Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaKilimanjaroLemosho-route
12 dagen:

De Lemosho-route

Hoogtepunten van deze reis:

Lemosho Glades, Shira-plateau, Kibo, Mt. Meru, Kilimanjaro Western Breach, Lava Tower, Great Barranco Wall, Heim-gletsjer, Karanga Valley, Mawenzi, Stella Point, Uhuru Peak.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 2 overnachtingen in Springlands Hotel in Moshi incl. volpension (een overnachting voor en na de klimtocht)
 • Beklimming van de Kilimanjaro via de Lemosho-route
 • 7 overnachtingen in tenten op de Kilimanjaro incl. volpension
 • Alle maaltijden worden door een lokale kok bereid
 • Professionele gidsen en dragers tijdens de hele tocht
 • Vlucht van Kilimanjaro naar Nederland incl. transfer
 • Mogelijkheid om safari of strandvakantie bij te boeken voor na klimtocht
 • Begindatum naar keuze – de beklimming is het hele jaar door mogelijk
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers
Korting bij grote groepen
Kies deze reis omdat...

De Lemosho-route is zowel een van de mooiste als nieuwste routes naar de top van de Kilimanjaro. Het is tevens de langste route. De route begint bij Londorossi Gate, de westelijke ingang van Nationaal Park Kilimanjaro. De route loopt door een bos en een dicht regenwoud. Bij Lemosho Glades kunt u dieren zien. Daarna volgt een open landschap, een heidelandschap. U wandelt over het Shira-plateau. Het terrein wordt droger en meer stenig naarmate de hoogte toeneemt. U passeert de beroemde Lava Tower en bestijgt de Great Barranco Wall voordat u verder wandelt naar het zuidelijke deel van de Karanga Valley. Het laatste deel van de klimtocht vindt vanuit het oosten plaats. Het afdalen volgt de Mweka-route in zuidelijke richting. Lemosho is een van populairste routes vanwege zijn schoonheid, de afgelegen ligging en de mogelijkheid een aantal van de prachtige Afrikaanse dieren te zien.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro

Vlucht vanuit Nederland naar Kilimanjaro, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi

Uw gids haalt u op van Kilimanjaro Airport en rijdt u naar Springlands Hotel in de kleine plaats Moshi – ca. 1 uur rijden. Vanuit Moshi kunt u een eerste glimp van de besneeuwde top van de Kilimanjaro opvangen. Moshi is een typisch Afrikaans stadje, zowel wat betreft cultuur als sfeer. Het bezoek aan de lokale markt en de kleine winkels is een waar exotisch feest.

‘s Middags wordt er een welkomstsessie gehouden, waarbij de gids de uitrusting en de wandeling naar de top van de Kilimanjaro doorneemt.

Hoogten: Moshi: 915 meter boven zeeniveau

Overnachting Springlands Hotel

Dag 3: Moshi - Londorossi Gate – Mti Mkubwa Camp
Dag 3: Moshi - Londorossi Gate – Mti Mkubwa Camp

U rijdt van Moshi naar Londorossi Gate, de westelijke ingang van Nationaal Park Kilimanjaro. Ca. 3 uren rijden. Bij aankomst bij Londorossi Gate vindt het inchecken en registreren plaats. Dit is ook de plaats waar u uw team van gidsen, koks en dragers ontmoet. Na het registreren rijdt u per jeep verder naar Lemosho Glades – ca. 45 minuten rijden. Hier begint de beklimming naar de top van de Kilimanjaro.

De Kilimanjaro bestaat uit drie gedoofde vulkanen; Kibo met het hoogste punt, Uhuru (5.895 m boven zeeniveau), Mawenzi (5.149 m boven zeeniveau) en Shira (3.962 m boven zeeniveau). U wandelt door bos en regenwoud waar u misschien de zeer zeldzame en zeer mooie zwart-witte Colobus-apen of een aantal van de vele andere dieren van het woud kunt zien. Vanwege het voorkomen van wilde dieren wordt de groep tijdens dit deel van de tocht vergezeld van een gewapende ranger. De dragers lopen vooruit zodat uw tent klaar staat bij uw aankomst in Mti Mkubwa Camp.

Hoogten: Moshi: 915 m boven zeeniveau, Londorossi Gate: 2.250 m boven zeeniveau, Lemosho Glades: 2.000 m boven zeeniveau, Mti Mkubwa Camp: 2.750 m boven zeeniveau

Afstand: 10 km

Duur van de wandeling: 3-4 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 4: Mti Mkubwa Camp - Shira 1 Camp
Dag 4: Mti Mkubwa Camp - Shira 1 Camp

De etappe van deze dag gaat door het laatste stuk van het bos. Daarna volgt het heidelandschap, vol heide, wilde bloemen, gras en stenen paden. U wandelt over het Shira-plateau waar een mooi uitzicht op Kibo en Mt. Meru is. Shira 1 Camp biedt uitzicht op Kilimanjaro Western Breach, de westelijke rand van de krater met zijn fascinerende gletsjer.

Hoogten: Mti Mkubwa Camp: 2.750 m boven zeeniveau, Shira 1 Camp: 3.500 m boven zeeniveau

Afstand: 8 km

Duur van de wandeling: 5-6 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 5: Shira 1 Camp - Shira 2 Camp
Dag 5: Shira 1 Camp - Shira 2 Camp

U zet de beklimming voort over het plateau naar Shira 2 Camp. U heeft de keuze uit verschillende routes, waardoor deze dag perfect voor het acclimatiseren is. Tijdens de wandeling deze dag kunt u het enorme massief van de Kibo zien, maar het is ook mogelijk dat u door wolken loopt.

Hoogten: Shira Camp 1: 3.500 m boven zeeniveau, Shira 2 Camp: 3.840 m boven zeeniveau

Afstand: 12 km

Duur van de wandeling: 6-7 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 6: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp
Dag 6: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp

Vandaag wandelt u richting het oosten. Het landschap wordt droger, kaler en meer stenig naarmate de hoogte toeneemt. Onderweg wordt u beloond met prachtige uitzichten op Kibo en Mt. Meru die boven de witte wolken uitsteken. Na een paar uur wandelen komt u bij de beroemde Lava Tower, die getuigt van de vroegere vulkanische activiteit van de Kilimanjaro.

Na de lunch aan de voet van de Lava Tower daalt u af naar Barranco Camp, dat in een dal bij de Great Barranco Wall ligt. Bij gunstig weer kunt u bij Barranco Camp van een prachtige zonsondergang genieten. Ook is er vanaf hier een adembenemend uitzicht op de top van de Kilimanjaro en een mooi uitzicht langs de bergwand naar het diepere deel van het dal en naar de verder richting het oosten liggende 300 meter hoge Great Barranco Wall.

De etappe van deze dag zal zowel wat betreft terrein als hoogte de nodige inzet vereisen, dus blijf rustig en luister naar uw lichaam. Ook al sluit u de dag af met een hoogteverschil van slechts +110 meter, tijdens de wandeling deze dag komt u op maar liefst +790 meter bij de Lava Tower voordat u afdaalt naar Barranco Camp.  Bij velen manifesteren zich op deze hoogten de eerste symptomen van hoogteziekte, dus wees alert en informeer de gids bij de minste of geringste verdenking.

Hoogten: Shira 2 Camp: 3.840 m boven zeeniveau, Lava Tower: 4.630 m boven zeeniveau,  Barranco Camp: 3.950 m boven zeeniveau

Afstand: 6 km

Duur van de wandeling: 5 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 7: Barranco Camp - Karanga Camp
Dag 7: Barranco Camp - Karanga Camp

Na de nacht onder de indrukwekkende Great Barranco Wall te hebben doorgebracht, beklimmen we de beruchte rotswand, wat gemakkelijker blijkt dan het in eerste instantie leek. Boven aan de wand, net onder de Heim-gletsjer, ontvouwt de unieke schoonheid van de Kilimanjaro zich. De route gaat naar beneden naar de Karanga Valley. Hier ligt Karanga Camp. Vanaf hier heeft u uitzicht op de bergtoppen van de Mawenzi die zich tegen de Afrikaanse hemel aftekenen.

Het is belangrijk dat u de rest van de dag goed uitrust, want de beklimming naar de Uhuru Peak ligt om de spreekwoordelijke hoek.

Hoogten: Barranco Camp: 3.950 m boven zeeniveau, Karanga Camp: 4.200 m boven zeeniveau

Afstand: 4 km

Duur van de wandeling: 3,5 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 8: Karanga Camp - Barafu Camp
Dag 8: Karanga Camp - Barafu Camp

Vandaag wandelt u naar Barafu Camp. De tocht gaat door het adembenemende en spectaculaire landschap dat uit grote en kleine vulkaanstenen bestaat, wat getuigt van de vulkanische activiteit die hier eens was. Het laatste stukje naar Barafu Camp volgt u de Mweke-route. Onderweg heeft u uitzicht op de Kibo en de Mawenzi.

Barafu Camp ligt op een bergrug. De ondergrond is rotsachtig en het waait hier vaak behoorlijk. Zorg er daarom voor het terrein rondom het kamp te hebben verkend voor het donker wordt.  Zodat u goed voorbereid bent voordat de beklimming naar de top kort na middernacht van start gaat.

Zorg er tevens voor dat uw uitrusting en warme kleding gereed zijn voor de wandeling naar de top de volgende dag. Bewaar drinkwater in een thermosfles, zodat het geen ijs wordt. Ga vroeg naar bed zodat uw lichaam en geest voorbereid zijn voor de ultieme uitdaging van de Kilimanjaro.

Hoogten: Karanga Camp: 4.200 m boven zeeniveau, Barafu Camp: 4.550 m boven zeeniveau

Afstand: 4 km

Wandeling: 3,5 uren

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 9: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp
Dag 9: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Omstreeks middernacht wordt u gewekt en na een lichte maaltijd gaat de beklimming naar de Uhuru Peak van start. In het donker tot aan zonsopgang op moeilijk terrein wandelen is voor de meesten het moeilijkste deel. Het doel is Stella Point bij zonsopgang te bereiken. Bij Stella Point pauzeert u om van de prachtige zonsopgang te genieten. Pauzeer niet te lang, want de koude en vermoeidheid maken het anders bijna onmogelijk om weer op gang te komen. U vervolgt uw tocht langs de kraterrand. De stijging op het laatste stuk naar Uhuru Peak is vrij constant. Afhankelijk van het jaargetijde kan er op het laatste deel van de route naar Uhuru Peak, ons uiteindelijke doel, de top van de Kilimanjaro en de top van Afrika, sneeuw liggen. Wanneer u de top op een hoogte van 5.895 m bereikt, kunt u zichzelf een schouderklopje geven en van het fenomenale uitzicht genieten. Misschien is het ook een leuk idee om een selfie bij het Uhuru Peak-bord te nemen, zodat u een blijvende herinnering hebt.

Vanaf hier begint het afdalen naar Barafu Camp. Hier krijgt u een welverdiende, maar korte rustpauze voordat u verder naar beneden over het rotsachtige pad naar Mweka Camp wandelt. Daar mag u uiteindelijk een hele nacht lekker slapen.

Hoogten: Barafu Camp: 4.550 m boven zeeniveau, Uhuru Peak: 5.895 m boven zeeniveau, Mweka Camp: 3.100 m boven zeeniveau

Afstand: 5 km beklimmen en 12 km afdalen

Duur van de wandeling: 6-7 uren beklimmen en 7 uren afdalen

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 10: Mweka Camp – Moshi
Dag 10: Mweka Camp – Moshi

Na het ontbijt wandelt u naar Mweka Gate. Hier checkt u uit voordat u wordt opgehaald en weer naar het hotel in Moshi wordt gereden. In het hotel wordt een smakelijke lunch geserveerd. Allen die de beklimming hebben volbracht ontvangen een certificaat.

Hoogten: Mweka Gate: 1.850 m boven zeeniveau, Moshi: 915 m boven zeeniveau

Afstand: Ca. 10 km

Duur van de wandeling: 3 uren

Overnachting Springlands Hotel

Dag 11: Terugreis
Dag 11: Terugreis

Vandaag checkt u uit in het hotel en wordt u naar de luchthaven gereden. Vanaf daar vliegt u naar huis.

Dag 12: Weer thuis in Nederland
Dag 12: Weer thuis in Nederland

Na een reis met een belevenis voor het leven komt u in Nederland aan.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Safari in Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dagen/ 4 nachten
Safari in Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dagen/ 4 nachten

Prijs:
Per persoon in gedeelde tweepersoonskamer: + € 1450

 

Tanzania staat bekend om zijn mooie landschappen en fantastische Nationaale Parken. U maakt kennis met het Ngorongoro Conservation Area, waar u een bezoek brengt aan een lokaal dorp met Masai in traditionele, rode kledij en drie van de belangrijkste Nationaale Parken van het land.

Serengeti is het oudste Nationaale Park van Tanzania. De haast eindeloze vlaktes worden alleen onderbroken door acaciabomen, kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het hele park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren. Serengeti heeft een hoge concentratie dieren, en tijdens de grote migratie trekken miljoenen gnoes en zebra’s van de ene plek naar de andere om de regen te volgen.

Niet veel kan Serengeti doen verbleken, of het moet de Ngorongoro-krater zijn, een verscholen paradijs ten zuidwesten van Serengeti. Op de bodem van deze gedoofde vulkaan lopen alle bekende savannedieren rond.

Met slechts 330 km2 is het Lake Manyara Nationaal Park een van de kleinste parken van Tanzania. De beperkte oppervlakte wordt ruimschoots gecompenseerd door de natuur en de fauna. Dit is het meest gevarieerde park van Tanzania, met regenwoud, beken, savanne en het meer met dezelfde naam, dat 200 km2 beslaat. U ziet er bavianen, roze flamingo’s, de bijzondere, boomklimmende leeuwen, olifanten, nijlpaarden en allerlei soorten prooidieren.

Overnachting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park 2 dagen/1 nacht
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park 2 dagen/1 nacht

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 470
Singletoeslag: + € 215

 

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten in het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van dit Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Overnachting Highview Hotel

Safari en Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 11 dagen/10 nachten
Safari en Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 11 dagen/10 nachten

Prijs:
Per persoon in gedeelde tweepersoonskamer: + € 2286

Toeslag eenpersoonskamer: + € 804

Tanzania staat bekend om zijn mooie landschappen en fantastische Nationaale Parken. U maakt kennis met het Ngorongoro Conservation Area, waar u een bezoek brengt aan een lokaal dorp met Masai in traditionele, rode kledij en drie van de belangrijkste Nationaale Parken van het land.

Serengeti is het oudste Nationaale Park van Tanzania. De haast eindeloze vlaktes worden alleen onderbroken door acaciabomen, kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het hele park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren. Serengeti heeft een hoge concentratie dieren, en tijdens de grote migratie trekken miljoenen gnoes en zebra’s van de ene plek naar de andere om de regen te volgen.

Niet veel kan Serengeti doen verbleken, of het moet de Ngorongoro-krater zijn, een verscholen paradijs ten zuidwesten van Serengeti. Op de bodem van deze gedoofde vulkaan lopen alle bekende savannedieren rond.

Met slechts 330 km2 is het Lake Manyara Nationaal Park een van de kleinste parken van Tanzania. De beperkte oppervlakte wordt ruimschoots gecompenseerd door de natuur en de fauna. Dit is het meest gevarieerde park van Tanzania, met regenwoud, beken, savanne en het meer met dezelfde naam, dat 200 km2 beslaat. U ziet er bavianen, roze flamingo’s, de bijzondere, boomklimmende leeuwen, olifanten, nijlpaarden en allerlei soorten prooidieren.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp / Spice Island Hotel & Resort 

Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park (1n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 8 dagen/7 nachten
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park (1n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 8 dagen/7 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1320
Singletoeslag: + € 790

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten van het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van het Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Highview Hotel / Spice Island Hotel & Resort 

Strandvakantie op Zanzibar 7 dagen/6 nachten
Strandvakantie op Zanzibar 7 dagen/6 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 866
Toeslag eenpersoonskamer: + € 576

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Spice Island Hotel & Resort 

Upgrademogelijkheden op Zanzibar:

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.