Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaKilimanjaroMarangu-route incl. een acclimatisatiedag
10 dagen:

De Marangu-route incl. acclimatisatiedag

Hoogtepunten van deze reis:

Moshi, Mawenzi, Kibo, Gilman’s Point, Uhuru Peak.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 2 overnachtingen in Springlands Hotel in Moshi incl. volpension (een overnachting voor en na de klimtocht)
 • Beklimming van de Kilimanjaro via de Marangu-route
 • 5 overnachtingen in hutten op de Kilimanjaro incl. volpension en een acclimatisatiedag
 • Alle maaltijden worden door een lokale kok bereid
 • Professionele gidsen en dragers tijdens de hele tocht
 • Vlucht van Kilimanjaro naar Nederland incl. transfer
 • Mogelijkheid om safari of strandvakantie bij te boeken voor na klimtocht
 • Begindatum naar keuze – de beklimming is het hele jaar door mogelijk
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers
Korting bij grote groepen
Kies deze reis omdat...

De Marangu-route is ook bekend als de Coca Cola-route. De route begint bij Marangu Gate, de zuidoostelijke ingang van  Nationaal Park Kilimanjaro. U wandelt over prachtige paden door bos en regenwoud. Het landschap verandert in heidelandschap en de gigantische senecio-planten worden zichtbaar. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op de Kibo en de bergtoppen van de Mawenzi. We hebben een acclimatisatiedag ingelast zodat u beter aan de hoogten kunt wennen. U kunt deze dag eventueel naar Maweni Tarn Hut of Zebra Rocks wandelen. Het heidelandschap verandert geleidelijk in het alpien woestijnlandschap dat de Mawenzi en de Kibo met elkaar verbindt. U wandelt langs Gilman’s Point waar u van het uitzicht op de top kunt genieten. Het bestijgen van de top vindt vanuit het oosten plaats. Het afdalen vindt aan de zuidoostelijke zijde van de berg plaats. U komt langs veel punten met uitzicht op de Kilimanjaro.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro

Vlucht vanuit Nederland naar Kilimanjaro, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi

Uw gids haalt u op van Kilimanjaro Airport en rijdt u naar Springlands Hotel in de kleine plaats Moshi – ca. 1 uur rijden. Vanuit Moshi kunt u een eerste glimp van de besneeuwde top van de Kilimanjaro opvangen. Moshi is een typisch Afrikaans stadje, zowel wat betreft cultuur als sfeer. Het bezoek aan de lokale markt en de kleine winkels is een waar exotisch feest.

‘s Middags wordt er een welkomstsessie gehouden, waarbij de gids de uitrusting en de tocht naar de top van de Kilimanjaro doorneemt.

Hoogten: Moshi: 915 meter boven zeeniveau

Overnachting Springlands Hotel

Dag 3: Moshi - Mandara Huts
Dag 3: Moshi - Mandara Huts

Na het ontbijt verlaat u Moshi en rijdt naar Marangu Gate, de zuidoostelijke ingang van Nationaal Park Kilimanjaro –  45 minuten rijden. Bij aankomst bij Marangu Gate vindt het inchecken en registreren plaats. Dit is ook de plaats waar u uw team van gidsen, koks en dragers ontmoet. Hier begint de beklimming naar de top van de Kilimanjaro. U wandelt over mooie paden door bos en regenwoud waar u eucalyptusbomen, verschillende vogelsoorten en met een beetje geluk de zwart-witte Colobus-apen kunt zien. Op deze lage hoogten kan het nat en modderig zijn, dus het is belangrijk dat u de juiste uitrusting hebt, vooral geschikt schoeisel. Bij aankomst bij Mandara Hut is het tijd voor ontspanning. Als u er zin in heeft en er animo voor is, kunt u samen met de gids en anderen een wandeling naar Maundy Crater maken en de omgeving verkennen, terwijl de koks het eten bereiden.

Hoogten: Moshi: 915 m boven zeeniveau, Marangu Gate: 1.860 m boven zeeniveau, Mandara Huts: 2.740 m boven zeeniveau

Afstand: 8 km

Duur van de wandeling: 4-5 uren

Overnachting Hutten op de Marangu-route

Dag 4: Mandara Huts – Horombo Huts
Dag 4: Mandara Huts – Horombo Huts

De etappe van deze dag gaat door het laatste stuk van het bos. Daarna volgt het heidelandschap. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op de bergtoppen van de Mawenzi die zich tegen de Afrikaanse hemel aftekenen. Bij velen manifesteren zich op deze hoogten de eerste symptomen van hoogteziekte, dus wees alert en informeer de gids bij de minste of geringste verdenking. Bij aankomst bij Horombo Hut kunt u uw tas uitpakken en van het uitzicht op de Kibo genieten voordat het avondeten wordt geserveerd.

Hoogten: Mandara Huts: 2.740 m boven zeeniveau, Horombo Huts: 3.690 m boven zeeniveau

Afstand: 7 km

Duur van de wandeling: 5-6 uren

Overnachting Hutten op de Marangu-route

Dag 5: Acclimatisatiedag
Dag 5: Acclimatisatiedag

Om te acclimatiseren aan de hoogte heeft u een extra dag en een overnachting bij Horombo Hut. Als u moe bent of last van de hoogte heeft, is het belangrijk dat u in het kamp blijft en helemaal ontspant. Als u niet last van de hoogte heeft, kunt u naar de Mawenzi Tarn Hut wandelen, deze ligt op 4.330 meter hoogte. Er is daar een fantastisch uitzicht op de Kibo en de Mawenzi. Dit is een stijging van 640 meter.  Wandel in een rustig tempo en geniet van het prachtige landschap. Als alternatief kunt u naar de indrukwekkende Zebra Rocks wandelen, deze liggen op 4.000 meter hoogte, dus een stijging van 310 meter.

Hoogten: Horombo Huts: 3.690 m boven zeeniveau, Mawenzi Tarn Hut: 4.330 m boven zeeniveau, Zebra Rocks: 4.000 m boven zeeniveau

Overnachting Hutten op de Marangu-route

Dag 6: Horombo Huts - Kibo Huts
Dag 6: Horombo Huts - Kibo Huts

Vandaag gaat u door prachtige en gevarieerde landschappen wandelen. U wandelt verder door het heidelandschap. Later verandert dit in het droge en dorre hoogland dat de Mawenzi en de Kibo met elkaar verbindt. Het landschap bestaat uit grote en kleine vulkaanstenen, wat getuigt van de vulkanische activiteit die hier eens was. Het laatste deel van de etappe naar Kibo Huts is vrij steil en inspannend. Na aankomst bij Kibo Huts moet u uw uitrusting en warme kleding gereed maken voor de wandeling naar de top de volgende dag. Bewaar drinkwater in een thermosfles, zodat het geen ijs wordt. Ga vroeg naar bed zodat uw lichaam en geest voorbereid zijn voor de ultieme uitdaging van de Kilimanjaro.

Hoogten: Horombo Huts: 3.690 m boven zeeniveau, Kibo Huts: 4.695 m boven zeeniveau

Afstand: 12 km

Duur van de wandeling: 5-6 uren

Overnachting Hutten op de Marangu-route

Dag 7: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts
Dag 7: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts

Omstreeks middernacht staat u op en na een lichte maaltijd gaat u ‘s nachts op weg. Voor de meesten is het lastige terrein met losse stenen dat urenlang moet worden bewandeld het moeilijkste deel van de tocht. Het doel is om bij het ochtendgloren bij Gilman’s Point te zijn, zodat u kort na zonsopgang het hoogste punt van de Kibo kunt bereiken. U houdt een korte pauze bij Gilman’s Point waar een mooi uitzicht is. U vervolgt uw tocht langs de kraterrand naar Uhuru Peak. De stijging op het laatste stuk is vrij constant. Afhankelijk van het jaargetijde bestaat het risico dat er op het laatste deel van de route naar Uhuru Peak, ons uiteindelijke doel, de top van de Kilimanjaro en de top van Afrika, sneeuw ligt. Wanneer u de top op een hoogte van 5.895 m bereikt, kunt u zichzelf een schouderklopje geven en van het fenomenale uitzicht genieten. Misschien is het ook een leuk idee om een selfie bij het Uhuru Peak-bord te nemen, zodat u een blijvende herinnering hebt.

Hierna begint het afdalen naar Kibo Huts, wat verrassend snel gaat. Hier krijgt u een lunch voordat u verder naar beneden naar Horombo Huts wandelt. Daar mag u uiteindelijk een hele nacht lekker slapen.

Hoogten: Kibo Huts: 4.695 m boven zeeniveau, Uhuru Peak: 5.895 m boven zeeniveau, Horombo Huts: 3.690 m boven zeeniveau

Afstand: 6 km beklimmen en 15 km afdalen

Duur van de wandeling: 8 uren beklimmen en 6 uren afdalen

Overnachting Hutten op de Marangu-route

Dag 8: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi
Dag 8: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi

De etappe van vandaag gaat over de open heide naar Mandara Huts, waar uw lunch wordt geserveerd. Daarna vervolgt u de afdaling door het regenwoud en naar de ingang van het Nationaale Park. Bij Marangu Gate checkt u uit en wordt u weer naar Moshi gereden, waar een smakelijke diner wordt geserveerd. Allen die de beklimming hebben volbracht ontvangen een diploma.

Hoogten: Horombo Huts: 3.695 m boven zeeniveau, Marangu Gate: 1.830 m boven zeeniveau, Moshi: 915 m boven zeeniveau

Afstand: 20 km

Duur van de wandeling: 6 uren

Overnachting Springlands Hotel

Dag 9: Terugreis
Dag 9: Terugreis

Vandaag checkt u uit in het hotel en wordt u naar de luchthaven gereden. Vanaf daar vliegt u naar huis. Met tussenlandingen onderweg.

Dag 10: Weer thuis in Nederland
Dag 10: Weer thuis in Nederland

Na een reis met een belevenis voor het leven komt u in Nederland aan.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Safari en Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 11 dagen/10 nachten
Safari en Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 11 dagen/10 nachten

Prijs:
Per persoon in gedeelde tweepersoonskamer: + € 2200

Tanzania staat bekend om zijn mooie landschappen en fantastische Nationaale Parken. U maakt kennis met het Ngorongoro Conservation Area, waar u een bezoek brengt aan een lokaal dorp met Masai in traditionele, rode kledij en drie van de belangrijkste Nationaale Parken van het land.

Serengeti is het oudste Nationaale Park van Tanzania. De haast eindeloze vlaktes worden alleen onderbroken door acaciabomen, kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het hele park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren. Serengeti heeft een hoge concentratie dieren, en tijdens de grote migratie trekken miljoenen gnoes en zebra’s van de ene plek naar de andere om de regen te volgen.

Niet veel kan Serengeti doen verbleken, of het moet de Ngorongoro-krater zijn, een verscholen paradijs ten zuidwesten van Serengeti. Op de bodem van deze gedoofde vulkaan lopen alle bekende savannedieren rond.

Met slechts 330 km2 is het Lake Manyara Nationaal Park een van de kleinste parken van Tanzania. De beperkte oppervlakte wordt ruimschoots gecompenseerd door de natuur en de fauna. Dit is het meest gevarieerde park van Tanzania, met regenwoud, beken, savanne en het meer met dezelfde naam, dat 200 km2 beslaat. U ziet er bavianen, roze flamingo’s, de bijzondere, boomklimmende leeuwen, olifanten, nijlpaarden en allerlei soorten prooidieren.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp / Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Safari in Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dagen/ 4 nachten
Safari in Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dagen/ 4 nachten

Prijs:
Per persoon in gedeelde tweepersoonskamer: + € 1450

 

Tanzania staat bekend om zijn mooie landschappen en fantastische Nationaale Parken. U maakt kennis met het Ngorongoro Conservation Area, waar u een bezoek brengt aan een lokaal dorp met Masai in traditionele, rode kledij en drie van de belangrijkste Nationaale Parken van het land.

Serengeti is het oudste Nationaale Park van Tanzania. De haast eindeloze vlaktes worden alleen onderbroken door acaciabomen, kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het hele park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren. Serengeti heeft een hoge concentratie dieren, en tijdens de grote migratie trekken miljoenen gnoes en zebra’s van de ene plek naar de andere om de regen te volgen.

Niet veel kan Serengeti doen verbleken, of het moet de Ngorongoro-krater zijn, een verscholen paradijs ten zuidwesten van Serengeti. Op de bodem van deze gedoofde vulkaan lopen alle bekende savannedieren rond.

Met slechts 330 km2 is het Lake Manyara Nationaal Park een van de kleinste parken van Tanzania. De beperkte oppervlakte wordt ruimschoots gecompenseerd door de natuur en de fauna. Dit is het meest gevarieerde park van Tanzania, met regenwoud, beken, savanne en het meer met dezelfde naam, dat 200 km2 beslaat. U ziet er bavianen, roze flamingo’s, de bijzondere, boomklimmende leeuwen, olifanten, nijlpaarden en allerlei soorten prooidieren.

Overnachting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park 2 dagen/1 nacht
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park 2 dagen/1 nacht

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 470
Singletoeslag: + € 215

 

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten in het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van dit Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Overnachting Highview Hotel

Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park (1n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 8 dagen/7 nachten
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park (1n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 8 dagen/7 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1226
Singletoeslag: + € 515

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten van het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van het Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Highview Hotel / Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Strandvakantie op Zanzibar 7 dagen/6 nachten
Strandvakantie op Zanzibar 7 dagen/6 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 772
Toeslag eenpersoonskamer: + € 315

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Upgrademogelijkheden op Zanzibar:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.