• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKeniaKaribu Kenia & strandvakantie op Zanzibar
13 dagen

Karibu Kenia & strandvakantie op Zanzibar

Op deze reis beleeft u de grootste hoogtepunten van Kenia: Amboseli, Lake Naivasha en Masai Mara. De reis wordt afgesloten met een ontspannende vakantie op het exotische eiland Zanzibar.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Karibu Kenia & strandvakantie op Zanzibar Karibu Kenia & strandvakantie op Zanzibar
13 dagen

Karibu Kenia & strandvakantie op Zanzibar

Op deze reis beleeft u de grootste hoogtepunten van Kenia: Amboseli, Lake Naivasha en Masai Mara. De reis wordt afgesloten met een ontspannende vakantie op het exotische eiland Zanzibar.

We ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheid in Afrika. Voor elke reis die u bij ons koopt, planten we 10 bomen in Zambia. Lees hier meer over het duurzaamheidsproject.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen in Kenia incl. volpension
 • 1 overnachting in Kenia, incl. ontbijt
 • Bezoek aan nationaal park Amboseli – met spotten van olifanten aan de voet van de Kilimanjaro
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Vervoer en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stroom
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Zanzibar incl. transfer
 • 4 overnachtingen op Zanzibar in Ocean Paradise Resort **** incl. halfpension
 • Mogelijkheid om de strandvakantie op Zanzibar te verlengen
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

De reis in het kort

Deze reis is een combinatie van avontuur in Kenia en ontspanning als afsluiting.

Eerst gaat u op safari in een van de kleinste nationaal parken van Kenia. In de Amboseli heeft u een mooi uitzicht op de Kilimanjaro, die sneeuw op de top heeft. Er heerst een droog klimaat en er is weinig begroeiing. Dit laatste maakt het spotten van wilde dieren eenvoudig.

In Nairobi kunt u uw eigen stempel op de reis zetten en een excursie boeken naar een van de allergrootste bezienswaardigheden van dit gebied.

Hierna rijdt u door de Great Rift Valley naar Lake Naivasha. U maakt een boottocht op het meer. Lake Naivasha is vooral bekend om de nijlpaarden en het rijke vogelleven.

In het wereldberoemde wildreservaat Masai Mara heeft u de mogelijkheid dicht bij ‘The Big 5’ en allerlei prooidieren te komen. U krijgt ook gelegenheid de lange, in het rood geklede Masai in hun dorpen te bezoeken.

Na dit avontuur is het tijd voor ontspanning op het wonderschone Zanzibar. Hier kunt u ontspannen op de krijtwitte stranden, de historische stad Stone Town verkennen, de specerijen en het exotische fruit van het eiland proeven, een boottocht maken in een traditionele Dhow of op verkenning gaan in nationaal park Jozani Chwaka Bay.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beleeft de grootste hoogtepunten van Kenia op deze klassieke safarireis en sluit af met een strandvakantie
 • U beleeft de grote dierenkuddes in Masai Mara – dat is enorm indrukwekkend
 • De reis wordt afgesloten met een ontspannende 4-sterren strandvakantie op de witte zandstranden van Zanzibar
 • U rijdt tijdens de safari in de eigen landcruiser van Afrikareizen met stroom en wifi

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vliegreis naar Kenia

Vandaag vertrekt u naar Kenia met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Nairobi – nationaal park Amboseli

Buiten de luchthaven wordt u opgehaald door uw chauffeur voor de komende dagen en de koers gaat meteen in zuidelijke richting naar nationaal park Amboseli. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst eet u uw lunch onderweg of na aankomst in de lodge. Met een beetje geluk kunt u ‘s middags al op uw eerste gamedrive.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:
Dag 3: Nationaal park Amboseli

Nationaal park Amboseli is een van de kleinere nationale parken van Kenia, maar er valt hier veel te beleven. Het park is vooral bekend om de grote groepen olifanten, waarvan vele enorme slagtanden hebben. De weinige begroeiing in de Amboseli maakt het spotten van dieren eenvoudig. Bent u vogelliefhebber dan zal Amboseli u absoluut niet teleurstellen omdat bepaalde delen van het park er bijna het hele jaar bijliggen als moerasgebieden, die vogels aantrekken. U krijgt een lunchpakket mee, zodat u de hele dag in het park kunt doorbrengen.

Accommodatie:
Dag 4: Amboseli – Nairobi nationaal park

Het beeld van de olifanten met de Kilimanjaro op de achtergrond is een van de meest iconische beelden van Afrika. De berg is het best te zien vroeg op de dag of laat op de dag, dus kon u gisteren niet uw perfecte foto maken, dan heeft u vandaag weer een kans. De dag begint namelijk met nog een gamedrive in Amboseli, voordat u na de lunch terugrijdt naar het noorden en Nairobi nationaal park. Hier overnacht u één nacht en ‘s avonds heeft u de mogelijkheid om een diner in het wereldberoemde restaurant Carnivore tegen betaling bij te boeken.

Dag 5: Belevenissen bij Nairobi – Lake Naivasha

‘s Ochtends kunt u zelf uw eigen stempel op de reis zetten. U kunt een excursie naar een van de grootste bezienswaardigheden van Nairobi tegen betaling bijboeken. Misschien heeft u er altijd al van gedroomd om de vroegere farm van Karen Blixen te zien, of misschien wilt u liever het beroemde olifantenweeshuis van David Sheldrick zien?

Na de lunch rijdt u naar Lake Naivasha, een zoetwatermeer op het hoogste punt van de Great Rift Valley, 1890 meter boven zeeniveau. ‘s Middags maakt u een boottocht op het meer. Het gebied is vooral bekend om de nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en het rijke en gevarieerde vogelleven, zowel strand- als trekvogels.

Dag 6: Lake Naivasha – Masai Mara

Vandaag rijdt u van Lake Naivasha naar de Masai Mara. Het is een lange rit, maar het geeft u daarentegen een goed beeld van het dagelijkse leven op het Keniaanse platteland. Ga lekker zitten en geniet van de landschappen en dorpen die aan u voorbij trekken. Vergeet niet dat er wifi en stroom in de auto is, zodat u vakantiefoto’s kunt delen met het thuisfront.

Eerst passeert u de oude vulkaan Longnot. Hierna rijdt u in westelijke richting het Masai-gebied in. Onderweg ziet u veel in feestelijk rood geklede mannen. De Masai hebben geen traditie voor landbouw. Ze hebben vee dat tussen de giraffen, zebra’s en andere planteneters op de savanne graast.

Afhankelijk van de beschikbare tijd en het verkeer maakt u een korte stop in Narok, de hoofdstad van de Masai. U zult geleidelijk steeds minder dorpen zien, maar steeds meer wilde dieren. De Masai Mara ligt dan ook ‘net om de hoek’.

U heeft de mogelijkheid om een Masai-dorp bezoeken. Dit kunt u afspreken met de gids op de safari. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de reis) direct te betalen aan de Masai.

Dag 7: Masai Mara

De hele dag staat in het teken van een gamedrive in wildreservaat de Masai Mara. Meestal wordt een lunchpakket meegegeven dat onderweg wordt opgegeten, zodat de tijd optimaal wordt benut. Het is onmogelijk te zeggen wat u tijdens een gamedrive zult zien. Grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, gazelles en buffels, dat kunnen we u toch wel bijna garanderen. En deze prooidieren trekken jagers als leeuwen, hyena’s, cheeta’s en luipaarden aan. Maar let ook op de kleinere dieren. Er is hier een rijk vogelleven en kleurrijke hagedissen, die zich in de struiken verstoppen.

De volgende dagen komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot oktober kunt u hier de 1.200 km lange grote trek zien van meer dan een miljoen gnoes, honderdduizenden zebra’s en talloze Thomsongazelles. Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan de enorm grote nijlkrokodillen.

Accommodatie:
Dag 8: Masai Mara – Nairobi – Zanzibar

Na het ontbijt laat u het fascinerende dierenleven van de Masai Mara achter u en keert u terug naar Nairobi, vanwaar u vertrekt naar uw ontspannende strandvakantie op Zanzibar.

Bij aankomst op Zanzibar wordt u door onze lokale samenwerkingspartner opgewacht en naar uw hotel gereden.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te boeken, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Dag 9-11: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar

De dagen op Zanzibar zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (in de volksmond Zanzibar genoemd) en Pemba alsmede een aantal kleine eilanden. Het eiland Zanzibar biedt zowel veel natuur als cultuur. U vindt hier witte stranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Met het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Arabische sultans, Portugese zeelui, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers hebben een rol gespeeld in de dramatische geschiedenis van dit eiland en hebben allemaal hun sporen achtergelaten. Hier ligt één van de spannendste steden van Afrika, vol prachtige Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili keuken en de vriendelijke bevolking.

Dag 12: Weer naar huis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar huis vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 13: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een spannende vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Belevenissen in Stone Town, 2 nachten

Houdt u van Marrakesh, dan zal u ook van Stone Town houden. Smalle, kronkelende straatjes zonder stoep, met een constant gekrioel van mensen, kinderen, fietsen, ezels en kooplieden, die hun spullen verkopen in kleine winkeltjes die helemaal doorlopen tot de weg. Op de ”barazaer” (ingebouwde banken) van het plein, midden in dit labyrint, zitten mannen te praten bij een kop sterke koffie, terwijl de jongeren voetballen en een poes zich lui uitstrekt in de zon.

De stad ziet er op het eerste gezicht nogal vervallen uit, maar kijk eens naar de deuren!

Er zijn markten en musea, veel excursiemogelijkheden en er is een levendige haven. Overdag wordt de haven drukbezocht door de lokale bevolking, die hier komt wandelen, jongens die hier komen duiken van de kade, en vis- en toeristenboten die vanaf hier aankomen en vertrekken. ’s Avonds is hier een lokale markt.

Stone Town is op veel manieren bijna een zintuigelijke belevenis. Geuren, geluiden, smaken, kleuren, geschiedenis en cultuur – Stone Town heeft het allemaal. Het is niet verwonderlijk dat de stad op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 890
Unieke voordelen voor groepen vanaf 4 of meer personen – vraag vandaag nog een offerte aan om hier meer over te lezen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Alle getoonde prijzen zijn per persoon
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.