Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeSafari in AfrikaKeniaSafari in Kenia; Neushoorns & Masai Mara
8 dagen:

Safari in Kenia; Neushoorns & Masai Mara

Hoogtepunten van deze reis:

Great Rift Valley, Lake Naivasha, fietstocht in Hells Gate National Park, neushoorns in Nationaal Park Lake Nakuru, Masai Mara

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen op basis van volpension
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Wandeltocht op Crescent Island – kom heel dicht bij de dieren
 • Fietstocht in Hells Gate National Park
 • Dagtocht naar Lake Nakuru, met goede kansen om neushoorns te spotten
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Transport en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stopcontacten
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
Toeslag voor eenpersoonskamer € 589
Korting bij grote groepen
Kies deze reis omdat...

Wilt u een voorproefje van wat Kenia allemaal te bieden heeft, kies dan voor deze reis. Deze reis is zeer geschikt voor u als u weinig tijd tot uw beschikking hebt. U kunt hem eenvoudig combineren met een strandvakantie of safari, zodat u twee vakanties in één hebt, als u daar tijd voor hebt.

Het hoogtepunt van de reis is natuurlijk Masai Mara en de fantastische dieren die u daar tegenkomt.

Voordat u daar bent, ziet u eerst het zoetwatermeer Lake Naivasha dat deel uitmaakt van de Great Rift Valley. Het meer en het gebied daar omheen zijn prima plekken om actief te zijn en u kunt zowel een boottochtje maken, wandelen op Crescent Island als fietsen in Hells Gate National Park, voordat de rit verder gaat naar Masai Mara.

De dagen in Masai Mara bieden dieren spotten in wereldklasse. Wat u in Masai Mara ziet, weet u nooit van tevoren, dat is juist de charme van de natuur. Maar we durven best te garanderen dat geen twee dagen hetzelfde zullen zijn en dat u thuiskomt met uw camera vol prachtige kiekjes.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht naar Kenia
Dag 1: Vlucht naar Kenia

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Kenia met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Aankomst in Nairobi - rit naar de Great Rift Valley en Lake Naivasha
Dag 2: Aankomst in Nairobi - rit naar de Great Rift Valley en Lake Naivasha

Op het vliegveld in Nairobi staat onze chauffeur u op te wachten. U rijdt meteen door naar het noordwesten van Kenia en de Great Rift Valley die zich 6.000 km lang uitstrekt, van de Jordaanvallei door Oost-Afrika naar Mozambique. De Great Rift Valley bestaat uit kloven en slenken – sommige hiervan zijn heel smal, andere zijn tot 100 km breed. Het zoetwatermeer Lake Naivasha maakt deel uit van de Great Rift Valley en u ziet er kuddes nijlpaarden en erg veel mooie vogels.

Al bij aankomst bij Lake Naivasha wacht u uw eerste belevenis: een boottochtje op het meer. Op veel plekken staan er kromme, kale bomen in het water die een ideale landingsplek vormen voor ooievaars, reigers, ibissen enzovoorts.

U gaat aan land op het eilandje Crescent Island dat aan de oostoever van het meer ligt. Hier leven kuddes zebra’s, giraffen, gnoes en antilopen. Er zijn geen roofdieren op het eiland en u kunt daarom op “walking safari” gaan. Omdat de dieren hier geen natuurlijke vijanden hebben, kunt u dicht bij ze in de buurt komen en bijvoorbeeld zien hoe lang een giraf in het echt is.

De laatste belevenis van deze dag is een fietstocht in Hells Gate National Park. Dit is een van de kleinste nationale parken van Kenia, en net als op Crescent Island kunt u hier vrij rondlopen tussen de dieren op een andere manier dan normaal. U maakt een fietstocht en een korte wandeling in Hells Gate National Park. Het park staat vooral bekend om zijn mooie rotsen en warmwaterbronnen.

Overnachting Lake Naivasha Simba Lodge 

Dag 3: Dagtocht naar Nationaal Park Lake Nakuru
Dag 3: Dagtocht naar Nationaal Park Lake Nakuru

Nationaal Park Lake Nakuru ligt ten noorden van Lake Naivasha en is een van de beste plekken op het Afrikaanse continent om de bedreigde neushoorn te spotten. De witte neushoorn ziet u het vaakst, maar als u een beetje geluk hebt, vangt u hier ook een glimp op van de nog zeldzamere zwarte neushoorn. U gebruikt deze dag voor een safari van een hele dag in Nationaal Park Lake Nakuru.

Naast neushoorns is dit park vooral bekend om zijn buffels, zebra’s, antilopen en soms ook grote katachtige dieren. Er zijn hier echter geen olifanten.

Overnachting Lake Naivasha Simba Lodge 

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara
Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

Na het ontbijt wordt u met de auto naar Masai Mara gebracht. Het grootste gedeelte van de dag doet u erover om naar Masai Mara te rijden. Het verkeer in Kenia is zeer hectisch en het is moeilijk om te zeggen hoe lang de rit gaat duren. Maar het is een interessante rit door de Keniaanse landschappen, onderbroken door dorpjes met drukke markten, mooie uitzichten en handelslieden die de automobilisten fruit en groente aanbieden.

Ga er goed voor zitten, neem een luisterboek of muziek mee en geniet van Kenia, zoals dat aan uw ramen voorbij trekt. Vergeet niet dat er wifi en stopcontacten in de auto aanwezig zijn, zodat u het thuisfront jaloers kunt maken met een paar mooie vakantiefoto’s.

Hoe dichter u bij Masai Mara komt, des te meer mannen in feestelijke rode gewaden ziet u. U rijdt door lokale dorpjes waar veel handel wordt gedreven en op veel plekken wordt er enthousiast gezwaaid naar de passagiers in de auto. Vindt u dit leuk, dan kunt u onderweg bijvoorbeeld fruit kopen. U hoeft dat alleen even tegen de chauffeur te zeggen.

U stopt even kort in Narok, de hoofdstad van de Masai, voordat u weer verdergaat naar Masai Mara. Als het aantal dorpjes begint af te nemen, neemt het aantal wilde dieren daarentegen toe.

U hebt de mogelijkheid om een Masaidorpje bezoeken. Dit kunt u afspreken met de gids op de safari. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de rondreis) en u betaalt rechtstreeks aan de Masai.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te kopen, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Overnachting Mara Simba Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Dag 5-6: Belevenissen in Masai Mara
Dag 5-6: Belevenissen in Masai Mara

De volgende dag brengt u door in Masai Mara – het Keniaanse gedeelte van het enorme Serengeti ecosysteem, en in de regentijd is het het leefgebied van de grootste concentratie wilde dieren ter wereld.

Op de grote open vlakten ziet u grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende dieren. Ze zijn allemaal prooidieren van de leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot oktober kunt u de 1.200 km lange trek op zoek naar water en vers gras van meer dan een miljoen gnoes, een paar honderdduizend zebra’s en een heleboel thomsongazellen meemaken. Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan enorme nijlkrokodillen.

Veel mensen denken dat het het beste is om Masai Mara tijdens de grote trek te bezoeken, maar u ziet hier het hele jaar door dieren op de grasvlakten.

De volgende dagen besteedt u aan gamedrives. Hoe de dagen er precies uitzien, hangt af van het weer, de dieren en u. Vaak bespreekt u met de gids, hoe u de dag het beste invult, als u speciale wensen hebt. De gids heeft grote ervaring met de dieren en het gebied.

Wat dacht u ervan om de savanne tijdens de zonsopgang vanuit een luchtballon te bewonderen?

Overnachting Mara Simba Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Terugreis
Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Terugreis

Het is helaas tijd om afscheid te nemen van de savanne. Op weg door Masai Mara wacht u nog een laatste gamedrive, voordat u koers zet naar Nairobi en de luchthaven.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een strandvakantie aan uw reis vast te plakken, of misschien een paar dagen Nairobi om te ervaren wat de stad te bieden heeft.

Dag 8: Weer thuis in Nederland
Dag 8: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie Kenia.

Combinatiemogelijkheden na de safari
Strandvakantie op Zanzibar 7 dagen/6 nachten
Strandvakantie op Zanzibar 7 dagen/6 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 813
Toeslag eenpersoonskamer: + € 375

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Overnachting Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Upgrademogelijkheden op Zanzibar:

Strandvakantie in Mombasa 6 dagen/5 nachten
Strandvakantie in Mombasa 6 dagen/5 nachten

Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 575
Per kind onder de 12 jaar: + € 555
Toeslag eenpersoonskamer: + € 115 

Sluit uw reis af met een strandvakantie in Mombasa.

Hier kunt in de schaduw van de palmen aan de witte stranden heerlijk ontspannen en in het aangename, azuurblauwe water zwemmen en bij het mooie koraalrif snorkelen.

Er is ook gelegenheid om de stad Mombasa te verkennen. Dit is de op een na grootste stad van Kenia. U kunt zich verheugen op het slenteren door de smalle straatjes, waar u Swahili en Arabisch cultuur kunt bewonderen. De lokale markten bieden lokale gerechten en exotische kruiden.

De dagen in Mombasa zijn ter vrije besteding, maar u kunt optionele excursies tegen meerprijs bijboeken als u de stad of omgeving wilt verkennen.

Overnachting Severin Sea Lodge 

Upgrademogelijkheden:

Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten
Mauritius voor volwassenen 6 dagen/5 nachten

Prijs:
Per persoon in een tweepersoonkamer: + € 1290
Toeslag eenpersoonskamer: + € 135

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Overnachting Hotel Le Meridien 

Upgrademogelijkheden op Mauritius

Offerte Aanvragen
Aanvullende informatie
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 - 369 07 90
info@afrikareizen.nl

Openingstijden:
Ma. en wo.: 09.00 – 16.00 Di.⠀en⠀do.: 09.00 – 15.00 Vr.:⠀09.00 – 14.30

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Afrikareizen.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.