Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaKilimanjaroMachame-route
10 dagen:

Machame-route (Whisky-route)

Hoogtepunten van deze reis:

Moshi, het Shira-plateau, Kilimanjaro Western Breach, Lava Tower, Great Barranco Wall, de Heim-gletsjer, Karanga Valley, Stella Point, Uhuru Peak.

Bij de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro v.v.
 • Transfer van Kilimanjaro Airport naar uw hotel v.v.
 • Lokale, Engelssprekende gids/chauffeur
 • 2 overnachtingen in het Springlands Hotel in Moshi incl. volpension (een overnachting voor en na de beklimming)
 • Beklimming van de Kilimanjaro via de Machame-route
 • 5 overnachtingen in tenten op de Kilimanjaro incl. volpension
 • Alle maaltijden worden door een lokale kok bereid
 • Professionele gidsen en dragers tijdens de gehele tocht
 • Mogelijkheid om na de beklimming safari of strandvakantie bij te boeken
 • Begindatum naar keuze – de beklimming is het hele jaar door mogelijk
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de gehele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers
Extra dag voor het acclimatiseren: € 266
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

De Machame-route is een van de mooiste en populairste routes met een hoog slagingspercentage. Deze route wordt soms ook wel de Whisky-route genoemd. De tocht begint bij Machame Gate, de zuidwestelijke ingang van het Kilimanjaro Nationaal Park. U loopt door een landschap met verschillende soorten vegetatie, eerst een weelderig regenwoud, dan een heidelandschap, vervolgens een rotslandschap en ten slotte een alpien woestijnlandschap. Vanaf het Shira-plateau heeft u een fantastisch uitzicht op de gletsjers bij Western Breach en bij Stella Point ziet u een fraaie zonsondergang. De laatste klim naar de top vindt vanuit het zuidoosten plaats, en de afdaling volgt de Mweka-route naar het zuiden. De tocht is zwaar en inspannend, maar op Uhuru Peak wordt u beloond met een spectaculair uitzicht op bijna 6 km hoogte en een unieke ervaring die u nooit meer zult vergeten.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro
Dag 1: Vlucht van Nederland naar Kilimanjaro

Vlucht vanuit Nederland naar Kilimanjaro, eventueel met een tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Aankomst in Kilimanjaro – Moshi

U landt op de internationale luchthaven van Kilimanjaro, waar u wordt opgewacht door uw gids die u naar het Springlands Hotel in het stadje Moshi brengt – een autorit van ca. 1 uur. In Moshi kunt u al een eerste blik werpen op de besneeuwde top van de Kilimanjaro. Moshi is qua cultuur en sfeer een typisch Afrikaans stadje, en een bezoek aan de lokale markt en kleine winkeltjes is een waar exotisch feest.

In de namiddag is er een welkomstbijeenkomst, waarbij de gids de uitrusting en de tocht naar de top van de volgende dag zal bespreken.

Hoogtes: Moshi: 915 m. Alle hoogtes zijn in meters boven zeeniveau.

Overnachting Springlands Hotel

Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp
Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Na het ontbijt verlaat u Moshi om naar het dorpje Machame te rijden – een rit van 50 min. Hier ontmoet u uw team van gidsen, koks en dragers, die uw uitrusting klaarmaken en inpakken. Daarna gaat de tocht naar Machame Gate, de zuidwestelijke ingang van het Kilimanjaro Nationaal Park. Hier wordt u ingecheckt en geregistreerd, voordat u begint aan de wandeling door het regenwoud naar de top van de Kilimanjaro. De Kilimanjaro bestaat uit drie gedoofde vulkanen: Kibo met als hoogste punt Uhuru (5.895 m), Mawenzi (5.149 m) en Shira (3.962 m).

Het eerste traject van de tocht op lage hoogte kan nat en modderig zijn. U loopt via mooie paden door het dichte regenwoud, waar u mogelijk dieren ziet als de zeer fraaie en zeldzame zwart-witte colobusapen. De dragers lopen vooruit en zorgen ervoor dat uw tent klaarstaat als u bij het Machame Camp aankomt.

Hoogtes: Moshi: 915 m, Machame Gate: 1.634 m, Machame Camp: 2.834 m.

Afstand: 10 km

Duur van de tocht: 7-8 uur

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp
Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp

U loopt het laatste stuk door het regenwoud, waarna het heidelandschap zich ontvouwt en de paden rotsachtiger worden. Daarna wandelt u over het Shira-plateau met uitzicht op Kilimanjaro Western Breach, de westelijke kraterrand met de fantastische gletsjer. U bevindt zich nu ten westen van de gedoofde vulkaan Kibo aan de andere kant van de Marangu-route, en na een korte hike in westelijke richting bereikt u het Shira 2 Camp.

Hoogtes: Machame Camp: 2.834 m, Shira 2 Camp: 3.840 m.

Afstand: 6 km

Duur van de tocht: 7 uur

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower - Barranco Camp
Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower - Barranco Camp

Vandaag loopt u in oostelijke richting. Hoe hoger u komt, hoe droger, kaler en rotsachtiger het landschap wordt. Onderweg wordt u beloond met fraaie uitzichten op Kibo en Mt. Meru, die uit de witte wolken achter u omhoogsteken. Na een paar uur lopen bereikt u de beroemde Lava Tower, die ontstaan is door de vroegere vulkanische activiteit van de Kilimanjaro.

Na een lunch aan de voet van de Lava Tower dalen we af naar het Barranco Camp, dat in een dal onder de Great Barranco Wall ligt. Als het weer het toelaat, kunt u vanuit het Barranco Camp genieten van een fantastische zonsondergang, een spectaculair uitzicht op de top van de Kilimanjaro, een mooi kijkje in het dal en de 300 meter hoge Great Barranco Wall verder naar het oosten.

Het terrein en de hoogte tijdens deze dagetappe zullen u op de proef stellen, dus doe het rustig aan en luister goed naar uw lichaam. Ook al sluit u de dag af met slechts +110 hoogtemeters, onderweg zit u bij de Lava Tower maar liefst op +790 hoogtemeters, voordat u afdaalt naar het Barranco Camp.  Veel mensen merken op deze hoogtes de eerste tekenen van hoogteziekte, dus houd de signalen goed in de gaten en stel uw gids op de hoogte.

Hoogtes: Shira 2 Camp: 3.840 m, Lava Tower: 4.630 m, Barranco Camp: 3.950 m.

Afstand: 5 km

Duur van de tocht: 5 uur

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley - Barafu Camp
Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley - Barafu Camp

Na een nacht onder de indrukwekkende Great Barranco Wall en een stevig ontbijt, beklimt u de beruchte rotswand. Dit is gelukkig minder moeilijk dan het lijkt. Op de top onder de Heim-gletsjer, die als een enorm ijsgordijn boven het massief hangt, zult u getroffen worden door de adembenemende schoonheid van de Kilimanjaro.

De tocht voert naar beneden door de Karanga Valley en valt samen met de Mweka-route, die u de rest van de weg naar de top van de Kilimanjaro zult volgen. Na een uur lopen bereiken we het Barafu Camp. Het Barafu Camp ligt op een onbeschutte bergrug. De bodem is rotsachtig en het waait er vaak hard. Zorg ervoor dat u het terrein rond het kamp goed heeft verkend voordat het donker wordt. Dan bent u goed voorbereid voor de klim naar de top, die kort na middernacht begint.

Zorg er ook voor dat uw uitrusting en warme kleding in orde zijn en bewaar uw drinken in een thermosfles, zodat het niet bevriest. Ga op tijd naar bed om helemaal uitgerust te zijn voor de ultieme uitdaging van de Kilimanjaro.

Hoogtes: Barranco Camp: 3.950 m, Barafu Camp: 4.600 m.

Afstand: 6-8 km

Duur van de tocht: 8 uur

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp
Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Rond middernacht staat u op en krijgt u een lichte maaltijd geserveerd voordat u in het donker begint aan de laatste klim naar de top. Het moeilijke terrein tijdens de ca. 6 uur naar Stella Point is voor de meeste mensen de grootste uitdaging. Het doel is Stella Point kort na zonsopgang te bereiken, zodat u hier kunt genieten van dit roodgloeiende schouwspel. We pauzeren niet lang, omdat het anders bijna onmogelijk wordt om weer op gang te komen als gevolg van de kou en de vermoeidheid. U loopt verder langs de kraterrand, met aan het eind een gelijkmatige stijging. Afhankelijk van het seizoen ligt er mogelijk sneeuw op het laatste traject voor de eindbestemming: de Uhuru Peak, de top van de Kilimanjaro en de top van Afrika. Als u de top heeft bereikt op 5.895 m hoogte, kunt u uzelf een schouderklopje geven, genieten van het fantastische uitzicht en ter herinnering een selfie maken bij het Uhuru Peak-bord.

Vervolgens beginnen we aan de afdaling naar het Barafu Camp, die ca. 3 uur zal duren. Daar nemen we een korte pauze, waarna we via een rotsachtig paadje verder lopen naar het Mweka Camp, waar u zich kunt overgeven aan een welverdiende nachtrust. Het kamp ligt in het hogere gedeelte van het bos, waar het aan het eind van de middag mistig en regenachtig kan zijn. Het voordeel is dat u hier kunt genieten van warm water en een warme maaltijd.

Hoogtes: Barafu Camp: 4.600 m, Uhuru Peak: 5.895 m, Mweka Camp 3.100 m

Afstand: 5 km omhoog en 12 km omlaag

Duur van de tocht: 6-7 uur omhoog, 7 uur omlaag

Overnachting Tentenkamp op de Kilimanjaro

Dag 8: Mweka Camp – Moshi
Dag 8: Mweka Camp – Moshi

De laatste etappe is een gemakkelijke wandeltocht van 3 uur door het Nationaale Park naar de Mweka Gate. Hier checkt u uit, waarna u wordt teruggereden naar het dorp Moshi. In het hotel wacht u een heerlijke lunch en een – langverwacht – zalig warm bad. Iedereen die de klim heeft volbracht, krijgt een diploma uitgereikt.

Hoogtes: Mweka Camp 3.100 m , Mweka Gate 1.850 m, Moshi 915 m

Afstand: Ca. 10 km

Duur van de tocht: 3 uur

Overnachting Springlands Hotel

Dag 9: Begin van de terugreis
Dag 9: Begin van de terugreis

Vandaag checkt u uit in het hotel en wordt u naar de luchthaven gebracht, waar de terugreis begint.

Dag 10: Weer thuis in Nederland
Dag 10: Weer thuis in Nederland

Na een onvergetelijke vakantie arriveert u weer in Nederland.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park 2 dagen/1 nacht
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park 2 dagen/1 nacht

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 470
Singletoeslag: + € 215

 

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten in het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van dit Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Overnachting Highview Hotel

Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park (1n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 8 dagen/7 nachten
Safari in Tarangire & Lake Manyara Nationaal Park (1n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 8 dagen/7 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1226
Singletoeslag: + € 515

Het Tarangire Nationaal Park is het op vijf na grootste Nationaale Park van Tanzania en heeft de hoogste concentratie dieren van het land. Het park is het leefgebied van ongeveer 3.000 olifanten en soms zijn er wel kuddes van 300 dieren tegelijk te zien. Tarangire heeft ook een andere bekende bewoner, namelijk de boomklimmende python, die in staat is om hoog in de boomtoppen te klimmen. Daarnaast zijn er leeuwen, luipaarden, hyena’s en wrattenzwijnen. Ook lopen er grote kuddes zebra’s, gnoes, gazellen, koeantilopen, waterbokken en impala’s rond. De kleine zwartmaskerdwergpapegaai is slechts een van de 550 vogelsoorten van het park.

Het Lake Manyara Nationaal Park is, in tegenstelling tot Tarangire, een van de kleinste Nationaale Parken van Tanzania, maar wel het meest gevarieerde. Eenmaal door de ingang van het Nationaale Park betreedt u direct het weelderige regenwoud, dat doorstroomd wordt door heldere beken. Hier ziet u bavianen en witkeelmeerkatten. Vlak bij Lake Manyara, dat een derde van het park beslaat, opent zich de savanne met buffels, gnoes en olifanten- en zebrakuddes. Als u geluk heeft, ziet u ook luipaarden, hyena’s en de bijzondere, boomklimmende leeuwen. In en rond het meer Lake Manyara zijn o.a. nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen te zien.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Highview Hotel / Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Strandvakantie op Zanzibar 7 dagen/6 nachten
Strandvakantie op Zanzibar 7 dagen/6 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 772
Toeslag eenpersoonskamer: + € 315

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Upgrademogelijkheden op Zanzibar:

Safari en Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 11 dagen/10 nachten
Safari en Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & strandvakantie op Zanzibar (6n) 11 dagen/10 nachten

Prijs:
Per persoon in gedeelde tweepersoonskamer: + € 2200

Tanzania staat bekend om zijn mooie landschappen en fantastische Nationaale Parken. U maakt kennis met het Ngorongoro Conservation Area, waar u een bezoek brengt aan een lokaal dorp met Masai in traditionele, rode kledij en drie van de belangrijkste Nationaale Parken van het land.

Serengeti is het oudste Nationaale Park van Tanzania. De haast eindeloze vlaktes worden alleen onderbroken door acaciabomen, kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het hele park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren. Serengeti heeft een hoge concentratie dieren, en tijdens de grote migratie trekken miljoenen gnoes en zebra’s van de ene plek naar de andere om de regen te volgen.

Niet veel kan Serengeti doen verbleken, of het moet de Ngorongoro-krater zijn, een verscholen paradijs ten zuidwesten van Serengeti. Op de bodem van deze gedoofde vulkaan lopen alle bekende savannedieren rond.

Met slechts 330 km2 is het Lake Manyara Nationaal Park een van de kleinste parken van Tanzania. De beperkte oppervlakte wordt ruimschoots gecompenseerd door de natuur en de fauna. Dit is het meest gevarieerde park van Tanzania, met regenwoud, beken, savanne en het meer met dezelfde naam, dat 200 km2 beslaat. U ziet er bavianen, roze flamingo’s, de bijzondere, boomklimmende leeuwen, olifanten, nijlpaarden en allerlei soorten prooidieren.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp / Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Safari in Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dagen/ 4 nachten
Safari in Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dagen/ 4 nachten

Prijs:
Per persoon in gedeelde tweepersoonskamer: + € 1450

 

Tanzania staat bekend om zijn mooie landschappen en fantastische Nationaale Parken. U maakt kennis met het Ngorongoro Conservation Area, waar u een bezoek brengt aan een lokaal dorp met Masai in traditionele, rode kledij en drie van de belangrijkste Nationaale Parken van het land.

Serengeti is het oudste Nationaale Park van Tanzania. De haast eindeloze vlaktes worden alleen onderbroken door acaciabomen, kleine meertjes en enkele stroompjes. Verspreid over het hele park leven praktisch alle iconische Afrikaanse dieren. Serengeti heeft een hoge concentratie dieren, en tijdens de grote migratie trekken miljoenen gnoes en zebra’s van de ene plek naar de andere om de regen te volgen.

Niet veel kan Serengeti doen verbleken, of het moet de Ngorongoro-krater zijn, een verscholen paradijs ten zuidwesten van Serengeti. Op de bodem van deze gedoofde vulkaan lopen alle bekende savannedieren rond.

Met slechts 330 km2 is het Lake Manyara Nationaal Park een van de kleinste parken van Tanzania. De beperkte oppervlakte wordt ruimschoots gecompenseerd door de natuur en de fauna. Dit is het meest gevarieerde park van Tanzania, met regenwoud, beken, savanne en het meer met dezelfde naam, dat 200 km2 beslaat. U ziet er bavianen, roze flamingo’s, de bijzondere, boomklimmende leeuwen, olifanten, nijlpaarden en allerlei soorten prooidieren.

Overnachting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Offerte Aanvragen
Aanvullende informatie
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.