• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKeniaSafari in Kenia: Neushoorns & Masai Mara
8 dagen

Safari in Kenia: Neushoorns & Masai Mara

Wilt u een voorproefje van Kenia? Zie neushoorns in Great Rift Valley, ga op fietssafari en kom dichtbij het dierenleven van Masai Mara. Mogelijkheid voor een strandvakantie verlenging.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Safari in Kenia: Neushoorns & Masai Mara Safari in Kenia: Neushoorns & Masai Mara
8 dagen

Safari in Kenia: Neushoorns & Masai Mara

Wilt u een voorproefje van Kenia? Zie neushoorns in Great Rift Valley, ga op fietssafari en kom dichtbij het dierenleven van Masai Mara. Mogelijkheid voor een strandvakantie verlenging.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen op basis van volpension
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Wandeltocht op Crescent Island – kom heel dicht bij de dieren
 • Fietstocht in Hells Gate National Park
 • Dagtocht naar Lake Nakuru, met goede kansen om neushoorns te spotten
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Transport en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stopcontacten
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort:

Wilt u een voorproefje van wat Kenia allemaal te bieden heeft, kies dan voor deze reis. Deze reis is zeer geschikt voor u als u weinig tijd tot uw beschikking hebt. U kunt hem eenvoudig combineren met een strandvakantie of safari, zodat u twee vakanties in één hebt, als u daar tijd voor hebt.

Het hoogtepunt van de reis is natuurlijk Masai Mara en de fantastische dieren die u daar tegenkomt.

Voordat u daar bent, ziet u eerst het zoetwatermeer Lake Naivasha dat deel uitmaakt van de Great Rift Valley. Het meer en het gebied daar omheen zijn prima plekken om actief te zijn en u kunt zowel een boottochtje maken, wandelen op Crescent Island als fietsen in Hells Gate National Park, voordat de rit verder gaat naar Masai Mara.

De dagen in Masai Mara bieden dieren spotten in wereldklasse. Wat u in Masai Mara ziet, weet u nooit van tevoren, dat is juist de charme van de natuur. Maar we durven best te garanderen dat geen twee dagen hetzelfde zullen zijn en dat u thuiskomt met uw camera vol prachtige kiekjes.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • In tegenstelling toch veel safari’s kunt u hier actief bezig zijn met wandelsafari, boottocht en fietstocht
 • Nationaal park Lake Nakuru biedt de beste kansen om zwarte en witte neushoorns te zien in de vrije natuur
 • Met maar liefst drie overnachtingen in Masai Mara heeft u goede kansen om the Big 5 te zien
 • U rijdt tijdens de safari in eigen landcruiser van Afrikareizen met stroom en WI-FI

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht naar Kenia

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Kenia met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Aankomst in Nairobi - rit naar de Great Rift Valley en Lake Naivasha

Op het vliegveld in Nairobi staat onze chauffeur u op te wachten. U rijdt meteen door naar het noordwesten van Kenia en de Great Rift Valley die zich 6.000 km lang uitstrekt, van de Jordaanvallei door Oost-Afrika naar Mozambique. De Great Rift Valley bestaat uit kloven en slenken – sommige hiervan zijn heel smal, andere zijn tot 100 km breed. Het zoetwatermeer Lake Naivasha maakt deel uit van de Great Rift Valley en u ziet er kuddes nijlpaarden en erg veel mooie vogels.

Al bij aankomst bij Lake Naivasha wacht u uw eerste belevenis: een boottochtje op het meer. Op veel plekken staan er kromme, kale bomen in het water die een ideale landingsplek vormen voor ooievaars, reigers, ibissen enzovoorts.

U gaat aan land op het eilandje Crescent Island dat aan de oostoever van het meer ligt. Hier leven kuddes zebra’s, giraffen, gnoes en antilopen. Er zijn geen roofdieren op het eiland en u kunt daarom op “walking safari” gaan. Omdat de dieren hier geen natuurlijke vijanden hebben, kunt u dicht bij ze in de buurt komen en bijvoorbeeld zien hoe lang een giraf in het echt is.

De laatste belevenis van deze dag is een fietstocht in Hells Gate National Park. Dit is een van de kleinste nationale parken van Kenia, en net als op Crescent Island kunt u hier vrij rondlopen tussen de dieren op een andere manier dan normaal. U maakt een fietstocht en een korte wandeling in Hells Gate National Park. Het park staat vooral bekend om zijn mooie rotsen en warmwaterbronnen.

Dag 3: Dagtocht naar Nationaal Park Lake Nakuru

Nationaal Park Lake Nakuru ligt ten noorden van Lake Naivasha en is een van de beste plekken op het Afrikaanse continent om de bedreigde neushoorn te spotten. De witte neushoorn ziet u het vaakst, maar als u een beetje geluk hebt, vangt u hier ook een glimp op van de nog zeldzamere zwarte neushoorn. U gebruikt deze dag voor een safari van een hele dag in Nationaal Park Lake Nakuru.

Naast neushoorns is dit park vooral bekend om zijn buffels, zebra’s, antilopen en soms ook grote katachtige dieren. Er zijn hier echter geen olifanten.

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

Na het ontbijt wordt u met de auto naar Masai Mara gebracht. Het grootste gedeelte van de dag doet u erover om naar Masai Mara te rijden. Het verkeer in Kenia is zeer hectisch en het is moeilijk om te zeggen hoe lang de rit gaat duren. Maar het is een interessante rit door de Keniaanse landschappen, onderbroken door dorpjes met drukke markten, mooie uitzichten en handelslieden die de automobilisten fruit en groente aanbieden.

Ga er goed voor zitten, neem een luisterboek of muziek mee en geniet van Kenia, zoals dat aan uw ramen voorbij trekt. Vergeet niet dat er wifi en stopcontacten in de auto aanwezig zijn, zodat u het thuisfront jaloers kunt maken met een paar mooie vakantiefoto’s.

Hoe dichter u bij Masai Mara komt, des te meer mannen in feestelijke rode gewaden ziet u. U rijdt door lokale dorpjes waar veel handel wordt gedreven en op veel plekken wordt er enthousiast gezwaaid naar de passagiers in de auto. Vindt u dit leuk, dan kunt u onderweg bijvoorbeeld fruit kopen. U hoeft dat alleen even tegen de chauffeur te zeggen.

U stopt even kort in Narok, de hoofdstad van de Masai, voordat u weer verdergaat naar Masai Mara. Als het aantal dorpjes begint af te nemen, neemt het aantal wilde dieren daarentegen toe.

U hebt de mogelijkheid om een Masaidorpje bezoeken. Dit kunt u afspreken met de gids op de safari. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de rondreis) en u betaalt rechtstreeks aan de Masai.

Dag 5-6: Belevenissen in Masai Mara

De volgende dag brengt u door in Masai Mara – het Keniaanse gedeelte van het enorme Serengeti ecosysteem, en in de regentijd is het het leefgebied van de grootste concentratie wilde dieren ter wereld.

Op de grote open vlakten ziet u grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, giraffen, gazellen en andere plantenetende dieren. Ze zijn allemaal prooidieren van de leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot oktober kunt u de 1.200 km lange trek op zoek naar water en vers gras van meer dan een miljoen gnoes, een paar honderdduizend zebra’s en een heleboel thomsongazellen meemaken. Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan enorme nijlkrokodillen.

Veel mensen denken dat het het beste is om Masai Mara tijdens de grote trek te bezoeken, maar u ziet hier het hele jaar door dieren op de grasvlakten.

De volgende dagen besteedt u aan gamedrives. Hoe de dagen er precies uitzien, hangt af van het weer, de dieren en u. Vaak bespreekt u met de gids, hoe u de dag het beste invult, als u speciale wensen hebt. De gids heeft grote ervaring met de dieren en het gebied.

Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Terugreis

Het is helaas tijd om afscheid te nemen van de savanne. Op weg door Masai Mara wacht u nog een laatste gamedrive, voordat u koers zet naar Nairobi en de luchthaven.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een strandvakantie aan uw reis vast te plakken, of misschien een paar dagen Nairobi om te ervaren wat de stad te bieden heeft.

Dag 8: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie Kenia.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Strandvakantie op Mauritius, 5 nachten

Het tropische eiland Mauritius is een van de exclusiefste en fascinerendste eilanden in de Indische Oceaan. Door het heerlijke klimaat en de vriendelijke lokale bevolking is het kleine paradijselijke eiland de perfecte plek voor een exotische vakantie. Bij het noemen van dit eiland denkt men vaak aan ontspanning en romantiek, maar het is ook een ideale bestemming als u van gastronomie, watersport en een mooie natuur houdt. Mauritius heeft prachtige stranden met wuivende palmen, kristalhelder water en een kleurrijk koraalrif. Op het eiland vindt u weelderige bossen, suikerrietvelden, bergen, bruisende watervallen en adembenemende kusten met kleine lagunes. De hoofdstad, Port Louis, biedt goede winkels en interessante musea.

De dagen op Mauritius zijn ter vrije besteding.

Het verblijf is inclusief halfpension.

Strandvakantie in Mombasa, 5 nachten

Sluit uw reis af met een strandvakantie in Mombasa.

Hier kunt in de schaduw van de palmen aan de witte stranden heerlijk ontspannen en in het aangename, azuurblauwe water zwemmen en bij het mooie koraalrif snorkelen.

Er is ook gelegenheid om de stad Mombasa te verkennen. Dit is de op een na grootste stad van Kenia. U kunt zich verheugen op het slenteren door de smalle straatjes, waar u Swahili en Arabisch cultuur kunt bewonderen. De lokale markten bieden lokale gerechten en exotische kruiden.

De dagen in Mombasa zijn ter vrije besteding, maar u kunt optionele excursies tegen meerprijs bijboeken als u de stad of omgeving wilt verkennen.

Strandvakantie op Zanzibar, 6 nachten

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (bekend als Zanzibar) en Pemba, plus heel veel kleine eilandjes. Het eiland Zanzibar is rijk aan natuur en cultuur. Witte zandstranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Een dramatische geschiedenis met vele Arabische sultans, Portugese zeevaarders, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers, die allemaal hun stempel hebben gedrukt op het eiland. Een van de interessantste steden van Afrika met een fraaie, Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili-keuken en de vriendelijke bevolking.

Gorilla tracking in Oeganda, 4 nachten

U heeft gegarandeerd foto’s gezien van die zachte, harige berggorilla’s in Bwindi Impenetrable nationaal park in Oeganda.

Waarom niet uw reis in Oost-Afrika voltooien en uw vakantie verlengen met een uitstapje naar Oeganda op zoek naar de unieke berggorilla’s?

Om het makkelijk te maken hebben wij deze 5 dagen verlenging voor u, waarbij u naast gorilla-tracking ook op “walking safari”gaat in Lake Mburo nationaal park.

Natuurlijk zijn vlucht, gorillavergunning en halfpension op bijna alle plaatsen inbegrepen.

Gemakkelijker kunnen we het niet maken!

Let op: Deze verlenging gaat alleen door bij min. 2 personen.

U moet de verlenging uiterlijk 70 dagen voor vertrek boeken.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 589
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.