• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeSafari in AfrikaKeniaKaribu Kenia & strandvakantie op Zanzibar
14 dagen

Karibu Kenia & strandvakantie op Zanzibar

Op deze reis beleeft u de grootste hoogtepunten van Kenia: Amboseli, Lake Naivasha en Masai Mara. De reis wordt afgesloten met een ontspannende vakantie op het exotische eiland Zanzibar.

Karibu Kenia & strandvakantie op Zanzibar Karibu Kenia & strandvakantie op Zanzibar
14 dagen

Karibu Kenia & strandvakantie op Zanzibar

Op deze reis beleeft u de grootste hoogtepunten van Kenia: Amboseli, Lake Naivasha en Masai Mara. De reis wordt afgesloten met een ontspannende vakantie op het exotische eiland Zanzibar.

Daarom moet u deze reis kiezen

 • U beleeft de grootste hoogtepunten van Kenia op deze klassieke safarireis en sluit af met een strandvakantie
 • U beleeft de grote dierenkuddes in Masai Mara – dat maakt enorme indruk
 • De reis wordt afgesloten met een ontspannende 4-sterren strandvakantie op de witte zandstranden van Zanzibar
 • U rijdt tijdens de safari in eigen landcruiser van Afrikareizen met stroom en WI-FI

Prijzen zijn altijd inclusief

 • Alle vluchten - zowel internationale als binnenlandse vluchten
 • Alle transfers op de bestemming
 • Alle geprogrammeerde excursies en activiteiten
 • Alle overnachtingen

De reis in het kort:

Deze reis is een combinatie van avontuur in Kenia en ontspanning ter afsluiting.

Eerst gaat u op safari in een van de kleinste nationaal parken van Kenia. In de Amboseli heeft u een mooi uitzicht op de Kilimanjaro, die sneeuw op de top heeft. Er heerst een droog klimaat en er is weinig begroeiing. Dit laatste maakt het spotten van wilde dieren eenvoudig.

Hierna rijdt u door de Great Rift Valley naar Lake Naivasha. U maakt een boottocht op het meer. Lake Naivasha is vooral bekend om de nijlpaarden en het rijke vogelleven.

In het wereldberoemde wildreservaat de Masai Mara heeft u de mogelijkheid dicht bij ‘The Big 5’ en allerlei prooidieren te komen. U krijgt ook gelegenheid de lange, in het rood geklede Masai in hun dorpen te bezoeken.

Na dit avontuur is het tijd voor ontspanning op het wonderschone Zanzibar. Hier kunt u ontspannen op de krijtwitte stranden, de historische stad Stone Town verkennen, de specerijen en het exotische fruit van het eiland proeven, een boottocht maken in een traditionele Dhow of op verkenning gaan in nationaal park Jozani Chwaka Bay.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Nairobi incl. transfer
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur
 • 5 overnachtingen in Kenia incl. volpension
 • Nationaal park Amboseli – olifanten aan de voet van de Kilimanjaro
 • Boottocht op Lake Naivasha in de Great Rift Valley
 • Masai Mara – ‘s werelds grootste concentratie wilde dieren
 • Transport en safari in 4WD Land Cruiser met wifi en stopcontacten
 • Elke dag flesjes water tijdens de safari
 • Entreegelden en kosten voor de nationale parken en wildreservaten
 • Vlucht van Nairobi naar Zanzibar incl. transfer
 • 6 overnachtingen op Zanzibar, in Ocean Paradise Resort **** incl. halfpension.
 • Mogelijkheid de strandvakantie op Zanzibar te verlengen
 • Vlucht van Zanzibar naar Nederland incl. transfer
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Kenia

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Kenia met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Nairobi - Nationaal Park Amboseli

Buiten de luchthaven wordt u door uw chauffeur ontvangen. De koers wordt meteen richting het zuiden en nationaal park Amboseli gezet. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst eet u uw lunch onderweg of na aankomst in de lodge. Met een beetje geluk kunt u ‘s middags al uw eerste gamedrive maken.

Dag 3: Amboseli Nationaal Park

Hoewel nationaal park Amboseli een van de kleinere nationale parken van Kenia is, is hier veel te beleven. Het park is vooral bekend om de grote groepen olifanten, waarvan vele enorme slagtanden hebben. Het beeld van de olifanten met de Kilimanjaro op de achtergrond is een van de meest iconische beelden van Afrika. De weinige begroeiing in de Amboseli maakt het spotten van dieren eenvoudig. Als u vogelliefhebber bent, zal Amboseli u zeer zeker tevreden stemmen. Gedeelten van het park zijn het gehele jaar door moerasgebieden, die vogels aantrekken. U krijgt een lunchpakket mee, zodat u de hele dag in het park kunt doorbrengen.

Dag 4: Amboseli - Nairobi - Lake Naivasha

Vandaag maakt het droge landschap plaats voor een groot zoetwatermeer: Lake Naivasha. Maar eerst keert u terug naar Nairobi. Onderweg naar Lake Naivasha wordt de lunch genuttigd. Na de lunch overbruggen we het laatste stuk van de route naar Lake Naivasha. Dit is een zoetwatermeer gelegen op het hoogste punt van de Grote Riftvallei, namelijk 1890 meter boven zeeniveau. U maakt ‘s middags een boottocht op het meer. Het gebied is vooral bekend om zijn nijlpaarden, giraffen, waterbokken, fluweelapen en zijn rijke en gevarieerde vogelleven, zowel strand- als trekvogels.

Dag 5: Masai Mara

Vandaag rijdt u van Lake Naivasha naar de Masai Mara. Het is een lange rit, maar het geeft u daarentegen een goed beeld van het dagelijkse leven op het Keniaanse platteland. Ga lekker zitten en geniet van de landschappen en dorpen die aan u voorbij trekken. Vergeet niet dat er wifi en stopcontacten in de auto aanwezig zijn, zodat u vakantiefoto’s met het thuisfront kunt delen.

Eerst passeert u de oude vulkaan Longnot. Hierna rijdt u richting het westen en het Masai-land in. Langs de weg ziet u vele in feestelijk rood geklede mannen. De Masai houden zich niet met landbouw bezig. Ze hebben vee dat tussen de giraffen, zebra’s en andere planteneters in de savanne graast.

Afhankelijk van de beschikbare tijd en het verkeer maakt u een korte stop in Narok, de hoofdstad van de Masai. U zult geleidelijk steeds minder dorpen zien, maar daarentegen steeds meer wilde dieren. De Masai Mara ligt dan ook ‘net om de hoek’.

U hebt de mogelijkheid om een Masai-dorpje bezoeken. Dit kunt u afspreken met de gids op de safari. Het kost 25 USD per persoon (niet inbegrepen bij de prijs van de rondreis) en u betaalt rechtstreeks aan de Masai.

Dag 6: Masai Mara

De hele dag is vrijgemaakt voor een gamedrive in wildreservaat de Masai Mara. In de regel wordt een lunchpakket meegegeven die onderweg wordt gegeten, zodat de tijd optimaal wordt benut. Het is onmogelijk te zeggen wat u tijdens een gamedrive gaat zien. Grote groepen olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, gazellen en buffels. Dat kunnen we u toch wel bijna garanderen. En deze prooien trekken jagers als leeuwen, hyena’s, cheeta’s en luipaarden aan. Maar speur ook naar de kleinere dieren. Er is hier een rijk vogelleven en kleurrijke hagedissen, die zich achter struiken verstoppen.

De volgende dag komt u dicht bij een heleboel dieren, die u vanuit de veilige Land Cruiser ziet.

Van juli tot en met oktober kunt u hier de grote trek zien van meer dan een miljoen gnoes, duizenden zebra’s en vele Thomsongazellen. Ze overbruggen maar liefst 1.200 km.

Tijdens deze trek – bij het oversteken van de rivier de Mara – valt een groot aantal dieren ten prooi aan enorm grote nijlkrokodillen.

Wat dacht u ervan om de savanne tijdens de zonsopgang vanuit een luchtballon te bewonderen?

In een luchtballon boven de bush

Optionele excursies

Wat dacht u van het bewonderen van de savanne vanuit een luchtballon tijdens het opgaan van de zon?

Dag 7: Masai Mara - Nairobi - Zanzibar

Na het ontbijt laten we het fascinerende dierenleven van de Masai Mara achter ons en keren terug naar Nairobi. Van daaruit vertrekken we voor een ontspannende strandvakantie naar Zanzibar.

Na aankomst op Zanzibar wordt u door onze lokale samenwerkingspartner verwelkomd en naar uw hotel gereden.

Het is mogelijk om een directe vlucht van Masai Mara naar Nairobi te kopen, zodat u geen lange rit hoeft te maken. Neem contact met ons op over de meerprijs hiervoor.

Dag 8-12: Ontspanning en belevenissen op Zanzibar

De dagen op Zanzibar zijn ter vrije besteding.

Zanzibar ligt in de Indische Oceaan en bestaat uit de hoofdeilanden Unguja (in de volksmond Zanzibar genoemd) en Pemba alsmede een aantal kleine eilanden. Het eiland Zanzibar biedt zowel veel natuur als cultuur. U vindt hier witte stranden, een azuurblauwe zee en een fantastisch koraalrif. Met het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Arabische sultans, Portugese zeelui, slavenhandel en Europese ontdekkingsreizigers hebben een rol in de zeer dramatische geschiedenis van dit eiland gespeeld en hun sporen achtergelaten. Dit is ook de plek waar één van de spannendste steden van Afrika ligt, vol prachtige Arabische architectuur. En niet te vergeten de heerlijke Swahili gerechten en de vriendelijke bevolking.

Dag 13: Weer naar huis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar huis vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 14: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een spannende vakantie.

Dag Afstand Aantal km is ca.
Dag 3 Nairobi – Amboseli, ca. 3 uren 250
Dag 4 Amboseli - Lake Naivasha, ca. 5 uren 350
Dag 5 Lake Naivasha – Masai Mara, ca 4,5 uren 250
Dag 7 Masai Mara – Nairobi, ca. 5 uren 265

Totaal ca. = 1115 km – buiten de gamedrives om

Alle afstanden en duur zijn bij benadering aangegeven, het een en ander is afhankelijk van weer- en rijomstandigheden. De kwaliteit van de wegen in Kenia kan niet met de kwaliteit van de wegen in Noord-Europa worden vergeleken.

Verleng uw reis

Beleef Stone Town, 2 nachten

Prijs:
P.p. in een tweepersoonskamer: + € 195
Per kind onder 12 jaar: + € 88
Toeslag eenpersoonskamer: + € 95

Houdt u van Marrakesh, dan zal u ook van Stone Town houden. Smalle, kronkelende straatjes zonder stoep, met een constant gekrioel van mensen, kinderen, fietsen, ezels en kooplieden, die hun spullen verkopen in kleine winkeltjes die helemaal doorlopen tot de weg. Op de ”barazaer” (ingebouwde banken) van het plein, midden in dit labyrint, zitten mannen te praten bij een kop sterke koffie, terwijl de jongeren voetballen en een poes zich lui uitstrekt in de zon.

De stad ziet er op het eerste gezicht nogal vervallen uit, maar kijk eens naar de deuren!

Er zijn markten en musea, veel excursiemogelijkheden en er is een levendige haven. Overdag wordt de haven drukbezocht door de lokale bevolking, die hier komt wandelen, jongens die hier komen duiken van de kade, en vis- en toeristenboten die vanaf hier aankomen en vertrekken. ’s Avonds is hier een lokale markt.

Stone Town is op veel manieren bijna een zintuigelijke belevenis. Geuren, geluiden, smaken, kleuren, geschiedenis en cultuur – Stone Town heeft het allemaal. Het is niet verwonderlijk dat de stad op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

Toeslag voor eenpersoonskamer € 890
Korting bij grote groepen.

De prijs is exclusief de consumentenbijdrage van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds per boeking en exclusief administratiekosten van € 29 per persoon.
Wanneer wilt u reizen?
Vertrekdatum
Reisverslagen
Verhalen van reizigers
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@afrikareizen.nl

Bel naar:
020 - 369 07 90

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Waarom voor Afrikareizen kiezen?
Waarom mensen voor ons kiezen

Wij zijn er altijd voor u

 • Persoonlijke service door reisadviseurs die zelf op de bestemming zijn geweest
 • Toegewijd reserveringsteam zorgt voor een vlotte reis
 • 24/7 assistentie terwijl u op reis bent

100 % gemak

 • Goed geplande routes met zorgvuldig geselecteerde hoogtepunten
 • Alle rondreizen zijn inclusief vluchten, transfers en accommodatie
 • Diverse mogelijkheden om uw rondreis op maat aan te passen
 • Accommodatie op prachtige plekken
 • Zorgvuldig geselecteerde plaatselijke gidsen met veel kennis en ervaring

Ervaring

 • Sinds 2006 hebben we al duizenden reizigers bediend
 • Alle reizen zijn door ons eigen team uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd
 • Langetermijnrelaties met een groot netwerk aan Afrikaanse partners

Meeste waar voor uw geld & Volledige bescherming

 • Wij garanderen u de beste prijzen
 • Door de uitstekende relaties die we met onze partners hebben, kunnen wij u de beste kwaliteit en prijs bieden
 • Wij optimaliseren onze logistiek en processen, zodat u alleen voor de belangrijkste dingen betaalt
 • Beschermd door calamiteitenfonds
 • Lid van ANVR
 • Lid van de Deense Rejsegarantifonden die dezelfde garanties biedt zoals u die kent van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • Persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden. U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Afrikareizen.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.