• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKilimanjaroMachame-route & strandvakantie op Zanzibar
16 dagen

Machame-route & strandvakantie op Zanzibar

Het doel van deze reis is de top van de Kilimanjaro via de bekende Machame-route. De beloning en de ontspanning wachten op de witte zandstranden van het exotische eiland Zanzibar.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Machame-route & strandvakantie op Zanzibar Machame-route & strandvakantie op Zanzibar
16 dagen

Machame-route & strandvakantie op Zanzibar

Het doel van deze reis is de top van de Kilimanjaro via de bekende Machame-route. De beloning en de ontspanning wachten op de witte zandstranden van het exotische eiland Zanzibar.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 2 overnachtingen in Springlands Hotel in Moshi incl. volpension (een overnachting voor en na de klimtocht)
 • Beklimmen van de Kilimanjaro via de Machame-route (Whiskey-route)
 • Professionele gidsen en dragers tijdens de hele tocht
 • 5 overnachtingen in tenten op de Kilimanjaro incl. volpension
 • Alle maaltijden worden door een lokale kok bereid
 • Fascinerende visuele belevenissen
 • Vlucht van Tanzania naar Zanzibar incl. transfer
 • 6 overnachtingen op Zanzibar, in Spice Island Hotel & Resort **** incl. halfpension
 • Mogelijkheid de strandvakantie op Zanzibar te verlengen
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie

De reis in het kort:

Als u van uitdagingen en avontuur houdt, is deze reis u op het lijf geschreven.

Midden in de Tanzaniaanse savanne torent de hoogste berg van Afrika 5.895 meter boven al het andere uit. Het eindpunt is Uhuru Peak. U hoeft geen bergbeklimmer te zijn om deze majestueuze berg te beklimmen. Een gewone goede conditie, de juiste uitrusting en een sterke wil is voldoende. Het vooruitzicht, te kunnen zeggen dat u de hoogste berg van Afrika hebt beklommen, is al een toereikende drijfveer.

U wandelt door verschillende soorten vegetatie, van een weelderig regenwoud, heidelandschap, rotsachtig gebied tot alpien woestijnlandschap. Vanaf het Shira-plateau is er een fenomenaal uitzicht op de gletsjers bij Western Breach en vanaf Stella Point kunt u een knalrode zonsopgang zien. De tocht is zwaar en vermoeiend, maar als u Uhuru Peak heeft bereikt, wordt u beloond met een groots uitzicht vanaf bijna 6 km hoogte en een unieke belevenis voor het leven.

Hierna gaat u op strandvakantie naar het prachtige Zanzibar, waar u aan de witte stranden kunt ontspannen met het azuurblauwe water aan uw voeten en de wuivende palmen om u heen.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U kunt luieren op Zanzibar, nadat u op het dak van Afrika heeft gestaan
 • U wandelt hoog en overnacht laag, zodat u goed kunt acclimatiseren en daarmee uw kans op succes vergroot
 • De route is technisch eenvoudig, maar relatief moeilijk met lange dagen en inspannende stijgingen
 • De Machame-route is schilderachtig, zeer populair en heeft een hoog succespercentage

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro

Vlucht vanuit Nederland naar Kilimanjaro, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi

U landt op de internationale luchthaven van Kilimanjaro, waar u wordt opgewacht door uw gids die u naar het Springlands Hotel in het stadje Moshi brengt – een autorit van ca. 1 uur. In Moshi kunt u al een eerste blik werpen op de besneeuwde top van de Kilimanjaro. Moshi is qua cultuur en sfeer een typisch Afrikaans stadje, en een bezoek aan de lokale markt en kleine winkeltjes is een waar exotisch feest.

In de namiddag is er een welkomstbijeenkomst, waarbij de gids de uitrusting en de tocht naar de top van de volgende dag zal bespreken.

Het is bovendien mogelijk om een boom te planten in samenwerking met Zara Charity. Lees hier meer.

Hoogtes: Moshi: 915 m. Alle hoogtes zijn in meters boven zeeniveau.

Accommodatie:
Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Na het ontbijt verlaat u Moshi om naar het dorpje Machame te rijden – een rit van 50 min. Hier ontmoet u uw team van gidsen, koks en dragers, die uw uitrusting klaarmaken en inpakken. Daarna gaat de tocht naar Machame Gate, de zuidwestelijke ingang van het Kilimanjaro Nationaal Park. Hier wordt u ingecheckt en geregistreerd, voordat u begint aan de wandeling door het regenwoud naar de top van de Kilimanjaro. De Kilimanjaro bestaat uit drie gedoofde vulkanen: Kibo met als hoogste punt Uhuru (5.895 m), Mawenzi (5.149 m) en Shira (3.962 m).

Het eerste traject van de tocht op lage hoogte kan nat en modderig zijn. U loopt via mooie paden door het dichte regenwoud, waar u mogelijk dieren ziet als de zeer fraaie en zeldzame zwart-witte colobusapen. De dragers lopen vooruit en zorgen ervoor dat uw tent klaarstaat als u bij het Machame Camp aankomt.

Hoogtes: Moshi: 915 m, Machame Gate: 1.634 m, Machame Camp: 2.834 m.

Afstand: 10 km

Duur van de tocht: 7-8 uur

Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp

U loopt het laatste stuk door het regenwoud, waarna het heidelandschap zich ontvouwt en de paden rotsachtiger worden. Daarna wandelt u over het Shira-plateau met uitzicht op Kilimanjaro Western Breach, de westelijke kraterrand met de fantastische gletsjer. U bevindt zich nu ten westen van de gedoofde vulkaan Kibo aan de andere kant van de Marangu-route, en na een korte hike in westelijke richting bereikt u het Shira 2 Camp.

Hoogtes: Machame Camp: 2.834 m, Shira 2 Camp: 3.840 m.

Afstand: 6 km

Duur van de tocht: 7 uur

Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower - Barranco Camp

Vandaag loopt u in oostelijke richting. Hoe hoger u komt, hoe droger, kaler en rotsachtiger het landschap wordt. Onderweg wordt u beloond met fraaie uitzichten op Kibo en Mt. Meru, die uit de witte wolken achter u omhoogsteken. Na een paar uur lopen bereikt u de beroemde Lava Tower, die ontstaan is door de vroegere vulkanische activiteit van de Kilimanjaro.

Na een lunch aan de voet van de Lava Tower dalen we af naar het Barranco Camp, dat in een dal onder de Great Barranco Wall ligt. Als het weer het toelaat, kunt u vanuit het Barranco Camp genieten van een fantastische zonsondergang, een spectaculair uitzicht op de top van de Kilimanjaro, een mooi kijkje in het dal en de 300 meter hoge Great Barranco Wall verder naar het oosten.

Het terrein en de hoogte tijdens deze dagetappe zullen u op de proef stellen, dus doe het rustig aan en luister goed naar uw lichaam. Ook al sluit u de dag af met slechts +110 hoogtemeters, onderweg zit u bij de Lava Tower maar liefst op +790 hoogtemeters, voordat u afdaalt naar het Barranco Camp.  Veel mensen merken op deze hoogtes de eerste tekenen van hoogteziekte, dus houd de signalen goed in de gaten en stel uw gids op de hoogte.

Hoogtes: Shira 2 Camp: 3.840 m, Lava Tower: 4.630 m, Barranco Camp: 3.950 m.

Afstand: 5 km

Duur van de tocht: 5 uur

Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley - Barafu Camp

Na een nacht onder de indrukwekkende Great Barranco Wall en een stevig ontbijt, beklimt u de beruchte rotswand. Dit is gelukkig minder moeilijk dan het lijkt. Op de top onder de Heim-gletsjer, die als een enorm ijsgordijn boven het massief hangt, zult u getroffen worden door de adembenemende schoonheid van de Kilimanjaro.

De tocht voert naar beneden door de Karanga Valley en valt samen met de Mweka-route, die u de rest van de weg naar de top van de Kilimanjaro zult volgen. Na een uur lopen bereiken we het Barafu Camp. Het Barafu Camp ligt op een onbeschutte bergrug. De bodem is rotsachtig en het waait er vaak hard. Zorg ervoor dat u het terrein rond het kamp goed heeft verkend voordat het donker wordt. Dan bent u goed voorbereid voor de klim naar de top, die kort na middernacht begint.

Zorg er ook voor dat uw uitrusting en warme kleding in orde zijn en bewaar uw drinken in een thermosfles, zodat het niet bevriest. Ga op tijd naar bed om helemaal uitgerust te zijn voor de ultieme uitdaging van de Kilimanjaro.

Hoogtes: Barranco Camp: 3.950 m, Barafu Camp: 4.600 m.

Afstand: 6-8 km

Duur van de tocht: 8 uur

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Rond middernacht staat u op en krijgt u een snack geserveerd voordat u in het donker begint aan de laatste klim naar de top. Het moeilijke terrein tijdens de ca. 6 uur naar Stella Point is voor de meeste mensen de grootste uitdaging. Het doel is Stella Point kort na zonsopgang te bereiken, zodat u hier kunt genieten van dit roodgloeiende schouwspel. We pauzeren niet lang, omdat het anders bijna onmogelijk wordt om weer op gang te komen als gevolg van de kou en de vermoeidheid. U loopt verder langs de kraterrand, met aan het eind een gelijkmatige stijging. Afhankelijk van het seizoen ligt er mogelijk sneeuw op het laatste traject voor de eindbestemming: de Uhuru Peak, de top van de Kilimanjaro en de top van Afrika. Als u de top heeft bereikt op 5.895 m hoogte, kunt u uzelf een schouderklopje geven, genieten van het fantastische uitzicht en ter herinnering een selfie maken bij het Uhuru Peak-bord.

Vervolgens beginnen we aan de afdaling naar het Barafu Camp, die ca. 3 uur zal duren. Daar nemen we een korte pauze, waarna we via een rotsachtig paadje verder lopen naar het Mweka Camp, waar u zich kunt overgeven aan een welverdiende nachtrust. Het kamp ligt in het hogere gedeelte van het bos, waar het aan het eind van de middag mistig en regenachtig kan zijn. Het voordeel is dat u hier kunt genieten van warm water en een warme maaltijd.

Hoogtes: Barafu Camp: 4.600 m, Uhuru Peak: 5.895 m, Mweka Camp 3.100 m

Afstand: 5 km omhoog en 12 km omlaag

Duur van de tocht: 6-7 uur omhoog, 7 uur omlaag

Dag 8: Mweka Camp – Moshi

De laatste etappe is een gemakkelijke wandeltocht van 3 uur door het Nationaale Park naar de Mweka Gate. Hier checkt u uit, waarna u wordt teruggereden naar het dorp Moshi. In het hotel wacht u een heerlijke lunch en een – langverwacht – zalig warm bad. Iedereen die de klim heeft volbracht, krijgt een diploma uitgereikt.

Hoogtes: Mweka Camp 3.100 m , Mweka Gate 1.850 m, Moshi 915 m

Afstand: Ca. 10 km

Duur van de tocht: 3 uur

Accommodatie:
Dag 9: Uitchecken in het hotel

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven en reizen verder voor de strandvakantie op Zanzibar.

Een taxi rijdt u naar het hotel. Daar wordt u door het vriendelijke personeel ontvangen. De middag kan worden gebruikt om te ontspannen of de omgeving te verkennen aan de hand van een wandeling over het strand, of misschien heeft u zin in een duik in de azuurblauwe zee.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 10-14: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar
Dag 15: Weer naar huis

Uw vakantie op Zanzibar zit erop. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 16: Weer thuis in Nederland

Na een onvergetelijke vakantie arriveert u weer in Nederland.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 345
Extra dag voor het acclimatiseren: € 266
Korting bij grote groepen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.