaar. U wandelt langs Gilman’s Point waar u van het uitzicht op de top kunt genieten. Het bestijgen van de top vindt vanuit het oosten plaats. Het afdalen vindt via de Marangu-route aan de zuidoostelijke zijde van de berg plaats. U komt langs veel punten met uitzicht op de Kilimanjaro.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro

Vlucht vanuit Nederland naar Kilimanjaro, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi

Uw gids haalt u op van Kilimanjaro Airport en rijdt u naar Springlands Hotel in de kleine plaats Moshi – ca. 1 uur rijden. Vanuit Moshi kunt u een eerste glimp van de besneeuwde top van de Kilimanjaro opvangen. Moshi is een typisch Afrikaans stadje, zowel wat betreft cultuur als sfeer. Het bezoek aan de lokale markt en de kleine winkels is een waar exotisch feest.

‘s Middags wordt er een welkomstsessie gehouden, waarbij de gids de uitrusting en de tocht naar de top van de Kilimanjaro doorneemt.

Hoogten: Moshi: 915 meter boven zeeniveau

Overnachting Springlands Hotel

Dag 3: Moshi – Nale Muru – Simba Camp
Dag 3: Moshi – Nale Muru – Simba Camp

De dag begint met een rit door de dorpen en koffieplantages naar het bijzondere houten dorp Nale Moru – 4-5 uren rijden.  Bij aankomst bij Nale Moru vindt het inchecken en registreren plaats. Dit is ook de plaats waar u uw team van gidsen, koks en dragers ontmoet. Hier begint de beklimming naar de top van de Kilimanjaro. U wandelt op een breed pad door de mais- en aardappelvelden en het naaldenbos in. Naarmate u dieper in het dichte bos komt neemt de hoogte toe. In het bos leven behoorlijk wat dieren. Na een paar uren wandelen neemt de dichtheid van het bos af en bereikt u Simba Camp. Dit ligt aan het begin van een heidelandschap. Simba Camp ligt dicht bij ‘First Cave’ waar een fantastisch uitzicht over de Keniaanse vlakten is.

Hoogten: Moshi: 915 m boven zeeniveau, Nale Muru: 1.950 m boven zeeniveau, Simba Camp: 2.750 m boven zeeniveau

Afstand: 9 km

Duur van de wandeling: 4 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 4: Simba Camp – Second Cave
Dag 4: Simba Camp – Second Cave

De etappe van vandaag begint in de ochtend met een gestage stijging naar Second Cave. Het landschap verandert in heidelandschap, vol heide, wilde planten en stenen paden. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op de Kibo en de oostelijke gletsjers op de kraterrand. Na de lunch laat u het hoofdpad achter u en wandelt verder over een smaller pad richting de bergtoppen van de Mawenzi. U bereikt ‘Second Cave’ gelegen in een beschut dal bij Kikelewa Caves, omgeven door de enorme senecio-planten.

Hoogten: Simba Camp: 2.750 m boven zeeniveau, Second Cave: 3.450 m boven zeeniveau

Afstand: 7 km

Duur van de wandeling: 3-4 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 5: Second Cave – Third Cave
Dag 5: Second Cave – Third Cave

Vandaag heeft u een acclimatisatiedag. Dit vergroot uw kans om de top te bereiken en vermindert de kans op hoogteziekte. De ochtend kunt u gebruiken om te ontspannen en van de omgeving te genieten. Omstreeks de middag laat u het kamp achter u en wandelt door het heidelandschap. U volgt een smal pad richting richting de bergtoppen van de Mawenzi naar Third Cave.

Hoogten: Second Cave: 3.450 m boven zeeniveau, Third Cave: 3.870 m boven zeeniveau

Afstand: 10 km

Duur van de wandeling: 4 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 6: Third Cave – Mawenzi Tarn Hut
Dag 6: Third Cave – Mawenzi Tarn Hut

De etappe vandaag voert u naar Mawenzi Tarn Hut. Na een kort maar steil traject over de met gras bedekte berghellingen wordt u met een fenomenaal, panoramisch uitzicht beloond. Het heidelandschap maakt plaats voor rotsachtig hoogland met grote en kleine vulkaanstenen, wat getuigt van de vulkanische activiteit die hier eens was. Na nog een paar uren wandelen bereikt u de overnachtingsplaats. Deze heeft een spectaculaire ligging in een dal waar de spitse toppen van de Mawenzi hoog boven alles uittorenen.

Hoogten: Third Cave: 3.870 m boven zeeniveau, Mawenzi Tarn Hut: 4.330 m boven zeeniveau

Afstand: 9 km

Duur van de wandeling: 4-5 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 7: Mawenzi Tarn Hut – Kibo Huts
Dag 7: Mawenzi Tarn Hut – Kibo Huts

Vandaag wandelt u door het maanlandschap ‘The saddle’ dat de Mawenzi en de Kibo met elkaar verbindt. U bereikt Kibo Huts, gelegen aan de voet van de krater van de Kibo. Zorg er na aankomst voor dat uw uitrusting en warme kleding gereed zijn voor de wandeling naar de top de volgende dag. Bewaar drinkwater in een thermosfles, zodat het geen ijs wordt. Gebruik de rest van de dag om te ontspannen en ga vroeg naar bed, zodat uw lichaam en geest voorbereid zijn voor de ultieme uitdaging van de Kilimanjaro.

Hoogten: Mawenzi Tarn Hut: 4.330 m boven zeeniveau, Kibo Huts: 4.695 m boven zeeniveau

Afstand: 9 km

Duur van de wandeling: 4-5 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 8: Kibo Huts – Gilman’s Point - Uhuru Peak – Horombo Huts
Dag 8: Kibo Huts – Gilman’s Point - Uhuru Peak – Horombo Huts

Omstreeks middernacht staat u op en na een lichte maaltijd gaat u ‘s nachts op weg. Voor de meesten is het lastige terrein met losse stenen dat urenlang moet worden bewandeld het moeilijkste deel van de tocht. Het doel is om bij het ochtendgloren bij Gilman’s Point te zijn, zodat u kort na zonsopgang het hoogste punt van de Kibo kunt bereiken. U houdt een korte pauze bij Gilman’s Point waar een mooi uitzicht is. U vervolgt uw tocht langs de kraterrand naar Uhuru Peak. De stijging op het laatste stuk is vrij constant. Afhankelijk van het jaargetijde bestaat het risico dat er op het laatste deel van de route naar Uhuru Peak, ons uiteindelijke doel, de top van de Kilimanjaro en de top van Afrika, sneeuw ligt. Wanneer u de top op een hoogte van 5.895 m bereikt, kunt u zichzelf een schouderklopje geven en van het fenomenale uitzicht genieten. Misschien is het ook een leuk idee om een selfie bij het Uhuru Peak-bord te nemen, zodat u een blijvende herinnering hebt.

Hierna begint het afdalen naar Kibo Huts, wat verrassend snel gaat. Hier krijgt u een lunch voordat u verder naar beneden naar Horombo Huts wandelt. Daar mag u uiteindelijk een hele nacht lekker slapen.

Hoogten: Kibo Huts: 4.695 m boven zeeniveau, Uhuru Peak: 5.895 m boven zeeniveau, Horombo Huts: 3.690 m boven zeeniveau

Afstand: 6 km beklimmen en 15 km afdalen

Duur van de wandeling: 8 uren beklimmen en 6 uren afdalen

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 9: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi
Dag 9: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi

De laatste etappe op de Kilimanjaro gaat over de open heide naar Mandara Huts, waar uw lunch wordt geserveerd. Daarna vervolgt u de afdaling door het regenwoud en naar de ingang van het Nationaale Park. Bij Marangu Gate checkt u uit en wordt u weer naar Moshi gereden, waar een smakelijke diner wordt geserveerd. Allen die de beklimming hebben volbracht ontvangen een diploma.

Hoogten: Horombo Huts: 3.695 m boven zeeniveau, Mandara Huts: 2.750 m boven zeeniveau, Marangu Gate: 1.830 m boven zeeniveau, Moshi: 915 m boven zeeniveau

Afstand: 20 km

Duur van de wandeling: 6 uren

Overnachting Springlands Hotel

Dag 10: Terugreis
Dag 10: Terugreis

Vandaag checkt u uit in het hotel en wordt u naar de luchthaven gereden. Vanaf daar vliegt u naar huis. Met tussenlandingen onderweg.

Dag 11: Weer thuis in Nederland
Dag 11: Weer thuis in Nederland

Na een reis met een belevenis voor het leven komt u in Nederland aan.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Safari en Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 11 dagen/10 nachten
Safari en Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 11 dagen/10 nachten

Prijs:
Per persoon in gedeelde tweepersoonskamer: + € 2200

Tanzania staat bekend om zijn mooie landschappen en fantastische Nationaale Parken. U maakt kennis met het Ngorongoro Conservation Area, waar u een bezoek brengt aan een lokaal dorp met Masai in traditionele, rode kledij en drie van de belangrijkste Nationaale Parken van het land.

Serengeti is het oudste Nationaale Park van Tanzania. De haast eindeloze vlaktes worden alleen onderbroken door acaciabomen, kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het hele park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren. Serengeti heeft een hoge concentratie dieren, en tijdens de grote migratie trekken miljoenen gnoes en zebra’s van de ene plek naar de andere om de regen te volgen.

Niet veel kan Serengeti doen verbleken, of het moet de Ngorongoro-krater zijn, een verscholen paradijs ten zuidwesten van Serengeti. Op de bodem van deze gedoofde vulkaan lopen alle bekende savannedieren rond.

Met slechts 330 km2 is het Lake Manyara Nationaal Park een van de kleinste parken van Tanzania. De beperkte oppervlakte wordt ruimschoots gecompenseerd door de natuur en de fauna. Dit is het meest gevarieerde park van Tanzania, met regenwoud, beken, savanne en het meer met dezelfde naam, dat 200 km2 beslaat. U ziet er bavianen, roze flamingo’s, de bijzondere, boomklimmende leeuwen, olifanten, nijlpaarden en allerlei soorten prooidieren.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp / Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Safari in Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dagen/ 4 nachten
Safari in Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dagen/ 4 nachten

Prijs:
Per persoon in gedeelde tweepersoonskamer: + € 1450

 

Tanzania staat bekend om zijn mooie landschappen en fantastische Nationaale Parken. U maakt kennis met het Ngorongoro Conservation Area, waar u een bezoek brengt aan een lokaal dorp met Masai in traditionele, rode kledij en drie van de belangrijkste Nationaale Parken van het land.

Serengeti is het oudste Nationaale Park van Tanzania. De haast eindeloze vlaktes worden alleen onderbroken door acaciabomen, kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het hele park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren. Serengeti heeft een hoge concentratie dieren, en tijdens de grote migratie trekken miljoenen gnoes en zebra’s van de ene plek naar de andere om de regen te volgen.

Niet veel kan Serengeti doen verbleken, of het moet de Ngorongoro-krater zijn, een verscholen paradijs ten zuidwesten van Serengeti. Op de bodem van deze gedoofde vulkaan lopen alle bekende savannedieren rond.

Met slechts 330 km2 is het Lake Manyara Nationaal Park een van de kleinste parken van Tanzania. De beperkte oppervlakte wordt ruimschoots gecompenseerd door de natuur en de fauna. Dit is het meest gevarieerde park van Tanzania, met regenwoud, beken, savanne en het meer met dezelfde naam, dat 200 km2 beslaat. U ziet er bavianen, roze flamingo’s, de bijzondere, boomklimmende leeuwen, olifanten, nijlpaarden en allerlei soorten prooidieren.

Overnachting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park 2 dagen/1 nacht
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park 2 dagen/1 nacht

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 470
Singletoeslag: + € 215

 

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten in het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van dit Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Overnachting Highview Hotel

Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park (1n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 8 dagen/7 nachten
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park (1n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 8 dagen/7 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1226
Singletoeslag: + € 515

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten van het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van het Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Highview Hotel / Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Strandvakantie op Zanzibar 7 dagen/6 nachten
Strandvakantie op Zanzibar 7 dagen/6 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 772
Toeslag eenpersoonskamer: + € 315

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Upgrademogelijkheden op Zanzibar:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.