• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKeniaNeushoorns, Masai Mara & strandvakantie op Zanzibar
12 dagen

Neushoorns, Masai Mara & strandvakantie op Zanzibar

Een voorproefje van Kenia. Beleef de Great Rift Valley en Masai Mara. Sluit af met een exotische strandvakantie op Zanzibar.

Neushoorns, Masai Mara & strandvakantie op Zanzibar Neushoorns, Masai Mara & strandvakantie op Zanzibar
12 dagen

Neushoorns, Masai Mara & strandvakantie op Zanzibar

Een voorproefje van Kenia. Beleef de Great Rift Valley en Masai Mara. Sluit af met een exotische strandvakantie op Zanzibar.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen in Kenia op basis van volpension
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Wandeltocht op Crescent Island – kom heel dicht bij de dieren
 • Fietstocht in Hells Gate nationaal park
 • Dagtocht naar Lake Nakuru, met goede kansen om neushoorns te spotten
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Vervoer en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stroom
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Zanzibar incl. transfer
 • 4 overnachtingen op Zanzibar in Ocean Paradise Resort **** incl. halfpension
 • Mogelijkheid om de strandvakantie op Zanzibar te verlengen
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort:

Dit is de perfecte reis voor u als u graag een kortere safari wilt combineren met een aantal dagen op een heerlijk strand op Zanzibar.

Het hoogtepunt van de reis is natuurlijk Masai Mara en de fantastische dieren die u daar tegenkomt.

Voordat u daar bent, ziet u eerst het zoetwatermeer Lake Naivasha dat deel uitmaakt van de Great Rift Valley. Het meer en het gebied er omheen zijn prima plekken om actief bezig te zijn. U kunt een boottocht maken op het meer, wandelen op Crescent Island en een fietstocht maken in Hells Gate nationaal park, voordat de tocht verder gaat naar Masai Mara.

De dagen in Masai Mara bieden u dierenbelevenissen in wereldklasse. Wat u in Masai Mara gaat beleven, weet u nooit van tevoren, dat is juist de charme van de natuur. Maar we durven best te garanderen dat geen twee dagen hetzelfde zijn en dat u thuiskomt met uw camera vol prachtige kiekjes.

U sluit de reis af met een vlucht naar het exotische Zanzibar, waar u een paar dagen heerlijk kunt luieren op de hagelwitte stranden en uw safaribelevenissen in gedachten nog eens de revue kunt laten passeren.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U krijgt een klassiek safari-avontuur afgewisseld met actief bezig zijn
 • Er zijn goede kansen om de Big 5 te zien
 • U rijdt tijdens de safari in de eigen landcruiser van Afrikareizen met stroom en wifi
 • U sluit de reis af met een heerlijke strandvakantie op het exotische Zanzibar

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vliegreis naar Kenia

Vandaag vertrekt u naar Kenia met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Nairobi – Great Rift Valley en Lake Naivasha

Onze chauffeur en uw gids voor de komende dagen wachten u op in de luchthaven. Vanaf de luchthaven rijdt u meteen door naar het noordwesten van Kenia en de Great Rift Valley die zich 6.000 km uitstrekt, van de Jordaanvallei door Oost-Afrika naar Mozambique.

De Great Rift Valley bestaat uit kloven en slenken – sommige hiervan zijn heel smal, andere zijn wel 100 km breed. Het zoetwatermeer Lake Naivasha maakt deel uit van de Great Rift Valley en staat met name bekend om de grote kuddes nijlpaarden en een erg rijk vogelleven.

Al bij aankomst bij Lake Naivasha wacht uw eerste belevenis: een boottocht op het meer. De vakkundige stuurman weet snel de kuddes nijlpaarden te vinden en met grote behendigheid manoeuvreert hij de boot zodat u vrij dicht bij kunt komen, maar zonder de dieren te irriteren.

Wat u voor u ziet in het meer is schitterend. Op veel plekken staan kromme, kale bomen als standbeelden in het water. Zij vormen de ideale landingsplaats voor ooievaars, reigers, ibissen, enz.

Aan de oostoever van het meer ligt het eilandje Crescent Island. Hier leven kuddes zebra’s, giraffen, gnoes en antilopen. Er zijn geen roofdieren op het eilandje en u kunt daarom op “walking safari” gaan. Omdat de dieren hier geen natuurlijke vijanden hebben, kunt u dicht bij ze in de buurt komen en bijv. zien hoe lang een giraf eigenlijk is.

De laatste belevenis van deze dag is een fietstocht in Hells Gate nationaal park. Het park staat vooral bekend om zijn mooie rotsformaties en warmwaterbronnen.

Dit is een van de kleinste nationale parken van Kenia, en net als op Crescent Island kunt u hier vrij rond bewegen tussen de dieren op een andere manier dan op een traditionele safari.

Dag 3: Dagtocht naar Lake Nakuru nationaal park

Iets ten noorden van Lake Naivasha vindt u Lake Nakuru nationaal park, het doel van deze excursie. Dit is een van de beste plekken op het hele continent om bedreigde neushoorns te zien. De witte neushoorn wordt het vaakst gezien, maar met een beetje geluk vangt u hier ook een glimp op van de nog meer bedreigde zwarte neushoorn.

Naast neushoorns is dit park vooral bekend om zijn buffels, zebra’s, antilopen en soms ook grote katachtige dieren. Er zijn hier echter geen olifanten.

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

De tocht naar Masai Mara neemt het grootste deel van de dag in beslag. Het verkeer in Kenia is onvoorspelbaar, dus het is moeilijk om precies te zeggen hoe lang de rit van Lake Naivasha naar Masai Mara zal duren. Maar het is een interessante tocht door de Keniaanse landschappen, onderbroken door dorpjes met levendige markten, prachtige uitzichten en handelslieden die de automobilisten fruit en groente te koop aanbieden.

Ga er goed voor zitten, doe eventueel uw oortjes in met een luisterboek of muziek en geniet van Kenia zoals dat aan uw ramen voorbij trekt. Vergeet niet dat er wifi en stroom in de auto is, zodat u het thuisfront jaloers kunt maken met een paar vakantiefoto’s.

Hoe dichter u bij Masai Mara komt, des te meer mannen in feestelijke rode gewaden ziet u. U rijdt door lokale dorpjes waar levendig handel wordt gedreven en op veel plekken wordt er enthousiast gezwaaid naar de passagiers in de auto’s. Als u zin heeft, kunt u onderweg bijv. fruit kopen. U hoeft dat alleen even tegen de chauffeur te zeggen.

U stopt even kort in Narok, de hoofdstad van de Masai, voordat u weer verder gaat naar Masai Mara. Naarmate het aantal dorpjes begint af te nemen, neemt het aantal wilde dieren juist toe.

U hebt de mogelijkheid om een Masaidorpje bezoeken. Dit kunt u afspreken met de gids op de safari. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de reis) en u betaalt rechtstreeks aan de Masai. Veel dorpjes hebben kleine markten, waar zelfgemaakte sieraden, enz. worden verkocht. Neem contact geld mee.

Dag 5-6: Belevenissen in Masai Mara

De volgende dagen brengt u door in Masai Mara – het Keniaanse gedeelte van het enorme Serengeti ecosysteem, en in de regentijd is dit zonder twijfel het leefgebied van de grootste concentratie wilde dieren ter wereld.

Op de grote open vlakten ziet u grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende dieren. Ze zijn allemaal prooidieren van de leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

Hoe de dagen er precies uitzien, hangt af van het weer, de dieren en u zelf. Meestal bespreekt u met de gids, hoe de dag ingevuld gaat worden – misschien heeft u speciale wensen en kan de gids putten uit zijn grote ervaring met de dieren en het gebied.

Van juli tot oktober kunt u hier de grote trek zien van meer dan een miljoen gnoes, duizenden zebra’s en vele thomsongazellen. Ze overbruggen 1.200 km in hun zoektocht naar water en vers gras. Tijdens deze trek valt een groot aantal dieren bij het oversteken van de rivier de Mara ten prooi aan de enorme nijlkrokodillen.

Veel mensen denken dat het het beste is om Masai Mara tijdens de grote trek te bezoeken, maar het hele jaar door zijn er dieren op de grasvlakten.

Accommodatie:
Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Zanzibar

Jammer genoeg is het tijd om afscheid te nemen van de savanne, maar er wacht u gelukkig een ontspannende strandvakantie, waar u alle belevenissen nog eens in gedachten de revue kunt laten passeren. Eerst gaat u terug naar Nairobi, vanwaar u naar Zanzibar (Tanzania) vliegt.

Na aankomst op Zanzibar wordt u in de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gereden. U heeft 4 overnachtingen op Zanzibar, maar u kunt uw verblijf verlengen als u dit wilt.

Dag 8-10: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar

De dagen op Zanzibar zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (ook Zanzibar genoemd) en Pemba, en talloze kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar biedt veel natuur én cultuur. U vindt hier hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Met het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Arabische sultans, Portugese zeelui, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers hebben een rol gespeeld in de dramatische geschiedenis van dit eiland en hebben allemaal hun sporen achtergelaten. Hier ligt één van de spannendste steden van Afrika, vol prachtige Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili keuken en de vriendelijke bevolking.

Dag 11: Zanzibar – Terugreis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaar u naar huis vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 12: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie in Kenia.

Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Combineer met

Beleef Stone Town, 2 nachten

Houdt u van Marrakesh, dan zal u ook van Stone Town houden. Smalle, kronkelende straatjes zonder stoep, met een constant gekrioel van mensen, kinderen, fietsen, ezels en kooplieden, die hun spullen verkopen in kleine winkeltjes die helemaal doorlopen tot de weg. Op de ”barazaer” (ingebouwde banken) van het plein, midden in dit labyrint, zitten mannen te praten bij een kop sterke koffie, terwijl de jongeren voetballen en een poes zich lui uitstrekt in de zon.

De stad ziet er op het eerste gezicht nogal vervallen uit, maar kijk eens naar de deuren!

Er zijn markten en musea, veel excursiemogelijkheden en er is een levendige haven. Overdag wordt de haven drukbezocht door de lokale bevolking, die hier komt wandelen, jongens die hier komen duiken van de kade, en vis- en toeristenboten die vanaf hier aankomen en vertrekken. ’s Avonds is hier een lokale markt.

Stone Town is op veel manieren bijna een zintuigelijke belevenis. Geuren, geluiden, smaken, kleuren, geschiedenis en cultuur – Stone Town heeft het allemaal. Het is niet verwonderlijk dat de stad op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 789
Unieke voordelen voor groepen vanaf 6 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.