• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKilimanjaroMarangu-route incl. acclimatisatiedag
10 dagen

Marangu-route incl. acclimatisatiedag

Neem de Marangu-route – de kortste weg naar het dak van Afrika, en bereik de top van de Kilimanjaro. De reis heeft een extra acclimatiseringsdag om uw kans op succes te vergroten.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Marangu-route incl. acclimatisatiedag Marangu-route incl. acclimatisatiedag
10 dagen

Marangu-route incl. acclimatisatiedag

Neem de Marangu-route – de kortste weg naar het dak van Afrika, en bereik de top van de Kilimanjaro. De reis heeft een extra acclimatiseringsdag om uw kans op succes te vergroten.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 2 overnachtingen in Springlands Hotel in Moshi incl. volpension (een overnachting voor en na de klimtocht)
 • Beklimming van de Kilimanjaro via de Marangu-route
 • 5 overnachtingen in hutten op de Kilimanjaro incl. volpension en een acclimatisatiedag
 • Alle maaltijden worden door een lokale kok bereid
 • Professionele gidsen en dragers tijdens de hele tocht
 • Vlucht van Kilimanjaro naar Nederland incl. transfer
 • Mogelijkheid om safari of strandvakantie bij te boeken voor na klimtocht
 • Begindatum naar keuze – de beklimming is het hele jaar door mogelijk
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort:

De Marangu-route is ook bekend als de Coca Cola-route. De route begint bij Marangu Gate, de zuidoostelijke ingang van  Nationaal Park Kilimanjaro. U wandelt over prachtige paden door bos en regenwoud. Het landschap verandert in heidelandschap en de gigantische senecio-planten worden zichtbaar. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op de Kibo en de bergtoppen van de Mawenzi. We hebben een acclimatisatiedag ingelast zodat u beter aan de hoogten kunt wennen. U kunt deze dag eventueel naar Maweni Tarn Hut of Zebra Rocks wandelen. Het heidelandschap verandert geleidelijk in het alpien woestijnlandschap dat de Mawenzi en de Kibo met elkaar verbindt. U wandelt langs Gilman’s Point waar u van het uitzicht op de top kunt genieten. Het bestijgen van de top vindt vanuit het oosten plaats. Het afdalen vindt aan de zuidoostelijke zijde van de berg plaats. U komt langs veel punten met uitzicht op de Kilimanjaro.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beklimt de Kilimanjaro via de Coca-cola route – zo genoemd omdat het de rechtstreekse weg naar de top is
 • Neem de oudste en meest populaire route met geleidelijke stijgingen die vrij licht zijn
 • Op de Marangu-route overnacht u onderweg in hutten in plaats van tenten
 • Ons programma heeft een extra acclimatisatiedag om de kans op slagen te verhogen

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro

Vlucht vanuit Nederland naar Kilimanjaro, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi

Uw gids haalt u op van Kilimanjaro Airport en rijdt u naar Springlands Hotel in de kleine plaats Moshi – ca. 1 uur rijden. Vanuit Moshi kunt u een eerste glimp van de besneeuwde top van de Kilimanjaro opvangen. Moshi is een typisch Afrikaans stadje, zowel wat betreft cultuur als sfeer. Het bezoek aan de lokale markt en de kleine winkels is een waar exotisch feest.

‘s Middags wordt er een welkomstsessie gehouden, waarbij de gids de uitrusting en de tocht naar de top van de Kilimanjaro doorneemt.

Het is bovendien mogelijk om een boom te planten in samenwerking met Zara Charity. Lees hier meer.

Hoogten: Moshi: 915 m boven zeeniveau

Accommodatie:
Dag 3: Moshi - Mandara Huts

Na het ontbijt verlaat u Moshi en rijdt naar Marangu Gate, de zuidoostelijke ingang van Nationaal Park Kilimanjaro –  45 minuten rijden. Bij aankomst bij Marangu Gate vindt het inchecken en registreren plaats. Dit is ook de plaats waar u uw team van gidsen, koks en dragers ontmoet. Hier begint de beklimming naar de top van de Kilimanjaro. U wandelt over mooie paden door bos en regenwoud waar u eucalyptusbomen, verschillende vogelsoorten en met een beetje geluk de zwart-witte Colobus-apen kunt zien. Op deze lage hoogten kan het nat en modderig zijn, dus het is belangrijk dat u de juiste uitrusting hebt, vooral geschikt schoeisel. Bij aankomst bij Mandara Hut is het tijd voor ontspanning. Als u er zin in heeft en er animo voor is, kunt u samen met de gids en anderen een wandeling naar Maundy Crater maken en de omgeving verkennen, terwijl de koks het eten bereiden.

Hoogten: Moshi: 915 m boven zeeniveau, Marangu Gate: 1.860 m boven zeeniveau, Mandara Huts: 2.740 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van Moshi naar camp: 1.825 m

Afstand: 8 km

Duur van de wandeling: 4-5 uur

Dag 4: Mandara Huts – Horombo Huts

De etappe van deze dag gaat door het laatste stuk van het bos. Daarna volgt het heidelandschap. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op de bergtoppen van de Mawenzi die zich tegen de Afrikaanse hemel aftekenen. Bij velen manifesteren zich op deze hoogten de eerste symptomen van hoogteziekte, dus wees alert en informeer de gids bij de minste of geringste verdenking. Bij aankomst bij Horombo Hut kunt u uw tas uitpakken en van het uitzicht op de Kibo genieten voordat het avondeten wordt geserveerd.

Hoogten: Mandara Huts: 2.740 m boven zeeniveau, Horombo Huts: 3.690 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 950 m

Afstand: 7 km

Duur van de wandeling: 5-6 uur

Dag 5: Acclimatisatiedag

Om te acclimatiseren aan de hoogte heeft u een extra dag en een overnachting bij Horombo Hut. Als u moe bent of last van de hoogte heeft, is het belangrijk dat u in het kamp blijft en helemaal ontspant. Als u niet last van de hoogte heeft, kunt u naar de Mawenzi Tarn Hut wandelen, deze ligt op 4.330 meter hoogte. Er is daar een fantastisch uitzicht op de Kibo en de Mawenzi. Dit is een stijging van 640 meter.  Wandel in een rustig tempo en geniet van het prachtige landschap. Als alternatief kunt u naar de indrukwekkende Zebra Rocks wandelen, deze liggen op 4.000 meter hoogte, dus een stijging van 310 meter.

Hoogten: Horombo Huts: 3.690 m boven zeeniveau, Mawenzi Hut: 4.330 m boven zeeniveau, Zebra Rocks: 4.000 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 0 m

Dag 6: Horombo Huts - Kibo Huts

Vandaag gaat u door prachtige en gevarieerde landschappen wandelen. U wandelt verder door het heidelandschap. Later verandert dit in het droge en dorre hoogland dat de Mawenzi en de Kibo met elkaar verbindt. Het landschap bestaat uit grote en kleine vulkaanstenen, wat getuigt van de vulkanische activiteit die hier eens was. Het laatste deel van de etappe naar Kibo Huts is vrij steil en inspannend. Na aankomst bij Kibo Huts moet u uw uitrusting en warme kleding gereed maken voor de wandeling naar de top de volgende dag. Bewaar drinkwater in een thermosfles, zodat het geen ijs wordt. Ga vroeg naar bed zodat uw lichaam en geest voorbereid zijn voor de ultieme uitdaging van de Kilimanjaro.

Hoogten: Horombo Huts: 3.690 m boven zeeniveau, Kibo Huts: 4.695 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 1.005 m

Afstand: 12 km

Duur van de wandeling: 5-6 uur

Dag 7: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts

Omstreeks middernacht staat u op en na een snack gaat u ‘s nachts op weg. Voor de meesten is het lastige terrein met losse stenen dat urenlang moet worden bewandeld het moeilijkste deel van de tocht. Het doel is om bij het ochtendgloren bij Gilman’s Point te zijn, zodat u kort na zonsopgang het hoogste punt van de Kibo kunt bereiken. U houdt een korte pauze bij Gilman’s Point waar een mooi uitzicht is. U vervolgt uw tocht langs de kraterrand naar Uhuru Peak. De stijging op het laatste stuk is vrij constant. Afhankelijk van het jaargetijde bestaat het risico dat er op het laatste deel van de route naar Uhuru Peak, ons uiteindelijke doel, de top van de Kilimanjaro en de top van Afrika, sneeuw ligt. Wanneer u de top op een hoogte van 5.895 m bereikt, kunt u zichzelf een schouderklopje geven en van het fenomenale uitzicht genieten. Misschien is het ook een leuk idee om een selfie bij het Uhuru Peak-bord te nemen, zodat u een blijvende herinnering hebt.

Hierna begint het afdalen naar Kibo Huts, wat verrassend snel gaat. Hier krijgt u een lunch voordat u verder naar beneden naar Horombo Huts wandelt. Daar mag u uiteindelijk een hele nacht lekker slapen.

Hoogten: Kibo Huts: 4.695 m boven zeeniveau, Uhuru Peak: 5.895 m boven zeeniveau, Horombo Huts: 3.690 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 1.005 m

Afstand: 6 km omhoog/15 km omlaag

Duur van de wandeling: 8 uur omhoog, 6 timer omlaag

Dag 8: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi

De etappe van vandaag gaat over de open heide naar Mandara Huts, waar uw lunch wordt geserveerd. Daarna vervolgt u de afdaling door het regenwoud en naar de ingang van het Nationaale Park. Bij Marangu Gate checkt u uit en wordt u weer naar Moshi gereden, waar een smakelijke diner wordt geserveerd. Allen die de beklimming hebben volbracht ontvangen een diploma.

Hoogten: Horombo Huts: 3.695 m boven zeeniveau, Marangu Gate: 1.830 m boven zeeniveau, Moshi: 915 m boven zeeniveau

Hoogtemeters van camp naar camp: 2.775 m

Afstand: 20 km

Duur van de wandeling: 6 uur

Accommodatie:
Dag 9: Terugreis

Vandaag checkt u uit in het hotel en wordt u naar de luchthaven gereden. Vanaf daar vliegt u naar huis. Met tussenlandingen onderweg.

Dag 10: Weer thuis in Nederland

Na een reis met een belevenis voor het leven komt u in Nederland aan.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Masai-avontuur in Osiligilai Maasai Lodge, 2 nachten

Wilt u aardig voor uzelf zijn, nadat u op de top van de Kilimanjaro hebt gestaan of urenlang in een safari-auto hebt gezeten? Droomt u ervan om de cultuur, tradities en gewoontes van de Masai van dichtbij mee te maken, zonder dat u daarvoor hoeft in te leveren op comfort? Wilt u de zonsopgang boven de Kilimanjaro zien en luieren bij een zwembad dat uitkijkt op de hoogste berg van Afrika? Plak dan twee nachten in Osiligilai Maasai Lodge aan uw reis vast.

U vindt deze mooie en authentieke lodge op circa 2 uur rijden van Moshi en we durven best te beloven dat de natuur en cultuur adembenemend zullen zijn.

De lodge ligt in een typisch Masai grasland met open vlaktes, gras zover het oog reikt en uitzicht op Mount Meru en Mount Kilimanjaro. Hij is het eigendom van de plaatselijke Masai die de plek met veel enthousiasme runnen, waardoor u zich bijzonder welkom voelt. U hebt ook volop mogelijkheden om dit semi-nomadische volk van dichtbij mee te maken.

U overnacht in een traditionele Masai-hut die van alle gemakken is voorzien, zoals een wc, elektriciteit en een douche met warm water. Uw bed staat op een strategische plek: zodat u ‘s ochtends vroeg vanuit uw bed de zon ziet opgaan boven de Kilimanjaro.

Uw verblijf bij de lodge is inclusief alle maaltijden en een hele reeks activiteiten, zoals speerwerpen en traditionele Masai zang en dans, terwijl u de zon ziet ondergaan achter Mount Meru. U hebt daarnaast de kans om diverse excursies of activiteiten bij te bestellen. Maar u kunt er ook voor kiezen om bij het zwembad te luieren en te genieten van het uitzicht op de Kilimanjaro, terwijl u van een koud pilsje en een goed boek geniet.

Wilt u meer informatie over een verblijf in de Osiligilai Maasai Lodge? Lees dan het reisverslag van onze Afrika-expert.

Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park, 1 nacht

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten in het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van dit Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Accommodatie:
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park (1n) & strandvakantie op Zanzibar (6n), 7 nachten

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten van het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van het Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Strandvakantie op Zanzibar, 6 nachten

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Gorilla tracking in Oeganda, 4 nachten

U heeft gegarandeerd foto’s gezien van die zachte, harige berggorilla’s in Bwindi Impenetrable nationaal park in Oeganda.

Waarom niet uw reis in Oost-Afrika voltooien en uw vakantie verlengen met een uitstapje naar Oeganda op zoek naar de unieke berggorilla’s?

Om het makkelijk te maken hebben wij deze 5 dagen verlenging voor u, waarbij u naast gorilla-tracking ook op “walking safari”gaat in Lake Mburo nationaal park.

Natuurlijk zijn vlucht, gorillavergunning en halfpension op bijna alle plaatsen inbegrepen.

Gemakkelijker kunnen we het niet maken!

Let op: Deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 personen.

U moet de verlenging uiterlijk 70 dagen voor vertrek boeken.

Korting bij grote groepen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.